donderdag 27 oktober 2011

De herten...

Afgelopen zondag 23 oktober nog een keer naar de AWD geweest en we kwamen niet voor niets. Al bij het begin van de wandeling hoorde we de herten burlen op diverse plekken in het bos. Heel veel foto's gemaakt, waarvan sommige niet echt mooi scherp of de herten niet volledig in beeld zijn. Ik ben allang al blij dat ik zoveel herten zag, al waren sommige bijna onzichtbaar door het dichte bos. Hieronder een selectie van de gemaakte foto's.

Last Sunday, October 23 again to have the AWD and we did not come for nothing. Already at the beginning of the walk we heard the belling deer at various places in the forest. Lots of pictures, some not really pretty clear that the deer have not been completely characterized. I'm already happy that I saw so many deer, though some almost invisible through the dense forest. Below is a selection of pictures taken.

 En een burlend hert

Volgens mij had ie me ineens flink in de gaten! Wegwezen dus!Weer verder gelopen...Zagen ook een "stelletje", maar konden deze niet minnend vastleggen.


Hoorden we even verderop in het bos weer woeste geluiden....
Ineens weer een jong op het pad...


Verder gelopen naar de bronstplek achter het militaire monument. Zagen daar heel veel herten waaronder deze onderstaande  Blondi...


En uiteraard nog meerdere herten...
Uiteindelijk keerde er een moment van rust terug op de bronstplek en zagen we sommige herten maar gaan liggen....


Ik ben blij dit ook eens meegemaakt te hebben :-)

35 opmerkingen:

 1. Ik vind de foto's toch goed gelukt al meen je zelf dat het niet zoveel voorstelt. Vooral als ze op dat moment aan het burlen zijn. Ik geloof wel dat je moet maken dat je wegkomt als ze je in de gaten krijgen. Ik meen ergens gelezen te hebben dat ze dan aan kunnen vallen.

  Groetjes, Marijke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marijke,

  het allereerste burlende hert kwam met een rotgang het bos uitstuiven achter een ander hert aan. Vloog zo het pad over naar het bos aan de overkant. Het was dat we ze hoorde aankomen en een spurt naar rechts maakt, want dat vond ik toch best wel beetje eng. Ze waren helemaal blind en rende zo het pad over. Je zal er dus net wel ff lekker wandelen !!!!

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Helma,
  Wat een belevenis hé. Het is prachtig om mee te maken en volop genieten. Je laat ons mee genieten van je belevenissen wat een mooi beeld geeft wat je daar al zo mee maakt. Prima serie, mooi gedaan!!!

  Groetjes,
  Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer mooie foto's heb je gemaakt. Het gaat zo te keer in de bos. Maakt dan zoveel geluiden. Dit heb ik nooit meegemaakt om te kijken. Ik vind wel erg jammer dat wij niet kan. Het is je goed gelukt mooie foto's maken. Wat een belevenis in de bos. Heel mooi Helma!!!

  Fijne dag verder.
  Liefs van Jacqueline & Ferry.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Helma,

  Wow wat een bofkont ben jij zeg.
  Het zou je maar gebeuren zoveel herten te zien.
  Ik zou stijf staan van de adrenaline en waarschijnlijk vergeten foto's te maken :-)
  Prachtige serie, juist ook van de verscholen herten in het bos, ziet er heel natuurlijk uit, prachtig.

  Groetjes, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is toch prachtig om te zien hoor Helma! Je bent inderdaad een bofkont als je zoiets voor je lens krijgt. De eerste foto vind ik persoonlijk de mooiste.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou ik val van het ene hertenblog in het andere, maar die van jou mag er ook zijn Helma.
  Je bent heel wat herten tegen gekomen en ook nog burlend vast kunnen leggen.
  Mooie serie, ik kan me voor stellen dat je hier zelf ook blij mee bent!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Helma,
  Wat heerlijk dat je dit ook aan den lijve hebt kunnen beleven, wat een ervaring hè?!
  Je hebt het beeld van de bronst duidelijk weten weer te geven in deze serie, en nog belangrijker, je hebt er van genoten!
  Staar je niet blind op mijn serie ( genieten er van mag wel!) ik had gewoon mazzel, het moment, het licht, alles zat mee, een zeldzaam gelukje, ik kom er al vier jaar, en dit had ik nog nooit meegemaakt.
  Ik heb van jouw belevissen ook weer genoten.
  groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. heerlijk om die sfeer mee te maken en dan ook nog met zulke foto.s thuiskomen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Hallo Ben, het is daar inderdaad een belevenis hoor, echt genieten daar :-) En dank je wel hoor je complimentje :-) Groetjes, Helma

  @ Hallo Elisabeth, dat kleintje is ook heel lief ;-) Groetjes, Helma

  @ Hallo Jacqueline en Ferry, het ging zeker tekeer in dat bos zeg. Wat kunnen die herten een enorm lawaai maken! Ik hoop dat jullie dat ook eens mee kunnen maken want het is echt een belevenis, en een mooie ook :-) Liefs, Helma

  @ Hallo Karina, ik was zeker een bofkont met zoveel burlende herten om ons heen. En ik zal je eerlijk bekennen dat toen ik de eerste herten hoorde burlen en ze aan zag komen stormen door dat bos heen (ze vlogen het pad over waar wij liepen om gelijk daar het bos in te duiken), ik best wel even bang was hoor. Ze denderde zonder te kijken dat paadje over onder luid geburl! Later was ik wat meer op mijn gemak hihi..... In het bos waren er veel, maar kon daar nooit 1 hert goed fotograferen omdat er steeds takken of andere boompjes in de weg stonden Natuurlijk is het wel inderdaad. Groetjes, Helma

  @ Hallo Edward, reken maar dat dit prachtig om te zien was, zo heeeeee...... Ze stonden niet vaak stil en ze zaten voor het overgrote deel in het bos zelf, maar die bovenste stond op een zonovergoten paadje. Ik vind die zelf ook best aardig en de kop van de een na onderste vind ik ook wel geslaagd :-) Groetjes, Helma

  @ Hahahahaha.... ik ook Cobi, maar dat vind ik niet erg. Mag het graag zien en ben soms best wel jaloers wat ik dan weer net gemist heb aan geweien *grinnik* En ja... ik ben hier best mee in mijn sas. Groetjes, Helma

  @ Hallo Loes, het was ook werkelijk een hele belevenis om dit aan den lijve te ondervinden. Werkelijk schitterend en wat hebben we genoten daar. Macht om te zien, te horen en te volgen. En ik staar me niet blind hoor op je foto's, maar ik vind ze wel veel mooier *lol*. heb ze ent ook even aan mij hubby voorgeschoteld en die van je "plaatjes" ook. Het wordt hoog tijd dat ik eens foto's leer bewerken, want dat is nog een groot euvel bij mij. Doe er meestal niet veel aan. Groetjes, Helma

  @ Hoi bas, inderdaad heerlijk om die sfeer eens te proeven van dat gebrul. En ik ben ook best wel trots op deze fotootjes ;-)

  groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw, wat een ontzettend mooie foto's. Wij waren al als kinderen zo blij dat we in Zeeland herten zagen, maar de jouwe zijn nog veel mooier.

  Ik heb vandaag iets gemaakt over Peyton Place. Voor mijn tijd, maar diverse van de acteurs zijn nog springlevend:

  http://legendes.punt.nl/

  (27 oktober)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Those are fantastic photos and the Deer are also superb.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wooow! What a gorgeous deer and unbelievable shots! Amazing!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow wat een kadootjes op een dag Helma
  Schitterend de brullende herten.
  En die jonkies zijn fantastisch!
  Geweldige happening heb je meegemaakt!
  Super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Helaas werkt het nog niet met weblog Helma.
  Groetjes :) Aly

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Helma
  Gaaf om het een keer mee te maken mooie serie geworden de twee laatste zijn ook heel mooi ja dat is wel kikken als je dat zo zie en er foto's van kan maken
  ik ben een keer met Karina en twee kennisjes geweest hebben we een paar uur in de regen staan wachten en ze kwamen wel maar in de regen is het toch niet zo mooi
  maar goed ik heb het ook gezien
  maar die van jou zijn heel mooi
  Ik ben op het moment druk met de Paddo's ha ha
  ik wens je een heel fijn weekend toe
  Hartelijke groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 17. hoi helma,

  wat een prachtige serie.. probeer dit ff kort want lukt nooit om hier te reageren, dus vervolg op je puntlog..

  Groet, jan..

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo Helma
  Wat geweldig om deze imposante dieren zo mee te maken, je hebt er een mooie serie van gemaakt die de moeite van het bekijken waard is.
  Fijn zonnig herfstweekend.
  Groeten Bets

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat mooi Helma! Het lijkt me een geweldige belevenis. Zelf heb ik het nog nooit van zo dichtbij gezien.
  Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Erg leuk, Helma, dat je deze fantastische ervaring deelt. Ik hoor het geluid bijna, bij het zien van de foto's. Eens, tijdens een wandeling, werd ik er echt door opgeschrikt.

  Dank voor je bezoekje aan mij en voor de prachtige foto's. Die waarbij hij je aankijkt vind ik helemaal bijzonder!
  Prettig weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Helma,

  Wat een mooie serie laat je zien.
  Vooral het donkere hert vind ik prachtig!

  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Jullie zijn bofkonten dat je dit zo voorgeschoteld kreeg. Er zijn mensen die er speciaal voor op pad gaan en niets te zien krijgen, maar jullie hadden dus geluk. Je foto's zijn echt geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dat lijkt me een geweldig leuke fotosafari Helma
  Heb de serie bekeken en de omderste foto vindt ik met stip de mooiste met een prima uitsnede en zonder takjes of sprietjes voor je onderwerp.
  Kompliment

  BeantwoordenVerwijderen
 24. °º♪♫
  °º✿♪♫
  º° ✿♫ ♪♫°
  Olá, amiga!
  Imagens lindas, deve ser emocionantes vê-los de perto...
  Bom fim de semana!
  Beijinhos.
  Brasil°º♪♫
  °º✿♪♫
  º° ✿♫ ♪♫°

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi Helma,

  De foto's zien er toch prima uit!
  Je hebt weer mooie dingen gezien in de AWD.
  Prima gedaan.

  Wij komen net thuis van de 'Nacht van de nacht' wandeling in de AWD. Dan ga je in het pikdonker dwars door de duinen met de gids Paul van der Stap.

  Groet,
  Peter en Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Estupendas todas las fotos que nos has dejado.

  Saludos y feliz domingo.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @ Dank je wel Johnny, en reken maar dat ik ook blij was :-) Hier in het Dijkgatbos en Robbenoordbos zouden ook herten moeten zijn, maar ik heb ze nog nooit gezien. In de AWD dus wel. Ik heb je alert gezien dus dat komt wel goed. had nachtdiensten en liep beide nachten gig uit. Was (en ben) dus beetje moe.

  @ Thank you Bob, and the deer were quite present. Greetings, Helma

  @ Thank you for your compliment :-) Carmen. Greetings, Helma

  @ Hoi Aly, wat akelig en naar dat het nog steeds niet werkt bij weblog. Zou een weekje duren, maar volgens mij is het ondertussen 6 weken of langer! Groetjes, Helma

  @ Hoi Janny, dit was zeker gaaf om mee te maken. We hebben ze ook zien vechten en het gekletter van de geweien tegen elkaar was duidelijk te horen. Kon dat alleen niet fotograferen want er zaten steeds teveel takken tussen en ze bleven uiteraard niet stil staan hihi...... In de regen is inderdaad minder mooi, maar je hebt ze in ieder geval gezien. Ik heb ook nog tig paddo's, maar die staan even op een zijspoor. Ik had nachtdiensten afgelopen vrijdag en zaterdag en dat liep gigantisch uit! Liefs, Helma

  @ Hoi Jan, je reactie is mooi gelukt hoor :-) Groetjes, Helma

  @ Hoi Bets, dat was zeker geweldig en had dit ook voor geen goud willen missen :-) Helaas had ik werkweekend (nachtdiensten), dus heb niet erg genoten van het zachte weer. Groetjes, Helma

  @ Hoi Lia, Moet je eigenlijk eens meemaken want ook al zou je er geen foto's van kunnen maken, dan nog is het een belevenis om mee te maken. groetjes, Helma

  @ Hallo Josien, het geluid kan je inderdaad bijna horen *grinnik*. Zou wel een mooie optie zijn ;-). Weekend is helaas weer over, maar eht mijne begint nu. Groetjes, Helma

  @ Ho Peter, dat donkere hert was ook een heel mooi en imposant dier. Ik heb er in ieder geval ontzag voor! Groetjes, Helma

  @ Hey meis, proef ik hier een beetje jaloezie *steekt even puntje van tong uit grinnik*. En thnx voor je complimentje. Spreek je.

  @ Hoi Henk, dat was het ook hoor, en ja... de meeste foto hebben takjes of bomen erbij, maar de meeste zaten ook tussen de bomen. Er komt een tijd dat ik dat ook kan omzeilen ;-) Thnx voor je complimentje.

  @ º ♪ ♫
  ° º ✿ ♪ ♫
  º ° ° ✿ ♫ ♪ ♫
  Olá Magia, foi uma grande experiência para estes animais tão perto para ver. Obrigado pelo seu comentário Leive. Amor, Helma ° º ♪ ♫
  ° º ✿ ♪ ♫
  º ° ° ✿ ♫ ♪ ♫

  @ Hoi Janny en Peter, reken maar dat we mooie dingen gezien hebben in de AWD en we raken helemaal verslingerd aan het gebied. Het jammere van afgelopen zondag was dat er zo ontzettend veel mensen waren. Daarom zijn we naar een rustiger gedeelte gegaan, met dit als resultaat. Heerlijk gewoon! En euhhh.... Nacht van de nacht?!?!? Is ook nieuw voor me, maar daar zal ik bij jullie vast een en ander over gaan lezen :-) groetjes, Helma

  @ Hola La Sonrisa, gracias por tu comentario preciosa en estas fotos de los ciervos. Saludos, saludos, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Thank you very much for visiting me...
  You have special shots here!!! Thanks for sharing...
  Warm hug from Brasil.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Dag Helma

  bedankt voor je reactie en bezoekje aan mijn blog,
  jou blog ziet er ook erg goed uit hoor, ik ben zeker van plan om wat vaker op jou blog te komen kijken.

  Groetjes en nog heel veel fotoplezier gewenst, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wow, beautiful animal! Very nice photos, I like them all!
  Have a nice day!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hoi Helma,
  Mooie weergave van de bronst, je foto's van de burlende herten zijn erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Supermooie plaatjes Helma! Een plezier om naar te kijken!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Het was voorwaar een schitterende dag, je hebt dan ook je best gedaan om er zoveel mogelijk in je
  kastje vast te leggen. "Vastleggen" bij manier van
  spreken. Als je zo ziet in de vrijheid, is het een
  ongelooflijk spektakel. Knap.

  lieve groeten,
  ria

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hoi Helma
  Ja wat een heerlijk gebied hé!
  Prachtige bronstfoto's..het burlen is indrukwekkend en prachtig om te horen en te zien.
  Gr Henk

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een berichtje achter te laten op mijn blog, ik stel dat zeer op prijs.
Bedankt voor je bezoek en reactie.
Groetjes, Helma

Thanks for your visit and comment.
Merci pour votre visite et commentaires.
Gracias por tu visita y comentario.
Grazie per la vostra visita e commento.
Köszönöm a látogatást és megjegyzést.
Tak for dit besøg og kommentar.
Kiitos vierailusta ja kommentoitavaksi.
Tack för ditt besök och kommentar.
Obrigado por sua visita e comentário.
Dziękujemy za wizytę i komentarz.
Спасибо за ваш визит и комментарий.

Groetjes, Helma