maandag 7 december 2020

Steenuiltjes - Athene noctua....


 Het heeft even geduurd maar dan nu eindelijk wat foto's van de steenuiltjes. Ik heb werkelijk heel veel foto's maar ik moest echt gaan schiften en toch zijn het er nog 22. 

Dit komt ook omdat ik nooit heb geweten dat deze uiltjes zich gaan douchen als het regent. Dit zie je in deel 2 die ik hier ook gelijk plaats. 


*** Het is echt aan te raden om de foto's in de vergroting te bekijken. Foto's zijn in de vergroting beter van kwaliteit, dus mooier, scherper en duidelijker. Even op de foto zelf 
klikken of op de bovenste foto, dan kun je doorklikken of scrollen***.

*** Photos are of a better quality, so better, sharper and clearer on the magnification. Just click on te photo itself or on the upper picture, you can by clicking or scrolling***.


We gingen op  op visite bij Geert en dat werd ook hoog tijd want dit was al eeuwen geleden afgesproken maar....... nu dan eindelijk kwam het er dan toch van :-)  


Geert woont in een prachtig gebied met heel veel vogels en zelfs eekhoorns en ja, ook steenuiltjes en dat troffen we :-)


Het is net of de uiltjes op een hunebed zitten en dat zou je ook haast denken maar... het is een grote hoop keien op een erf van een hobbyboer. 

Ik zag eerst 2 uiltjes en daarna kwam er nog eentje bij. Er bleken er zelfs 5 te zitten, een ouderpaar en 3 kleintjes.

Hieronder een aantal foto's van de uiltjes en ja...... ook wat minder mooie foto's. 


Ook deze foto's echt even in de vergroting bekijken en scrollen :-) 

Twee  Steenuiltjes - Athene noctua....Steenuiltje  - Athene noctua....Drie  Steenuiltjes - Athene noctua....Steenuiltje  - Athene noctua....
Steenuiltje - Athene noctua....
Steenuiltje   - Athene noctua....Er lagen twee van die grote hopen steen en het was wel grappig om de uiltjes heen en weer te zien vliegen. Dan zaten ze in en op de hopen stenen, dan weer op het hek en ze gingen ook op de dakgoot van de schuur zitten.
Helaas werd het weer steeds grijzer en natter...........
Steenuiltje - Athene noctua....

Steenuiltje - Athene noctua....


 Steenuiltjes - Athene noctua....
Steenuil  - Athene noctua....
 Steenuiltjes - Athene noctua....
Steenuil  juveniel  - Athene noctua....
 
 

Steenuil juveniel  - Athene noctua....


DEEL 2

Wisten jullie dat steenuiltjes in de regen gingen douchen????
Nou, ik wist dat niet maar het begon ineens te regenen en niet zo zacht ook.
De uiltjes zaten inmiddels in de hopen steen en ineens zie ik "flats" een vleugel naar buiten steken uit de stenen vandaan en een van de uiltjes legde zijn vleugel op de stenen. 
Langzaam maar zeker kwam het uiltje tevoorschijn en ging uitgebreid staan douchen in de regen!!!
Echt, dit was zo leuk om te zien maar o, zo belabberd om te fotograferen in die regen!
Dankzij GEERT ga ik de foto's toch plaatsen want hij vond ze wel de moeite waard.  Duurde even eer ik dat geloofde maar echt... dit was echt heel leuk om te zien.


Uiltje aan het douchen in de regen

Steenuiltje in de regen 
Steenuiltje in de regen 


Steenuiltje in de regen
Steenuiltje in de regen
Steenuiltje in de regen Steenuiltje in de regen....Steenuiltje in de regen
Steenuiltje in de regen


Alsof er niets aan de hand was ging een van de uiltjes na de regen en lekker in het zonnetje op een stuk boomschors zitten .
Steenuil op boomschors


Ik heb werkelijk genoten van deze uiltjes :-)))
========================================================

Iedereen bedankt voor alle leuke reacties en complimenten op de foto's in het vorige blog van:

"Vliegenzwam - Amanita muscaria............."180 opmerkingen:

 1. Hoi Helma,
  wat een geweldige gave serie is het geworden. Ik had al even een 'preview' van jouw gezien, dus ik wist ongeveer wat me te wachten stond...👌 Ik bleef nu tenminste op mijn stoel zitten 😂
  Je hebt ook de regendouche van de uiltjes super mooi vastgelegd. Absoluut genieten.
  Lieve groetjes, Geert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Geert,
   dank je wel voor je reactie want ik was niet helemaal overtuigd van de "regenfoto's?" En ja hahahahaha... je wist wat er kwam 😂 maar dat kon ook alleen maar dankzij jou 😘 En uiteraard komen we graag weer, uil of geen uil hahahaha....
   Lieve groetjes, Helma

   Verwijderen
  2. I know 🤗
   We komen graag weer 😀

   Verwijderen
 2. Hallo Helma, prachtig deze serie. Wat een leuke setting. Gewoon in nederland! Hier wordt ik echt blij van. Heel goed gedaan. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ben,
   ja, en dat gewoon in Nederland 😁
   Geen hut of wat dan ook maar gewoon achter een schuur op een grasland/erf.
   Groet, Helma

   Verwijderen
 3. Wát een mooie serie Helma, het zijn leuke beestjes om te zien ook hè?
  Foto's 14 springt er voor mij uit, en 18 is zó leuk, " niet naar mij kijken als ik aan het douchen ben hoor! "
  lieve groetjes, Edje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Ed,
   het zijn ook echt onwijs leuke vogeltjes. Noi ben ik sowieso gek op uilen en uiltjes maar deze kleintjes zijn echt zo leuk om te zien :-)))))
   Grappig dat je foto 14 noemt van het kleine uiltje op de dakrand :-) En ja 18 hahahahaha.... zou zomaar kunnen dat ie dat inderdaad denkt. Hij ging niet voor niets met zijn achterste naar me toe staan 😂

   Verwijderen
 4. Ha Helma, dus je hebt nog een reserve locatie voor steenuiltjes, hahaha. Fantastisch dat je ze daar kon fotograferen. Mooie setting, en o zo leuk ze te zien baddderen. Prachtig met die leuke ronde oogjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahahahahaha.... ja, dat kan je zo wel noemen ja Alie :-)
   Maar deze steenuiltjes zijn ook leuker dan deze hier in de dakgoot!!!
   Dat "douchen" vond ik echt zo gaaf 😍😍😍 Nooit geweten dat ze dat deden. Je zou denken dat ze gelijk een droog plekje zouden opzoeken.

   Verwijderen
 5. Wat een fantastische foto's zo mooi en levendig. Regen of niet ik zou er niet weg te slagen zijn. Plots nog meer leven in de brouwerij.. steenuiltjes die een douche namen. Zou denken die zoeken beschutting maar ze gaven een speciaal shouw. Zulke momenten vergeet men toch nooit. Dank om er mee van te mogen genieten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Marylou :-)
   Ik moet je eerlijk bekennen dat ik er ook eigenlijk niet weg te slaan was maar er komt een keer een einde aan :-))) Dat ze een douche gingen nemen was voor mij ook echt een hele verrassing~!
   En nee, deze ervaring vergeet ik ook echt nooit meer!

   Verwijderen
 6. Wat een heerlijke foto's van de uiltjes .Ze zijn zo schattig en klein. Toen de regen begon te vallen zou men denken die gaan schuilen maar nee. Een show om nooit te vergeten. Er volgde een douche scène die jij erg mooi in beeld brengt alhoewel dit niet gemakkelijk is. Dank dat je die met ons deelt. Momenten om nooit te vergeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kennelijk heb je een dubbele reactie gezet Marylou maar dan nt even anders ;-)

   Verwijderen
 7. Wat een geweldige serie foto's Helma .Zo leuk zijn ze die steenuiltjes .En ja je kent me ,nog nooit in het echt gezien .Dus het was weer genieten hier van jouw foto's!
  Lieve groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Elisabeth,
   deze kleine steenuiltjes zijn ook echt zo leuk!!
   Dat je ze nog nooit in het echt hebt gezien kan wel kloppen. Je moet ze ook al nt weten te zitten en ze zijn ook nog eens behoorlijk klein hoor ;-)
   Lieve groetjes, Helma

   Verwijderen
 8. If you asked me what my favourite bird was in the whole wide world, Helma, I would have no hesitation in saying Little Owl. I have spent many hours watching them (I used to reckon that 80% of my bird-watching time was spent looking for Little Owls), and yes, I have several times seen them take a shower with their wings outspread like this.

  Sadly, however, Little Owls are declining badly in England, and I do not see them very often now, so your fabulous photos have reminded me of how much I miss them but, at the same time, brought me much joy. You really have superbly captured the spirit of these delightful birds - thank you for a wonderful end to my day.

  Take great care and stay safe - - - Richard

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Richard,
   these little owls are always very nice to see :-) I know that you also love the little owls a lot and saw them regularly on your blog.
   Indeed, things are not going well with the little owls. The couple in the gutter with me had 3 young ones and one of them was plucked from the eaves by a harrier. The other lay dead in the yard under the gutter :-( And I also hear from others that they see less and less little owls.

   Great that you have seen them showering in the rain several times with their wings spread wide open. I really hadn't seen this before but I thought it was really amazing to see :-)))))

   I'm glad I was able to make your day a bit more cheerful too ;-)
   Do you stay safe and healthy too.
   Greetings, Helma

   Verwijderen
 9. Een zalige serie van deze steenuiltjes. Onlangs heb ik een docu gezien van kerkuilen en de oehoe. Als beide vogels nat worden, dan kunnen ze sterven van de kou, als ze niet rap in de zon kunnen drogen. Deze steenuiltjes hebben daar precies geen last van. Hoe wonderbaar toch, onze natuur !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Dirk,
   ik moet ook eerlijk zeggen dat ik nog nooit uilen in de regen zag douchen maar deze kwamen echt uit de hoop stenen vandaan en ging echt heel voorzichtig vleugel voor vleugel in de regen liggen en daarna staan en poedelen :-) Echt zo gaaf om te zien! De natuur is inderdaad wonderbaarlijk :-)

   Verwijderen
 10. Hi Helma,
  Wonderful series of images of one of my favorite birds the Little Owl, a bird I am seeing very infrequently these days, unfortunately, but I really must make more of an effort to track some down.
  You stay safe and well.
  John

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi John,
   I also heard from Richard that you also have fewer little owls. This is also the case in the Netherlands, but they are really nice little owls to see :-))))
   The same applies to you: Stay safe and healthy.

   Greetings, Helma

   Verwijderen
 11. snotver ptver pielekes Helma, nou heb je de apen aan het dansen :-)
  ik ben lajoers :-))))... klinkt beter als jaloers hé :-)

  wat gaaf joh, wat een fantatische serie, ik heb ze een keertje gezien heel ver weg....
  en ik voelde me volmaakt gelukkig toen :-)
  wat zul jij hier niet gehad hebben zeg :-)
  ik gun het je van harte

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grinnik.......je opmerking in de eerste 2 zinnen maken me echt vrolijk hahahahaha.....

   Ja, wat zal ik niet gehad hebben toen ik ze zag nou...... ik was ook werkelijk zeer happy de peppie 😃😃😃😃. Ik vind deze uiltjes ook echt zo leuk hé. Afgelopen maandag zag ik de ransuilen weer zitten op hun vaste roestplek maar die kunnen echt niet tippen aan deze steenuiltjes hoor.
   Hier geniet ik nog dagelijks van na :-))))
   xxx

   Verwijderen
 12. ha die Helma
  wat een schitterende serie van de mooie Steenuiltjes
  ja jaloersmakend mooi :)
  ergens in Drenthe begrijp ik , ja als je weet waar ze zitten , maakt het wat makkelijker hé , geloof niet dat zij ver van het nest gaan
  fijne avond groet , Karel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Karel,
   klopt, in Drenthe gefotografeerd :-)))))
   Je moet ze inderdaad wel weten te zitten ja want ze zijn ook zo klein dat zelfs als je ze weet je er ook gewoon overheen kijkt! Ze gaan ook niet ver van het nest en daarom kan je dan als je ze gevonden ehbt ook mooi blijven zitten en wachten. Ze komen vanzelf weer :-)

   Verwijderen
 13. Goedemorgen Helma,

  Deze steenuiltje heb jij echt mooie foto's van gemaakt. Ziet schattig uit. Knap gedaan. Ze zijn zo klein. Steenuiltje heb kunnen foto's kunnen maken. Steenuiltje zie je gaan douchen. Mooi gezicht. Compliment Helma!Echt mazzel dat je foto's hebt gemaakt.Fijne dag. Groetjes Jacqueline & Ferry.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeie avond Jacqueline en Ferry,

   Deze steenuiltjes zijn ook echt heel klein. Een van die kleintjes zit dan ook in de dakgoot en dan kan je ook goed zien hoe klein ze eigenlijk zijn :-)
   Dank je wel voor het compliment 🤗
   Fijne avond voor jullie.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 14. zie dat eens, wat een schattige dingskes
  je hebt de uiltjes er prachtig op staan Helma
  en ook die in hun douche zijn het zien meer dan waard
  wat een leuke serie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi.... wat een grappig woord "dingskes" 😀
   maar het zijn inderdaad hele leuke en grappige uiltjes An :-))))
   Die douch was werkelijk fantastisch om te zien maar de foto's vond ik dus echt niet mooi. Kennelijk vinden de bezoekers ze wel mooi dus ik word er al geruster op ;-)

   Verwijderen
 15. Hi Helma, wonderful photos of these "mini-owl". Great to see that they take a shower in the rain. Never seen anything like it :)
  All the best,
  Lasse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Lasse,
   I had never seen them take a shower in the rain but it was really great to see this and to be able to photograph it too :-)
   Greetings

   Verwijderen
 16. Hoi Helma.

  Super de super.
  Wat is dit leuk en mooi.
  Prachtige Uiltjes en zo leuk dat bad wat ze nemen.

  Prachtige foto's Helma.

  Super serie.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Patricia,
   dit was ook echt zo leuk om mee te maken toen ze die douche namen!
   Een dag om nog lang van na te genieten :-)))
   Dank je voor je leuke reactie.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 17. Ha Helma,
  niet te geloven dat je de "douche-foto's" eigenlijk niet wilde plaatsen.
  Ik vind ze ge-wel-dig. Heel bijzondere actiebeelden, met als toppers: 15 - 16 en 18.
  Ook je eerdere beelden zijn mooi, natuurlijk. Je start van een afstand, meerdere uiltjes op die grote stenen: zo kan je goed zien hoe piepklein ze eigenlijk zijn.
  En 13 - dat kleintje in de dakgoot - leuk! Je start- en eindfoto is een heel mooie.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Corrie,
   nee, dat is echt waar hoor! Ik wilde deze foto's echt niet plaatsen want je zag en de vele regen en ook die vreselijk muur van de schuur daarachter.
   Geert had de foto's gezien en heeft me uiteindelijk toch overgehaald om ze wel te plaatsen. Het was ook echt een prachtig gezicht toen dat uiltje ging douchen in de regen en ik had dit echt nog nooit gezien.~!
   Ja, ze zijn inderdaad heel klein :-)
   Die laatste (en begin) foto is ook echt heel goed gelukt ;-)

   Hartelijke groet en fijn weekend,
   Helma

   Verwijderen
 18. Hello Helma,

  Oh wow, these are awesome photos of your Little Owl. They are adorable. The shots of them bathing in the rain are so cute. Great series! Take care, enjoy your day! Have a great week ahead!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Eileen,
   I will try if you can manage to like this linhk to your critters. Often I do not get that myself with the new blogger !!!
   It was also fantastic to see these little owls and also that one of them was bathing in the rain :-)
   Very nice weekend.
   Greetings, Helma

   Verwijderen
 19. Wat een bijzondere serie, aan de foto's te zien heten ze niet voor niets "steen"uiltjes.
  Maar die "douchefoto's" zijn werkelijk top!
  Schitterende actiefoto's van die uitgebreide douchebewegingen, je was écht te bescheiden om deze niet te willen plaatsen. Een belevenis om dit te kunnen waarnemen, Helma.
  Liefs, Zem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Zem,
   bijzonder zijn ze zeker hahahaha... ik zie ook niet alle dagen uiltjes maar dat uiltje wat ging douchen was echt zo gaaf om te zien!!!! En nee, ik vond de foto's te lelijk om te plaatsen want de sfeer van "in het echt" was niet over te brengen met deze foto's. Maar het is wel goed dat geert me heeft overgehaald om het wel te doen hihi.....
   Liefs van mij, Helma

   Verwijderen
 20. Good morning Helma: I was about to say that I know that Richard Pegler will like this post, but I note that he already left the first comment. To see one Little Owl is wonderful, to see three of them together is amazing, and as Richard says your pictures convey the very essence of this delightful bird. Well done! I am sure that everyone who sees this post will enjoy it immensely. Stay safe from COVID. Help is perhaps finally on the way. Hugs and kisses from Canada, David

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello David,
   yes, I knew Richard would enjoy this because he really loves little owls :-) I even saw 5 but couldn't get 5 in the picture. It was a couple with 3 youngsters.
   A very strict lockdown has been announced tonight in the Netherlands. It is also necessary because the virus is spreading. Only the supermarkets, the bakery and the butcher are allowed to remain open. I really hope that sometime in the year 2021 we can live "normal" again.
   It also applies to you: Stay safe and healthy David.
   Kind regards, Helma

   Verwijderen
 21. Wat een geweldige serie, dat is genieten. O, als ik ook zo'n plek zou weten... Dat wassen in de regen het is toch enig zeg. Lijst er maar een in en de hele dag naar kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Willie,
   deze uiltjes zijn ook echt genieten en zeker zoals ze daar op de stenen zaten :-) Ik heb ze hier(in de zomer) ook wel maar dan zitten ze altijd en eeuwig in de dakgoot. Dank je wel voor je superleuke reactie :-)

   Verwijderen
 22. Hoi Helma,
  Maar dat is tof. Fantastisch om te zien hoe je deze mooie uiltjes hebt kunnen fotograferen.
  Zo leuk met die grote ogen. Foto 12 vind ik erg mooi en ook foto 14 zo op die dakgoot met dat mos erbij heeft wel wat bijzonders. Je ziet dan ook goed hoe klein ze werkelijk zijn. Echt super leuk.
  Grappig ook dat je ze zo in de regen hebt kunnen vastleggen. Je had er zo effe bij kunnen gaan staan....hahaha...!! Flesje baddouche erbij.. en badderen maar. Maar ja, dat geeft dan weer van die vreemde foto's...hihi...!!
  Ik heb er weer van genoten Helma, TOP!!

  Lieve groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marco,
   whahahahahaha..... ik had er inderdaad zo bij kunnen gaan staan maar ik wed sowieso al nat van die regen hoor. Ik fotografeerde dan wel vanuit de auto maar de regen waaide echt zo naar binnen. Moest op een gegeven moment ook echt stoppen want mijn camera en lens werden veel te nat!
   Zoals dat kleintje op de dakgoot zit is het inderdaad goed te zien hoe klein ze eigenlijk zijn :-)))))
   *lol, ik zie dat doucheschuim al voor me 😂🤣😂*
   Fijn te lezen dat je er weer van genoten hebt Marco.

   Lieve groetjes, Helma

   Verwijderen
 23. Oh Helma, wat een geweldige serie! Ik blijf er naar kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk hé Marjon 😍💚
   ik kon er ook geen genoeg van krijgen.
   Ga jij maar kijken bij de ransuilen want ze zitten er weer ;-)

   Verwijderen
 24. Hoi Helma
  Ohhhh wat een feest om hier te kijken nu...wat een prachtige serie en dan de douche als bonus.
  Ja beter dan badderen in zand...en ja als het toch regent maar gelijk het verkleed verzorgen :)
  Wat bof je dan als je dat voor de lens krijgt...
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Nellie,
   nou.... dat was en is zeker een feest :-))))))) Die douche was echt voor ons een zeer aangename verrassing hahahahaha..... Ik zal hier dan ook nog lang van genieten hoor :-)
   Groetjes

   Verwijderen
 25. dit is wordt mijn derde poging voor een reactie
  steeds verdwijnt mijn getypte tekst
  mooie serie van deze prachtige vogeltjes ook die in de regen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben blij dat je toch doorzet bram ook al werd het een derde poging 😀 Blogger is soms echt de weg wijt en zeker met de nieuwe versie. Ik ben er dan ook nog niet aan gewend (achter de schermen zeker niet!)
   Dank voor je reactie en ik hoop dat het een volgende keer in een keer goed gaat ;-)
   Groetjes

   Verwijderen
 26. ha die Helma
  ja dat doen die datums hé , die veranderen elke dag :)
  klopt het is nog smerig weer , was ff op de fiets om eten bbbrrrr smerige waterkou
  ja ik herkende wat plekjes in de pps , welke ik op wandel zag , raar maar dat schiet dan gelijk weer in die ouwe grijze massa van me 😁
  rustige avond groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Karel,
   ja whahahahahah...... datums doen dat 😂🤣
   En het is nog steeds smerig weer (nu vandaag de 15e) grijs en miezerig bleh.... De waterkou is gelukkig wel ff af en dat mag ook wel tot de zomer hihi.......
   Die plekjes blijven ook echt wel in die grijze massa van je zitten hoor al worden ze soms wel ff naar achteren geschoven hahahahahaha.....
   Groetjes

   Verwijderen
 27. As imagens das pequenas corujas, estão absolutamente adoráveis, Helma!
  Existem algumas por estes lados... mas não se deixam ver durante o dia, pois aqui a zona onde moro, ainda tem bastante movimento, durante o dia... mas à noite, ouvem-se na perfeição! Existe aqui próximo uma grande área arborizada, aonde elas fazem a sua morada, todo o ano...
  Adorei as fotos! Todas elas muito especiais! Desconhecia que gostavam tomar banho de chuva! Estamos sempre a aprender!
  Beijinhos! Continuação de uma boa semana!
  Ana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oi Ana,
   Você pode ver essas corujas aqui durante o dia :-) Quando ainda são pequenas gostam de se sentar ao sol e você também pode encontrá-las aqui. Você pode ver as corujas maiores de orelhas compridas aqui nas árvores, mas elas só voam no escuro quando procuram comida.
   Portanto, há uma grande área florestal perto de você onde você pode ouvi-los :-) Não sabia que eles gostavam de tomar banho na chuva, mas é assim que ainda estamos aprendendo :-)
   Fique segura Ana,
   Um grande abraço e um grande beijo,
   Helma

   Verwijderen
 28. Wat een heerlijke foto's Helma

  ik kan me vergissen, maar steenuiltjes heb ik nog niet in de natuur gezien
  en die douche- beelden zijn enig mooi

  bedankt voor het delen en een fijne avond gewenst  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Willy :-)

   Deze steenuiltjes zie ik wel in de vrije natuur en deze zijn ook in de vrije natuur gefotografeerd. Ze zaten dan wel op een erf bij een boer maar daar hebben ze hun woonp0laats voor nu gekozen :-). ik heb ze hier ook in de dakgoot maar de foto's daarvan worden nooit mooi. Ik zal er eens een blog van maken.

   Ook voor jou hele fijne avond.
   Groet, Helma

   Verwijderen
 29. Ach ze zijn zo leuk, jammer dat er steeds minder zijn.
  Gr Jan(Wilde een Tuin)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inmiddels met veel meer vogels zo Jan,
   en ja, dat is inderdaad heel erg jammer.
   Groet, Helma

   Verwijderen
 30. Hoi Helma.
  Wat 'n mooie serie van de Steenuiltjes dat is echt genieten en dan nog 2 stuks, Dan sta je echt te genieten, ook de foto's in de regen zijn super. Helaas is er bij ons 1 dood gegaan die hing half in het gat en hopelijk vind hij of zij 'n nieuwe partner.
  . Maar heb van jou serie genoten. Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Loes,
   er zaten er 5 en in de 3e foto (4e in de lightbox) staan er ook zelfs 3 op.
   ik heb ook werkelijk super zitten genieten van deze leuke uiltjes.
   Zo sneu dat er bij jullie eentje dood is gegaan :-( Hopelijk vind de andere inderdaad een nieuwe partner want ze zijn zo leuk om te zien.
   Fijn te lezen dat je genoten hebt van deze foto's.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 31. Hi Helma!... I really enjoyed seeing this beautiful family of owls. Congrats for the pictures... Take care...

  BeantwoordenVerwijderen
 32. ha die Helma
  ja ik ben helemaal in de ban van puzzels :)
  en in het kado zat ook zo iets pppfffttt alleen nog moeilijker
  wens jullie smakelijk en fijne avond
  lieve groet , Karel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Karel,
   ik puzzel ook veel maar niet meer op de tafel maar op mijn tablet ;-)
   Ik zag je kado hahahahaha... en je kreeg er zowaar nu 4 tegelijk. Nu alles weer op slot zit kan je mooi aan de puzzel 😂
   Eten is op en smaakte geod.
   ook voor jou nog een hele fijne avond.
   Lieve groet, Helma

   Verwijderen
 33. Unas fotos absolutamente espectaculares de los juveniles del Athene noctua, bajo la lluvia son lo mejor que he visto en mi vida. Enhorabuena amiga Helma, un fuerte abrazo desde el norte de España.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gracias por tu lindo comentario sobre las fotos de lluvia de este pequeño búho. Realmente ni siquiera quería publicar esto al principio, pero ahora me alegro de haberlo hecho.
   Mantente a salvo y un gran abrazo desde Holanda

   Verwijderen
 34. Ha de grote inhaalslag is bijna avondvullend ;)
  Ja ff klikken...maar dan ben je er nog niet haha
  ja hoe moet ik het anders zeggen...doorklikken kan ?
  Waardeer het echt dat je blijft klikken...wie doet het je na?
  Zoveel blogjes ineens...dank daarvoor
  Slaap wel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grinnik..... ja, het moest er toch weer even van komen Nellie :-)))))
   Als ik door kan klikken gaat ht wat sneller maar bij sommige valt er niet door te klikken. Als ze de moeite zijn dan kijk ik uit maar dat had je al gezien natuurlijk hihi.....
   Ik heb echt wel weer even zitten genieten hoor bij je 😚.
   Voor jou nog hele fijne vond.
   Groetjes

   Verwijderen
 35. Hoi Helma,
  Het is al weer een eeuwigheid geleden dat ik steenuiltjes gezien heb. Je treft het wel dat je iemand kent waarbij ze zich regelmatig laten zien. Je hebt een hele reeks mooie platen van dit kleine uiltje kunnen maken. Deel 2 overtreft mijn verwachtingen. Wat een gaaf gezicht om te zien hoe ze van de regen profiteren voor een opfrisbeurt. Geert had gelijk, schitterende momenten en platen.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Kees,
   hier zitten sowieso steenuiltjes maar niet op zo'n mooie steenhoop als deze in dit blog. Ja, heerlijk dat de steenuiltjes zich zo mooi lieten zien en ik had nooit verwacht dat ik ze ooit nog eens in de regen zou gaan fotograferen! De foto's geven nog niet eens weer hoe mooi of het daar was want echt.... ik zat naast het fotograferen super te genieten van douchebeurt.
   Door Geert komt het ook dat ik ze wel plaats want anders had ik dat dus niet gedaan. Nu ben ik heel blij dat ik ze toch neergezet heb :-)))))))
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 36. Hallo Helma, wat een supermooie foto's en nee ik wist niet dat ze gingen douchen al houden alle vogels wel van wat regen want dan gaat al het vuil en ongedierte uit hun verenpak. Jij trof het inderdaad en nam supermooie foto's ervan. Dank ook voor je reactie en heb net nieuwe gezet met ook wensen voor jou erbij en ook Op de mens en natuur website zal je enkele nieuwe vinden uit mijn hand.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Tine,
   het was ook voor mij een grote verrassing dat ze gingen douchen in de regen!!!! Ik wist niet wat ik zag maar ik genoot echt met volle teugen! ik trof het inderdaad en ik zal dit ook niet echt snel vergeten :-) Je ziet me nog verschijnen.
   Groetjes

   Verwijderen
 37. Prachtige fotos Helma, dat wist ik ook niet dat ze gaan douchen. Ik hoop ooit ook eens een steenuil te zien. Ze zijn er wel in Zeeland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Caroline :-)
   Alleen al de steenuiltjes zien was al een feest :-)
   Ik weet dat ze in Zeeland zijn en ergens is er daar ook een hut voor geloof ik.
   Ik zal eens gaan zoeken op/

   Verwijderen
 38. Wat een supergave serie en wat een mooie locatie. Zeker de eerste foto's zo tussen de stenen, geweldig. Ik heb steenuilen alleen nog vanuit een fotohut gefotografeerd, zou ze graag nog een keertje willen vastleggen in een mooie omgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Ghita :-)
   De locatie is gewoon een erf achter een schuur en die ligt ook nog eens aan een weggetje. Ik heb je foto's toen ook gezien die je vanuit de hut had gemaakt en die waren ook echt onwijs mooi.
   Groetjes

   Verwijderen
 39. Hoi Helma
  wat is dit gaaf die foto's mooi in beeld gebracht,
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Herman :-)
   Het is ook echt gaaf om deze uiltjes gewoon in de natuur te kunnen zien.
   Dank je wel voor je leuke reactie.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 40. ha die Helma
  4 puzzels en hele moeilijke pppffttt lekkers en sokken , ben echt verwend door de blogpiet :)
  Limburg is zo mooi , en die groeve daar achter/naast de Pieterberg is een aanrader
  wij wandelen eens van Maastricht om/over de Pieterberg België in en terug in NL toen die groeve in , prachtig mooi , moet je beslist doen hoor , en dan terug in de stad 2 pinten op het Freithof , geen winkel gezien hihi
  alvast een fijn weekend
  lieve groet , Karel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Karel,
   helaas heb je nu weer alle tijd om je op deze 4 puzzels te storten. Jammer genoeg is alles weer dicht en zelfs nog meer dan alleen de dierentuinen, zwembaden etc etc,. #Echt heel jammer.
   Limburg is ook mooi en we komen daar ook wel en enkele keer. We zijn echter nog niet daar geweest wat ik bij jou zag. Ik zal daar eens op googelen want het lijkt me echt geweldig daar om te wandelen (en om te fotograferen).
   Die pinden daarna staan me ook wel aan 😃🍻🍺
   We zijn alweer inmiddels weer een week verder (tijd vliegt gewoon) maar nu heb ik wel lekker vrij weekend :-)
   Geniet ook van je weekend.
   Lieve groet, Helma

   Verwijderen
 41. Schitterend om te zien, lijkt me een genot om het te filmen/fotograferen.... Het is zo aandoenlijk die kleine uiltjes wachtend op de volgende hap. Eeen zeer fraaie blog.
  Groetjes
  Joost&Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Joost en Nicole,
   het was ook echt schitterend om te zien en ook om te kunnen fotograferen :-) Dit zal me ook echt nog heel lang heugen 💚 Fijn dat jullie er ook zo van genoten hebben :-)
   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 42. Hallo lief maatje,
  Ik loop genadeloos achter, maar ben eindelijk aangeland op je blog.
  Enne ik kan oprecht zeggen waar je lang op moet wachten smaakt super lekker.
  Wat een gaaf blog van deze schoon gewaste uiltjes, ook ik had dit nog nooit gehoord of gezien.
  Maar ook de uiltjes met droog weer zijn grandioos mooi en wonderschoon gefotografeerd.

  Hier alles goed hoor en met mams ook.
  Maar heb het super druk met werk, mijn normale rooster is 32 uur maar de laatste maanden is het tussen de 45 en 50 uur vandaar de achterstand.

  Komt vast allemaal weer goed.
  Voor nu wens ik je een heerlijk weekend en een dikke knuf.
  Liefs van je (donker) groene maatje xx 💋💋

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey lief maatje,
   jen bent gelukkig niet de enige die achterloopt want ik loop ook altijd eeuwen op achter 🙄 Net als jij druk met werk (er komt steeds meer werk bij) en als je dan al eens vrij bent zijn er nog wel belangrijkere dingen te doen dan bloggen. Wel heel fijn dan weer dat als je dan weer even tijd hebt om t bloggen je ook kan genieten van wat je ziet en tegenkomt 💚

   Fijn te lezen dat met mams alles goed is want ik maakt me toch een beetje zorgen hoor. Dat vele werken en die lange weken komen me helaas maar al te bekend voor 😲 Denk je een beetje om jezelf!!!!!

   Geen flauw idee of het allemaal weer goed komt. Ik hoor net op tv dat er een spoedberaad id met de EU landen ivm de nieuwe variant/mutatie van het virus!!! Ik denk dat we er voorlopig ook nog niet vanaf zijn! Dus nogmaals, denk alsjeblieft goed om je zelf en je gezondheid.
   Liefs van een ook altijd (bij jou) donkergroen maatje hihi...... 💋💗
   Helma

   Verwijderen
 43. Hello Helma,
  These owls are just adorable, wonderful collection of photos.
  Take care, enjoy your weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Eileen,
   Thank you for your comment.
   I had the week of 12/13 working weekend. I was free this weekend. I wish you a nice new week.
   Greetings, Helma

   Verwijderen
 44. Fantastische opnames van deze leuke uilensoort. Echt schitterend Helma.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Roos,
   het was ook echt fantastisch om dit te kunnen meemaken.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 45. Absolutely stunning the Little Owls, they are brilliant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. They are also really nice owls Bob.
   Thank you for your response.

   Verwijderen
 46. Wat een heerlijke serie, steenuiltje en ook nog eens 2 tegelijk. Leuke waarneming van het douchen, wist niet dat dit bestond, maar je hebt het fraai vast kunnen leggen. Echt een heel leuke serie, en ondanks de mindere weersomstandigheden kan je tevreden zijn met deze serie en terugkijken op een mooie fotodag.
  groeten, Hanry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Hanry :-)
   het zijn er zelfs 3 op de foto maar dat heb je waarschijnlijk over het hoofd gezien (4e foto in de vergroting ;-) Ik wist dat ook niet van het douchen maar ik kan je wel vertellen dat ik daar enorm van zat te genieten :-)))))))) Ik had dit voor geen goud willen missen.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 47. Hallo Helma,
  wer da nicht neidisch wird... ich bin es auf jeden Fall, so eine wunderschöne Serie.. da geht einem das Herz auf wen man diese kleinen sieht.... toll toll toll
  bleib gesund
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Frank,
   Ich kann mir auch vorstellen, dass Sie etwas eifersüchtig sind. Ich wäre es auch, wenn ich das mit anderen sehen würde. Diese Eulen zu sehen war ein Fest für sich, aber sie duschen zu sehen und sie fotografieren zu können war wirklich ein Geschenk :-)
   Grüße, Helma

   Verwijderen
 48. Ooooohhhhhhhhhh dit is mooi !!!!! Helma.
  Ik ben stiekem wel een beetje jaloers, maar ik gun je dit van harte hoor .
  Prachtig om te zien en het uiltje aan het douchen is zeker de moeite waard.
  Ik wou het zo wel voor de lens hebben, mooi mooi mooi !!!!!!!
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grinnik..... ik zou ook jaloers zijn als ik dit bij andere zou zien Tinie :-) Ik had dit ook echt niet willen missen want reken maar dat ik volop zat te genieten ondanks de regen. De douche serie staat er ook dankzij Geert want ik vond ze te "rommelig" en absoluut geen mooie achtergrond met die schuurkant. Maar ik ben achteraf wel heel blij ze toch geplaatst te hebben ;-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 49. Reacties
  1. Спасибо Анна,
   они действительно очень маленькие, но очень милые совы :-)
   приветствия

   Verwijderen
 50. Vriend Helma, ik vind het ongelofelijk dat je deze nachtvogels zo goed hebt kunnen vangen. Het is een prachtig gezicht om de foto's ervan in de regen te zien.
  Veel knuffels en kusjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola amiga Montse,
   También fue genial poder ver a estos pequeños mochuelos con tanta belleza y poder fotografiarlos durante el día. Para mí también fue una gran sorpresa, especialmente cuando se dieron una ducha bajo la lluvia :-)
   Muchos besos y mantente a salvo
   Helma

   Verwijderen
 51. Wat een supergave serie Helma. Op de grote stenen komt je onderwerp bijna sprookjesachtig uit de verf. Maar ook knap dat de foto's in de regen zo mooi geworden zijn

  Groetje
  Henk Jonkvorst

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Henk,
   ik vind die regenfoto's juist afschuwelijk 😫
   Vreselijk achtergrond en zie de ruis maar eens weg te krijgen als er zoveel regen op staat!!!! Fijn dat je ze toch kan waarderen. jij als 'vak" fotograaf geeft vaak ongezouten je mening en di8e waardeer ik, daarom ben ik best verbaasd dat je deze foto's in de regen toch mooi vind geworden :-)))))

   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 52. cute little stone owl.... I never know about this kind of bird.
  Thank you for sharing your beautiful photos.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Tanza,
   thank you for your visit and your nice comment :-)
   I am glad you enjoyed these pictures of the little owl.

   Verwijderen
 53. Hallo Helma, prachtige serie over de uilen,
  Groet Kees.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Kees,
   dank je wel voor je reactie.
   De steenuiltjes zijn ook prachtige kleine uiltjes en heel leuk om te fotograferen.
   groetjes, Helma

   Verwijderen
 54. Oh, they are so beautiful !!!!
  Fantastic photos !
  Greetings

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Ela,
   thank you for your nice and enthusiastic review about these photos :-)
   Greetings

   Verwijderen
 55. ha die Helma
  de foto's in de pps zijn gemaakt met die uit het album :)
  mooi stadje dat Vlissingen hoor , kwam er vorig jaar een paar dagen
  ja we zitten opgesloten hé , op de supermarkt na pppffftt
  fijne avond en lieve groet , Karel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Karel,
   oké hahahaha.... vandaar die grote gelijkenis hahahahaha...... Vlissingen is ook heel mooi en daar zal ik ook vast nog wel een keer komen. ben er een keer geweest en toen maakte het ook al indruk.
   Ja helaas, we zitten opgesloten en ik ben bang dat dit nog wel een hele tijd zal duren!!!
   ook voor jou nog fijne avond.
   Lieve groet, Helma

   Verwijderen
 56. Hoi Helma,

  Daar is ie dan toch, jouw steenuilenserie. En hoe, echt fantastisch hoe dit hebt kunnen fotograferen zeker het douchegedrag van deze mooie uiltjes. Je boft toch maar met zo'n hobbyboer in de omgeving en dat je dan gebruik van mag maken van zijn erf. Behalve natuurlijk de douchefoto's vind ik vooral de nrs. 3, 10 en 12 schitterend. Beetje jammer dat het uiltje je vanaf nr. 19 de rug toekeerde, maar dat doet niets af aan het bijzondere van deze foto's.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ad,

   het heeft inderdaad even geduurd en ook nu blijf ik achter met een kerstblog. Gewoon veel en veel te druk maar dat komt ook door die ellendige corona.
   Dat douchen was ook echt schitterend om te zien en ik wilde in eerste instantie deze foto's niet eend plaatsen!!! Meer omdat ik de ruis niet helemaal weg kreeg en die achtergrond was natuurlijk ik knap storend.
   Leuke favo's heb je uitgezocht en ja, dat zijn ook wel een beetje de mooiste (heb daar uiteraard veel meer foto's van). Uiltje liet wel weten in foto 19 hoe ie over me dacht whahahahaha.......😂 Fijn te lezen dat je van deze foto's hebt genoten :-)

   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 57. Wow, ik zit helemaal groen te kleuren... Wat een fantastisch blog over deze steenuiltjes.
  Je hebt ze erg mooi in beeld gebracht en dat ze ook konden douchen deed me helemaal kwijlen. Geweldig mooie serie Helma.
  Ik had wat probleempjes met Google account waardoor ik niet eerder heb kunnen reageren.
  Groetjes
  Fans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahahahaha.... ik zie dat ook helemaal voor me Frans ✅
   en ik herken dat gevoel maar al te goed *lol*.
   Ik ben sowieso al gek op uilen en uiltjes maar dat ze gingen douchen in de regen was echt helemaal nieuwe voor me!!! Je zal je voor kunnen stellen hoe enorm ik zat te genieten daar 💚
   Ik ben blij je weer te zien en dat je Google probleempjes zijn opgelost ;-)
   Groetjes,
   Hrelma

   Verwijderen
 58. Hallo Helma,
  Hier wordt ik ook even groen van zeg!
  Wouw! wat een super serie.
  Geweldig om er drie op een foto te kunnen vastleggen.
  En dan het Steenuiltje dat een douche neemt, werkelijk prachtig.
  Heb genoten van je foto's.
  Groet Bert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Bert,
   Frans die boven jou staat was ook al groen aan het kleuren en ik weet ook hoe dat voelt hahahahaha.... Maar ik ben wel heel blij dat je er ook zo van geniet Bert :-) Ik heb daar ook echt enorm zitten genieten.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 59. Perfecte afbeeldingen van een perfecte vogel Helma.

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Dag Helma, bedankt dat je mij even deze tip gaf. Prachtige serie en verrassend gedrag van de steenuiltjes. Wij hebben in de buurt een walnotenboom waar ook een kast in staat. Ik ga nog beter opletten, het is zo'n schattig uit uiltje.
  Groetjes Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anne-Marie,
   ze zijn ook zo leuk om te zien hé. ik zag jou dan ook prachtig foto's van deze leuke uiltjes :-) Super dat er vlakbij een kast is want dan heb je kans om ze vaker te zien.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 61. Fantastico reportaje fotografico de este precioso ave, me encantan todas las imagenes, enhorabuena,saludos.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gracias Jesús,
   este pequeño búho también es hermoso de ver. Es bueno leer que disfrutó de estas imágenes.
   Saludos

   Verwijderen
 62. Owls are such beautiful birds, unfortunately as I live in the city I only see them when I visit the Zoo.
  Your photos are amazing, brilliant report.
  Answering your question, my family and I are in good health, I hope that everything is fine with you and your family too. Thank you very much for your care.
  A very tight hug

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Maria,
   I am happy to hear that you and your family are all right. Luckily my family and I are still healthy too :-)
   Here are also owls in the villages and that is really nice. I don't always have to go to the forest to see owls ;-)
   A big hug,
   Helma

   Verwijderen
 63. ha die Helma
  mooi stadje dat Yerseke , ik hoop er nog eens te komen
  en zal dan zeker mosselen eten en wie weet ook wel oesters , die lekkere glibbers :)
  rustige avond groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Karel,
   ik zal daar ook vast nog wel eens heen gaan. Eerst maar eens kijken of ik aan mijn pensioen toekom hahahahaha... Mosselen zijn heerlijk. Oesters durf ik me neit aan te wagen (ik ben een watje hahahaha....)
   Groetjes,

   Verwijderen
 64. Reacties
  1. Helaas wel ja en dat zal ook nog wel even zo blijven Karel :-(

   Verwijderen
 65. Geweldig zeg. Is eigenlijk mijn lievelingsvogel maar in mijn omgeving kom ik ze niet tegen, helaas helaas. Dus genieten in het kwadraat van jouw serie. Super!

  Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Gerrit,
   ze zijn ook zo leuk deze kleine uiltjes :-)))))
   Hier zitten ze ook in de verkaveling maar ook in de dorpen bij de nog bestaande oude boerderijen. Fijn te lezen dat je hier ook zo van genoten hebt ;-)

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 66. Hoi Helma,
  Daar ben ik dan eindelijk! Ben al dagen druk met reageren op blogs (de achterstand was enorm, ik denk wel een stuk of 50) en ik dacht: ik bewaar de leukste voor het laatst. En dat had ik goed ingeschat, want dit is een fantastische serie. De voorbereidingen voor een vakantie in Drenthe lopen lekker en ik ga zeker proberen dit te evenaren, maar of dat lukt is nog maar de vraag, want regen krijg je meestal niet op bestelling. Hoeft ook niet: steenuiltjes op zich zijn ook al heel wat. Die heb ik nooit eerder gezien, laat staan kunnen vastleggen. Ik denk dat niet alleen steenmuiltjes douchen in de regen. Ik heb dat namelijk ook een houtduif eens zien doen, in mijn achtertuin nog wel. Was ook een verrassend en koddig gezicht!
  Maar goed, ik ben nu weer bij en ga nu snel aan een nieuw blogje werken.
  Groetjes (ook aan Henk),
  Dick
  NB: je prachtige vliegenzwammenblog én je fraaie buizerdblog had ik al eerder gezien (maar niet op gereageerd. Telt dit ook?) ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Dick,
   fijn je te zien :-)
   Ik zag j4e inderdaad al druk reageren bij deez en gene maar ik wist ook dat dit een behoorlijke opgave was ;-) Fijn om te lezen dat je van deze kleine uiltjes (die je zelf ook zo graag ziet) hebt genoten.
   Jullie zijn al in volle glorie bezig met de vakantie en Drenthe staat ook weer op onze agenda whahahahahaha...... Zo, dus jij wil dit gaan evenaren nah....... dat moet ik nog zien maar...... in mei zijn de weersomstandigheden net wat beter dan dat ik ze nu had met die regen.
   Maar ik hoop dat je ze kan vinden en er een hele mooie serie van kan maken. Volgens jou douchen er dus meer vogels in de regen zoals de houtduif. Day zou ook zomaar kunnen maar ik had dit echt nog nooit eerder gezien en al helemaal niet van een uiltje!!!!
   En jaaaaaa........natuurlijk is het niet reageren op de paddenstoelen en buizerd hier ook geldig 😚
   Je krijgt de groeten van Henk en ook voor Kitty.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 67. Hai Helma,

  Wat een mazzel dat je deze uiltjes mocht bekijken en fotograferen. Zo'n plekje zoek ik al een tijdje, maar het is erg lastig om ergens toestemming te krijgen. Geweldig om zo'n gezinnetje uitgebreid vast te kunnen leggen. Deel 1 is al mooi vanwege de verrassende omgeving en dan vooral foto2. Daar heb je ook nog eens erg fraai licht. Meestal zie je ze op een paaltje of dakgoot, maar zo op een grote steen is heel fraai. Deel 2 is toch ook zeer mooi. Ik snap niet zo goed waarom je deze niet wilde plaatsen. Juist zo leuk omdat ik dit niet eerder gezien heb. Het enige dat een beetje jammer is, is dat de achtergrond niet zo fraai is. Tsja, je kunt toch niet alles krijgen he. Ik zou in ieder geval heel blij zijn met deze resultaten.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey René,

   ja gaaf hé :-) Hier bij mij zitten ook wel steenuiltjes maar die zitten altijd in de dakgoot en die zijn lang zo mooi dan niet als deze op de hopen steen. Die man was echt aardig door er geen bezwaar tegen te hebben om daar te gaan staan fotograferen :-))))))
   Wel beloofd om hier zorgvuldig mee om te gaan. Het was qua licht soms heel mooi en dan weer heel donker. Het was echt steeds weer aanpassen qua belichting.
   De steenuiltjes in de regen wilde ik dus ook niet plaatsen om de reden die je zegt. Vreselijke achtergrond maar ook de ruis in de regenfoto's zelf was een hele tour om daar wat van te maken!!!! Achteraf ben ik blij dat ik ze toch g4eplaatst heb en ja, ik ben ook heel blij met deze resultaten. Dit zal ik ook nog lang heugen!

   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 68. Que lindeza Helma
  Todas muito lindas, mas fiquei encantada com o banho de chuva.
  Que felicidade esses seus olhares !
  Obrigada por compartilhar.
  Feliz Natal .
  com abraços

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gallo querida Lis,
   Eu também estava muito feliz e feliz com essas lindas corujas. O fato de essas corujas tomarem banho na chuva também foi uma grande surpresa para mim :-)
   Obrigado pelos seus votos de Natal. Com a gente, o Natal é comemorado muito sóbrio este ano, mas lembramos.
   Desejo a você e a seus entes queridos um ótimo 2021. Esperemos que o ano novo seja melhor para nós do que foi no ano passado.
   Fique seguro e saudável.
   Um grande abraço,
   Helma

   Verwijderen
 69. mogge Helma
  dus je wandelde ff mee op 8 april 2015 :)
  ja nog ff en de dagen lengen weer , en gaan we richting voorjaar
  jij vrij dit weekend
  nou geniet er maar van
  lieve groet , Karel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeie avond Karel,
   ik wandelde inderdaad even mee en het maakt niet uit dat het in 2015 was hahahahaha....... De dagen zijn inmiddels aan het lengen geslagen dus we kunnen weer naar een vroeger licht ;-)
   Ik was inderdaad vrij en moet wel met de oud en nieuw werken. Onze verloven zijn ingetrokken!!!! Geniet jij ook van je weekend al komt er hier wel een behoorlijke storm!!!!
   Lieve groet, Helma

   Verwijderen
 70. Hello Helma,
  The Little Owls are a delightful sight to see. What a great sighting. Your photos are just awesome, great post! I linked up your post, thanks for sharing. Take care, enjoy your weekend. I wish you and your family, a very Happy Christmas!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Eileen,
   thank you for linking the post. I also don't understand why I can't do this myself anymore. The link can be in the bar but it would not send !!! Very nasty and difficult because now I have to keep asking you.
   Christmas is almost over, but I wish you a very nice 2021. That we can and may do more in this new year to ensure that the last year and that the virus is kept under control.
   Greetings, Helma

   Verwijderen
 71. Wat is dit mooi en wat heb ik veel geleerd van deze steenuiltjes-dtudie. Want je kunt deze reeks, met al die details, best een studie noemen. P r a c h t i g ! !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Cor :-))))))
   Grappig dat je deze reeks een studie hebt genoemd hahahahaha.... en je hebt zelfs nog een beetje gelijk ook :-) Je kan je dan ook wel voorstellen dat ik enorm heb zitten genieten daar :-)
   Groetjes

   Verwijderen
 72. Stunning pictures of a real good subject. I don't see them enough here.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Adam,
   too bad you don't see these cute little owls with you.
   But I understand they are there :-)
   You will certainly see and photograph them too.
   Greetings

   Verwijderen
 73. In één woord GEWELDIG, Helma! Wat super, die douchebeurt. Ik ben blij dat Geert je heeft weten te overtuigen om deze foto's toch te plaatsen.

  Groetjes,
  Annette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Annette :-))))))
   Ik heb daar ook werkelijk enorm zitten genieten.
   Inderdaad dankzij Geert dat ik de douchefoto's toch geplaatst heb :-)
   Fijn om te lezen dat je hier ook zo van deze foto's hebt genoten.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 74. Je bent echt niet de enige die genoten heeft Helma. Ik vind het schitterend om ze zo te zien. Mijn complimenten. Zo zittend op een steen doen ze ook nog eens hun naam alle eer aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grinnik.......
   dank je wel voor je complimenten Gerard 😚
   Wat je zegt over die steen is ook waar hahahahahaha......
   Maar je kan je wel indenken hoezeer ik daar zat te genieten hé :-))))
   Groetjes

   Verwijderen
 75. I'm not sure my comment went through but I want you to know how much my husband and I both enjoyed seeing these photos! We are still learning. And your photos are marvelous! WOW!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Diane,
   I am very happy to read that you and your husband enjoyed these pictures of the little owls so much. I also really enjoyed seeing these owls and photographing them :-)
   Thank you for your nice and enthusiastic response.
   Greetings

   Verwijderen
 76. Hoi Helma,
  MAG IK EVEN OP ADEM KOMEN, JA?? Ppffffft........
  wordt vervolgd als ik een beetje ben bijgetrokken......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahahaha........
   je lijkt wel een zeker iemand!!!!
   Die heeft ook altijd van die fratsen 🙄🤣😂

   Verwijderen
  2. Grinnik, goed voorbeeld doet goed volgen is toch het gezegde?😅👋

   Verwijderen
  3. Whahahahahahaha......... laten we dit nog maar even volhouden Maria 😂

   Verwijderen
 77. Zo. Daar ben ik weer 😊
  Wat een superserie. Steenuilen zijn sowieso groene soorten!🤢🤢🤢🤢
  En vooral die uiltjes bovenop de stenen zijn plaatjes!!!! Dan tuimel ik bij deel twee zowat van de bank wat een geweldige unieke opnames van de steenuil die een douche neemt!Ongelofelijk! Dit is echt kicken. 🤎👌🦉🦉🪶
  Pfff bofbips!
  Groetjes Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whahahahahahaha.... het zal je duidelijk zijn dan ik gelijk bij de eerste reactie al naast mijn stoel denderde hé 😂😂😂 en gelukkig ben je weer hersteld. Nou weet je ook gelijk hoe het voelt als je ineens geconfronteerd wordt met foto's waarbij je direct 🤢🤢🤢 van uitslaat 🤣 Die douchende uiltjes zal je ook niet vaak meemaken denk ik althans.... ik had dat nog nooit gezien.
   Thnx voor je superleuke reactie Maria hahahahahaha.....
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 78. Dear Helma, as much as possible, I wish to you and to your family a peaceful and Happy Holidays and a Happy New Year, full of everything good, especially health.
  A big Hug

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Maria,
   Christmas is over and I can tell you that we spent these days very quietly and without family. I hope the new year will bring us some more freedom and that the virus will be brought under control.
   I wish you and your loved ones a beautiful and peaceful change in good health and a beautiful new 2021.
   A big kiss and hug,
   Helma

   Verwijderen
 79. mogge Helma
  nee die pps is al ouder , foto's gemaakt op rustige tijden denk ik
  vind het ook geen mooie stad , kan je beter de boot nemen naar Dordrecht aan de overkant , dat is een bezoek meer dan waard

  nee ik was ook nooit in Antwerpen , moet een pracht zijn om er rond te dwalen , ach wie weet :)
  jij weet het al zeker , zodra je met pensioen bent zal je er heen , groot gelijk

  dank je voor de fijne wensen
  blijf gezond
  lieve groet , Karel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeie avond Karel,
   vandaar dat het zo rustig was op straat hihi.... Nee, mooi is ie ook niet die stad maar ik denk dat je de "mooie" plekjes moet zoeken e/of maken ;-)
   Naar Antwerpen wil ik sowieso een keer dus dat moet lukken *ooit*.
   Ik hoop ook gezond t blijven Karel al weet ik af en toe niet meer wat ik ervan moet denken met al die gekkigheid!!!
   Doe jij ook voorzichtig en een hele fijne avond.
   Lieve groet, Helma

   Verwijderen
 80. Wow ze zijn wondermooi die foto's van jou en inderdaad je moet ze in het groot bekijken. Fantastisch. Die diertjes lijken zo hulpeloos. Het zal maar lijken zijn, denk ik :-) Echt prachtig, dank je.
  Fijne Kerst en een gezond en gelukkig 2021!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Joke,
   in het groot zijn de foto's sowieso veel mooier en gelukkig kan je dan ook zo door scrollen naar beneden :-) Ze zijn verre van hulpeloos hoor en redden zich prima :-)
   De kerst is inmiddels voorbij en ik wens jou een heel mooi nieuw jaar. Dat we ergens in dat jaar 2021 van het virus af zijn en we weer kunnen gaan en staan waar we naar toe willen.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 81. ha die Helma
  ja dat is een mooi plekje in die puzzel hé , nee ik heb de volgende ook al klaar en begonnen aan de 3de van de 4 hihi
  klopt google is vervelend bezig , zal wel om de centen gaan denk ik m wat gratis was willen ze geld voor gaan vragen , nog ff afwachten
  ja we krijgen slecht weer , daarom haalde ik vandaag nog ff een boodschap
  slaap wel groet , Karel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Karel,
   die puzzel is echt heel mooi om te zien. Nou vind ik dat van meer puzzels hoor want je komt vaak de mooiste dingen tegen en ook hele mooie huizen, wolken, zeeën, natuur, dieren, schepen en de meest prachtige plekjes 😃 Je bent dus al aan de volgende bego9nnen. Ja, je kan nog niet nar de dierentuin dus dat is zuur en gelukkig heb je dan wel deze puzzels nog :-)
   Google is ook vervelend bezig en ik word daar echt af en toe best kriegel van!!!! Vandaag viel het weer wel mee maar verder is het maar nat en grijs. Geef me dan maar een goeie vorst!
   Fijne avond nog.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
  2. mogge Helma
   ja zeker zitten er mooie platen tussen die puzzels , ben nu bezig met 7 dravende paarden door de branding , best moeilijk , maar heel mooi :)
   Google is zeker vervelend gggrrrr

   er komt wel weer mooi weer ook als je vrij bent :)
   ja Brugge is een mooie stad hé , of je er nu rond wandelt met je camera of op een terras zit met een pint hihi
   geniet de dag
   lieve groet , Karel

   Verwijderen
  3. Hey Karel,
   ik heb volgens mij ook een puzzel van 7 dravende paarden aan de kustlijn :-))))) Is ook moeilijk maar voorlopig toch even niets anders toch (helaas). Geen idee waar google me bezig is maar het is wel storend ja bah!

   Ik hoop op wat sneeuw of ijs als ik vrij ben maar voorlopig zit dat er nog niet in. Zowel de sneeuw en ijs als vrij hahahahahaha........ Zal nog even met vakanties worden ;-)
   Lieve groet, Helma

   Verwijderen
  4. ha die Helma
   ik kreeg al mooie foto's binnen op whatsaap uit Zwitserland , sneeuw zat :)
   ijsvrij had ik voor het laatst in "65 geloof ik :)
   een pracht puzzel van die 7 paarden in de branding , je zal het wel tegen komen als het klaar is

   het ongeluk van Jahnay is wat jullie leven totaal op z'n kop heeft gezet
   en logisch ook , ik kan het mij zelfs niet voorstellen hoe dat is
   en ja kerstboom , sindsdien niet meer , wat krijg je dan ?
   blije dennenbomen in het bos , bij die van mij :)
   dus zo 1 van hamster wc rollen moet het maar doen hihi

   doe er een mooi boeket bloemen bij om het goed te maken :)
   nee alles is dicht , ik ondersteun 3 tuinen , heb er en abbo
   wil je meer doen zie hier
   https://zooenzo.wordpress.com/

   blijf gezond en lieve groet
   Karel

   Verwijderen
  5. Hey Karel,
   dat is het leuke van WhatsApp. Je kan ter plekke wat mooie foto's maken en dan gelijk opsturen/verzenden :-) Ik heb mijn puzzel nog even nagekeken maar ik heb maar 4 witte paarden en een van 6 paarden in verschillende tinten bruin.

   Klopt, het ongeluk van Jahnay heeft heel ons leven op de kop gezet en ik weet nu dat ik dit mijn hele leven bij me zal dragen. Mijn leven is veranderd en ik ben veranderd. Ik had een leven voor en nu een leven na Jahnay.
   Nee, je kan ook niet voorstellen hoe dit is tenzij je zoiets zelf meemaakt (wat je werkelijk niemand toewenst!!!!!)

   Die bloemen deden het goed :-)))))))
   Ik ga op die link nog eens kijken.
   Voor nu ga ik zo naar mijn bedje want heb dienst.
   heb een goed uiteinde en een mooi begin van 2021.
   Lieve groet, Helma

   Verwijderen
 82. Hoi Helma
  Ja daags na kerst is al dat kerstgedoe ook niet meer zo leuk om te bekijken hè...
  Maar toch ben je weer aardig bezig geweest met klikken
  Zelf vind ik die onder vrolijk kerstfeest het mooist...
  Kleinzoon van 11 vond die honden aan tafel ook maar een stom filmpje hihi
  En ja Elvis blijft toch The King
  En we zouden met 16 naar de Beekse Bergen voor een lang weekend, maar helaas dat kon niet doorgaan...zeker niet in een huis haha
  Hadden we de verjaardag en trouwdag in een keer gevierd met zijn allen
  Dank voor alle felicitaties...nu op naar een beter jaar
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Nellie,
   nu had ik ook een beetje meer moeite met de kerst hoor dus dat zal ook eea verklaren maar...... sommige dingen mag ik wel graag horen of zien :-) Ja, ben inderdaad aan het klikken geweest en bij een post moest ik echt even aan de gang *de kerstpost met al die filmpjes en pps'jes hahahahaha......*
   Je kleinzoon vond dat filmpje met die honden dus ook niks *lol*
   Ja, Elvis de Pelvis blijft een fenomeen en ik zal nog menig plaat en bandje van hem hebben hahahahaha......
   Heel jammer dat jullie nu niet met z'n allen naar de Beekse bergen konden om het samen te vieren. Laten e inderdaad hopen dat we ergens in 2021 van dat virus verlost worden en weer wat meer kunnen.
   Groetjes

   Verwijderen
 83. Reacties
  1. Thank you Suvi

   I wish you a good ending and a good start to 2021.
   Let's hope the year 2021 will rid us of the virus and we will have some more freedom again.
   Stay safe and healthy.
   Regards,
   Helma

   Verwijderen
 84. Reacties
  1. Oi Janice,
   um ano novo muito bonito, saudável e feliz para você também :-)

   Verwijderen
 85. Querida Helma no había visto jamás un Mochuelo bajo la lluvia, son unas fotos increíbles. Me encantan. ENHORABUENA. Un enorme abrazo y mi cariño.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola querida Lola,
   gracias por tus felicitaciones por estos pequeños búhos.
   También para mí fue una gran sorpresa que estos búhos se van a lavar bajo la lluvia :-))
   Gran abrazo y beso.

   Verwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een berichtje achter te laten op mijn blog, ik stel dat zeer op prijs.
Bedankt voor je bezoek en reactie.
Groetjes, Helma

Thanks for your visit and comment.
Merci pour votre visite et commentaires.
Gracias por tu visita y comentario.
Grazie per la vostra visita e commento.
Köszönöm a látogatást és megjegyzést.
Tak for dit besøg og kommentar.
Kiitos vierailusta ja kommentoitavaksi.
Tack för ditt besök och kommentar.
Obrigado por sua visita e comentário.
Dziękujemy za wizytę i komentarz.
Спасибо за ваш визит и комментарий.

Groetjes, Helma