vrijdag 11 september 2020

Grauwe Klauwier - Lanius collurio ......

  

Eindelijk dan een blog met de Grauwe Klauwier. Deze mooie en ook aparte vogel (staat op de rode lijst) kwamen we werkelijk heel onverwachts tegen tijdens een fietstochtje. We waren onderweg naar Dien  (we waren er een paar dagen op uit) en ineens zie ik dus deze vogeltjes zitten. Ik had alleen mijn macro bij me dus dat was balen maar......... op de terugweg zaten ze er nog. Toen dus als een speer de telelens opgehaald om wat betere foto's te kunnen maken.  Ik wist dat ik ze bij Ad ook als eens had gezien dus ook Ad even gemaild.


*** Het is echt aan te raden om de foto's in de vergroting te bekijken. Foto's zijn in de vergroting beter van kwaliteit, dus mooier, scherper en duidelijker. Even op de foto zelf 
klikken of op de bovenste foto, dan kun je doorklikken of scrollen***.


*** Photos are of a better quality, so better, sharper and clearer on the magnification. Just click on te photo itself or on the upper picture, you can by clicking or scrolling***.


Toch even een paar foto's met de macro al was het alleen maar als bewijsplaatje dat we ze toch echt hadden gezien.

Grauwe Klauwier - Lanius collurio                                                         Grauwe Klauwier - Lanius collurioHet ene moment was het bewolkt en het andere moment weer zonnig en dat zie je ook op de foto's hieronder.
Grauwe Klauwier - Lanius collurioGrauwe Klauwier - Lanius collurioOp een gegeven moment kwam er eentje op het prikkeldraad zitten en deze bleef me maar aankijken. Was zeker nieuwsgierig wat ik aan het doen was hahahahaha....Grauwe Klauwier - Lanius collurioGrauwe Klauwier - Lanius collurioHet duurde even eer ik in de gaten had dat er ook jonge klauwieren bij waren. Het verbaasde me we al wel dat er steeds eentje zo rustig bleef zitten totdat......... de vogel ineens heel snel begon te bewegen en wiebelen op de tak waar ie op zat en ik zag dat hij omhoog keek. Hij draaide om en ineens kwam daar pa Klauwier om de kleine een prooi te voeren. Beter foto's dan hieronder heb ik niet want het ging nl ook heel erg snel.Grauwe Klauwier - Lanius collurio                                                        Grauwe Klauwier - Lanius collurio


                                                      Grauwe Klauwier - Lanius collurioGrauwe Klauwier - Lanius collurio


                                                        Grauwe Klauwier - Lanius collurioGrauwe Klauwier - Lanius collurio


Grauwe Klauwier - Lanius collurio


Grauwe Klauwier - Lanius collurio


In het land stonden heel veel struiken met St,Jacobskruid. 
Ook daar gingen de klauwieren van tijd tot tijd even heen.
Grauwe Klauwier - Lanius collurio


Grauwe Klauwier - Lanius collurio


Grauwe Klauwier - Lanius collurio


Grauwe Klauwier - Lanius collurio


Grauwe Klauwier - Lanius collurio


Grauwe Klauwier - Lanius collurio


========================================================

Iedereen bedankt voor alle mooie reacties en complimenten over de foto's in het vorige blog van:

"Citroenvlinder en de nieuwe manier van blogs maken......................."

134 opmerkingen:

 1. Weer een schitterende serie van dat vogeltje, de Grauwe Klauwier.
  Ik merk heel goed de veranderingen in het licht, als fotograaf moet je je steeds aanpassend aan het aanwezige licht. De licht kwaliteit van je foto's bewijst dat je het fotografie vak onder de knie hebt. De Grauwe Klauwier op het prikkeldraad vind ik super goed ! Mijn complimenten hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Dirk,
   dank je wel voor je complimenten 🤗 Het was best nog wel een hele toer om dit vogeltje er een beetje knap op te krijgen hoor en zeker met die overdrijvende wolkenvelden. Ik vind het heel leuk dat je de klauwier op het prikkeldraad als mooiste hebt bestempeld :-)))))
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 2. Wat verschrikkelijk mooi Helma, gelukkig dat ze er nog zaten nadat je de telelens had gehaald, jou dag kon niet meer stuk hè?
  Voor mij zijn de opnamen 8 en 10 de winnaars, zonder de andere foto's tekort te doen hoor.
  Lieve groetjes, Edje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ed,
   het zijn ook echt hele mooie en ook best wel aparte vogeltjes. Ik was echt blij verrast dat ik gewoon Grauwe klauwieren zag en moest echt ff in mijn ogen wrijven hoor.
   Was inderdaad mazzel dat ze er nog zaten want we hadden een afspraak bij Dien maar later dus alsnog als een speer de telelens opgehaald en fietsen maar weer hahahahaha.... Met de auto kon je er nl niet komen. Leuk dat je een paar favorieten hebt gevonden 🤗
   Lieve groetjes, Helma

   Verwijderen
 3. Wat een mooie vogels zijn dit en wat heb je die prachtig weten vast te leggen. Ik vind foto 14 heel erg mooi in dit geval vind ik het mannetje zeker niet mooier dan het vrouwtje. De fijne tekening in de veertjes vind ik nl. prachtig.
  Een hele mooie serie heb je gemaakt!

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ank,
   het zijn ook echt mooie maar ook best wel een beetje aparte vogeltjes. Het mannetje vind ik wel mooi hoor maar wat je zegt van de tekening in het verenpak van de vrouwtjes is ook heel erg mooi. Ik ben echt heel blij dat ik ze "zomaar zag"!!!!
   Even gekeken welke foto 14 is en ja, de tekening is ook heel fijntjes :-)

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 4. Hoi Helma,
  Ondanks je macrolens heb je toch fantastische beelden gemaakt van deze prachtige vogels.
  Zo'n klauwier kom je ten slotte ook weer niet elke dag tegen, dus super dat je ze zo hebt kunnen fotograferen. En ik moet zeggen zo met wat meer omgevingsruimte in je foto's geeft ook een mooi effect op het geheel en dat misstaat zeker niet. Want zo op die takjes en zelfs ook op het prikkeldraad en met die mooie egale achtergronden maken het toch echte top foto's. Super gedaan Helma!!
  Grappig dat ze ook een beetje nieuwsgierig naar jouw waren...hihi...!!

  Lieve groetjes,
  Marco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marco,,
   ik moest echt even een paar foto's met de macro maken hoor want stel je voor dat ze daarna vertrokken zouden zijn!!! Dan had ik geen bewijs en dat wilde ik toch echt wel hebben hahahahahahah.... En het klopt wat je zegt over de omgevingsruimte, dat is altijd wel mooi om te zien maar juist omdat het zo'n aparte vogel was wilde ik hem toch liever deze keer van dichtbij op de foto hebben. Was evengoed nog vrij ver weg maar toch........ :-))))))))
   En jahaaaaaaaaa...... die ene kwam echt redelijk dichtbij en bleef maar naar me kijken en volgde mijn bewegingen ook 😂🤣😂

   Lieve groetjes, Helma

   Verwijderen
 5. Hoi Helma
  Wat een prachtige vogeltjes
  En deze keer vind ik het vrouwtje mooier nog dan het mannetje
  Of het ligt aan jou fantastische fotografie...
  blond en oud 😱🤣😂
  Ben blij dat je het zelf zegt en dan staat dom er niet eens bij grijnzzzz
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij bent niet de eerste die zegt dat in deze de vrouwtjes mooier zijn!!! Maar ik vind het mannetje mooier van kleur. gelukkig dat we allemaal verschillende smaken hebben hihi....

   Euh ja.... blond en oud 😂🤣😂, ik zag het toen ik terug ging naar de reactie whahahahahaha...... dan zet ik het er hier maar bij ja, ik ben naast blond en oud ook nog dom ...........................😂

   Ook jij heel fijn weekend. Aan het weer zal het niet liggen.

   Verwijderen
 6. Greetings, Helma. It is many years since I saw a Red-backed Shrike, so I am very envious of your sightings and being able to take such wonderful photos of the adult male and juvenile birds. A wonderful blog post, and a joy to behold - thank you.

  Take great care and stay safe - - - Richard

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Richard,
   I saw these fantastic birds completely unexpected! We were cycling and suddenly I saw them. Really wonderful to be able to see these shrike with your own eyes and also to be able to photograph them. i was really lucky!
   Thank you for your nice comment.

   The same applies to you: Stay safe and healthy.
   the virus still remains among us.

   Kind regards, Helma

   Verwijderen
 7. Nou was jij eens een hele grote bofkont. Wat een plaatjes! En dat je die toevallig tegenkwam is helemaal bijzonder. Wat een geweldig moment ook dat je het voeren hebt meegemaakt. Nu zie ik eens helemaal groen van top tot teen, whahaha. Groetjes aan Henk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whahahahahaha..... dat ik dat nog mag meemaken Alie dat jij 🤢💚🥒🥦🤢 ziet whahahahahaha....
   Ja, dat voeren was echt fantastisch! Toen had ik pas door dat er ook jongen waren!
   Je krijgt de groetjes terug van Henk 😃
   Lieve groet

   Verwijderen
 8. mogge Helma
  wat een geluk dat ze er nog zaten
  en zelfs mooi vlak voor je gingen zitten :)
  je hebt ze er schitterend op staan weer
  fijn weekend groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Karel,
   inderdaad, dat was echt een geluk maar ik had al gehoord dat als deze vogels eenmaal ergens "zitten" ze daar dan ook een tijdje blijven. Deze plek was kennelijk nog door niemand ontdekt want de fietsers reden gewoon voorbij. Een enkeling vroeg wel wat ik aan het fotograferen was en dan zei ik de paardjes want die stonden er ook hahahahaha....
   Jij ook heel fijn weekend.
   Aan het weer zal het niet liggen ;-)
   Groetjes

   Verwijderen
 9. Hoi Helma,
  Wat 'n geluk dat je ze ontdekt hebt, dat is het voordeel als je met de fiets erop gaat.
  En het zijn schitterende opnames geworden daar mag je trots op zijn, waren er ook nog jongen of waren ze met ze tweetjes. Heb ze ook in 2015 gefotografeerd en ze kregen 4 jongen. We hebben het toen geheim gehouden anders was het zo druk geweest dat ze misschien vertrokken zijn. Heb genoten van je opnames.
  Groetjes Loes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Loes,,
   je hebt ook helemaal gelijk. met de fiets zie je veel meer en daardoor vond ik deze grauwe klauwieren. Er waren inderdaad ook jongen en ik zag dat er eentje gevoerd werd zie foto 7, 8, 9 en 10.
   Ik heb dit ook geheim gehouden alleen met Ad van Duren heb ik dit gedeeld en die is te vertrouwen ;-) Die fotografeerde ze al jaren maar ineens waren ze weg. Nu vond ik ze op een hele andere plek! Fijn te lezen dat je genoten ehbt van deze vogels.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 10. Congrat Helma for your new images of these beautiful bird. I see it now and then here in my part of Sweden too.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Lasse,
   great that these birds are also in Sweden. In the Netherlands it is a bird that is on the red list. We see very little of this bird. Thank you for your nice comment.

   Verwijderen
 11. Hoi Helma,
  prachtige foto's tegen heerlijke rustig achtergrond. Alle aandacht voor de grauwe klauwier. Hier zie ik ze regelmatig op de electra lijnen zitten maar lastig fotograferen tegen het felle licht in.
  Groetjes
  Joost&nicole

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Joost en Nicole,
   wat gaaf dat jullie ze daar in Spanje wel regelmatig zien. Hier in Nederland is het echt een zeldzaamheid dus ik was dan ook echt verrast om ze te zien. En dan ook nog zo onverwachts!!! Toch maar eens proberen om ze vast te leggen Joost. In fel tegenlicht kan je gaan overbelichten en dan later op de pc wat donkerder maken.
   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 12. wauw bijzonder mooie foto's Helma!
  wat een leuk vogeltje, ik zag het nog nooit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi An,
   ook voor ons was het de eerste keer dat ik ze zag. Ik kende ze wel van foto's bij Ad maar zelf zag ik ze nog nooit en ineens........pats, boem!
   Ik vond het echt geweldig om mee te maken ;-)

   Verwijderen
 13. Ja ja...ik wist dat ze eraan zaten te komen. Je had mij al een 'preview' laten zien. (zucht)
  Maar zonder dollen... het zijn gewoon super foto's Helma. Mazzel of niet; je moet op het moment toch maar ff de juiste plaatjes maken en dat is jouw uitstekend gelukt!!! 👌
  Een super mooi blog weer.
  Groeten uit een 'groen' Stieltjeskanaal 😂
  Geert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grinnik.......... ik ben blij dat de foto's je niet tegenvallen Geert "slaat zucht van verlichting" 😂. Ik heb helaas geen vaste lens en die had in deze juist heel mooi geweest maar........ ik ben echt ontzettend blij zomaar ineens oog in oog te komen met grauwe Klauwieren 😃😃😃
   Ja, ik weet hoe "groen" Stieltjeskanaal is whaaaaaa...........
   Lieve groet,
   Helma

   Verwijderen
 14. Hoi Helma.

  Super mooie vogeltjes.
  Wat heb je mooie opnamen kunnen maken.
  Mooi apart vogeltje en super mooie foto's.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Patricia,
   Ik was (en ben er ook nog steeds) ontzettend blij mee. Nooit gedacht dat ik zelf nog eens grauwe klauwieren op de foto kon zetten :-)))))
   Dank je wel.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 15. SUPER mooie serie heb je weer gemaakt Helma WOW !
  je bent een expert geworden met vogelfotografie knap hoor vind ze heel mooi 👌😘

  Hartelijke groetjes en liefs 😘😘

  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janny,
   je laat mer helemaal 🦞🎈🧧👗👠🥊 worden 😚
   Dank je wel vor je ontzettende lieve reactie .

   Liefs van mij,
   Helma

   Verwijderen
 16. Een eerder zeldzaam vogeltje, dat je prachtig gefotografeerd hebt Helma....

  Onbegonnen werk om daar de beste foto's uit te halen

  je boft wel dat je deze onverwachts tegenkwam...en deze prachtig kon "vangen "

  een echt geniet-logje..

  prettig weekend

  prettig weekend gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Willy,

   dank je wel voor je reactie :-) Het is ook inderdaad een vrij zeldzame vogel voor in Nederland. En ja, ik wist ook niet wat me overkwam toen ik deze ineens zag zitten!!! Zo gaaf!
   Heel fijn om te lezen dat je ervan genoten hebt 😀
   Jou wens ik een hele mooie nieuwe week.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 17. Hello,

  The Shrike is a gorgeous birds. Awesome series of photos. Well done!

  Take care, enjoy your day! Have a happy weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Eileen,
   we are now a few weeks further. I needed a break.
   Yes, the shrike is indeed a beautiful bird that is on the red list here in the Netherlands.
   I wish you a very nice week.
   Autumn has now started here in the Netherlands.
   Greetings, Helma

   Verwijderen
 18. Prachtig vogeltje, dat je toevallig tegenkwam.
  En het gaf je ook nog de kans om een betere lens op te halen!
  Als topverrassing nog het voederen van een jong.
  Helma, het geluk zat je die middag helemaal mee, het leverde je mooie foto's op van een voor mij onbekend vogeltje.
  Liefs van Zem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Zem,
   mijn oog voel erop tijdens een fietstochtje. Ze zaten wel ver weg maar om de een of andere reden viel dit vogeltje me op ook al zat hij toch nog aardig ver weg. Ik was echt helemaal in de gloria toen ik zag dat he klauwieren waren hahahaha.... Inderdaad mazzel dat ze daar bleven en kon ik de telelens even ophalen :-)))))
   Ik had inderdaad echt geluk en ben daar ook echt dankbaar voor 😚
   Liefs van mij,.
   Helma

   Verwijderen
 19. Great shots of a great bird, Helma. You must have been delighted to have been able to achieve these results. The last time I saw this species was in Slovenia a few years ago, but it perched only briefly before flying away. Yours took its morning break while you were there! Stay well. Hugs and kisses from Canada, David.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi my friend David,
   I was also really pleased when I saw that they were shrike. I could not believe my eyes because I had never seen this bird myself and moreover it is on the red list in the Netherlands !!!
   Sorry for the late response but we took a few days off.
   Also stay safe and pay close attention.
   Big kiss for you,
   Helma

   Verwijderen
 20. Hoi Helma
  ik heb genoten van je mooie foto's ze zijn echt gaaf,
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Herman,
   ik was (en ben) er ook heel erg blij mee dat ik deze vogels voor mijn lens kreeg :-))))))
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 21. Hoi Helma, prachtige fotos van de grauwe klauwier. Ik open je blog en zie je gelijk je mooie header. Ik heb er 1 keer 1 gezien in Denemarken maar ik heb geen mooie foto. Deze keer hem niet gezien. Fijn weekend. Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Caroline,
   wat gaaf dat je er ook al eens een gezien hebt en dan in Denemarken. Ik had er echt nog nooit een in real live gezien maar deze ontmoeting zal ik ook iet gauw meer vergeten :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 22. Wat een prachtige serie en wat een bijzonder vogeltje, ik moet eens beter opletten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grinnik.... deze vogel "viel" heel toevallig in mijn ooghoek Liesbeth :-)

   Verwijderen
 23. Wat een schitterende serie van dit mij totaal onbekende vogeltje Helma
  de een nog mooie dan de ander, leuk voor de afwisseling op dat Jakobskruiskruid
  heb weer genoten van je foto's en vaardigheid in het vast leggen van dit vogeltje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Bram,
   ik kende het vogeltje ook echt alleen van de blog van Ad en van internet. Zelf had ik deze echt nog nooit gezien! Dit zal me ook echt nog wel ff bijblijven :-)
   Groetjes

   Verwijderen
 24. Absolutely stunning Helma, the Red Backed Shrike, female and its male, awesome.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Bob,
   it was also a pleasant surprise for me to discover and photograph these beautiful birds :-)
   Greetings

   Verwijderen
 25. Preciosas fotos, me encantan los pájaros, casi siempre he tenido y me gusta verlos en su ambiente, espectaculares fotos.
  Enhorabuena.
  Saludos.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola José,
   gracias por tu linda respuesta.
   También me encantan los pájaros y me gusta fotografiarlos en su propio entorno :-) Me alegra leer que te gustaron estas fotos ;-)
   Saludos

   Verwijderen
 26. Hoi Helma,
  "het is aan te raden om de foto's in de vergroting te bekijken!" Dat heb ik dus gedaan....wat een ellende!!!! Zo ontzettend gaaf dat je deze vogels zo mooi dichtbij hebt kunnen fotograferen, kwijl, getver,gelukkig was ik al enigszins voorberied, anders had ik dit niet gered, hoor! fantastisch, dus!! haha...
  Supergave serie Ook de foto op het St Jacobskruiskruid is een leuke, maar die portretjes en zeker met pa en jong bij elkaar is om van te smullen!!!
  Gefeli met deze super ontmoeting én foto's!
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahahaha..... ik had van jou ook niet anders verwacht Maria 😀 en whahahahahaha....die ellende is zoooooo...herkenbaar 😂🤢😂.
   Ik voel me ook echt in de prijzen gevallen hoor bij het ontdekken van deze prachtige vogeltjes. Om je flauwte voor te zijn had ik je dus maar wat laten zien whahahahahaha.... en gelukkig doe je dat bij mij ook 🤢💚
   Dank je voor je ontzettende mooie en leuke reactie Maria ❤
   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 27. Hai Helma,

  Leuk om hier alvast jouw klauwiertjes te zien. Je hebt er een prachtige reportage aan overgehouden. Wat een toeval dat jullie die plek tijdens dat fietstochtje tegenkwamen. Zoals je weet volg ik de grauwe klauwieren in de Groote Peel al wel tien jaar. De laatste jaren veranderden ze van broedplek en tot vorig jaar kon ik die steeds terugvinden. Alleen dit jaar vond ik ze niet meer en ik had me er al bij neergelegd dat ze weg waren vooral ook omdat veel oude bramenstruiken waarin ze graag broeden volledig verdroogd waren en ook de paarden die bij de plekken stonden weggehaald waren en ook die zijn nodig omdat ze grote insecten aanlokken om aan hun jongen te kunnen voeren. Maar ja, de Peel is een heel groot gebied en z kunnen natuurlijk ook ergens gaan broeden waar je niet zo makkelijk kunt komen. Maar jij vond ze toch en dank zij jouw tip kon ik ook dit jaar nog een leuke serie maken. Ik heb ze alleen nog niet bewerkt, maar ze komen zeker binnenkort.
  Je hebt er prachtige foto's bij, vooral nr. 3 en zo'n foto als nr. 8 heb ik nog nooit kunnen maken, top. Ook nr. 10 waar je het mannetje samen met een jong kon fotograferen is perfect. Tenslotte zijn nr.13 en 20 ook prachtig. Bedankt dat je een verwijzing naar mijn blog hebt opgenomen en uiteraard voor de tip die je me gaf, maar dat hadden we via de mail al uitvoerig besproken.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Ad :-))

   Het was echt puur toeval dat ik ze zag daar. Ik wist dan ook niet wat ik zag en ik moest gelijk aan jou denken omdat ik ze bij jou al eens gezien had (nog bedankt voor je linkjes ;-) en baalde dat ik op dat moment mijn telelens niet mee had.
   Ik weet inderdaad dat jij de grauwe klauwieren al een hele tijd volgt en daarom moest ik ook gelijk aan je denken 😀. Ik vond het echt zo gaaf om deze te zien!
   Er fietste wel veel mensen langs en die fietsten ook gewoon door. Als er al een stopte en vroeg wat ik aan het footgraferen was zei ik maar dat het de paardjes waren die daar ook stonden whahahahaha..... ik wilde dit echt niet aan de grote klok hangen!!!! Volgend jaar ben ik daar weer hé dat is duidelijk 😄.
   Ik moest even terugscrollen naar 8 en ja, dat is echt een leuke foto hé :-)))
   Die foto met dat jong en het mannetje ging echt allemaal zo snel dat ik het niet eens kon "beklikken" met mijn camera. Ik had de instelling ook even moeten veranderen in meer beelden ps maar ik had nooit verwacht dat dit zou gebeuren!!!!! Maar hoe dan ook, ik heb er echt super van genoten en uiteraard heb ik er nog meer foto's van maar die komen een beetje op hetzelfde neer.
   Ik ben echt heel benieuwd naar jou foto's en bij voorbaat al groen hahahahaha....
   En graag gedaan hoor van die tip ;-)

   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 28. Schitterende afbeeldingen Helma
  Een geweldige opname.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Roy,
   I'm really happy with it too :-))))
   Greetings

   Verwijderen
 29. Lindos demais , Helma
  Parabéns pelo talento e excelência das fotografias.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Olá lis,
   bom ver você de novo :-)
   Também estou muito feliz com essas aves raras :-)
   Fique seguro.

   Verwijderen
 30. Deze Lanius is charmant door de prachtige foto's die je van hem hebt gemaakt, het is een genot om ze te zien!
  Duizend kussen, vriend Helma, zorg goed voor jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola querida Montse,
   ¿todo sigue bien contigo ???
   Mantente sano y salvo.

   También estoy muy contento con estas fotos de este alcaudón. En los Países Bajos, este es un pájaro raro, así que estoy muy contento con estas fotos :-)
   Muchos besos.

   Verwijderen
 31. Wat een kleintje is dat jonkie. Je hebt toch echt arendsogen buuf Helma. Zelfs op de fiets zie je het kleinste vogeltje. Arendsogen, ik blijf het zeggen! :-) Pa heeft een mooi streepje op zijn koppie. Leuke foto's met het voer voor het jong. Knappe serie weer.
  LG je ouwe buuf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey buuf,
   het zijn ook echt kleine vogeltjes en ja..... door die grote arendsogen van me (whahahahahaha....... lekker mens) viel ie dus in mijn oog 😁. En inderdaad gewoon tijdens een fietstochtje. Mooier kan niet hihi....... Pa is ook echt een mooi vogeltje maar dat zijn alle mannen bij dieren (gelukkig in de mensenwereld andersom 😚🙃😆)
   Liefs van je ouwe buuf

   Verwijderen
 32. Un reportaje espectacular del Lanius collurio, las fotos son extraordinarias. El verano pasado le vi clavando una lagartija en un espino blanco, no me lo podía creer. Enhorabuena amiga Helma, un fuerte abrazo desde el norte de España.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola mi amigo Germän,
   sí, el Lanius collurio hace eso. Caza a su presa con espinas y alambre de púas para recuperarla más tarde y dársela a sus hijos. Qué maravilloso que hayas visto que esto también suceda. ¡Realmente genial! Gracias por tu lindo comentario y tus felicitaciones :-)))))).
   Un abrazo desde Holanda

   Verwijderen
 33. Hallo Helma, oh wat een prachtige serie van deze soort. Mooi dat je en het mannetje en het vrouwtje en de jongen zo mooi voor de lens kon krijgen. Ik heb een keer ook mogen genieten van een koppeltje met jongen. Elk jaar ga ik terug naar de zelfde stek maar heb ze daar nooit meer gezien. Heel jammer. Dus geniet ik weer even mee met jouw mooie momenten van dit klauwier gezinnetje.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Roos,
   het was ook heel bijzonder dat ik deze zeldzame vogels gewoon tijdens een fietstochtje zag zitten. En neem van mij aan dat ze ook nog niet eens vlak langs de kant zaten hoor! Gaaf dat jij ze ook gezien ehbt maar jammer dat je ze daarna niet meer kon vinden. Ik ga volgend jaar ook weer terug naar deze stek en kijken of ik ze weer kan vinden :-)
   Dank je wel voor je leuke reactie :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 34. Zeker in de vergroting bekijken. Wat een pracht vogel laat je ons zien Helma. Prachtig vastgelegd. Ik heb ze nog nooit gezien, dus al weer een ervaring rijker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Gerard :-))))
   Ik was zelf ook behoorlijk onder de indruk toen ik deze vogels ontdekte!!!
   Ik zal deze ontmoeting dan ook niet gauw vergeten;
   Groetjes,

   Verwijderen
 35. Hallo Helma,
  Ja dat is me een topsoort om zo even tegen het lijf te lopen, in jullie geval te fietsen. En dan is het balen als je de verkeerde apparatuur bij je hebt maar ook de foto's met de macrolens mogen er zijn alleen al voor het bewijs, zag deze soort alleen op het Griekse eiland Lesbos, en lijkt me super om een keer hier in Nederland te bekijken.
  Gaaf dat ze zich weer lieten zien toen je een andere lens had gehaald.
  Je hebt er een mooie serie van gemaakt.
  Groet Bert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Bert,
   ja, dat is het zeker en dan ook nog eens totaal onverwachts!!! Joh, je had me moeten horen dat ik daar echt zonder telelens stond 😨😱 . Ik moest wel een aantal foto's maken met de macro want ik wilde toch laten zien dat ik deze had gezien uiteraard! Ik heb meerdere macro's maar de 2 beste er even uitgehaald om hier neer te zetten.
   Jij zag ze dus op Lesbos en in Nederland komen ze ook voor maar heel sporadisch en op maar enkele plekken!
   En ja, als een speer die telelens opgehaald en jaaaaa...... ze zaten er nog :-))))))
   Dank je wel voor je leuke reactie.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 36. Ha Helma,
  mooie serie heb je kunnen maken van deze grauwe klauwieren.
  Leuk dat je ook een jonkie zag en het voedermoment hebt kunnen zien.
  Foto 8 vind ik daarvan wel errug leuk.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Corrie,
   Ik was ook echt enorm blij toen ik deze vogeltjes zag hoor.
   Jammer dat het voederen zo snel ging maar voor (ooit) een volgende keer ben ik erop bedacht ;-)

   Hartelijke groet, Helma

   Verwijderen
 37. Wat een schitterende voorstelling van dit prachtige vogeltje"het klauwiertje"Gelukkig had je tijd om de goede lens te halen en zat hij te wachten op u.Ik heb geen geschikt materiaal aan deze vogeltjes te fotograferen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die lens was echt wel een dingetje hoor Marylou.
   Ik wist natuurlijk niet of ze bleven zitten daar en daarom toch met de macro heel wat foto's geschoten (staan iet allemaal hier natuurlijk). Daarna met de telelens zaten ze er gelukkig ook nog.
   Groetjes

   Verwijderen
 38. Wow Helma hoe prachtig is dit zeg. Wat zijn jullie toch gelukzakken daar in Nederland. Jullie kunnen bij wijze van spreken ff met de vingers knippen om prachtige soorten voor de lens te krijgen. Hoe knap weer gefotografeerd, echt uit de kunst. Schitterend!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ludo,
   voor deze aperte vogeltjes was iet eens een vingerknip nodig whahahahaha..... ze vielen l zo in mijn (oog) lens 😂 maar...... ik was echt enorm blij om deze vogeltjes te ontdekken en ook nog vast e kunnen leggen :-)
   Dank voor je leuke en enthousiaste reactie :-)))))
   Groetjes

   Verwijderen
 39. Wat een schitterende serie foto's heb je weer gemaakt. Allemaal even mooi. Petje af hoor!
  Ik ben (door omstandigheden) veel te lang niet op jouw blogpagina geweest. Ik heb weer genoten.

  Groetjes,
  Annette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je we; Annette :-)
   Doe rustig aan hoor, blog loopt niet weg en eerlijk is eerlijk.... ik loop zelf ook een maand achter overal 🙊 Wel fijn om te lezen dat je weer genoten hebt hier :-)

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 40. Wat zal je blij geweest zijn met deze serie foto's, geweldig om deze vogel te zien en vast te leggen. Mooie serie, het vrouwtje vind ik ook prachtig, ik heb alleen de man gezien.. Was dit in Fochtelooerveen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was ik zeer zeker Willie!!!
   Het vrouwtje van deze klauwier is inderdaad ook erg mooi om te zien.
   En nee, dit was niet in Fochtelooerveen. Ik hoorde/en las later dat ze daar inderdaad ook gezien worden.
   Groetjes

   Verwijderen
 41. As imagens ficaram absolutamente enternecedoras, retratando tão bem, o encanto destes passarinhos... Nem sei dizer qual das imagens gostei mais! Fiquei rendida a todas elas!...
  Como sempre, um excelente trabalho fotográfico, Helma!
  Deixo um beijinho e votos de uma excelente semana, estimando que tudo esteja bem aí desse lado!... Por aqui, a situação está ficando preocupante de novo... como em uma série de outros países da Europa, também... veremos o desenrolar das próximas semanas...
  Ana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oi Ana,
   você não precisa escolher os mais bonitos ou bonitos ;-) É bom saber que você gostou desses pássaros :-) A semana está chegando ao fim, mas estou muito ocupado. Meu trabalho é agitado, mas cuidar da minha mãe também ocupou muito tempo recentemente.
   Na Holanda, as infecções também estão aumentando muito rapidamente. Agora moro em uma província onde o código vermelho foi emitido!
   Desejo a vocês um ótimo final de semana e por favor, tenham cuidado e fiquem seguros.
   Um grande beijo para você,
   Helma

   Verwijderen
 42. Reacties
  1. Obrigado por visitar e deixar um comentário :-)
   Esses pássaros foram um lindo presente da natureza.

   Verwijderen
 43. Hallo Helma
  der Zufall ich manchmal gut zu uns, wunderschöne Fotos zeigst du hier
  danke dafür, habe sie mit viel Freude angeschaut
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Frank,
   Ich freue mich zu lesen, dass dir diese Bilder gefallen haben und dass es dir gut getan hat :-))))
   Liebe Grüße,
   Helma

   Verwijderen
 44. Hoi Helma,
  Dit is zo'n soort vogel waar ik al jaren naar uitkijk, zonder succes. Wat een geluk dat de vogel honkvast was en je er met de telelens ook nog een prachtige reeks van hebt kunnen maken. Dit zijn de verrassingen van de natuur die je wandelend of fietsend zo maar kunt tegenkomen. Ongetwijfeld een van de hoogtepunten van jullie trip.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Kees,
   ik keek er niet eens naar uit maar "liep" (fietste) er echt toevallig tegenaan. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik werkelijk niet wist wat ii zag toen ik deze vogeltjes ontwaarde!! Ik zei nog tegen henk: "Ik geloof mijn ogen niet maar het zijn echt klauwieren!!! Dit was zeer zeker een van de hoogtepunten ja :-)))))))
   Gelukkig kon ik later met de telelens nog wat mooie foto's van deze toch zeldzame vogeltjes maken.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 45. Hoi Helma,

  Dat is een klapper van een soort en dan ook nog een heelgezin, én op de foto. Ongelooflijk zeg. Daar kun je weer trots op zijn. En die macrofoto's zijn toch best heel duidelijk maar uiteraard is de telelens meer geschikt.
  Leuk dat je het voederen ook zag en gedeeltelijk hebt kunnen vastleggen, dat jong met de prooi in de bek en pa ervoor, prachtig.
  Nu maar hopen dat ze volgend jaar terugkomen zodat je weer een mooie serie kunt maken.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marianne,

   dat is het inderdaad en wie verwacht nou om deze gewoon zomaar tijden een fietstocht tegen het lijf te lopen!!!!!! Ik zal deze dag dan ook echt niet licht vergeten! Sterker nog, ik ga er volgend jaar weer heen en dan hoop ik dat ze daar weer op dezelfde plek zitten want dat is iets waar deze vogels om bekend staan.
   Deze twee macro's waren ook de beste die erbij zaten hoor want de rest zijn echt alleen maar bewijsplaatjes hihi..... Geweldig gewoon om daarna met de tele ook nog plaatjes van ze te kunnen schieten. :-)))))))

   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 46. Ha lief maatje,

  Ken je die films, Shrek 1, Shrek 2, Shrek3, Shrek 4, Shrek 5..........?
  Okay nou ik zal het je maar eerlijk vertellen.
  Dit zijn geen sprookjes films, het zijn namelijk autobiografische films.
  Ze vertellen namelijk het verhaal over mijn leven en wat er gebeurt na een bezoekje aan jouw blog 😍😍

  Wat een prachtig mooi vogeltje en wat een super mooie en vooral unieke foto's.
  Werkelijk zooooo gaaf 😘😘

  Nou ik trek me maar even terug en ga een nieuwe film schrijven 🤑🤑
  Fijne dag en LG, Je maatje Shrek 😘

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grinnik.......
   ik zie gelijk alle soorten kleuren groen voorbij komen maatje 😂🤣
   Maar wat een heerlijk en mooie reactie van je :-))))))
   Het is ook echt echt een allermooist vogeltje die ik alleen kende van internet en van de blog van Ad.

   mag ik de eerste zijn die je nieuwste film kan bekijken als je klaar bent met monteren hahahaha.... Grapje hoor maatje want ik begrijp maar al te goed hoe je voelt 😁🙃😀❤

   Liefs van je maatje
   xx

   Verwijderen
 47. Hallo Helma, wat 's prachtige serie over deze vogels, prachtige beelden toon je ons weer. Mijn complimenten hoor.
  Groeten Kees.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Kees,
   dank je wel voor je complimenten :-)
   Ook voor ons was het een enorme verrassing om deze zeldzame vogels gewoon tegen te komen in de natuur :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 48. Dag Helma, een fantastische reeks over de prachtige vogel. Nog nooit gezien. Heb nu geweldig genoten van je foto's. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Joke,
   fijn om te lezen dat je ervan genoten hebt :-)
   Ik genoot er ook mega van toen ik deze vogels ineens zag zitten en ook nog kon fotograferen :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 49. De afsluiter is voor mij ook de mooiste Helma. wat een ontzettend knappe serie wederom

  Groetje
  Henk Jonkvorst

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben ik helemaal met je eens Henk.
   De laatste (en ook eerste in de kleine vorm) is ook de mooiste van de hele serie :-) Hij spreekt mij ook het meeste aan :-)

   Groejtes,
   Helma

   Verwijderen
 50. Hallo Helma, een Grauwe klauwier spotten efotograferen is echt een hoogtepunt. Ze staan er prachtig op. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ben,
   dat was het ook inderdaad toen ik deze vogels ontdekte!!!
   En dit zal ook nog wel even zo blijven ;-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 51. Dit is wel zo mooi om te zien Helma. In een woord Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Gerda,
   ik ben blij te lezen dat je hier ook zo van genoten ehbt :-)))
   Groet, Helma

   Verwijderen
 52. Hoi Helma, hoe gaat het?
  Een van mijn passies is altijd geweest
  vogels;
  Ik had altijd veel vogels op de terugweg maar
  dit voorjaar is er een roofvogel die
  het joeg alle anderen weg. Ik weet niet wat ik doe;
  Ik wil zien of ik een apparaat koop dat een havikgeluid afgeeft,
  of een uilenstandbeeld om dat roofdier weg te jagen;
  Deze grote roofvogel laat mijn potten vallen
  op de planken; en het achtervolgen van de kleinere vogels;
  Ik weet niet wat ik moet doen.
  Knuffels en blijf oppassen;


  Oi Helma, tudo bem?
  Uma das minhas paixões sempre foram os
  pássaros;
  Sempre tive muitos pássaros na volta mas
  nessa primavera tem um pássaro predador que
  afujentou todos os outros não sei o que faço;
  Quero ver se compro um aparelho que emite som de gavião,
  ou uma estátua de coruja para afugentar esse predador;
  Esse pássaro predador grande está derrubando os meus vasos
  nas prateleiras; e perseguindo os pássaros menores;
  Não sei o que faço.
  Abraços e continue se cuidando;

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oi Janicce,
   Felizmente, tudo está indo bem aqui, embora agora eu more em uma área para a qual o código vermelho foi emitido. As infecções estão aumentando muito rápido aqui e isso me preocupa.

   Sempre gosto de ver uma ave de rapina, mas se ela persegue e devora todas as espécies de pássaros menores com ela, isso não é mais divertido! Se não houver mais pássaros pequenos em sua área, a ave de rapina também irá embora. na verdade, o som de outra ave de rapina pode afugentar a outra ave de rapina, mas geralmente é de curta duração. Melhor esperar até o próximo ano. Espero que você tenha mais pássaros pequenos em seu jardim e arredores, porque então as aves de rapina irão embora.
   É lamentável ler que a ave de rapina também fez com que os belos vasos do seu jardim caíssem em sua caça às espécies de pássaros menores !!
   Fique calmo e em algum momento a ave de rapina desaparecerá do seu jardim.
   Cuide-se e fique seguro.
   Um grande abraço e um beijo.

   Verwijderen
 53. Passando a deixar um beijinho e votos de continuação de uma excelente semana, estimando que tudo esteja bem, aí desse lado!...
  Tudo de bom!
  Ana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oi Ana,
   Estou um mês atrasado com respostas e visitas.
   Eu irei até você o mais rápido possível.
   Tudo ainda está bem aqui, mas agora eu moro em uma área onde o código vermelho foi emitido!
   Um grande beijo e desejo um ótimo final de semana.
   Helma

   Verwijderen
 54. Hi Helma,
  Super series of images of your exceptional find, super that Pa was feeding the youngster, unfortunate to leave your lens at home, but with all this rushing home on the bike the next thing will be you wearing the yellow jersey in the tour de France.
  You and yours stay safe.
  John

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaha .... hello John,
   I always think in pictures and suddenly I see myself wearing a yellow jersey with a fast speed on the bike getting the telephoto lens hahahahaha ....
   After that I was able to take some nice pictures of these special and rare birds in the Netherlands :-)

   We are still safe, but the virus is spreading fast. Now where I live code has turned red!
   Stay safe and healthy too John.
   Kind regards, Helma

   Verwijderen
 55. Wauw, een heel mooi blog. Wat een prachtige vogels, vooral het mannetje met zijn zorro masker. Je hebt je kansen goed benut, hier mag je echt heel blij mee zijn.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ghita,
   je kan je misschien wel voorstellen hoe blij ik was toen ik deze vogels ineens zag zitten tussen al die droge takken. Ik ben er ook echt heel blij mee en dat zal nog wel even zo blijven ook :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 56. Hoi Helma doe het niet om jou te pesten hoor...3 in een blog, maar de herfstppsjes zijn er zoveel dat een keuze maken moeilijker is :)
  En pik ik er diegene uit die ik nog niet had in het blog.
  Was je toch nog aardig gelukt om bij te lezen...
  En je moeder is toch wel wat belangrijker dan de blogjes denk ik zo.
  Vervelend als het niet soepeltjes verloopt maar dan vooral voor je ma natuurlijk
  Ja het is weer bijna weekend maar wel een koude volgens mij
  Fijn weekend en af en toe aan jezelf denken hoor...
  Doei

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahahahaha.... dat weet ik toch maar soms met bijlezen denk ik wel eens: Jeetje.... zoveel!!! Maar ze zijn ook wel weer leuk om te zien dus ik heb ze dan ook braaf bekeken hahahahaha....
   Ik kon inderdaad wat bijlezen ja maar nog lang niet alles. Ik moet het gewoon wat meer bijhouden.
   Het is inderdaad weekend maar vandaag compleet verregend en nat tot op het bot!!!!
   Jij ook heel fijn weekend.
   Lieve groet

   Verwijderen
  2. Zoveel regen hadden wij niet...is wel een stuk kouder dan het was.
   Ja bijhouden maar je kan je tijd maar een keer besteden en ik kom altijd tijd tekort.
   Had je bij het laatste blogje geluk en was je snel klaar 😆
   Groetjes

   Verwijderen
  3. Nee, maar wij wel helaas. En dan ook nog eens met windkracht 6 (waren in de duinen op zoek naar zandtulpen) Ineens Storm en bakken met water en dan moet je nog eens 7 km teruglopen naar de auto op zandpaden en onverharde paden nahhhh.... je kunt je voorstellen dat we eruitzagen als verzopen katten 🤣😂
   Als ik nu naar je toekom is er weer wat bij te lezen whahahahahahaha....
   Groetjes

   Verwijderen
 57. Wat een prachtvogel die Grauwe Klauwier. Voor mij totaal onbekend maar nu niet meer! Die wazige achtergrond werkt prachtig bij deze foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Cor,
   ik had hem ook nog nooit gezien in het echt en kende deze ook alleen van tv en van internet. Ik zal deze ontmoeting dan ook niet licht meer vergeten ;-)
   Groetjes

   Verwijderen
 58. Hi Helma, I hope everything is fine with you.
  What a beautiful bird. Excellent selection of photos, I especially loved the last photo, it's specatcular.
  Have a nice weekend
  A tight hug

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Maria,
   Fortunately, everything is still good on this side, but the virus is now very hard around itself. This is getting worrisome.
   The weekend is already over but I wish you a very nice new week :-)
   Thank you for your nice response.
   greetings and a big hug,
   Helma

   Verwijderen
 59. Hai Helma,

  Inderdaad een geweldige soort welke ik vaak heb mogen fotograferen in Frankrijk. In Nederland is het nog steeds een zeldzame verschijning, dus wat een mazzel dat je ze tegenkwam. FIjn dat het een broedpaar is en je dus bij een tweede bezoek ze nog steeds op dezelfde plek kon vinden. Geweldig dat je zo fijn hebt kunnen fotograferen. Hoewel het mannetje mooier is, is het vrouwtje met de geschubde borst ook heel fraai. Op foto 11 heb je het mannetje mooi te pakken, maar met het vervagen ben je aan de bovenkant van zijn kop te ver gegaan. Als ik jouw was zou ik die opnieuw bewerken, want de klauwier staat er juist zo mooi op. Heerlijke serie in ieder geval en met een beetje geluk, kun je ze volgend jaar weer fotograferen, want klauwieren zijn erg honkvast.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi René,

   het is ook een soort waarvan ik nooit had verwacht deze ooit zelf tegen te komen maar zo zie je maar weer waar een fietstocht al niet goed voor is :-) Jij zag ze dus in Frankrijk en dat is ook geweldig mooi.
   Dat dit een broedpaartje is was echt een geluk want er bleken meerder kleine te zijn daar. Het vrouwtje is inderdaad ook een prachtige verschijning. Ik ga daar volgend jaar zeer zeker weer kijken want ik weet dat ze honkvast zijn :-)

   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 60. Hallo Helma,

  Wat een indrukwekkende serie van de grauwe klauwier heb je kunnen maken. Man en vrouw beide fraai kunnen vastleggen en ook nog de jongen van het stel, het kan niet op. Erg leuk het vrouwtje op het prikkeldraad kunnen vastleggen, alsof ze voor je wilde poseren. Afgelopen voorjaar heb ik alleen het mannetje kunnen waarnemen, wat al erg leuk is, maar jij mag je gelukkig prijzen met het hele gezin. Top hoor.
  groetjes, Hanry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Hanry,

   het was ook werkelijk een supertoeval en geluk dat ik ineens deze vogeltjes zag zitten! kon in eerste instantie mijn ogen ook niet geloven maar ze zaten er toch echt :-)))))) En dan ook nog een paartje met kleintjes en dat was helemaal geweldig!
   Jij hebt in eider geval het mannetje al gezien dus je weet waar ze ongeveer in de buurt zitten. Ik ga deze klauwieren ook volgend jaar weer bezoeken hoor :-)
   Dank je wel voor je leuke reactie :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 61. Wow, Helma.
  Dit is mooi, je maakt mij jaloers.
  Wat een pracht platen van deze mooie vogeltjes.
  In het echie heb ik ze nog niet gezien, jammer genoeg.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Tinie,
   grappig om te lezen dat jij ook eens jaloers bent hahahahaha... meestal ben ik dit bij jou :-)))) Ik had ze ook nog nooit in het echie gezien hoor en nu "fietste" ik er onverwachts tegenaan. Dan ke wel voor je leuke reactie.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 62. Wat moet ik zeggen. In één woord: GEWELDIG!

  Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Gerrit :-)
   Dot me deugd :-))))))

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 63. Ik loop erg achter met het bekijken van de blogs. Mijn leeslijst loopt inmiddels uit de hand. Maar dan die blogs van jou.... ik werd wel even stil en kleurde groen en paars.... Wouw wat een prachtige foto's. Die grauwe klauwier met jong is werkelijk geweldig. Ik heb dit blog wewl vier , vijf keer opnieuw bewonderd. Elk jaar als ik in Frankrijk zit zie ik de roodkopklauwier en het jong ervan lijkt als 2 druppels water op het jong van de grauwe klauwier; reden genoeg om dus extra aandacht te schenken aan jouw foto's. Een heel mooi blog Helma gefeliciteerd. Ik heb er heel veel van genoten!
  Groeten
  Frans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Frans,
   ik herken dit maar al te g4oed want ik loop ook altijd op achter en vaak gebeurd er ook dan weer iets waardoor ik nog verder op achter raak!
   Ik vind 🎵🎶💜 en ✅ 🈯 💚 echt hele mooie kleuren whahahahahaha.......😂
   En dat gewoon onverwachts tegenkomen dus dat verzin je ook niet. Het was ook echt heel gaaf en ik kon mijn eigen ogen in eerst instantie ook echt niet geloven!!
   Dank je voor je enorme leuke reactie en felicitatie :-))))
   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 64. Wat een prachtig vogeltje zeg. Wat een geluk ook dat ze er nog zaten. Mooie foto's weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marjon,
   dit was ook echt een zeldzaam moment dat we deze ik deze vogeltjes zag zitten!!! Ik ga er volgend jaar weer heen om ze daar weer te treffen want ze zijn nogal honkvast dus altijd de moeite waard om nogmaals te proberen :-)))
   Liefs,

   Verwijderen
 65. Querida Helma que maravillosa ave. Las fotos son preciosas. Un fuerte abrazo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gracias Lola
   por tu dulce mensaje. Este pájaro también fue una sorpresa para mí :-)
   Mantente a salvo y ten cuidado.
   Un fuerte abrazo

   Verwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een berichtje achter te laten op mijn blog, ik stel dat zeer op prijs.
Bedankt voor je bezoek en reactie.
Groetjes, Helma

Thanks for your visit and comment.
Merci pour votre visite et commentaires.
Gracias por tu visita y comentario.
Grazie per la vostra visita e commento.
Köszönöm a látogatást és megjegyzést.
Tak for dit besøg og kommentar.
Kiitos vierailusta ja kommentoitavaksi.
Tack för ditt besök och kommentar.
Obrigado por sua visita e comentário.
Dziękujemy za wizytę i komentarz.
Спасибо за ваш визит и комментарий.

Groetjes, Helma