zondag 3 mei 2020

Weidevogels in onze omgeving .....

We moeten het nog steeds in eigen omgeving zoeken en dat is voor mij echt niet erg. Om de hoek zitten allerhande weidevogels (en ook andere vogeltjes) dus ik geniet wel. In dit blog weer een aantal weidevogels. Deze keer nog zonder de kleintjes maar inmiddels zijn er al wel kleintjes en die komen dan een andere keer.
*** Het is echt aan te raden om de foto's in de vergroting te bekijken. Foto's zijn in de vergroting beter van kwaliteit, dus mooier, scherper en duidelijker. Even op de foto zelf 
klikken of op de bovenste foto, dan kun je doorklikken of scrollen***.


*** Photos are of a better quality, so better, sharper and clearer on the magnification. Just click on te photo itself or on the upper picture, you can by clicking or scrolling***.Even een klein uitzicht vanwaar ik zoal vertoef....

Koolzaad


In een weiland hier vlakbij zitten heel veel scholeksters, Tureluurs, Grutto's en Kieviten. 


Scholeksters Haematopus ostralegus

 Op de foto's hieronder zaten de Grutto's nog allemaal in het gras. Inmiddels staan ze ook op de palen en hebben ze kleintjes.

Grutto Limosa limosa

Grutto Limosa limosa

Grutto Limosa limosa

Grutto Limosa limosa

Grutto Limosa limosa

Grutto Limosa limosa

Kievit Vanellus vanellus

Kievit Vanellus vanellus

De Tureluurs hebben inmiddels ook al kleintjes maar deze onderstaande foto's zijn nog van daarvoor. De gekleurde achtergronden van de Tureluur op de paal komt  van de tulpenvelden die even verderop stonden.


Tureluur Tringa totanus

Tureluur Tringa totanus

Tureluur Tringa totanus

Tureluur Tringa totanus

Ook nog groepen Wulpen en Goudplevieren gezien.


Wulp  Numenius arquata

Wulp  Numenius arquata

Wulp  Numenius arquata

Wulp  Numenius arquata

De onderstaande foto's van de Scholeksters vind ik zelf heel erg mooi. Zo'n zelfde soort foto heb ik ook op Facebook geplaatst.

Ik kon natuurlijk weer eens niet kiezen welke te hier te plaatsen dus ja, dan maar een paar meer ........

 Scholeksters Haematopus ostralegus

 Scholeksters Haematopus ostralegus

 Scholeksters Haematopus ostralegus

 Scholeksters Haematopus ostralegus

 Scholeksters Haematopus ostralegus=====================================================

Iedereen bedankt voor alle leuke reactie's op en over de foto's in het vorige blog van:

"Engels gras - Armeria maritim................."

158 opmerkingen:

 1. je weet ons te verwennen met deze fraaie reeks weidevogels Helma

  scholeksters zie ik hier bijna uitsluitend aan de kust..
  , maar eksters zitten wel hier bij de vleet...

  en ook voor grutto's met je hier geluk hebben, je vindt ze in beperkte mate in natuurgebieden

  je foto's van de tureluur met die mooie achtergrond springen er voor mij uit
  en de laatste foto's van de scholeksters lijken wel schilderijtjes

  mijn complimenten hiervoor

  alvast een aangename week gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Willy,
   Dank je wel voor je leuke reactie 😀
   Ik heb het voorrecht om midden in zo'n mooi gebied te wonen en dan kan je daar ook altijd even heen voor een ommetje. De grutto's zijn wel weer minder dan andere jaren maar toch zie ik ze hier gelukkig vrij veel. ook de Tuurtjes, de schollies en de kieviten zijn veelvuldig aanwezig.
   De achtergronden bij de Tureluurs zijn de tulpenvelden die achter deze weide liggen.
   Dank voor je complimenten 😄.
   ook voor jou een mooie nieuwe week.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 2. Jij hoeft echt niet ver weg te gaan om mooie natuur te ontvangen Helma, want je gaf weer prachtige foto's van menige weidevogel die vast ook wel merk dat het wat rustiger is overal. De kievit echt supermooi. zo zie je maar dat de natuur ook dichtbij huis is en men niet zo ver hoeft te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Tine,
   ik hoef ook niet ver weg als het om weidevogels gaat maar ik wil vaak gewoon even de "hort" op ;-) Hier is vanmiddag nog een Kwartelkoning gespot. Niet door mij hoor maar door een collega fotograaf.
   De kievit had een beetje te hard licht maar je ziet in de zon wel zijn prachtige kleuren.
   Groetjes

   Verwijderen
 3. Hoi Helma, prachtige serie van de weidevogels. Inderdaad die scholekster is heel mooi, mooie kleuren. De grutto zit hier momenteel heel weinig, ik zie hem de laatste weken helemaal niet meer. Ik wens je een fijne week. Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Caroline,
   jammer dat je de grutto nu even helemaal niet meer ziet. Hier hebben we gelukkig boeren die veel om de weidevogels geven en die maaien dan ook pas eind juli. En deze weide liggen allemaal in ene groot verkavelingsgebied tegen de dijk van het IJsselmeer dus ik zie er echt wel veel.
   Ook voor jou een mooie nieuwe week.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
  2. Hoi Helma, binnen enkele komen we jouw richting uit, Ijsselmeer, Markermeer. Heb jij nog tips voor ons? Wel met de auto bereikbaar. Je mag ook mailen hoor. Groetjes Caroline

   Verwijderen
  3. Hoi Caroline,
   kom je vanaf Lelystad? Dan is de verkaveling van Enkhuizen een hele mooie optie voor grutto's en Tuureluurs. De Weelen (is niet met de auto bereikbaar maar kan je heel goed bewandelen) Gierzwaluwen, vlinders en libellen (Icarusblauwtjes etc) maar ook de Koopmanspolder en de Wieringermeer zijn hele mooie opties. Ik weet niet van welke kant je komt want aan alle kanten zijn hele mooie plekken
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 4. Hoi Helma,
  Wat een heerlijke serie weidevogels. Ik wist dat het eraan zat te komen, lekker hoor!
  Wat een schitterende achtergrond met die bollenvelden. Ook bij de laatste serie van de Schollies prachtige achtergrond. Maar even terug naar boven...foto 1 geeft wel aan dat je behoorlijk verwend bent met dit soort gebieden in je directe omgeving....pffft. super( groen, supergroen dus ;-) Schitterend de grutto's, de tureluurs, de wulpen en de schollies. Ook prachtig die kleuren op de Kievit. zo gaaf.
  Zucht.....fijne blog weer
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Maria,
   die bollenvelden waren ook een prachtig gezicht en deze Tuur ging ook nog eens op de juiste paal zitten hahahaha..... De laatste foto's van de Schollies vond ik zelf heel erg mooi. Deze zijn wel aan de andere kant van de polder gemaakt en niet waar ik de tuurtjes, Grutto's en kieviten had. Wel de schollies op het dakje. En ja, ik ben ook eigenlijk gewoon een verwend nest want laat ik daar nou ook veel tapuiten en kneutjes gezien hebben 😄😄😄 Ik hoef dus eigenlijk ook niet eens weg. Straks kan ik ook zo weer het Streekbos in voor de vlinders en libellen dus ik blijf gewoon "thuis".
   Ik zie wel een groene waas................................. 😂🤣😂....solly!
   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
  2. Ja, je zag mij zeker in die groene waas....pffft. Je gaat me toch niet vertellen dat je ook nog een serie tapuitjes en paapjes op de foto heb gezet, he? Want dat trek ik neit hoor!! Ik voel me nu al een slap brandnetelthee aftreksel... (LOL)
   Gr....n
   Maria
   en grappig ik las ff slordig Streekbus...en zag gelijk die vlinders in de bus rond vliegen, hihi

   Verwijderen
  3. Mwhaaaaaahahahahahaha.... inderdaad! Ik zag jou in die groene waas 🧶⛳🧩🔋📗🧃🥒🥬🥦🍀🌿 en jahaaaaa......... er komt nog een blog met tapuitjes, kneutjes, gele kwikken op de tulpen etc hahahahaha....
   Die slappe brandnetelthee kon nog wel eens lang gaan staan trekken 🤣😂🤣😂
   Ik zou me ook "verlezen" in streekbus als ik zo groen zou zien *lol*

   Verwijderen
  4. HAHAHA.....wat hebben we een lol!

   Verwijderen
  5. MWHAAAAAAHAHAHAHAHAHA..... inderdaad ja 😂

   Verwijderen
 5. Je bent bevoorrecht om vlakbij zoveel moois te wonen Helma.
  Jij hoeft dus ook niet ver weg, om dit soort prachtige foto's te maken,
  ik heb er van genoten, en hoop dat mij dat ook eens gaat lukken.
  De opnamen 13 t/m 15, zijn echt fantastisch, mede door de schitterende achtergrond.
  Lieve groetjes, Edje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook helemaal waar Ed dus ik mag eigenlijk helemaal niet klagen. Het is allemaal om de hoek hier dus ja, ik ben er dan nu in de spaarzame vrije tijd vaak met de auto of fiets te vinden. De foto;'s die jij bedoeld zijn ook echt mooi want d tulpenvelden stonde achter het weiland waar deze tuurtjes zitten :-)
   Lieve groetjes, Helma

   Verwijderen
 6. Je woont daar wel in een paradijselijke buurt Helma !
  Je zet hier weer een schitterende serie van weidevogels neer.
  Bij ons in de buurt zie je af en toe een merel, een kraai of een raaf en voor de rest massa's duiven die alles onder sch*ten :-)
  Daarom geniet ik des te meer van deze prachtfoto's !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook zo Dirk,
   een aantal polders met van alles en nog wat en dat ook met verschillende flora en fauna in ieder jaargetijde. Sommige libellen zie ik hier niet en ook sommige vogels niet dus ja, dan wil ik er gewoon weer op uit maar...... ik kan me hier in de buurt echt super vermaken!
   Die schijtende duiven hoef ik ook niet zo nodig hahahahaha......

   Verwijderen
 7. Wat een schitterende serie Helma, tot in de puntjes hoor! Je bent echt wel bevoorrecht in zulke prachtige omgeving te wonen. Nog in geen honderd jaar kom ik hier bij ons zulke verscheidenheid aan weidevogels tegen. Jij hebt in elk geval knap werk geleverd, ben ik nog geen beetje jaloers om, echt gaaf gedaan Helma!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Ludo :-)
   Ja, ik ben ook bevoorrecht maar jij zal weer andere flora en fauna in de buurt hebben 😀. Voor sommige libellen moet ik toch naar een ander deel maar aangezien we nog niet echt ver mogen!!
   Hier zijn een aantal boeren die hun weides voor de weidevogels houden en dat is echt gaaf. Daar zitten dan ook werkelijk allerhande weidevogels. Daarnaast is een waterberging (er zijn er een aantal) en die hebben nu weer heel veel verschillende soorten eenden, en steltlopers dus ja, ik ben eigenlijk gewoon een verwend nest (met ook nog eens een klein bos dichtbij).
   Best wel ernstig als ik dit zo lees 😄😅😆
   Het is toch niet waar dat ik zowaar een ietsie jaloersigheid bij jou hebt weten teweeg te brengen!!! YES!!!....Grapje hoor ;-)

   Verwijderen
 8. Hallo Helma,
  Schitterende serie van de Weidevogels heb je gemaakt. De Tureluur op één poot met die kleurrijke achtergrond is super.
  Mooie blog!
  Groet Bert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Bert,
   die kleurrijke achtergrond kwam van de achterliggende tulpenvelden. Op dat moment van fotograferen was het ook echt een feest om te zien :-) Dank voor je reactie.
   Groet, Helma

   Verwijderen
 9. Laat ik nu toch weer wat aan de groene kant zijn...Ik weet nu ook waarom er bij ons weinig 'steltlopers' zijn. Die blijven natuurlijk in jouw prachtige omgeving zitten en gelijk hebben ze. :)
  Erg gaaf Helma!!!
  Groeten uut Drenthe,
  Geert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk....... dat mag ik nou graag horen (van jou kant dan whahahahahah......) Hier zitten al zolang ik me kan heugen steltlopers in de weilanden alleen merk je wel dat de Grutto's minder worden. De tureluurs, schollies en kieviten zijn nog wel in grote getale aanwezig.
   Dank voor je complimenteuze reactie Geert 😀
   Groetjes van mij,
   Helma

   Verwijderen
 10. Werkelijk supermooie foto's van de veldvogels.proficiat met zoveel werkelijke uitmuntende foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja die laatste foto's van de Scholeksters vind ik ook supermooi! De rest is natuurlijk ook niet te versmaden en die twee foto's met de bollenvelden in de achtergrond zijn wel heel apart geworden.

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk ook niet dat ik dat nog eens zo mooi voor el;kaar krijg Ank maar volgend jaar ga ik het toch weer proberen. Vorig jaar lukte het ook dus ja, waarom dan volgend jaar niet ;-)
   Die bollenvelden achter de weilanden met de weidevogels was ook echt supermooi om te zien.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 12. Ah, jij hebt ook al dat luxeprobleem van niet kunnen kiezen. Ik zou ook niet weten welke foto je zou moeten laten schieten, zo prachtig die kleuren en die scholekster staat er zo geweldig op. Ik denk zomaar dat je regenwulpen op de foto hebt gezet, want die hebben een donkere oogstreep en toch iets krommere snavel bij de basis dan een wulp. Wel prachtig gefotografeerd hoor. Complimenten, ook voor de grutto's en tureluurs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahaha.... ja, helaas wel Alie 😂. Ik kan al vaak niet kiezen maar ik vind deze foto's van de schollie's allemaal even leuk dus ja... dan allemaal maar neerzetten hahahaha......
   En denk je echt dat het regenwulpen zijn!!?? Zou ook zomaar kunnen hoor! Ik zie eerlijk gezegd het verschil niet (dom wicht ben ik hé hihi.....) Dank voor je complimenten :-))))))))))))))))))))))
   Liefs van mij,
   Helma

   Verwijderen
 13. Hoi Helma,
  Duidelijk dat jij je wel vermaakt daar in de kop van noord-holland. Mooie serie met vooral de tureluur op paaltje voor de bollenvelden als absolute uitschieter. Daar heb je even goed gebruik van gemaakt. Top! Daarnaast is de laatste serie van de scholekster ook fantastisch. Mooie entourage waar je ook weer goed gebruik van gemaakt hebt. Ik kon me alleen niet herinneren dat ik er daarvan eentje op FB had gezien, maar dat blijkt dan ook een plaatje van vorig jaar te zijn... Dat kan mijn geheugen niet meer aan, hoor ;-)\
  Groetjes, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Dick,
   er is hier ook best wel veel qua vogels hoor en vooral de weidevogels en de steltlopers rond het water. Die tuurtjes zitten daar alle jaren samen met de schollies en de Grutto's. Dat er nu bollenvelden achter waren was een hele mooie combie.
   En ja hahahahaha.... die laatste zijn van vorig jaar. De rest is van dit jaar 😁 Ik had er alleen eentje op FB gezet maar de rest nog nooit geplaatst (en zo heb ik nog vele meer foto's die ik eigenlijk hoognodig moet plaatsen zucht......)
   Nah.... aan dat geheugen van jou mankeert nog niks hoor 🤣😂
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 14. Hoi Helma,
  Het is wat je zegt je hoeft niet ver te reizen om mooie soorten te zien en vooral de weidevogels, Scholeksters, Grutto's en de Tureluur vind ik met de achtergrond heel erg mooi.
  De Wulp staat er ook mooi op, ik wordt al vrolijk als ik die geluiden hoort.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Loes,
   klopt, je hoeft ook niet ver weg. Ik denk dat bij iedereen zijn zijn of haar omgeving hele mooie platen te maken zijn. Ik heb dan het geluk om omringd te zijn door veel polders maar een ander heeft weer bossen en parken ;-) Het geluid van de wulp (als ik ze aan hoor komen) is ook echt om blij van te worden.
   Dank je wel voor je leuke reactie 😀
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 15. Je schiet ze te kust en te keur Helma. Alsof deze soorten in overvloed aanwezig zijn. Zoals gewoonlijk weer knap fotowerk van jou. De scholekster is toch wel een beetje een buitenbeentje aangezien ze prima kunnen overleven in steden en dorpen. Kom regelmatig van die spannetjes tegen als ik over het industrieterrein naar mijn werk fiets

  Groetjes,
  Henk Jonkvorst

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Henk,
   ik moest wel lachen hoor om je opmerking "Je schiet ze te kust en te keur". Het is wel zo dat ze hier ook allemaal zitten en dat ieder jaar weer dus ja hahaha....... De scholeksters zijn er inderdaad overal want waar je ook komt zie je scholeksters!! Dat jij ook regelmatig van die spannetjes ziet geloof ik dan ook direct 😀😀😀

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 16. Goedemorgen Helma,
  Wat heerlijk dat je hetgeen wat je graag fotografeert zo dichtbij hebt.
  Prachtige foto's!!!
  Heerlijke nieuwe week gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeie avond Marijke,
   dat is ook heerlijk maar ik ben zo'n muts die dan toch weer naar verderop wil hahahaha.... nu blijven we heerlijk thuis hoor want in de buurt kom ik echt niets te kort zoals je ziet :-)
   Ook voor jou een hele mooie nieuwe week.

   Verwijderen
 17. mogge Helma
  was je in de Weelen aan de wandel :)
  je foto's zijn weer schitterend , en ik ben blij te lezen dat al de vogels ruim aanwezig zijn , goed weide beheer dus
  lieve groet , Karel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt helemaal Karel 😄😃😃😃
   Jij weet hoe het gebied eruit ziet althans een gedeelte ervan. Het is veel groter en bestaat ook uit zgn "natte cellen". Er is echt veel te zien deze tijd. Gelukkig zijn er hier ook boeren met aangrenzende percelen die niet maaien toto eind juli en dat allemaal voor de weidevogels :-)))))
   Lieve groet, Helma

   Verwijderen
  2. ja een mooi gebied , goed dat die boeren daar ook zijn die de vogels voorrang geven
   fijne zondag groet

   Verwijderen
  3. Ik ben daar ook echt heel blij mee want het gaat al zo slecht met de weidevogels. De Weelen is ook echt een heel mooi gebied met volop mooie natuur in flora en fauna ;-)

   Verwijderen
 18. Hallo Helma.
  Wat fijn dat je de weidevogels zo dicht in de buurt hebt zitten en wat een mooie foto's die je maakte.
  Met het fotograferen van de scholekster heb je vast echt zitten genieten met die mooie achtergrond erbij.
  Zelf had ik ze vorige week ook voor de lens, met een mooie achtergrond.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Tinie,
   dat komt ook omdat ik naast de polders woon en ook nog eens dat de boeren hier (althans een aantal) ook niet maaien tot eind juli! Ja, die scholeksters zijn echt pareltjes. Eerst natuurlijk al in die gele krokussen en nu daar. Inmiddels ook op een paal en die zijn ook echt zo mooi in het avondlicht (koen nog). Ik lees dat jij ze ook had in het avondlicht dus ik kom ze nog tegen bij je 😀
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 19. Hoi Helma.

  Wat heerlijk dat je lekker vlak bij zoveel moois kunt zien.
  Super mooi deze vogels.
  En fantastische foto's heb je gemaakt.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Patricia,
   dat is het ook en ik ben ook best wel bevoorrecht 😀😀
   Dank je wel voor je leuke reactie.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 20. Mooie serie Helma en zo zie je dichtbij huis zit ook wel wat. Ja, de scholekster staat in een fleurige omgeving dat maakt het toch leuker dan het groene gras. Ik heb nog geen grutto's op palen gezien, zal gauw weer eens de polder ingaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Willie,
   er zit hier ook echt genoeg en dat zal bij jou niet anders zijn denk ik :-) Inmiddels staan er wel Grutto's op de palen hoor en dat betekent dan ook dat er kleintjes rondlopen ;-) Ik ga ze zien bij je.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 21. Een zeer mooie reeks, hoe prachtig die vogels! Geluk heb je zo dicht bij een natuurgebied te wonen, altijd iets te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Joke,
   ik geniet er ook echt alle dagen van als ik er op mijn vrije dagen even doorheen fiets of rij :-) En ja, er is werkelijk altijd wel iets te zien.

   Verwijderen
 22. Hoi Helma,
  Dat ziet er weer mooi uit!! Schitterende beelden heb je gemaakt van al deze prachtige vogels. Mooi die grutto zo met dat hoge gras. En wat een super mooie beelden ook zo op dat paaltje (foto 8 en 9). Die 3 opnames van die tureluur zijn ook lekker kleurrijk met die schitterende achtergrond. Hiervan vind ik foto 14 echt een topper. Kortom weer een echte geniet blogpost. Geweldig gedaan Helma!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marco,
   inmiddels zitten er nu vele grutto's op de palen en dat betekent dat er kleintjes zijn. Alleen zie ik die nu een beetje moeilijk door dat hoge gras hahaha..... Nou ja, dan alleen de ouders op de palen maar ;-)
   Dat tureluurtje stond echt op de juiste plek en op de juiste tijd hahaha.... Die mooie kleuren op de achtergrond zijn tulpenvelden. ik heb deze foto's pook niet bewerkt maar zo uit de camera in een map gezet zonder ze te bewerken. ik vond (en vind) ze zelf ook zo mooi! Fijn te lezen dat je er weer van genoten hebt 😀

   Lieve groetjes, Helma

   Verwijderen
 23. Beautiful series of pictures Helma... I love the birds, compositions and backgrounds... Well-done..Take good care of yourself

  BeantwoordenVerwijderen
 24. je zit daar niet slecht om vogels te spotten Helma
  heel mooie foto's

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik zit hier zeker niet slecht Anneke 😀
   Veel weidevogels maar ook heel veel watervogels.
   Groetjes

   Verwijderen
 25. Als altijd een genot om naar te kijken echt geweldig mooi Helma wat een beauty's die met die rode achtergrond de Tureluur zijn zeker bij de Bloembollen in de buurt gemaakt heel mooi Helma
  Stuk voor stuk TOP 👌💗
  Hartelijke groetjes 😘
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janny,
   de op e paal staande tureluur staat inderdaad op een weiland met daarachter een aantal tulpenvelden. Kwam zo ook echt heel mooi uit 😀😀
   Dank je wel voor je lieve reactie.
   Lieve groetjes, Helma

   Verwijderen
 26. You have many great birds to see close by, Helma, and as always you present us with a great range of pictures. I am sure that many people have explored areas close to their home since they cannot travel freely, and maybe in the long run it is all to the good. Take cate, stay well, stay safe. Hugs and kisses from Canada. David

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello friend David,
   yes, I also have many polders around my house and there are now many meadow birds. The water hotels are also present in large numbers. Now that we have to stay at home more, you also look more and better in the neighborhood ;-)
   Stay safe David and pay close attention.
   A grteo hug and kiss from your girlfriend from the Netherlands xo

   Verwijderen
 27. The view was wonderful and the bird pictures are so beautiful. Thanks for sharing them Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Ruby,
   it's nice to see you and to know that you are healthy.
   Thank you for your comment. Great that you enjoyed these birds.
   Cordial greetings,
   Helma

   Verwijderen
 28. Wow wow wow wow wow wow oh en had ik al gezegd wow?
  Wat een meesterlijke serie.
  Het is voor het eerst dat ik niet groen, rood, of welke andere kleur dan ook verkleur.
  Op dit moment ben ik sprakeloos en kleurloos, geurloos, stuurloos alles is loos, ik ben compleet de weg kwijt.
  De tureluurs met die kleurrijke achtergrond en de scholekster ook al met die lieve mooie kleurtjes.
  Echt zo mooi.

  Dikke complimenten lief maatje.
  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahahaha...... wat ben je ook een lekker mens maatje 😂🤣😂
   Die hele reeks wow's gaven me een lachstuip hahahah.. Echt leuk dat je niet groen bent geworden maar dat je eigenlijk helemaal geen kleur meer hebt *lol*.
   Ik ben echt eerlijk als ik zeg dat ik zelf weg ben van die scholeksters en ook het tuurtje met de tulpen op de achtergrond.

   Dank voor je dikke complimenten
   Ik kleur er nl wel van 🔴🟥🔺🔻

   Liefs van je maatje
   xx

   Verwijderen
 29. lieve Helma,
  wat heb je weer schitterende plaatjes kunnen schieten van je teerbeminde vogeltjes,
  ze blijven zo mooi zitten alsof ze weten dat ze geen angst voor jou hoeven te hebben :-)
  mooi
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi lieve Dien,
   ik ben zelf ook meer dan tevreden over deze plaatjes 😃😃😃😃
   Mijn dag kon niet meer stuk en ik kan er ook nog eens heel lang van nagenieten ;-)

   Liefs van mij,
   Helma xxx

   Verwijderen
 30. Wat een geweldige reeks weer...
  Ha of ik ze uit elkaar zou houden als ik ze zie blijft de vraag...
  Die laatste van de scholekster is wel heel mooi.

  Weet je als ik ppsjes binnenkrijg en moet een map van 250 uitzoeken klik ik ook door whahaha...anders niet te doen.
  Pik er de mijne uit die ik wil plaatsen en de rest verdwijnt in de prullenbak.
  Veel werk maar leuk om te doen...
  Groetjes en bofbips dat je zo dichtbij een zo mooi natuurgebied woont.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha de kiviet zou ik nog wel herkennen gnagna
   Oja en spinnen brrrrr
   Alles met meer dan 4 poten eigenlijk
   Fijne avond

   Verwijderen
  2. Dank je wel Nellie :-)))))))
   en natuurlijk kun je ze uit elkaar houden hahahahaha..... Die laatste serie is ook echt mooi al zeg ik het zelf 😁.
   Ik wist dat je ook pps'jes doorklikte maar sommige kijk ik wel uit. Alleen als ik weer eens zo op achter loop wil ik ze wel zien maar als ik dan kan klikken dan klik ik even hihi......
   Een bofbips *grinnik* ben ik inderdaad ja.
   Groetjes,

   Verwijderen
  3. Kijk zien, die scholekster herken je dus al whahahahahahaha...
   Die spinnen arghhhhhhhh.......

   Verwijderen
  4. KAREL!!!!!
   Laat dat 😨................ 🕸🕷🕸

   Verwijderen
  5. Karel plaagt graag als het over 🕷🕸🕷 gaat

   Verwijderen
  6. Als ik alleen al aan de komende spinnentijd denk arghhhhhh...
   En er zijn nu al veel spinnen 😨🥵

   Verwijderen
  7. Ohw Karel toch 😣😣😣

   Verwijderen
  8. Nou Karel luisteren LAAT DAT pfftt

   Verwijderen
  9. karel! Je bent onverbeterlijk 🙄

   Verwijderen
  10. Ja, pak hem maar even aan nellie want dat met die spinnen moet over zijn!!!

   Verwijderen
 31. Hola espero que estés bien.... Vaya picos tienen.... Un saludo desde Murcia.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola alp
   realmente agradable verte de nuevo y eso significa que afortunadamente no estás enfermo. También va bien aquí, pero ahora me temo que permiten cada vez más que haya una segunda ola de este covid 19.
   Saludos y mantente a salvo.

   Verwijderen
 32. Hoi Helma,
  prachtige serie, de kleurige bollenvelden geven wel een heel mooi en apart beeld van de tureluur. Heerlijk als je ze praktisch rond je huis hebt om ze te zien en te fotograferen.
  Groetjes
  Joost&Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Joost en Nicol,
   dat klopt wat die bollenvelden betreft :-) Tuurtje ging dan ook mooi zitten daar op die paal 😄 Ja, ik ben wel verwend met deze vogels zo dicht in de buurt.
   Groetjes van mij en blijf veilig hé.
   Helma

   Verwijderen
 33. Dag Helma, wat een mooi vogelblog heb je weer gemaakt!
  Het is een ware genot om te bekijken...
  Lieve knufff groetjes, Anna :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Anna,
   het was de omgeving die ze extra mooi maakten 😄
   Ik geniet er ook nog steeds van hoor ;-)
   Lieve groetjes, Helma

   Verwijderen
 34. Your beautiful wader images, Helma, have reminded me that in just over two weeks time I should have been off to the Outer Hebrides where I would have seen many of these birds from the house we would have been staying at. Sadly, of course, the visit had to be cancelled because of the dreaded virus. I suspect that I have already had my last sighting of a wader for 2020! I will need to return to your images to get my wader-fix!

  Take great care and stay safe and well - - - Richard

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Richard,
   the waders are less important now because our health is the most important thing right now. I am really lucky to have these beautiful meadow birds next to my house and when I go for a ride by bicycle or car I always come across them.
   You probably now see more butterflies and I think they are very beautiful, just like the many butterflies that now go everywhere.
   Stay home Richard and stay safe. Next year there is another chance ;-)

   Dear greetings,
   Helma

   Verwijderen
 35. Весна наступает! Птичье царство готовит гнезда для потомства! Классные фотографии!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Привет Анна,
   потомство большинства этих луговых птиц уже существует :-) Природа просто продолжается, несмотря на тот ужасный вирус, который у нас сейчас есть во всем мире.
   Оставайтесь в безопасности.
   Привет, Хельма

   Verwijderen
 36. Hallo Helma,
  Een fantastische set afbeeldingen
  Prachtig gepresenteerd.
  Blijf Veilig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Roy,
   thank you for your nice comments.
   I am more than satisfied with this series :-)
   Greetings Helma
   And also for you: Stay safe!

   Verwijderen
 37. Ha Helma,
  van je openingsbeeld met al dat gele koolzaad word ik al heel vrolijk.
  Je hebt daar wel heerlijk al die weidevogels dichtbij, maar dan moet je de foto's nog wel maken. en dat kan je als de beste. Prachtige beelden laat je zien.
  Door de fijne, vrolijke achtergrond is de laatste serie van de scholekster, die er zelf ook prima op staat, mijn favoriet. Topserie.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Corrie,
   dat koolzaad (en ook de vele paardenbloemen en boterbloemen) vind ik ook altijd zo mooi als ik dat zie. Daar wordt je toch ook echt gewoon blij van :-)))) Ik heb die vogels ook heel dichtbij en kan er dus ook zo steeds even met de fiets (of auto) even langs. De schollies zijn inderdaad mooi sfeervol en ik geniet zelf ook van deze platen.

   Hartelijke groet, Helma

   Verwijderen
 38. Una serie fotográfica extraordinaria, las fotos de los Ostreros son espectaculares. Enhorabuena amiga Helma, un fuerte abrazo desde el norte de España. Salud!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola amigo Germán
   Los ostreros también son muy hermosos. Disfruté verlos y fotografiarlos en esta posición.
   Un gran abrazo para ti,
   Helma

   Verwijderen
 39. Een hele mooie serie Helma.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Quantas imagens incríveis, Helma!
  Que sorte, ter por perto esse prado magnifico, onde tantas espécies de aves, se sentem tão bem acolhidas!...
  Como sempre, um trabalho fotográfico ao mais alto nível, em que cada imagem nos permite apreciar imensos detalhes! Adorei as fotos!
  Um beijinho grande! Votos de continuação de uma boa semana, estimando que se encontre bem, assim como todos os seus!
  Ana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Olá Ana,
   Tenho muita sorte que esses prados lindos e cheios estejam ao lado da minha casa :-) Além disso, os agricultores desses prados também gostam muito dos pássaros do prado. Portanto, esses agricultores apenas cortam suas pastagens no final de julho.
   Gosto desses lindos pássaros todos os dias quando passo por eles.
   Tudo está indo bem aqui e ainda estamos saudáveis.
   Também um grande beijo para você e fique seguro.
   Desejo-lhe um bom fim de semana.
   Helma

   Verwijderen
 41. Hoi Helma,

  Zo, je hebt je weer lekker vermaakt met de vogeltjes in de polder. Heerlijk die steltlopers en weidevogels, wordt er altijd weer blij van als ze weer terug zijn. Dat tureluurtje met bollenachtergrond heb je mooi te pakken, goed gezien zeg. Je scholekster staat er inderdaad prachtig op vooral ook door de fijne zachte achtergrond.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ad,

   dat heb ik me zeker ja hahahahaha.... Ik word er ook altijd weer blij van als ik ze zie en deze maanden zijn ze er gelukkig nog. Maar er zijn ook veel andere vogels hoor 😀. Ik agd gewoon mazzel dat het tuurtje juist op die paal ging zitten en toen kwam die tulpen achtergrond echt mooi uit. Ik heb ook niets aan de foto gedaan behalve dan omgezet naar JPEG. Die schollies zijn echt heel mooi (al zeg ik het zelf grinnik.....)

   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 42. Zo Helma, jij wilt zeker een aantal mensen knap jaloers maken. Wat heb jij een geweldige mogelijkheden gehad om weidevogels te fotograferen én je hebt die kans nog zeer fraai benut ook. De absolute topper voor mij is de tureluur met zo'n schitterende achtergrond, maar de scholekster is een zeer duidelijke tweede.Een leuke uitdaging voor je: doe dat maar eens beter. Ik denk dat je deze vogels niet meer gaat fotograferen want beter zal het niet worden. Ook de grutto staat er weer bij als een plaatje, maar dat verrast me bij jou niet.Probeer deze topvorm dit jaar maar vast te houden.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahahahaha..... dat is een leuke opening van je reactie Kees 😂😂. Jij weet waar deze vogels zitten dus je weet ook dat je er heel dichtbij kan komen. De weides hebben zich uitgebreid dus mogelijkheden te over.
   Die tuurtjes zaten daar ook echt mooi en geweldig dat deze ent op die paal ging zitten waardoor de tulpen mooi als achtergrond konden dienen.
   En euhhhh.....die uitdaging gaat denk ik n iet lukken al heb ik wel een scholekster in prachtig licht op een paal op de plaat kunnen zetten (komt nog) maar of ik ooit weer tuurtjes voor een tulpenveld of de schollies op het verlaten lorrie-spoortje tussen het onkruid zo kan fotograferen nah...... dat betwijfel ik maar wie weet ;-)
   Dank je voor je leuke reactie 😀
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 43. Helma, jij woont in een meer dan schitterend gebied. Jouw foto's zijn daar een bewijs van. Wat een keur aan weidevogels, ongelooflijk. En ze staan er allemaal prachtig op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Cor,
   ik woon wat de vogels betreft ook echt in een heel mooi gebied. het is het platte land van West-Friesland met veel weides en verkavelingen ;-) Heerlijk om de weidevogels weer te zien en ik ben blij dat je er weer van genoten hebt Cor :-)
   Groet, Helma

   Verwijderen
 44. Hi Helma,
  Glad you are still managing to get out and about and getting some superb images, Black -tailed godwit is always a favourite so good to see your waders, I have not managed to see one for an age.
  Keep safe and well,
  best wishes
  John

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi John,
   this meadow with meadow birds is around the corner from me. It is therefore very easy for me to go through it by bicycle or car ;-) Every year there are many meadow birds.

   Think carefully about yourself and your loved ones.
   Greetings, Helma

   Verwijderen
 45. Hai Helma,

  Het is natuurlijk toptijd in de polder op dit moment en dan is het zeker geen straf om daar tijd te spenderen. Sterker nog, nu je dichtbij huis moet blijven, zal je juist steeds met meer mooiere foto's thuiskomen. Hoewel de foto's van de grutto's, scholeksters en kieviten prachtig zijn, kan er uiteraard maar 1 echte winnaar zijn in dit blog.
  De tureluur met die geweldige achtergrond is natuurlijk super. Dat soort velden mis ik in mijn polder. Zo mooi om zo'n regenboog op de achtergrond te hebben. Als je daar nou ook nog eens ietsje zachter licht zou hebben, dan is het helemaal een knaller. Maar zo ook al een geweldige plaat.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey René,

   klopt, het is momenteel helemaal toptijd in de polder! Heerlijk om al deze vogels te zien met inmiddels nu ook kleintjes :-) Die tureluur zat ook op een vorstelijke paal zo voor die tulpenvelden hahahahaha..... en ik vind het licht eigenlijk helemaal niet zo hard hoor. Sterker nog, ik heb ook niets aan de foto's gedaan alleen omgezet naar Jpeg. Ik had ze misschien wat kunnen bewerken maar ik vond ze zo al heel erg mooi! Jammer dat jij dit soort velden niet heb maar jij hebt ongetwijfeld weer andere mooie velden ;-)

   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 46. Wat kan ik nog toevoegen aan al deze reactie Helma, ik zou het niet weten.
  Genieten, genieten en stik jaloers op zoveel mooie vogel foto's :-)
  ken ze allemaal maar krijg ze nooit zo aardig dat ze zo mooi voor mij willen poseren

  Groetjes, Bram

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou.... je eigen reactie Bram :-))))))
   Jij en jaloers!!! Ohhhh.... dat ik dat nog mag meemaken hihi.... Ik ben altijd al zo jaloers op jou prachtige zons op en ondergangen dus vind ik het wel leuk dat je nu eens een stik jaloers bent op deze vogelfoto's.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 47. Hi Helma,
  How many beautiful birds. All the photos are wonderful but the latest from the Oystercatchers are really fantastic.
  Take care and be well
  A big hug

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Maria,
   I also like the pictures with the oystercatchers. The beautiful background was fantastic to see :-)
   Also think about yourself and stay healthy.
   a big hug,
   Helma

   Verwijderen
 48. Vriend Helma, prachtig verslag van die reis naar de nabije omgeving en al in het voorjaar, wat een genot!
  Ik ben blij om te weten dat het goed met je gaat. Duizend kussen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola amiga Montse
   También vivo en un ambiente hermoso y amplio con muchas aves de pradera en la primavera :-) Estoy feliz con eso.
   De hecho, sigue yendo bien y también me alegra saber que todavía lo estás haciendo bien.
   Mantente a salvo y ten cuidado.
   Muchos besos,

   Verwijderen
 49. Excelente reportaje fotografico, son todas las imagenes de una gran calidad y belleza, un fuerte abrazo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gracias por tu cumplido Jesús :-)
     Son bellezas naturales de la naturaleza.
   Un fuerte abrazo

   Verwijderen
 50. Daar heb je weer iets moois van gemaakt Helma. Genieten. Scholeksters zie je hier in Limburg ook steeds meer. Van de week nog een kievitsjong gespot, maar die was helaas voor mij, met mijn cameraatje, te ver weg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Gerard,
   wat leuk dat je een kievitjong gespot hebt 😀. Niet kunnen fotograferen maar wel gezien en dat is ook leuk toch! Ik heb gewoon de mazzel dat ze hier vrij dichtbij zitten.
   Groet, Helma

   Verwijderen
 51. Beautiful images you have made. The Oystcathric are one of made.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I am also very happy with these nice pictures Bob. The oystercatcher was in a super nice place :-)

   Verwijderen
 52. Hello Helma,
  It is always a joy to see your lovely birds and photos. The first shot with the field is beautiful. I love the Godwit, Curlew, Lapwing and the Oystercatchers. Awesome post and beautiful photos. Take care, stay well! Enjoy your day and the week ahead.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Eileen,
   I did not succeed again but I try to do that next Saturday. I have no idea why I can't always put the link in your critter party. Normally this always worked. But it has not worked since the new PC.
   I wish you a nice new week and stay safe.

   Verwijderen
 53. Nice photo shoot of Helma birds, they are spectacular.
  difficult to choose one, all have impeccable work behind.
  Congratulations.
  Greeting

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaha .... hello José,
   it doesn't matter that you can't choose because you don't have to :-) If you enjoyed these pictures.
   Greetings

   Verwijderen
 54. You have a wonderful blog! The topics you write about are very close to me. Thank you for sharing your thoughts!

  I follow you through GFC! If you want, go to my blog :)

  MY NEW POST: QUARANTINE NUTRITION AND WORK OUT ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Nastya,
   nice that you found my blog :-)
   I appreciate your response. I'll visit your blog.

   Verwijderen
 55. Hallo Helma, wat een leuke serie weidevogels. Heel herkenbaar en ook hier in de polder zie je ze overal. Geeft toch een mooi lentegevoel als je dit ziet, helemaal als er jongen zijn. Ik heb weer genoten van je blog.

  groet, Hanry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Hanry,
   nu zijn ze ook in grote aantallen te bewonderen in de bermen en op de palen en ook met de jongen erbij. Echt altijd zo leuk om te zien :-) Mooi weer, lentegevoel en vogels. Fijn te lezen dat je weer genoten hebt 😀

   Groet, Helma

   Verwijderen
 56. Helma!
  Que delicioso passar pelo seu cantinho e ver tamanha beleza.
  Seus passarinhos alegram nossas vidas um pouco vazias.
  De natureza.
  Um beijinho esvoaçante.
  Megy Maia🌈

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Olá Megy Maia🌈,
   ter esses pássaros como vizinhos é realmente ótimo. Agora eu gosto tanto quanto posso
   Fico feliz em ler que você gostou dessas fotos.
   Um grande beijo,
   Helma

   Verwijderen
 57. Hoi Helma
  Je bent weer bij...ja sommige zijn de moeite waard om rustig te bekijken...niet allemaal hihi
  Maja dat is mijn blogvulling
  Ojee de dierentuinen gaan weer open, wedden dat er bij karel spinnen voorbij komen grijnzzzz
  Al is het maar voor al zijn vrouwelijke fans 🤣
  Werk ze morgen het is in ieder geval droog en de zon komt ook weer
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die kan het niet laten om te plagen

   Verwijderen
  2. Hoi Nellie,
   ja ik was weer even wat bij dus ik moet zorgen dat ik dat ook blijf hahahaha...
   en het is ook waar hoor, sommige pps'jes zijn ook heel mooi en die bekijk ik dan ook in alle rust 😀
   En over spinnen gesproken: Heb je het bij het nieuws nog gehoord dat een vent een bakje blauwe druiven had gekocht bij de AH en deze in de koelkast had gezet. Toen hij het bakje dan openmaakte zat er een heuse VOGELSPIN in 😨😲. Ze hadden mij gelijk kunnen wegbrengen!!!!
   Het werk zit er weer even op en morgen nog even vrij. Woensdag mag ik alweer ......
   Groetjes

   Verwijderen
  3. KAREL!!! NOG ff en ik krijg nachtmerries 😮😯

   Verwijderen
  4. Ja, hij mag graag plagen.
   Dat is Karel ten voeten uit maar hij is wel lief hoor 😉

   Verwijderen
 58. Dag Helma, wat een mooie foto's weer, mijn favorieten zijn die met Tureluur en de prachtige kleurtjes op de achtergrond. Als wij weidevogels willen zien moeten we richting Harderwijk rijden. Zondag a.s. gaan we voor het eerst weer naar Almere, naar onze dochter en wie weet zien we nog wat moois.....
  Groet Renée en hou je haaks.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Renéé,
   Iedereen valt voor die tuurtjes met de tulpenachtergrond en ikzelf ook hoor maar ik val ook voor de laatste serie van de schollies 😀
   Jullie moeten dus naar Harderwijk voor weidevogels en dat is dan ook wel een eindje rijden voor jullie denk ik. Ik ga op je blog zien of je bij je dochter nog wat tegen bent gekomen :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 59. awesome article guys .
  have a nice day :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Guys !!!
   Thank you for visiting and leaving a comment :-)
   Have a nice day for you too.
   Greetings

   Verwijderen
 60. Jou mooie omgeving ziet heel veel soorten weidevogels. Wat is dit heel mooi om te zien. Bij sommige vogels hebben prachtig lange snavels. In weide zie je hier heel goed. Ik vind deze buurt echt schitterend om te zien. Daar moet wel lange telelens voor gebruiken. Ik heb je foto's genoten. Thanks. Fijne weekend gewenst. Groetjes Jacqueline & Ferry.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oja vergeet nog te zeggen. Mooie koplogo heb je daar staan.

   Verwijderen
  2. Klopt Jacqueline en Ferry,
   hier zitten echt heel veel weidevogels maar ook watervogels en andere vogeltjes. Ik geniet er ieder jaar weer van als ze er weer zijn en straks, als de jongen groot zijn dan gaan ze weer en dan ben ik toch altijd weer een beetje verdrietig. Ik gebruik voor deze foto's mijn 70-400 dus zo lang is ie niet hoor. De vogels zitten gewoon mooi dichtbij in de weilanden 😀
   Voor jullie nog een fijne week.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
  3. Dank je wel Jacqueline :-)
   Ik vind hem zelf eerlijk gezegd ook best heel mooi!

   Verwijderen
 61. ha die Helma

  zag je fietsen en wandelen bij m'n foto's
  dank je voor de mooie reacties :)

  nee houd de grenzen nog maar dicht hoor
  of ze die foto's van de mooie bomen bewerkt hebben , geen idee

  ja een mooie wandeling was het zeker
  voor mij bekend terrein op de fiets
  nu wilde ik toch weer eens wat verder wandelen
  dus zo maar ff , stukje met de trein , lapje voor :(
  is prima gelukt

  ja watervallen zijn altijd mooi om te zien
  ik zag er behoorlijk wat in Canada , hier is andere schoonheid

  ja ik fiets dat rondje graag zo door de Eempolder
  en had wat geluk , al was de foto van de Grutto wat bewogen
  de Tapuit een fijne verrassing en het bleef gelukkig ff zitten :)

  ondanks het werk zeg ik toch
  fijne zondag

  lieve groet , Karel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Karel,
   ja, werd ook hoog tijd dat ik wer ff kwam buurten want ik zou minder werken maar door de corona is het juist weer meer geworden en dan blijft er niet zoveel tijd over om te bloggen. Ben ook nog steeds mantelzorgen voor ma dus ja...... maar.... ik genott wel weer bij je en je mooie wandelingen 😀😀
   watervallen bekoren me sowieso altijd al en deze waren echt schitterend!
   En ja, dat lapje...... het is een noodzakelijk kwaad geworden maar het is iet anders helaas. Ik zag dat je grutto bewogen was maar je tapuit was echt leuk!
   Jij nog een fijne week karel.
   Lieve groet, Helma

   Verwijderen
 62. Het kan dus ook zonder spinnen hihi
  Ha heb ik weidevogels in een blog staan en moet jij werken...
  Oneerlijk verdeeld
  Wij zitten in de tuin te genieten van het mooie weer
  En gelijk de was droog kijken grijnzzzz
  Werk ze

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahaha.... ja, het kan dis inderdaad zonder spinnen nellie 😂
   Die weidevogels kom ik vast nog wel tegen bij je want ik lees toch vaak meerdere blogs terug :-) Inderdaad oneerlijk verdeeld!!! Maar..... mijn tijd komt ook wel een keer hahahahaha.... geniet ervan.
   Groetjes,

   Verwijderen
 63. Revendo esta publicação fabulosa, e deixando um beijinho, bem como os meus votos de uma boa semana, estimando que se encontre de saúde, assim como todos os seus, Helma!
  Tudo de bom, por aí!
  Ana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Olá Ana,
   Eu estava ocupado com uma nova postagem no momento da sua resposta.
   Felizmente, ainda estou saudável e espero continuar assim.
   Também uma ótima semana para você.
   Um grande beijo,
   Helma

   Verwijderen
 64. Wat een prachtige serie, zo mooi al die weidevogels. En bij jou willen ze wel op de palen zitten. Zowel de grutto als de tureluur heb je prachtig. Bij de tureluur heb je ook een mooie kleurrijke achtergrond. De scholeksters staan er ook goed op
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ghita,
   ze staan hier alle jaren weer op de palen en dan weet je ook dat er kleintjes zijn. het mooie van hier is dat ze op 2 meter afstand zitten dus ik kan er altijd heel mooi bij komen :-)
   de achtergrond van de tureluurs was mooi omdat er een paar tulpenvelden achter lagen en de scholekster kon ook niet beter gaan zitten op dat verlaten spoortje. Van deze foto's geniet ik ook nog steeds want ik ben gek op die kleuren ;-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 65. Ik val van de ene verbazing in de andere. Eerst die geweldige kleuren achter die tureluur. IK dacht: wat een bijzondere lucht. Maar het blijkt dus dat het tulpenvelden zijn. Super mooi. En ook de laatste serie van de scholeksters is schitterend!! De grutto's en kieviten staan er natuurlijk ook mooi op, ik zie ze zelden dichtbij. Voor mijn natuurvideo's moet ik meestal enorm zoomen :D Groetjes, Jenny.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jenny,
   wat grappig dat je dat zegt van die verbazing 😁. Het was ook echt uitzonderlijk dat de Tureluur zo mooi op die paal zat met de tulpenvelden daarachter. Die van de scholeksters vind ik zelf ook de mooiste van de hele serie. Bij mij zitten ze dus wel echt heel dichtbij want de hekken met de palen staan op 2 meter afstand van de weg.
   Fijn te lezen dat je hier zo van genoten hebt.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een berichtje achter te laten op mijn blog, ik stel dat zeer op prijs.
Bedankt voor je bezoek en reactie.
Groetjes, Helma

Thanks for your visit and comment.
Merci pour votre visite et commentaires.
Gracias por tu visita y comentario.
Grazie per la vostra visita e commento.
Köszönöm a látogatást és megjegyzést.
Tak for dit besøg og kommentar.
Kiitos vierailusta ja kommentoitavaksi.
Tack för ditt besök och kommentar.
Obrigado por sua visita e comentário.
Dziękujemy za wizytę i komentarz.
Спасибо за ваш визит и комментарий.

Groetjes, Helma