maandag 31 december 2012

Van 2012 naar 2013......

In de aanloop naar 2013 wil ik even stilstaan bij mijn foto's van het afgelopen jaar. Mooie en minder mooie plaatjes zijn op dit blog voorbij gekomen en ik wil hierbij dan ook wat foto's laten zien van de afgelopen 12 maanden. Van elke maand heb ik er eentje genomen. Ik had er wel meer willen plaatsen maar dat zou te gek worden. Daarom gewoon van iedere maand 1 foto.
 
***Foto's zijn in de vergroting  beter van kwaliteit, dus mooier, scherper en duidelijker. Even op de foto zelf klikken of op de bovenste foto, dan kun je doorklikken of scrollen.***

Januari 2012
 
Roodborstje
Februari 2012
 
Winterkoninkje
Maart 2012
 
Vos
 April 2012
 
Grutto
 Mei 2012
 
Witte kwikstaart met prooi voor de jongen
 Juni 2012
 
IJsvogel
Juli 2012
 
Regendruppel op bloemblaadje
Augustus 2012
 
Zwartsprietdikkopje....
  September 2012
 
Houtpantserjuffer
 Oktober 2012
 
Zandhagedis....
 November 2012
 
Damhert in de AWD
 December 2012
 
Kauw
 ================================
 Ik wil jullie hierbij ontzettend bedanken voor alle bezoekjes en reacties op alle blogs van het afgelopen jaar.
 ****
Voor iedereen een hele gezellige jaarwisseling en een mooi en fotogeniek 2013. Dat we in  in dat nieuwe jaar ook weer van elkaars foto's kunnen en mogen genieten.
****
Helma  

102 opmerkingen:

 1. Prachtig Helma, zo lijkt het net of je het beste tot het laatst hebt willen bewaren..... Het is weer volop genieten van al deze prachtige plaatjes.

  Ook voor jou en je naasten een fijne jaarwisseling en zeer goed begin van 2013. Er zal ongetwijfeld weer veel moois voorbij komen in het nieuwe jaar.

  groetjes, Truus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Truus, ik heb iedere maand wel meerder mooie foto's gemaakt en uiteraard ook minder mooi. Was best wel moeilijk kiezen welke ik nou zou plaatsen hihi......

   Ook jij een hele fijne jaarwisseling en een fotogeniek 2013.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 2. W każdym miesiącu są piękne zdjęcia i nie można wybrać jednego. Wybieram dwanaście. Szczęśliwego Nowego Roku i pozdrawiam.
  Every month, they are beautiful pictures and you can not choose one. Opt for twelve. Happy New Year and best regards.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Czy Erna, mogłem naprawdę tylko trudno wybrać, które zdjęcia z każdego miesiąca będzie używać, ale ostatecznie udało się :-).
   Również dla Ciebie bardzo miły Nowy Rok i piękne i fotogeniczne 2013.
   Greetings, Helma

   Verwijderen
 3. Heerlijk genieten is dat als je zo alles nog eens terug ziet. fijne dagen en een gezond nieuw jaar gewenst .cobie en bas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Bas en ik was er ook een behoorlijk tijdje mee bezig. Was nog best moeilijk om een foto te kiezen van iedere maand want er zaten er wel meer bij die ik nog een keer zou willen laten zien. Uiteindelijk toch maar besloten om deze 12 te gebruiken :-)

   Ook voor jou en Cobi een heel fijn en gezellige jaarwisseling.

   Verwijderen
 4. Great Helma, I did the same...its a mix of what I experienced...some are not so good quality but the experience is huge.
  I hope you have a nice evening and I wish you all the best for 2013 with happiness, health, joy and peace.
  Happy New Year my friend!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Majsan, it is also a good idea to get the latest blog dedicated to some pictures of the past year. Nice to take a look back. Also for you a beautiful and happy new year my friend.

   Verwijderen
 5. Ik was nog even op de pc bezig toen ik je blog binnen zag komen, Helma. Na je foto's bekeken te hebben was ik de mooiste aan het uitzoeken. Maar daar was geen beginnen aan, want de hele serie valt daar dus onder. In één woord: prachtig. Foto 7 vind ik heel erg mooi en bijzonder. En foto 5 en 6 zijn ook super. Fijne jaarwisseling. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook steeds bezig op de pc Joke want we zijn gewoon lekker thuis :-) Ik kon o geen mooiste uitzoeken uit al die maanden dus heb uiteindelijk maar gewoon toch een van iedere maand genomen. Van sommige maanden had ik er wel meer die ik og wel een keer wilde plaatsen maar ja... dan wordt het wel een héél erg lang blog hihi...... De druppel was ook bijzonder en daarom staat hij er ook in als foto van de maand ;-) Jij ook hele fijne jaarwisseling.
   groetjes, Helma

   Verwijderen
 6. Ik kan het niet helemaal laten ,dus toch ook even bij jou reageren .Mooi je terugblik met de foto's.En bij mijn huisarts op schoot hahaha ,ja tis een schat echt waar ,had mijn zoon kunnen zijn wat leeftijd berteft!Maar ik ren niet zo snel.En berichtjes plakken bij iedereen met een zelfde tekst vind ik echt een gruwel.Ik kreeg ze vaak op mijn vorige blog en ook hier wel eens van iemand.Nee dan typel ik liever een paar persoonlijke woorden om het persoonlijk te maken ,al zijn het hier toch weer meer dan een paar woordjes .Ik vind het leuk om je te leren kennen hier op blog en hoop nog heel veel te mogen enieten van je mooie foto's.Ik wens je een heel goed 2013 .
  Lieve groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahahah.... denk jij nou maar om je hand Elisabeth. Ik hou zelf ook niet van plakberichtjes maar in dit geval zal niemand het je kwalijk nemen hoor, want andere reageer je ook altijd persoonlijk. Ik vond het ook fijn om je te leren kennen en ik hoop nog lang bij je op bezoek te m0gen komen :-)
   Ook voor jou een heel gezellige jaarwisseling en een mooi 2013.
   Lieve groetjes, Helma

   Verwijderen
 7. Hoi Helma,

  Stuk voor stuk heel mooie foto's. Grappig, je hebt er 1 bij die ik in dezelfde maand ook heb gekozen, zul je nog wel tegenkomen straks. Het kauwtje van december vind ik wel heel leuk, hij kijkt zo eigenwijs. Het zijn zulke algemene vogels dat ze eigenlijk maar zelden worden gefotografeerd en dat is jammer. De foto van juli is ook prachtig!

  Ik wens je een heel fijn en gelukkig 2013 en hoop dat je komend jaar nog mooie wenssoorten gaat kunnen platen!

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marianne,

   dank je wel voor je reactie. Ik zal je inderdaad nog wel tegenkomen in de lijst die ik nog moet bezoeken vanaaf hihi... Het kauwtje is ook inderdaad niet geliefd maar hij zat er zo mooi bij dit keer dat ik hem wel moest vastleggen :-) Die druppel was ook best mooi en daarom ook gekozen als de foto van de maand :-).

   ook voor jou een hele gezellige jaarwisseling en alle goeds voor 2013. dat we ook in dat nieuwe jaar ook van je mooie foto's moge genieten.

   groetjes, Helma

   Verwijderen
 8. Hoi Helma,
  Wat een mooie selectie heb jij gemaakt! het is moeilijk hè om te kiezen, maar ook bij mij is het weer gelukt ;-)
  Ik vind je roodborstje super, en ook het winterkoninkje, knap gedaan hoor, die kleine supersnelle vogeltjes. En de ijsvogel natuurlijk, een echte WOW-plaat!
  De regendruppel is totaal anders, maar niet minder mooi, ook daarvoor dikke omplimenten. Oh, en het kwikstaartje, die springt er ook uit..
  Je merkt het al, ook hier kan ik niet kiezen...
  Fijne jaarwisseling en voor het nieuwe jaar ook weer heel veel mooie fotomomenten.
  groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Loes,

   dank je wel :-) Ik vond het echt maar wat moeilijk om er van iedere maand maar eentje te kiezen. Ik had bv ook prachtige vlinders of juffers maar ja.. er mocht er maar eentje. Dat roodborstje was met telelens uit een langzaam rijdende auto en ook nog eens zonder rijstzak. ik had echt mazzel met dat roodborstje dat die zo goed lukte :-) De regendruppel is ook totaal anders maar ik vond het wel een plaatsje waard. Van de kwikstaart had ik een hele serie en dat was ook gelijk een van mijn mooiste series hihi.....
   ook voor jou een hele gezellige jaarwisseling en dat we in 2103 ook weer van jou foto's mogen genieten.
   groetjes, Helma

   Verwijderen
 9. Bij deze toppers ga ik geen mooiste aanwijzen :). Een prachtige serie.
  Fijne jaarwisseling en tot ziens in 2013!

  Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Gonnie,
   en ook voor jou een fijne jaarwisseling en een fotorijk 2013.
   ik probeerde vanavond al je foto's te bekijken maar ik kreeg het blog niet open. ga het zo nogmaals proberen.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 10. Absolutely brilliant photo, have an excellent new year in 2013.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Helma, ja het is een hele klus om van iedere maand de mooiste te kiezen.
  Maar een prachtige serie laat je hier zien, stuk voor stuk prachtige foto's.
  Ondoenlijk voor mij om daar de mooiste nog weer uit te kiezen.
  Maar mooi dat je zo'n gevarieerde serie laat zien.
  Ik wens je alle goeds voor het nieuwe jaar met vooral ook weer veel mooie
  natuurmomenten en ik kom hier graag even met je na genieten van die mooie momenten.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Coby,
   het is inderdaad knap lastig om van alle maanden een mooie foto te kiezen pfffff...... ik heb daarom ook een greep gedaan waarvan ik dacht deze doe ik en deze . Tuurlijk zaten er meerdere mooie foto's in dezelfde maanden maar ja... dat is ondoenlijk.
   ook voor jou een gezellige jaarwisseling en ook bij jou hoop ik weer vele mooie foto's te zien en leerzame info te lezen.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen

 12. ¸.•°♡♡⊱彡

  ░Ӈ░ƛ░Ƥ░Ƥ░Ƴ░

  Ɲ░Є░Ɯ░

  Ƴ░Є░ƛ░Ʀ░ !

  ¸.•°♡♡⊱彡

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Magia,

   for you and all your loved ones around you a very nice 2013. That in the innovative and unique nutrient years may come out of it what you expected.

   Big hug, Helma

   Verwijderen
 13. prachtige serie Helma! Vind vooral de ijsvogel erg mooi en die regendruppel op dat bloemblaadje! ik wens je een geweldig 2013 toe in goede gezondheid en een mooi fotojaar!

  lieve groetjes

  Raym

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Raym,
   ook voor jou een heel mooi en gezond 2013. Ik hoop ook dit jaar weer veel van je mooie foto's te zien en van te genieten :-)

   Lieve groetjes, Helma

   Verwijderen
 14. A wonderful compilation of your 2012 photos Helma, every one of them beautiful. I also loved seeing the owls on the previous post.

  I wish you and your loved ones a very Happy and Healthy New Year :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you ShySongbird, for your kind comment :-)
   I'm glad you see the pictures of the owl also liked.
   for you and all your loved ones a very fine and happy 2013.

   Verwijderen
 15. Prachtig overzicht, en een leuke verscheidenheid aan diertjes...i
  Een fijn 2013. En ik wacht vol spanning op je volgende prachtige foto's ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marian,
   ook jij de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar
   en moge we ook van jou weer vele blogs zien en lezen :-)

   Verwijderen
 16. Prachtig jaaroverzicht en dat 2013 even kleurrijk mag worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Natuurlijk-rijk en ook voor jou de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar.

   Verwijderen
 17. Feliz año nuevo Helma,espero que durante el 2013 no sigas mostrando fotos tan bonitas como las que nos muestras en esta entrada.Saludos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola Isidro,
   También para los deseos e mejor le para 2103. Que en este nuevo año de las fotografías pueden disfrutar.
   Saludos, Helma

   Verwijderen
 18. Marvelous photos during the whole year with beautiful models. I wish you all the best for 2013 Helma. Best regards, Synnöve

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Synnove, and also for you a beautiful, healthy and rich picture 2013.
   Kind regards, Helma

   Verwijderen
 19. Hi friend!!!.. Excellent pictures to say bye 2102.. I hope next year brings you love health and happiness. And of course. Good pictures .. FELIZ 2013

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello friend Ana :-)
   also for you the best wishes for 2013 and we love you too pictures weather all year to enjoy.
   Sincerely, Helma

   Verwijderen
 20. Een prachtige serie foto's, een genot om naar te kijken.
  Verder een goed en gezond 2013 toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Geert en
   ook voor jou en de jouwen een heel mooi,
   gezond en fotorijk 2013 :-)

   Verwijderen
 21. Een schitterend overzicht, Helma. Ik geniet altijd erg van je prachtige foto's. Een heel mooi en gezond 2013 toegewenst.
  Hartelijke groet, Zem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dabk je wel Zem, en ik ben blij dat je van deze foto's kan geniten :-)
   Ook jij alle goeds en moois voor 2013.
   Hartelijke groet, Helma

   Verwijderen
 22. Hoi Helma, een hele mooie verzameling. Oook veel vogels, net als bij mij. Toppers: kwikstaartje, ijsvogel, grutto. Ook het damhert vind ik erg mooi.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ghita,
   dank je wel voor je reactie op dit overzicht :-)
   ook de allerbeste wensen voor 2013 en moge het weer
   een fotorijk jaar worden.
   groetjes, Helma

   Verwijderen
 23. Een werkelijk prachtig jaaroverzicht van jou kunsten op fotografisch gebied Helma....TOP! Ik wens jou al het beste wat maar mogelijk is, voor 2013.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Edward,
   doet me geod dat te horen :-))))
   Ook voor jou en al je dierbaren een prachtig mooi en fotorijk 2013.

   Verwijderen
 24. Piękny przegląd całego roku, fantastyczne zdjęcia.
  Wszystkiego najlepszego, dużo słońca, spełnienia marzeń i udanych kadrów!
  Pozdrawiam noworocznie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Witaj Talibrta,
   Dziękuję za życzenia i oczywiście dla was i waszą najlepsze życzenia na ten nowy rok.
   Pozdrowienia, Helma

   Verwijderen
 25. Je hebt prachtige foto's uitgezocht over het hele jaar, er zitten echt toppers tussen hoor.
  Ik kan gewoon niet kiezen, welke de mooiste is.
  Ik wens jou en je dierbaren een goed, gelukkig maar vooral een gezond 2013 toe.
  We spreken elkaar hoop ik binnenkort wel een keer, voortaan gewoon even aanbellen hoor, hihihi, ik was thuis lag alleen op bed in de kamer, maar Sjaak kon de deur opendoen.
  Fijne dag nog verder, Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Prachtig overzicht Helma er zitten echte juweeltjes bij.
  Wat heel mooi is om nog eens te zien.
  Gelukkig nieuwjaar, groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hoi Helma wat een feestje om door dit blog te scrollen, het zijn prachtige foto`s.
  Voor jou niet makkelijk kiezen maar dit kijkt wel erg fijn.
  Ik ga niet alles apart benoemen maar een uitzondering maak ik voor de druppel, die vind ik zò mooi!
  Ik wens jou een heel fijn 2013 met veel foto en blog plezier,

  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dech mi z zachwytu zawsze zapiera Droga Helmo, gdy podziwiam Twoje zdjęcia!
  Wszystkiego Dobrego - wielu udanych przygód fotograficznych CI życzę w całym 2013 roku !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Een schitterend serie Helma..... het bekijken meer dan waard.

  Een gelukkig Nieuwjaar gewenst,

  Groetjes, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hoi Helma,
  Wat een prachtige foto's heb je toch gemaakt in 2012, daar kijk je met plezier na. Ook nog de allerbeste wensen en dat we nog veel van je mooie blogs kunnen genieten.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Helma, I have to say, these are all great pictures. The last one is stunning and beautiful!

  I wish you a Happy New Year with lots of photo opportunities!

  Kind Regards,
  Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Voor jullie ook de allerbeste wensen!!

  En leuk om de foto's nog eens terug te zien! Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Exceptional photo retrospective of the last year! All photos are extraordinary! Congratulations for your work!
  Best regards!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Happy New Year, dear Helma!

  Wonderful series of each I favour July!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. ha die Helma
  ik kom net van het werk en zie die prachtige opnamen , dacht ik af en toe geluk te hebben , heb jij zo te zien iedere maand
  schitteren
  wens jou en je naasten een gezond 2013

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahaha.... leuke reactie Karel :-)
   En ik moet ook geluk hebben hoor hahahaha....
   ook voor jou e allerbeste wensen en alle goeds voor 2013.

   Verwijderen
 36. Hoi Helma
  Een prachtig jaaroverzicht ...met geweldige momenten in de natuur
  En wat heb je de Ijsvogel er geweldig close op weten te krijgen..
  Ik wens je mooie foto momenten in 2013 toe..in gezondheid
  Groetjes Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 37. 12 splendide foto! Dimostrano tutta la tua passione per la natura e la fotografia ! Bravissima ! Grazie per i tuoi gentili e utili consigli alle mie piccole foto ! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Stuk voor stuk fraaie schoonheden Helma. Wat heb je hier een prachtig overzicht van gemaakt. Zo blijf ik nog even nagenieten van je laatste foto waarbij je onderwerp zo prachtig in het licht staat.

  wens je verder nog een voorspoedig 2013 met vele fraaie fotomomenten

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Hoi Helma,

  Tja, uit zoveel schoons kan ik niet kiezen hoor. Erg mooi overzicht. Als ik er dan toch 1 uit naar voren moet halen; de bedruppelde blauwe bloem die is wel erg fraai hoor!! Aan de muur ermee.

  Ik wens je een minstens zo fotogeniek 2013 toe!

  Groeten, Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Hallo! Wonderful photos of the birds!! Many of them I never seen in real :)

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wat heb je er ook een veelzijdige blog van gemaakt, zal allemaal een moeilijke keuze zijn geweest. Uit zoveel mooi beeldmateriaal, dat is een hele klus geweest. Ze zijn stuk voor stuk prachtig genomen. Heb de volg knop ingedrukt, hier wil ik meer van genieten.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Hoi Helma,

  Ook hier op je blog wordt ik weer stil...
  Wat heb je mooie uitgekozen, ik geniet volop van al je fijne foto momenten.
  Ik wens ook voor dit jaar alle goeds met veel fotoplezier!

  Groetjes en dank je wel voor je mooie woorden.
  Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Manífica selección de tus fotografías. Te habrá resultado dificil, seleccionarlas, siendo todas excelentes. Un abrazo )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola Gumer,
   no era fácil encontrar una selección de 1 foto por mes. Finalmente aquí entonces elegido :-)
   Un abrazo de mi parte, Helma

   Verwijderen
 44. Helma,

  Prima portretten overzicht!
  Ga lekker door in het nieuwe jaar, vooral met je macro's!

  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Peter,

   macro's vind ik ook het mooiste om te doen maar in de winter is daar niet echt veel ruimte voor :-)

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 45. Aan de reacties kan ik wel merken dat iedereen je bijna kent ....door je mooie foto's !
  Dit is ook een mooi overzicht van 2012
  groeten ,Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Hoi Helma,

  Een hele mooie serie heb je neergezet. De absolute topper vind ik je houtpantserjuffer, prachtig van compositie, heel goed aangesneden en rag scherp. Een goede tweede vind ik de witte kwikstaart met prooi, leuk actiemoment, goede compositie en fijne zachte achtergrond. Tenslotte de zandhagedis, een heel mooie close-up en met de scherpte prachtig op het oog.

  Jij ook een goed en gezond 2013.
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Tjonge, Helma, wat laat je veel mooie vogels zien in dit blog. Het begint al met het prachtige roodborstje en dan ook nog de ijsvogel. Ook de macro's zijn ontzettend mooi en de druppel heel kleurig en apart.
  Een hele fijne serie.
  Ik wens je heel veel goeds in 2013.
  Gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Hoi Helma,
  ook hier komen de nodige mooie plaatjes voorbij.
  Lekker scherpe foto's en gave macro's heb je in je overzicht opgenomen.

  Het allerbeste voor 2013.
  Groeten,
  Ron

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Helma, you are a master photographer! It has been a pleasure discovering your blog and I look forward to your photos for 2013!

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Het was voor jou duidelijk ook een zalig fotojaar met meesterlijke foto's die je terecht nog eens voorbij laat komen... Als je dit zo ziet verlang je heel sterk terug naar het voorjaar en de zomer...

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Gelukkig Nieuwjaar
  Dank je wel voor je berichtjes,

  Lieve Helma, het was even scrollen om hier een berichtje achter te kunnen laten,
  maar je foto's zijn dan ook eyecandy, zo mooi, en haarscherp,
  je bent een toppertje in woord en beeld:-)

  ik kom hier graag weer een jaar lang genieten,

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel lieve Dien en jij ook natuurlijk de allerbeste wensen en geluk voor dit nieuwe jaar. Dat ik ook weer bij jou alles kan en mag lezen wat je bezighoudt en je mooie reportages kan bewonderen xxx

   Verwijderen
 52. Ik heb ze allemaal al eens gezien (had geen idee dat je hier alweer een jaar blogt) maar het is heerlijk ze weer eens terug te zien. En wat zijn ze allemaal mooi. Ga alsjeblieft door met loggen en publiceren ;-)

  Thanks voor het openzetten.

  Liefs, Marjon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ergens in 2010 heb ik dit blog aangemaakt Marjon alleen snapte ik er geen hou van. Wist echt niet hoe je hier nu een blog moest plaatsen. Heb het toen ook gelaten. Door steeds meer ontevredenheid bij punt toch in augustus 2011 weer een poging gewaagd en op 27-8 2011 stond mijn eerste blog hier. Verder dan dat kwam ik niet whahahahaha... gaandeweg toch helemaal overgestapt naar blogger en dit is dan het resultaat :-)

   Liefs, Helma

   OT staat inmiddels weer dicht. Binnenkort weer gewoon helemaal open hoor ;-)

   Verwijderen
 53. Dit is letterlijk een tentoonstelling met je beste foto's uit 2012 ! Dat is genieten hoor ! Mijn beste wensen voor 2013 , veel creatieve momentjes en vooral: veel natuur fotografie plezier. Groetjes van Dirk

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Dank je wel voor je lieve wensen Helma.
  Voor jou ook de allerbeste wensen voor 2013.
  Dat is een schitterend jaaroverzicht geworden.
  Zit hier sprakelos te kijken hoe mooi de foto`s zijn.
  Kijk weer uit naar je nieuwe foto`s dit jaar.
  Dat wordt weer genieten :)
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Je zou je eigen kalender moeten maken! Prachtige serie, vooral de ijsvogel, het vosje en het damhert zijn mijn favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik dat volgend jaar ook ga doen voor 2014 :-0
   En thnx voor je compliment :-)

   Verwijderen
 56. Hoi Helma, wat een prachtige serie zie ik hier: de 1 nog mooier dan de ander! Gelukkig hoef ik niet te kiezen, want dat kan ik niet! Maar wat ik wel kan is je blijven volgen en genieten van al het moois wat je ons laat zien!

  (Ik hoop je toch eens tegen te komen in ons kleine stadje), lieve groetjes Marjolein.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marjolein,
   jij ook al een profiel aangemaakt, geweldig!!! Ik had zoveel spam dat ik er gewoon treurig van werd :-( Heb daarom even het reactieveld eventjes wat aangepast.
   Ik hoop je ook eens tegen te komen en dat moet toch wel een keer lukken dacht ik.
   Lieve groetjes, Helma

   Verwijderen
 57. Lieve Helma:) Gelukkig nieuwjaar en dat er nog veel mooie plaatjes volgen. Deze foto's waren zeker een herhaling waard:)

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Hallo Helma
  Nog een goed en gezond 2013.Ik hoop dat je me weer ne tzoveel mooie foto's laat zien dan in 2012. Het is een prachtige selectie.
  Groeten Bets

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Wat een mooi jaaroverzicht !
  Schitterende foto's !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Reactie van Cor http://www.fotos-online.eu

   Verwijderen
  2. Hoi Cotr,
   wat leuk dat je me hier even komt opzoeken. Ik zal je link ook gelijk even in de "leuke en mooie blogs" zetten.
   Thnx voor je compliment :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 60. Guau!!!!! Helma,que precioso resumen de tus fantasticas tomas del 2012,enhorabuena y que este 2013 podamos disfrutar juntos de la belleza que nos ofrece la vida,un abrazo amiga

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gracias, querido amigo, espero que por mucho tiempo de las imágenes que usted va a disfrutar. Un fuerte abrazo de mi parte a usted, Helma

   Verwijderen
 61. wonderful pictures. I wish you a nice photo year 2013

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you LindaElm and of course for you and all your loved ones a beautiful, healthy and especially many beautiful photo opportunities in 2013.

   Verwijderen
 62. Prachtige foto's heb je gemaakt (en hoop ik dat je gaat maken) - het is een genot om er naar te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Brigitte,
   en ja, ik hoop ook nog vele mooie foto's te mogen en kunnen maken :-)

   Verwijderen
 63. Het bevalt me nog goed op punt Helma, mijn blog is naar m'n zin geworden en ze reageerde bij de helpdesk goed wanneer ik een probleem had.

  Jouw foto's van dieren vind ik bijzonder, maar ik vàl voor "regendruppel op bloemblaadje" en in het blog eronder "gele trilzwam op drijvende tak".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Joke,
   ja, de helpdesk helpt ook graag, maar ik blijf het een moeilijke toestand vinden op het nieuwe punt.
   Die druppel op het bloemblaadje was ook een van mijn mooiste foto's van die maand. De gele trilzwam dreef op een tak in het water :-)

   Verwijderen
 64. Hai Helma,

  Sorry voor de late reactie, maar ja, druk druk druk....

  Kiezen valt niet mee, maar je hebt naar mijn idee wel een hele mooie keuze gemaakt.
  De uitschieters voor mij zijn de zandhagedis en de bloemblaadjes met regendruppel.
  Twee prachtige onderscheidende foto's.
  De rest is uiteraard ook prachtig (heel mooi zelfs), maar dat zijn toch de beelden die ik zelf ook regelmatig maak en voorbij zie komen.
  Maar die zandhagedis zie je toch niet zo vaak en dan zo mooi scherp platen!
  Petje af.
  Die bloem is zeer kunstzinnig. Echt heel goed gedaan.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Ren,e

   daar hoef je toch gene sorry voor te zeggen!! ik ben meestal degene die als laatste op de blogs verschijnt dus geeft niks ;-)
   Leuk dat je die keuze hebt gemaakt. De regendruppel op het bloemblaadje is meerdere keren genoemd maar de zandhagedis niet. Ik vind die nl ook prachtig want het is maar een ieniemienie beestje.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een berichtje achter te laten op mijn blog, ik stel dat zeer op prijs.
Bedankt voor je bezoek en reactie.
Groetjes, Helma

Thanks for your visit and comment.
Merci pour votre visite et commentaires.
Gracias por tu visita y comentario.
Grazie per la vostra visita e commento.
Köszönöm a látogatást és megjegyzést.
Tak for dit besøg og kommentar.
Kiitos vierailusta ja kommentoitavaksi.
Tack för ditt besök och kommentar.
Obrigado por sua visita e comentário.
Dziękujemy za wizytę i komentarz.
Спасибо за ваш визит и комментарий.

Groetjes, Helma