maandag 25 juni 2012

IJsvogel en kleine Karekiet.....


Deze week is onze 3e vakantieweek begonnen en tevens de laatste. We hebben het weer nog niet echt mee gehad, maar toch zijn we her en der geweest. Zo waren we afgelopen 13 juni naar de Oostvaardersplassen om te proberen wat lepelaars en de ijsvogel te spotten en zowaar.... dat lukte. Ook andere vogeltjes gespot maar die komen in een ander blog aan de beurt.

De foto's van de ijsvogel zijn niet allemaal even mooi, want 2 zaten er steeds te ver weg en die staan er dan ook niet echt mooi op. Toch plaats ik ze want de ijsvogel stond hoog op mijn lijstje :-). Toen de ijsvogel weer terug kwam vliegen kwam  er een andere amateurfotograaf in de hut die naar zijn vrouw en kind begon te schreeuwen dat ze op moesten schieten omdat de ijsvogel er was. Helaas de vogel vloog weg en we hebben verder die dag ook geen ijsvogels meer gezien.

Klik op de foto's zelf voor een vergroting en betere kwaliteit van de foto's, of klik op de 1e foto en klik door. Dan krijg je ze achter elkaar.

Foto's zijn allemaal met de telelens  150-500 en de 70-400 gemaakt

IJsvogel in de verte op een takje

Achterkant is ook heel mooi

IJsvogel op de bekende tak

IJsvogeltje nogmaals op hetzelfde takje in de verte, maar net even anders

Heel in de verte nog een IJsvogeltje in de rietkraag

IJsvogel

Kleine Karekiet in een riethalm

Kleine Karekiet

Kleine Karekiet

IJsvogel
 =========================================================
En iedereen weer enorm bedankt voor alle mooie, leuke en complimenteuze reacties op het blog hieronder van "Wilde Bloemen".

85 opmerkingen:

 1. Fantastic photos from this special bird. I love these colors ! Beautiful work !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Seraphin,

   thank you for your complimentary comment. Ijscogeltje It is also a beautifully colored little bird.

   Greetings, Helma

   Verwijderen
 2. Ik kan hier jaloers op worden, dit vogeltje heb ik zelf nog niet eerder kunnen fotograferen, zal met de 70-300 ook wel lastig worden en je moet natuurlijk de juiste plekjes weten.
  Maar van deze opnames kan ik ook erg genieten dus bedankt voor dit moois Helma.

  Groetjes, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Joop,

   dank je wel voor je reactie :-) Deze foto's zijn zowel met de 150-500 als met de 70-400 gemaakt, dus de laatste scheelt niet zo heel erg veel;-) De lichtste foto is gemaakt met de 400mm en hij zat toen ook echt heel dichtbij.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 3. Een serie om jaloers op te worden Helma.
  Wat een pracht foto's van de ijsvogel, deze staat allang op mijn wens lijstje. Wat een slimme fotograaf om naar zijn vrouw en kinderen te schreeuwen, je zou ze, grrrrrr
  Ook de kleine karekiet heb je mooi gevangen.
  Gr. Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Tinie,

   de lens lag in de aanslag toen die vent begon te schreeuwen. Ging ook gelijk voor de lens staan, dus dat was inderdaad heel erg balen :-((((( Ik ga er gewoon nog een keer heen en dan hopen weer deze vogeltjes te zien :-) Die kleine Karekiet staat er inderdaad mooi op, dank je.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 4. ah wat is dit mooi,en balen natuurlijk.maar je heb hem wel en hoe.gefeliciteerd het is mij nog niet gelukt.maar wie weet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Helma,
  Wat een gave foto's!! Werkelijk schitterend hoe je deze fantastische ijsvogel te pakken hebt. Lijkt me al top om zo'n vogel in het echt te zien, laat staan op de foto te kunnen zetten. Ook die karekiet heb je erg mooi in beeld gebracht!! Nou Helma, weer of geen weer jij hebt je vrije tijd uitstekend benut en moet zeker met een fantastisch gevoel thuisgekomen zijn met deze resultaten. Nou hier mag je best trots op zijn, uitstekend gedaan hoor, petje af voor je!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Helma
  Super zijn ze wat is de IJsvogel mooi hé hier zie je die bijna niet
  Ik vind de kleine Karekiet ook geweldig mooi heel scherp prachtig wat een beauty
  L.G en een fijne dag verder
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Helma,.

  Je derde week zit erin. Wat gaat de tijd hard. Och wat jij prachtig foto's. Echt super. ijsvogel heb ik nooit gezien. Prachtig kleuren hebt de ijsvogel. Wat maakt jij gave foto's. Karekiet is ook aparte vogel om te zien. Je treft het wel met foto's maken. Echt voor de foto's boek. Dan allerlei dieren. Echt herinnering allemaal dat jij maakt Helma.Wij hebben niet zolang geleden ook foto's boek gedaan. Over onze huisdieren van herinnering. Dat vergeet nooit. Zo mooi Helma. Ferry hebt het gemaakt via de internet.
  Geniet nog de laatste week.

  Fijne dagen gewenst.
  Liefs van Jacqueline & Ferry.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Excellent series.

  Excellent and perfectly done.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Hoi Bas, ik dacht ook dat het mij nooit zou lukken maar zie hier het resultaat. Jou gaat het ook vast en zeker een keertje lukken :-)

   @ Hoi Marco, dank je wel voor je compliment. Toen ik hem zag (was voor mij ook de eerste keer) was ik ook dolblij :-) Hij zat in de verte op een tak (foto in blog) en dook zo het water in. Verderop zaten er ook nog 2 in een boom. Ineens komt ie voor ons neus even op de tak zitten dus hopla.... lens gericht en klikken. Dook het water weer in om even later weer in de verte weer tevoorschijn te komen. En ja... reken maar dat ik met een heel blij gevoel weer naar huis ging :-)))) Groetjes, Helma

   @ Hoi Janny, dank je wel voor je geweldige reactie :-) Ik was ook heel blij met deze serie (en de andere vogeltjes die we zagen) LG en ook voor jou nog een hele fijne avond, Helma

   @ Hallo Jacqueline en Ferry, de 3e week is inderdaad begonnen. Net hoorde ik bij het nieuws dat we na donderdag een paar mooie zonnige dagen krijgen, dus toch nog een beetje zon in onze vakantie. De ijsvogel heeft ook inderdaad prachtige kleuren en ik was superblij deze nu eens in het echt te zien :-) Geweldig dat Ferry een boek heeft gemaakt met jullie diertjes en ja... dat zijn blijvende herinneringen. Jullie ook hele fijne week nog. Liefs, Helma

   @Hello Stella, thank you for your lovely comment.

   Warmest regards, Helma

   Verwijderen
 9. Schitterende foto's van de Ijsvogel Helma.
  Een amateurfotograaf die vanuit een schuilhut loopt te schreeuwen ? :)
  tjonge ...... wat een sukkel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Henk,

   inderdaad... een amateurfotograaf die gaat staan schreeuwen naar vrouw en kind die nog buiten de hut waren. Hij was net binnengekomen en vroeg of we al wat gezien hadden. Jahaa.... de ijsvogel en ik wees hem waar ie zat en zou vervolgens weer foto's gaan maken. Toen begon hij dus te schreeuwen naar vrouw en kind arghhhh....... weg vogel, weg foto's maken :-( Ik was blij dat we toch even het rijk alleen hadden gehad en bovenstaande foto's nog heb kunnen maken.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 10. This is realy gorgeous photos Helma!! Excellent work!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Lasse,

   thank you for your nice comment. I am glad that you find beautiful pictures :-)

   Greetings, Helma

   Verwijderen
 11. Hoi Helma,
  Dat is balen als iemand begint te schreeuwen en de ijsvogel ervan door gaat. Ik weet er een hier in de buurt te zitten, en hoop dat ze nog een tijdje blijven. Ik vind de foto's heel mooi, zou er ook heel blij mee zijn.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Cees,

   je wil niet weten hoe we zaten te balen arghhhhh.... die man komt net binnen met z'n rijstzak en toestel en vroeg of we al wat hadden gezien. Jahaaaa.... daar zit de ijsvogel en die wijs ik ook nog aan om vervolgens weer foto's te gaan maken. Begint ie me daar naar zijn vrouw en kind te schreeuwen die nog buiten de hut waren!!! Weg vogel weg fijn gevoel, maar gelukkig nog wat foto's daarvoor kunnen maken.

   Ik hoop bij jou ook binnenkort die prachtige vogeltje te Kunnen bewonderen :-)

   groetjes, Helma

   Verwijderen
 12. Fantasticas fotos,me gustan mucho las del Martin pescador.Saludos

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jesteś wspaniałym obserwatorem i świetnym fotografem. Twoje dzisiejsze zdjęcia ptaków są cudowne. Gratuluję i pozdrawiam serdecznie.
  You're a great observer and a great photographer. Your photos of today's birds are wonderful. Congratulations and greetings.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Piękna cała seria zdjęć, zimorodek cudowny, nigdy go jeszcze nie widziałam.
  Pozdrawiam.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Helma,

  Wat een fraaie oogst; gelukkig heeft die schreeuwlelijk je niet van al je foto's beroofd. Ze staan er erg goed op met mooie achtergronden ook. Benieuwd naar je lepelaars.

  Groeten, Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 16. snotverpielekes helma,
  wat een machtige mooie prenten laat je zien,

  je hebt me stil gekregen,
  het ijsvogeltje kieken,
  zo mooi kan het dus zijn hé...

  als een sprookje,

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Even knipogen en de ijsvogels vliegen zo van het scherm af, wat mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Helma, tjongejonge dat mensen toch zo dom zijn om bij een schuilhut te gaan lopen roepen! Gelukkig had je al een aantal foto's gemaakt, een serie waar je heel tevreden mee mag zijn. De laatste ijsvogel is echt super!
  Maar de kleine karekiet heb je ook heel erg mooi in beeld.
  Dit was vast een fantastische vakantiedag. De laatste week alweer, wat gaat het snel, geniet er van!
  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh, wat mooi, Helma. Het zijn stuk voor stuk net schilderijtjes. Je Karekiet ook, hoor. Ik hoop zo, dat ik 'm ook nog eens zie. Dan heb ik het nog niet eens over fotograferen. Wat een fantastische serie. En ja....je hebt er "kippen, eh...hanen zonder kop", bij. Wat een onbenul. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wauw, wat een mooie ijsvogelfoto's. De foto's in het groen zijn mooi, maar waar de achtergrond grijs is en de ijsvogel zo mooi vrij op een dikke tak zit ....dat zijn toppers, echt hele mooie foto's. De kleine karrekiet, de tweede foto is er ook eentje om in te lijsten, super.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Great pictures of top quality in a nice environment, enjoyed all but Common Kingfisher was really great, this bird we have had visits by in Norway as well.

  Ottar

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Beautiful, beautiful, beautiful and beautiful. You are the genius, I've always wanted a picture of the Kingfisher, but to get one like yours; it is superb, thanks Helma.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Isidro Hola, gracias por el cumplido sobre estas imágenes. Saludos, Helma

   @ Hi Erna, dziękuję za komplement. na tych zdjęciach.Zimorodek jest również bardzo piękny ptak. Z poważaniem, Helma

   @ Talibra Witam, widziałem ten pierwszy zimorodka również same na wolności. Byłam bardzo szczęśliwa :-) Pozdrawiam, Helma

   @ Hoi Robert, je weet toch niet wat je hoort als er zo'n idioot begint te schreeuwen in een observatiehut?!?!? Die had zeker net zijn eerst fototoestel en rijstzak mee tssss...... De lepelaars zaten wat verder maar wel leuke foto's en ook de zilverreiger en andere vogeltjes. Groetjes, Helma

   @ Whahahahaha.... jij en stil Dien *grinnik*, grapje hoor xxxx. En ja, ik was ook heel stil en blij toen ik eindelijk het ijsvogeltje in levende lijve zelf zag :-))))

   @ Hahahaha.... heerlijke reactie van je Kees. Dank je wel :-) Was je er al achter wat die rups/larve nou was??

   @ Hoi Loes, we wisten ook echt niet wat we hoorden toen die vent begon te schreeuwen. Werkelijk.... wat een idioot! IJsvogel zat nog op de tak maar door dat geschreeuw en de nodige armbeweging was het gauw gebeurd met de ijsvogeltjes daar :-( Het de laatste helft van deze week nog wat mooi weer dus ik ga opnieuw een poging wagen uiteraard, maar ben ook heel blij met deze foto's. Die kleine Karekiet was ook echt mooi om vast te leggen, want ze zitten meestal niet echt stil.Eindelijk het ijsvogeltje :-) Inderdaad de laatste week alweer, het vliegt gewoon voorbij! Groetjes, Helma

   @ Dank je wel Joke, en ja.... hoe dom kun je zijn grmbllll... Ik had hem al eens eerder 1 keer gezien bij ons in het Streekbos (dat ijsvogeltje dan hé, niet die vent) maar dat is alweer 2 jaar terug. Had toen natuurlijk geen camera mee. Ook jij krijgt hem een keer voor de lens. Groetjes, Helma

   @ Hoi Ghita, dank je wel voor je compliment :-) De foto's in het groen waren voor het mooie eigenlijk te ver weg, maar ik was zo blij dat ik hem zag, dat ik deze foto's evengoed geplaatst heb :-) Die foto met die dikke tak was vlak voor de observatiehut. Hij zat heel even en dook toen gelijk het water in om er veel verder weer uit te komen. dat heb ik helaas niet vast kunnen leggen. Die kleine Karekiet foto's zijn inderdaad heel goed gelukt. Groetjes, Helma

   @ Hi Ottar , how nice that you also have the kingfisher in Norway. Here you see him often and he's maarop few spots. Unfortunately there are many doogevroren in the severe winter of 2 years. Thank you for your compliment. Greetings, Helma

   @ Hello Bob, what enthusiasm :-) You make much better pictures but I'm glad you these pictures of the kingfisher like. Also you get it fixed again for your lens.

   Greetings, Helma

   Verwijderen
 23. Hoi Helma, wat een geweldige foto's van de IJsvogels.
  Prachtig dichtbij op het bekende takje maar zeker ook de
  foto's waar ze wat meer in een natuurlijke omgeving zitten.
  Klasse hoor en werkelijk prachtig belicht.
  Jammer dat die man zich zo belachelijk gedroeg, dat soort figuren
  horen niet thuis in vogelhutten.
  Maar je hebt desalniettemin gelukkig net op tijd een heel mooie
  reeks kunnen maken, compliment!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Helma al is je vakantie een beetje in het water gevallen deze prachtige foto's moeten je toch bijzonder happy hebben gemaakt. Super!!!
  lieve groetjes marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Nice pictures of the kingfisher and warbler Helma. We have a slightly different coloured kingfisher here and we rarely see them, so it is a real thrill when they come - Dave

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Bardzo ładne kadry, świetnie przyłapane i uchwycone.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. This little bird is wonderful colored and you managed to have very good "portraits". ;ike always, I am delighted to see your blog, Helma.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Als je zo'n zalige foto's hebt genomen, dan kan je dat toch niet meer stuk ?
  Bravo hoor, in deze serie zitten een paar toppertjes in... meedoen met fotowedstrijden Helma (als dat in je aard ligt natuurlijk)... je maakt grote kans om een hoofdprijs weg te kapen. Klasse hoor ! Petje af

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wonderful photographs, I like such climates. I am greeting

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een prachtige foto's heb je neer gezet.
  Wat zijn er toch domme mensen bij, schreeuwen in een schuilhut, hoe gek wil je het hebben.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Helma,

  Je mag trots zijn hoor!
  Ik heb geen ijsvogel, bij jou staat die er goed op!

  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hai Helma,

  Aha, de plek om een ijsvogel te platen!
  Nou je hebt de jonge ijsvogel er prachtig opstaan hoor!
  Maar de karakiet staat er fantastisch op.
  Jammer van dat blad net voor z'n borst bij de eerste 2 foto's.
  Zo hoop ik hem ooit nog eens voor de lens te krijgen.
  Hele mooie serie!

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hallo Helma,
  Voor jouw een feit voor mij een droom.
  DE ijsvogel staat bij mij op stip op nr.1 op het verlanglijstje met vogels die ik nog eens tegen wil komen.
  Dus ik kijk bij jouw en hou mijn adem in en geniet van wat ik zie!!!!
  Hele dikke complimenten voor deze serie.

  LG, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wowwwwwwwwww ....Helma ben stik jaloers:)
  Net als Karina is het voor mij ook een droom net als de papagaai duiker.....ooit te kunnen fliepsen.
  Vol bewondering zit ik te genieten van je prachtig log.
  De karekiet is ook een schatje om te zien.
  Complimenten voor deze fantastische foto`s.
  Groetjes
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Hoi Coby, inderdaad op het bekende takje maar ik heb hem wel :-) En wat je zegt over de ijsvogel in een natuurlijke omgeving vind ik zelf ook heel mooi. De scherpte laat te wensen over, maar hier ben ik enorm blij mee. Die man was werkelijk niet te geloven!!! En dat soort hoort inderdaad niet in vogelhutten thuis, wat een drama die vent arghhhh..... En thnx voor je complimentje :-) Groetjes, Helma

   @ Hey Marijke, vandaag geen water maar lekker zonnetje. Zijn naar het Zwanenwater geweest en hebben daar heerlijk gewandeld. De foto's van het ijsvogeltjes maakte me ook inderdaad superblij :-) Lieve groetjes, Helma

   @ Hi Dave, I'm right here on google looks at how the kingfisher there with you in New Zealand looks like. I did see that the color was anything but a very beautiful bird. Here in the Netherlands see the kingfisher do not hear much, and if you see him you are also very happy :-) Greetings, Helma

   @ Witaj Antoni, dziękuję za odwiedzenie mojego bloga. Cieszę się podoba na zdjęciach

   @ Hi Traveling Hawk, I'm glad you like about the pictures and thank you for your compliment. I'm glad you appreciate my blog :-) Kind regards, Helma

   @ Hoi Dirk, dank je wel voor je compliment. Over fotowedstrijden heb ik eigenlijk nog nooit nagedacht. Denk jij dat er een foto goed genoeg is om eventueel ergens in te sturen (ik zou trouwens niet weten waar heen)? En gelijk hoofdprijs nog wel hahahahaha.... jij maakt het helemaal mooi. Nog ff en ik trek geen schoenen meer aan hihi.......

   @ Hello ZielonaMila, thank you for your nice comment. Sincerely, Helma

   @ Hoi Irma, ik begrijp ook nog steeds niet waarom die vent met een fotocamera rondliep, want dit was werkelijk niet normaal. Ten eerste schreeuw je niet en al helemaal niet in een observatiehut! Fijn dat je de foto's prachtgi vind. Groetjes, Helma

   @ Hey Peter, bij staat weer wat anders en die ijsvogel komt ook nog wel :-) Groetjes, Helma

   @ Hai René, inderdaad.... de plek om ijsvogels te platen en ze zitten ook op die andere plek in de LLP. Ik heb nog meer foto's van de Karekiet waar geen takje voor zit, alleen zijn die wat verder weg genomen en niet helemaal loepscherp. Wel mooi dus misschien dat ik die nog een keer plaats in een blog met overige vogeltjes. En jij krijgt hem zeker voor de lens want volgens mij krijg jij meer voor je lens dan menig ander hier hihi... Thnx voor je complimentje. Groetjes, Helma

   @ Hoi Karina, het was ook mijn droom die 13 juni 2012 een feit werd :-) De ijsvogel stond ook helemaal hoog op mijn lijstje en je kan je voorstellen hoe blij ik was toen ik hem eindelijk zag!!! Ik ben echt heel blij dat je hier zo van kan genieten en jij krijgt hem ook vast en zeker een keer voor je lens. Dank je wel voor je hele dikke complimenten :-)))))) LG, Helma

   @ Whahahahahaha..... meestal ben ik degene die jaloers is Aly en nu jij dus hahahaha..... Ook jij krijgt hem een keer voor je lens. Ik geloofde er ook niet in en zie daar........ de ijsvogel!!! De papegaaiduiker gaat iets moeilijker worden want die zie je hier niet! Karekiet is niet alleen heel mooi vogeltje, maar ook een fantastische zanger. Dank je wel voor je complimentje :-)

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 35. Geweldig, vooral de ijsvogel. Wat een idioot om zo'n herrie te gaan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Fuzz,

   ik was ook superblij om de ijsvogel ook eindelijk een keer voor de lens te krijgen. wat een mooi felblauw en snel vogeltje. Duikt als een sper het water in en duikt dan heel sierlijk weer op. geweldig om te zien :-)

   Zo'n vent moesten ze verbieden om in natuurgebieden te komen grommmm......

   Verwijderen
 36. Als dit geen vakwerk is... zelden zo'n mooie opnames gezien van de ijsvogel, ze zijn wel zo schuw. Ik heb er maar eentje mogen aanschouwen en dan nog wel heel vluchtig.
  Groetjes Henny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Henny,

   dank je wel voor je complimentje :-) De ijsvogel stond ook hoog op mijn lijstje en zowaar..... ik heb 'm! Ook jij gaat deze vogel vast nog een keer meer zien.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 37. Maar hoe leuk .. welke kleuren deze vogel ooit goed! Gefeliciteerd Helma.
  Hallo lieve vriend :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ciao cara Paola,

   grazie per il tuo bel commento. Kingfisher ha anche questi colori davvero belli. Sono contento che tu pensi che lei sia bella :-)

   Cordiali saluti, Helma

   Verwijderen
 38. Hoi Helma , wat een mooie opnames weer .
  Ooit heb ik een ijsvogel gezien bij Ommen .
  Nu schijnen ze langs de Luts (van de tocht ) ook te zitten , maar het is me nooit gelukt ze te zien , fotagraveren laat ik aan een ander over .
  Ik hoop dat je evenzogoed geniet van jullie vakantie , nog een paar mooie dagen en groetjes
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Lia,

   dank je wel voor je reactie. Ik heb ook ooit 1x eerder een ijsvogel gezien en dat was in ons eigen streekbos. Natuurlijk had ik geen camera mee die dag want we waren aan het fietsen en ineens zit ie daar op een tak beven de sloot!!!!! Ik geniet evengoed van onze vakantie hoor al had het wel iets warmer mogen zijn. De laatste dagen gaan dit hopelijk nog een beetje goed maken :-)

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 39. Hoi Helma,

  Wat een geweldige serie. Ben erg benieuwd naar het bekende takje :-)

  Ik woon momenteel in Finland en ga morgen voor 10 dagen op 'vakantie' in Nederland. Ben zelf een redelijke fanatieke amateurfotograaf, en zou graag eens de IJsvogel mooi op de plaat willen zetten.

  Zou je me wat meer informatie kunnen verschaffen over de hut en het takje :-)
  vanbikkel@hotmail.com

  met vriendelijke groet, stefan
  www.stefangerrits.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Stefan,

   wat leuk dat je hier ook even binnenwipt. Leuk ook dat je deze foto's geweldig vind. Hoe kwam je hier zo terecht?!? Inmiddels heb je een mail ontvangen van me ;-)

   Hele fijne vakantie in Nederland en succes met de IJsvogel.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
  2. Hoi,

   Ga meteen kijken. Google is nog steeds een wonder. Was aan het zoeken naar IJsvogels en Zonnedauw (nog niet in NL gefotografeerd, wel in Finland). Je stond bijna bovenaan in Google, dus dat doe je goed... :-)

   Je blog is prachtig, en maar meteen gebookmarked. Blijf dus kijken.

   groetjes, stefan

   Verwijderen
  3. Hoi Stefan,

   google is inderdaad een wonder hahahaha..... ik zal ook een link naar jou maken in mijn lijst aan de rechterkant van leuke en mooie blogs om even naar toe te gaan :-)

   ik had gereageerd op je contact in je site omdat mijn mailadres waarmee ik gemaild heb anders begint nl met een m. Anders even in je spam kijken.

   groetjes, Helma

   Verwijderen
 40. Hello Helma !
  What captures you have made, I will follow your blog if it is ok ?
  Thanks for comments !

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Excelente trabalho sobre a Natureza....

  Cumprimentos

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Helma: Las fotos del martín pescador son bellísimas, no importa si hay algún plano algo lejos, también son muy bellas viendo el entorno donde viven. las currucas también son preciosas. Enhorabuena por el trabajo. Un saludo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Hello Lorents, of course it's good that you're following me. You stand in my blog list on the right side of my blog. Thank you for your nice comment :-) Greetings, Helma

   @ Olá Fernando, Eu amo a natureza. Os pássaros, flores, animais, insetos e borboletas e tudo ligado a ele saudações cordiais, Helma :-)

   @ Hola Fernando, me alegro de ver las fotos de como el martín pescador y también la pequeña karkekiet (cantante de los juncos). El martín pescador utiliza a veces para sentarse un poco lejos, pero en realidad no es malo. Gracias por tu comentario agradable.

   Saludos, Helma

   Verwijderen
 43. Wat heb je weer een geluk gehad met het ijsvogeltje! Het symbool van Biddingtown. Schitterend!
  Zoals je ziet heb ik mijn pc weer terug, werkt weer, maar ben toch wel veel kwijt. Gelukkig geen foto's en documenten, die stonden ook op de 2e schijf.
  Maar wel bv mijn complete adressenbestand.. balen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Moon,

   gelukkig heb je inderdaad je pc weer want zonder is ook niks hihi..... Gelukkig geen foto's en documenten kwijt. Adressenbestand kan je weer opbouwen. Ik was het ook kwijt weet je nog? De lijst is nu minder lang en dat geeft ook niks hihi.........

   Verwijderen
 44. Hallo Helma,

  Super Super mooi zijn de foto's, het ijsvogeltje is het mooiste vogeltje van het hele land, de foto's zijn mooi van kleur en scherp.

  groetjes Tonnie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Tonnie,

   dank je wel voor je complimentje :-) Het IJsvogeljte is inderdaad een heel mooi en gekleurd vogeltje. Hij stond bij mij dan ook echt bovenaan om eens voor de lens te krijgen :-)

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 45. Geweldig wat gaaf dat je een ijsvogel hebt kunnen fotograferen.
  dat zou ik ook zo graag eens doen:-)
  Supermooie foto's!!

  groetjes, Lia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Lia,

   dat was inderdaad heel gaaf om te doen Lia, en ik was ook behoorlijk in m'n nopjes (op die schreeuwerd van een vent na dan). En jij krijgt hem ook vast een keer voor de lens. Dank je wel voor je complimentje.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 46. Goedemorgen Helma,

  Je reacties is weer terug bij ons. Ferry zag dat. Ferry hebt gelijk ook aangepast. Sorry voor de ongemak. Ik kijk steeds naar jou prachtig foto's. Mooie ijsvogel is dit geworden. De kleuren is geweldig mooi!!!!

  Geniet nog met de vakantie.

  Liefs van Jacqueline & Ferry.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeie avond Jacqueline en Ferry,

   ik had het gelezen bij mij en bij jullie Kan gebeuren hoor, maar ik had geen zin om weer een reactie te tikken hihi..... Jullie hebben ook prachtige foto's en die zijn vaak scherper dan die van mij hoor. Jullie maken gewoon fantastische foto's!

   Nog 2 daagjes vakantie en dan is het helaas weer voorbij.

   Liefs van mij, Helma

   Verwijderen
 47. Dergelijke schreeuwende amateurfotografen kan je het beste door het luikje van de schuilhut drukken zodat hij plat met zijn snufferd in de sloot komt en daar dan foto's van maken. Ondanks de schreeuwlelijk heb je werkelijk onwijs toffe, en supermooie foto's geschoten. Een pracht serie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Peter,

   we snapten ook werkelijk niet waarom die amateurfotograaf juist naar zijn vrouw en kind moest gaan roepen toen wij net veder wilde gaan met foto's maken. Werkelijk onbegrijpelijk deze actie :-(((((((

   Ik moest wel lachen van je opmerking om die amateurfotograaf via het luikje de sloot in te drukken en hem daar foto's te laten maken van de sloot whahahahahahaha........ Ga ik ook echt doen als ik nog eens zo'n onverlaat tegenkom!

   Ik ben blij dat je de foto's mooi vind :-) Doet me geod.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 48. I have a dream of meeting this bird, do not have him where I live. Extremly sharp and well coloured pics Helma. Cheers for you, greetings from Norway !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Lorents,

   Thank you for your compliments about the sharpness of this picture. In your dream you see him so well, and who knows you see him once in real life :-)

   Warmest regards, Helma

   Verwijderen
 49. Your photos of the kingfisher are amazing! Love them all!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Friend of HK,

   I'm glad you love about the pictures :-) You make me happy.

   Warmest regards, Helma

   Verwijderen
 50. Geweldig, deze prachtige ijsvogel een lust voor het oog.

  Dus jullie vakantie loopt nu ten einde als ik het goed heb begrepen.
  Jammer, want je hebt heel wat mooie plaatjes kunnen schieten en het weer zat idd niet echt mee, dus wat dat betreft zou ik je zo nog een weekje gunnen !

  groetjes, truus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Truus,

   inderdaad.. de vakantie is voorbij vandaag. Morgen weer aan het werk. Ik las wel dat het deze komende week wel zomers gaat worden dus een weekje zon had ik wel fijn gevonden.

   Ik heb evengoed veel foto's hoor dus ik kan een tijdje vooruit :-)

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 51. Hoezo.....de foto's van Ijsvogel zijn niet allemaal even mooi? Ik vind ze echt super hoor, het zijn stuk voor stuk opnamen om jaloers op te worden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Edward,

   ik bedoel daarmee dat die foto's niet echt mooi scherp zijn. Uiteraard ben ik er onwijs blij mee, maar ze hadden scherper gekund. Ik zou nog een aantal mooie plaatjes hebben kunnen maken als die andere amateur fotograaf niet zo had begonnen te schreeuwen naar vrouw en kind :-(

   Groejtes, Helma

   Verwijderen
 52. Diep onder de indruk ben ik... NIet allemaal even mooi zegt ze... Ze zijn PRACHTIG, Helma!! Wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik maar een tijdje naast mijn schoenen ga lopen Marjon *gniffel*

   Ik ben ook echt heel blij dat ik hem eindelijk heb kunnen vereeuwigen :-)

   Verwijderen
 53. What a beautiful pictures and impressive blog you have! So fantastic!

  a big hello from Spain,
  elena

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Elena,

   thank you for your compliment :-) I'm glad you enjoy these pictures.

   Warmest regards, Helma

   Verwijderen
 54. What beautiful colors has little bird. It looks like someone painted it. Brilliant photos!
  Greetings, Carmen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Carmen,

   thank you for your compliment. The lower 4 pictures seem indeed a bit or painted :-)

   Kind regards, Helma

   Verwijderen
 55. Prachtig hoor!
  Hopelijk sta je weer in je schoenen en niet meer ernaast, want een vervolg van je foto's daar kijk ik naar uit!
  groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whahahahahahaaaaa..... enige opmerking over die schoenen hahahaha... en ja, ik heb ze weer aan hoor *lol*. Leuk dat je naar m'n andere foto's uitkijkt. ik heb er nog ik weet niet hoeveel dus dat komt wel goed :-)

   Groetjes, Helma

   Verwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een berichtje achter te laten op mijn blog, ik stel dat zeer op prijs.
Bedankt voor je bezoek en reactie.
Groetjes, Helma

Thanks for your visit and comment.
Merci pour votre visite et commentaires.
Gracias por tu visita y comentario.
Grazie per la vostra visita e commento.
Köszönöm a látogatást és megjegyzést.
Tak for dit besøg og kommentar.
Kiitos vierailusta ja kommentoitavaksi.
Tack för ditt besök och kommentar.
Obrigado por sua visita e comentário.
Dziękujemy za wizytę i komentarz.
Спасибо за ваш визит и комментарий.

Groetjes, Helma