zaterdag 4 april 2020

Ze zijn er weer..............

We zitten momenteel in een rampzalige wereld met dit Corona virus. Ik hoop dat jullie allemaal nog gezond zijn en laten we hopen dat er heel gauw een remedie tegen dit vreselijke virus wordt gevonden. Denk goed om jullie zelf, je dierbaren en je gezondheid.

Be Safe!!!!!!
*** Het is echt aan te raden om de foto's in de vergroting te bekijken. Foto's zijn in de vergroting beter van kwaliteit, dus mooier, scherper en duidelijker. Even op de foto zelf 
klikken of op de bovenste foto, dan kun je doorklikken of scrollen***.


*** Photos are of a better quality, so better, sharper and clearer on the magnification. Just click on te photo itself or on the upper picture, you can by clicking or scrolling***.Afgelopen 14 maart zag ik weer de eerste grutto's hier in de polder. Ik ben altijd blij dat ze er weer zijn. Ook de kieviten, scholekster en Tureluurs zijn weer van de partij. 

Hieronder de eerst Grutto die ik dit jaar en daaronder een een drietal  foto's uit mijn archief want het zal nog even duren eer ze weer op de palen zitten.Grutto   Limosa limosa

Grutto   Limosa limosa

Grutto   Limosa limosa

Bijschrift toevoegen


Met een rondje polder zie je natuurlijk wel meer........ 

 Haas  Lepus europaeus

Ik rij vaak op hetzelfde plekje en nu zag ik zowaar een ijsvogel zitten. Ik had er wel eens een gezien hier maar nu heeft deze  hier kennelijk ook een nestje . Dit zal ik ook even in de gaten blijven houden (als we dan nog naar buiten mogen).
Foto's zijn tegen het licht in gemaakt en dat kon ook niet anders.
Ik laat ze toch maar zien...... IJsvogelAlcedo atthis

 IJsvogelAlcedo atthis

Kievit  Vanellus vanellus

Roodborsttapuit Saxicola rubicola manRingmus  Passer montanus
Ringmus  Passer montanus


Ook een paar Scholeksters kunnen fotograferen. Ze zaten in een veldje waar nu gele krokussen op groeide dus dat was wel grappig om te zien.


Scholekster Haematopus ostralegusScholekster Haematopus ostralegus
Voor het 5e achtereenvolgende jaar broeden de steenuilen in de dakgoot onder de dakpannen. Er zit als het waren een "winkelhaak" op het dak en daar komen de steenuilen steeds weer. 
Probleem is alleen dat ze dan altijd een vreselijk achtergrond hebben als ze weer in de dakgoot zitten. Heel soms vliegt een van de ouders ook in een boom maar onderstaande foto is werkelijk vreselijk. Toch laat ik deze maar ff zien maar het is met recht een "takkenfoto".


Steenuil   Athene noctua


En hieronder zit ie weer in de dakgoot. 

Steenuil   Athene noctua
  
Staartmees Aegithalos caudatus
Witte Kwikstaart Motacilla alba

Witte Kwikstaart Motacilla alba


Zilverreiger Ardea alba

=========================================================

Bedankt voor alle reacties en leuke opmerkingen over de foto's in het vorige blog van:

"Rondje Wieringen...................................."

148 opmerkingen:

 1. Hello Helma: This is a really wonderful series of images from your archives, and I am sure that you have many, many more. These are very difficult times, but at least around the world we are all sharing in this misery together. Stay well, Helma, and stay cheerful. Just think how much we will enjoy our freedom once it is returned to us. Take care of yourself and those around you. David xo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello my friend David,
   only pictures 2, 3 and 4 come from my archive, the rest was made in March :-) But .... I indeed have a lot of folders in my archive and I will use them in the coming months. We can only photograph around the house and in the polder and otherwise we stay at home.
   I also wish you all good luck and health and let's hope that a remedy is found against this terrible virus.
   A very big hug xo

   Verwijderen
 2. Querida Helma, como bien dices es una situación horrorosa y muy muy triste, la gran preocupación que tenemos está mermando nuestro ánimo, pero tenemos que ser positivos y que pronto tendremos una cura y volveremos a disfrutar de la naturaleza y todo aquello que nos gusta. Tus fotos son preciosas y nos muestran aves maravillosas, muchas gracias por hacernos disfrutar con tanta belleza. Cuidaros mucho y que todo vaya muy bien. Un enorme abrazo y mi cariño.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola querida Lola
   Rezo para que encontremos algo muy rápido que pueda detener este virus. demasiadas bajas ya han ocurrido. La naturaleza continúa y espero disfrutarla contigo y con todos los demás en los próximos años.
   También piense muy cuidadosamente sobre usted y sus seres queridos. Mantente saludable y seguro.
   Un beso y un fuerte abrazo
   Helma

   Verwijderen
 3. Mooie foto's van de vogels. Knap om ze zo voor je lens te krijgen. Zeker de steenuil is bijzonder.Prachtig om weidevogels te zien, die in mijn omgeving helaas steeds minder voorkomen. Jammer, want wat zijn ze mooi en een verrijking voor de natuur. Mooie foto van de haas. Ik heb onlangs een groepje van 3 zien "spelen" .Het is rammeltijd. Jammer dat het zo ver weg was en ik er met mijn cameraatje geen foto van kon maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Gerard,
   die steenuiltjes zitten er al 5 jaar alleen zijn ze lastig te fotograferen en als ik ze al knap kan footgraferen zitten ze altijd in de dakgoot! Dat geeft ook altijd een vreselijke achtergrond pffff...... De weidevogels zijn er inderdaad weer en gelukkig zie ik ze veel in de polders rondom ons huis. We kunnen nu toch niet echt ver of veel weg dus dan hou ik het op rondjes in de polder ;-)
   Ja leuk hé die hazen :-)))))) Jammer dat je er geen foto van kon maken. Komt vast nog wel een keer.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 4. Hoi Helma.

  Super wat je allemaal laat zien.
  Ik geniet hier echt van.
  Prachtige foto's.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Patricia,
   ik heb deze rijkdom gewoon allemaal in de buurt en dat is in deze tijd dan ook echt genieten :-) Super dat je er ook zo van geniet.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 5. Wat een schitterende serie Helma, de één nog mooier dan de ander. De opnamen van de Scholekster tussen al die krokussen, verdienen wat mij betreft de hoofdprijs....waanzinnig mooi. En je hebt de Paashaas ook gespot, leuk hoor!
  Lieve groetjes,Edje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Ed :-))))
   Het was ook een prachtig gezicht dat paartje scholeksters midden in dat enorme krokusveld hahahaha..... En ja, ondanks alles komt de Paashaas toch ook weer deze tij ;-)
   Lieve groetjes, Helma

   Verwijderen
 6. Beautiful images, especially the Black-tailed Godwit, cheers Helma.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Bob,
   The Black-tailed Godwit is also the queen of the meadow birds for a reason :-)))) Unfortunately there are fewer and fewer Godwits.

   Verwijderen
 7. Wat een prachtige platen zitten erbij Helma.
  De scholekster tussen de bloempjes, pracht gezicht.
  Maar foto 16 met dat uiltje is helemaal geweldig, hoe die net over de rand kijkt.
  Mooie bewerking heb je daar ook toegepast.
  Al met al een pracht serie.
  We zijn nog gezond, gelukkig.
  Zorg goed voor je zelf en blijf gezond, groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Tinie,
   dat paartje scholeksters in dat krokusveld was ook werkelijk prachtig om te zien. De foto waar ze met z'n tweeën op stonden was wat minder maar er zaten er dus twee :-) Ik heb echt heel veel foto's van dat uiltje maar ik kan niet zo fotobewerken dat ik dat uiltje uit kan snijden daarom maar op deze manier in een blad gedaan hahahahaha...
   Ja, gelukkig hier ook allemaal nog gezond maar ik vind het maar een enge bedoening hoor! Hopelijk vinden ze snel iets waar dat virus niet tegen bestand in al zullen we nog wel een hele tijd in deze sociale beperkingen blijven..
   Ook jij goed voor jezelf zorgen en blijf veilig.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 8. Hello Helma, Gorgeous captures and beautiful birds. It is hard to pick a favorite, I love them all. But, the Godwit closeups, Kingfisher, Oystercatcher the Lapwing and Little Owl, White Wagtail are awesome. Take care, stay well. Enjoy your day and have a happy new week!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahaha .... you knew not to make a choice you say just as you mention everything. Very nice this reaction. I am therefore happy that we can still enjoy each other's pictures :-)
   Also a lot of strength for you and stay safe in this nasty situation.
   Greetings, Helma

   Verwijderen
 9. Wow Helma wat een plaatjes heb je geschoten om jaloers op te worden. (Lol) Als straks dat ellendige virus ons land uit is dan ga ik daar ook eens heen. Pas goed op jezelf! Groetjes Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Gerda,
   zo kan ik dus ook best jaloers worden om andermans foto's hahahahaha.... En je kom deze kant maar eens op hoor. Jij ook goed op jezelf passen.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 10. Schitterende foto's Helma. Dat is genieten!!
  OOk jij een goede gezondheid gewenst. Pas goed op jezelf!!
  Hartelijke groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Marijke,
   denk ook goed om jezelf en je dierbaren.
   We zijn er nog lang niet van verlost.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 11. Hoi Helma
  wat een mooie foto's om naar te kijken super je proeft de lente.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Herman,
   de lente is nu dan ook helemaal open gebarsten :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 12. Heerlijke serie Helma. De scholekster temidden van alle ''goud'' vindt ik een juweeltje maar ook de foto van de staartmees springt er voor mij uit

  groetje
  Henk Jonkvorst

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Henk,
   het is ook best wel bijzonder om een paartje scholeksters in een enorm krokusveld te zien maar wel heel erg leuk :-) dat de staartmees er voor jou uitspringt komt waarschijnlijk door zijn staart hihi...

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 13. Wat heb je weer een mooie serie staan en niet van alledaagse vogels.
  Wist niet eens dat er een roodborststapuit was hihi
  En dat uiltje geweldig mooi
  Groetjes en blijf gezond

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha en je had de paashaas al in beeld...die moet nu aan het werk !!!

   Verwijderen
  2. Als de roodborsttapuit helemaal op kleur is is hij echt prachtig om te zien. Kijk maar eens op Google Nellie :-)
   Ik heb echt vreselijk veel foto's van de uiltjes alleen.... allemaal met vreselijke achtergrond in de dakgoot of op dak. Ik zal ze toch maar eens in een blog zetten ;-)
   Groetjes en blijf ook veilig hé.

   Verwijderen
  3. Dat was de haas die als test stond in het "test en weer weg" hahahaha....
   Hij moet zeker aan het werk ja!

   Verwijderen
 14. Het is weer prachtig, laat de lente maar komen.
  Gr Jan(Wilde een Tuin)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De lente is er inmiddels Jan en dat wordt echt genieten om en rond huis.
   De bloemen, planten en ook de bijen en vlinders komen weer.
   Toch iets om je weer op te verheugen want van dat virus wat nu heerst wordt je echt wel bang.
   Groet, Helma

   Verwijderen
 15. Weer een supergave serie Helma, mooie kleurrijke fotografie, een ware verademing in deze moeilijke tijden. Foto 4 van de grutto en foto 17 van het ossebolleke zijn mijn favorieten.
  Zorg goed voor jezelf en voor elkaar Helma, en bovenal blijf gezond!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Ludo,
   ik probeer er zelf ook zoveel mogelijk van te genieten en ik heb het geluk dat alles bij me om de hoek is. Deze onzeker en ook nare tijd van de corona maakt mensen echt angstig!
   Grappig naam dat " ossebolleke" hahahaha... daar had ik nog nooit van gehoord :-)
   ook voor jou een blijf veilig Ludo en denk goed om jezelf en je gezondheid.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 16. Hallo Helma, mooie serie. Gelukkig mogen we hier nog van genieten. De natuur is onveranderlijk mooi! Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad ben,
   gelukkig mogen we hier nog van genieten en ik heb het geluk dat dit bij mij om de hoek zit.
   Groetjes en blijf veilig ben,
   Helma

   Verwijderen
 17. That's a wonderful collection of photos, Helma, and I particularly love the way that you have put that Little Owl in a leaf-shaped frame - you have made my day, thank you!

  Keep safe and stay well - this terrible time can't go on for ever - - - Richard

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Ricahrd,
   the little owls are always in the gutter and you don't get beautiful backgrounds. Therefore one of the owls but cut out and placed in a leaf. I like to read that you can appreciate this way :-)
   Also think very carefully about your health and stay safe.

   Cordial greetings,
   Helma

   Verwijderen
 18. Oh! They are awesome! Have a nice new week Helma!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Ane,
   we must now be careful about leaving.
   Also think carefully about yourself and have a very nice weekend.
   Stay safe

   Verwijderen
 19. Gelukkig zijn er weer heel wat weidevogels, die je kon portretteren.
  De ijsvogeltjes schijnen bijzonder goed te gedijen: wat zijn ze toch mooi.
  Wat bijzonder, Helma, dat jullie al voor het vijfde jaar steenuiltjes onder de dakpannen hebt: geweldig zoiets.
  Pas op jezelf, hopelijk rollen we hier gezond doorheen!
  Liefs van Zem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Zem,
   deze weidevogels zitten ook in de polder vlakbij mijn huis en we kunnen nu toch niet weg dus ga ik maar steeds de polder in voor een ommetje :-) Wat de ijsvogels aangaat is het ook een goede winter voor ze geweest en dan bedoel ik dat we geen echt kou hebben gehad. Ideaal voor de ijsvogels die daardoor de winter overleefd hebben.
   Die steenuiltjes komen daar al jaren alleen vind ik het zo'n vreselijk plek om ze te fotograferen hahahahaha...
   Ja, we passen goed op onszelf en ditzelfde geldt ook voor jullie.
   Blijf veilig en gezsond.
   Liefs, Helma

   Verwijderen
 20. Wat een mooie serie fotos Helma, de grutto is erg mooi. Ik zie ze hier op het moment weinig vergeleken met andere jaren. Wat is de scholekster mooi tussen de bloemen. De uil is ook 1 van mijn favorieten, ik hoop ook ooit een steenuil te zien, ze zijn er wel in Zeeland. Ja het is een vervelende tijd met corona. Hopelijk komt het normale leven snel weer terug. Gelukkig kunnen we nog genieten van elkaar fotos. Stay healthy.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Caroline,
   ik heb het geluk dat de grutto's hier allemaal vlakbij zitten dus daar ga ik nu steeds een ommetje maken als ik even vrij ben. Verderop kan toch nog niet. In zeeland zijn inderdaad steenuilen en eigenlijk zijn er heel veel steenuilen. Je moet ze alleen weten te zitten :-)
   Inderdaad kunnen we nog genieten van elkaars foto's want ik denk niet dat het "normale" leven weer snel terugkeert. ik denk dat je er de rest van het jaar nog meet te maken blijft houden. Dat is ook niet erg als dat virus maar bestreden kan worden.
   Blijf ook gezond en veilig,
   Groetjes,

   Verwijderen
 21. Hallo Helma
  Bild 2 und 3 sind Top dann natürlich der Eisvogel, immer magisch dieser Vogel.. und der Steinkauz gefällt mir sehr gut... toller Post
  bleib Gesund
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Frank,
   Der Eisvogel ist in der Tat sehr schön zu sehen :-) Ich sehe immer mehr Eisvögel und das liegt wahrscheinlich an dem milden Winter, den wir hatten.
   Die kleine Eule im Blatt war eine Lösung für den schrecklich hässlichen Hintergrund ;-)
   Gute Gesundheit auch für dich, bleib sicher und gesund Frank.
   Grüße, Helma

   Verwijderen
 22. Hoi Helma.
  Het is inderdaad weer genieten van de Grutto's, Kieviten, Tureluur en Scholeksters, bij ons in zuid Holland is het 'n drama zo is er minder weidevogels dan andere jaren. Bij ons mogen die jagers in het broedseizoen de ganzen nog steeds afknallen is echt triest.
  Maar je hebt 'n mooie serie gemaakt, wel mooi die Scholekster tussen de krokussen en ook de Grutto staat er mooi op, de IJsvogel zou ik zeker volgen wie weet als ze straks jongen hebben, jammer van de Steenuil dat hij ongunstig zit. 'N mooie serie weer.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Loes,
   klopt en ik zie ze weer steeds vaker nu :-) De tureluurs zitten al op de paaltjes en sommige scholeksters ook. Ook al een Grutto'op een paal gezien dus dat gaat goed hier :-))))
   Ik vind het echt vreselijk dat jagers in het broedseizoen mogen schieten. Ik zou iets hebben van eieren schudden maar nee, er moet juist geknald worden bah!
   De ijsvogel houd in ik de gaten hoor en ik weet nog een paar plekjes waar ze zitten. Deze ijsvogel en plekje zijn nieuw dus waarschijnlijk een paartje van een legsel van vorig jaar die een eigen territorium heeft gezocht :-)
   Die steenuilen zitten al jaren ongunstig en ik zal dat toch eens in een blog laten zien.
   Blijf gezond,
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 23. een reeks waar velen jaloers zullen op zijn Helma

  je hebt die scholeksters mooi in de bloemetjes gezet

  en die haas is een weekje te vroeg..

  en foto nr 16 heeft hier voor mij een lichte voorkeur

  prettige zondagavond en "be safe"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Willy :-)))))
   Die scholeksters in de gele krokussen waren ook voor mij een verrassing :-) De haas is nu aan het werk voor komend weekend hahahahaha.....
   Je bedoelt het uiltje in het blad of de staartmees daaronder. In de vergroting is nl het uiltje foto 16 vandaar dat ik het vraag ;-)
   Ik wens je een paar fijne Paasdagen en ook voor jou:
   Blijf veilig en gezond.
   Be Safe!

   Verwijderen
 24. Hoi Helma,
  Wat een hele mooie serie is dit. Geweldig al deze vogels en wat een topper is die grutto.
  Een fantastische vogel die je erg mooi hebt weten te fotograferen. Hij heeft zich als een gewillig model gedragen. Ook die scholekster is erg mooi zo tussen al die gele krokussen. En dan ook nog die witte kwikstaart, wat is ook die erg mooi. Geweldig!!
  Het is nog steeds behelpen met alle ellende van dat virus, maar laten we hopen dat we sterk genoeg zullen zijn en ons leven zoals we gewend waren weer kunnen oppakken. Al denk ik dat er veel zal gaan veranderen voor vele mensen.

  Ik wens je het allerbeste Helma en heel veel sterkte in deze tijd.

  Dikke knuffel, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi marco,
   ook vandaag weer diverse grutto's en scholeksters gezien en ook al tureluurtjes die op de paaltjes zaten :-) Jaaaa.... die 2 scholeksters tussen de gele krokussen was echt heel gaaf om tegen te komen :-)))))) Het witte kwikje kwam mooi dichtbij op het gras en na daarna de laatste houding aan hihi.....
   Het is zeker behelpen met het virus en ik kan gelukkig hier zo de polder in. Momenteel van alles te bleven daar :-)
   ik hoop ook dat we allemaal dit virus zullen overleven en inderdaad daar allemaal sterk genoeg voor zijn! het is een eng virus wat al veel te veel slachtoffers heeft gemaakt. Ik ben het ook met je eens dat er echt heel veel zal gaan veranderen voor de mensheid.
   Ook jij sterkte in deze tijd marco en jij zal net als ik nog naar het werk moeten. We hebben nu al veel en veel drukker!

   Ook een dikke knuffel voor jou, Helma

   Verwijderen
 25. O wat een pracht Helma
  stuk voor stuk plaatjes

  blijf gezond
  lieve groet , Karel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Karel :-)
   Plaatjes vanuit de polder hier ;-)

   Ook jij sterkte met je gezondheid en blijf veilig~
   Lieve groet, Helma

   Verwijderen
 26. Zoals altijd weer is het genieten van je fotografie !
  Dat ijsvogeltje mag dan in het tegenlicht genomen zijn, het is én blijft een wonderbaar en mooi vogeltje. Misschien wat meer bijsnijden, zodat het vogeltje meer naar voor komt ?
  Mag ik e een blijvende goede gezondheid toewensen, voor jou en al je dierbaren. Respecteer de anti corona regels. En vooral... blijf buiten komen zolang we mogen en fotografeer de lente :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Dirk,
   het ijsvogeltje vind ik nu juist minder mooi. Zat best wel wat ver en ja ook nog tegen het scherpe licht in gefotografeerd. Het blijft inderdaad een heel mooi vogeltje en gelukkig ken ik meerdere plekjes maar deze was nieuw voor me ;-)
   Dank je voor je wens Dirk en ditzelfde wens ik jullie ook.
   Blijf gezond en veilig.
   Groet, Helma

   Verwijderen
 27. Hoi Helma,
  Nou, je bent er weer in bloggersland ;-) en hoe!!!
  Wat een supermooie foto's. Natuurlijk had ik de ijsvogels al gezien, pffft wat gaaf! Maar ik zie ook groen van je Grutto's en je ringmussen.....beiden heb ik dit jaar nog niet kunnen fotograferen, en hier zie ik ze ff héél mooi!!! Ook het haasje, de dakgootuil (super soort natuurlijk) en witte kwikken top. Zo schattig die scholekster tussen de crocussen! Heel bijzonder. Ik zag er vanmiddag een op de stoep tussen wat rotzooi. En voor ik een foto kon nemen vloog hij al luid roepend het dak op van een bedrijfspand. Maar dat ter zijde.
  Ik heb genoten van je Post. Pas goed op jezelf!!!!
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whahahahahaha......... ja ik ben weer in bloggerland ;-)
   Dat ijsvogeltje hou ik nu ooi angstvallig in de gaten hoor want stel je voor dat er kleintje komen. daar moet ik wel met mijn neus bovenop zitten natuurlijk hahahahaha... De Grutto's zie ik nu wel dagelijks (als ik er langs rij) en ook de schollies en tuurtjes staan weer op de p-alen. Zo leuk om te zien :-)))))
   Mwhaaaaa......dakgootuil 😂😂😂... die hou ik erin hahahahaha... ik zal er een keer een blog aan besteden dan kan je zien hoe vreselijk die foto's zijn als ze in de dakgoot zitten. Ik zag ook hier ook veel schollies en ook weer mooi kunnen platen. En vandaag mega veel gele kwikken! Fijn te lezen dat je er weer van genoten hebt :-)
   Denk jij ook héél goed om jezelf!!!!!!
   Lieve groet,
   Helma

   Verwijderen
 28. Как приятно видеть фотопортреты птиц - 1 апреля День птиц! У вас тоже его отмечают?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Привет анна,
   мы пропустили 1 апреля этого года.
   В следующем году мы снова будем участвовать :-)
   Береги себя и свое здоровье.
   Привет, Хельма

   Verwijderen
 29. Beautiful images Helma.
  Prachtige beelden Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hoi Helma,

  Je hebt hier weer een leuke verzameling bij elkaar geschoten. Bij die eerste grutto's in het jaar maakt mijn hart altijd een vreugdesprongetje. Heel toevallig ontdekte ik vandaag in de buurt van den Bosch een plekje waar ik met de auto kon komen en waar honderden grutto's zaten en er was helemaal niemand. Ringmussen zie je helaas minder, ik vind het prachtige vogels. Je scholeksters tussen de krokussen vind ik echt de toppers van deze serie. Leuk idee dat steenuiltje in het blad gemonteerd, misschien krijg je daar nog kansen. Leuk ook dat staartmeesje, bij ons nestelt momenteel een paartje in een taxus in de voortuin, mooi om te zien hoe ze sjouwen met eerst grasjes, dan mos, vervolgens haren en tenslotte werken het af met spinrag. Hoop dat de eksters het niet weten te vinden.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ad,

   inmiddels al weer veel andere vogels erbij geschoten hahahaha..... oa de gele kwik, lepelaar, nog meer scholeksters, torenvalkjes, mussen, graspiepers etc. We kunnen toch bijna nergens heen dus dan maar steeds even de polder in om een frisse neus te halen :-)
   Wat gaaf dat je een plekje had met zoveel Grutto's! Ik blijf het ook een prachtige weidevogel vinden. Geweldig ook dat je er met de auto kan komen en ook van daaruit kan fotograferen. De schollies in dat krokusveld is wel zo leuk nu pet de Pasen hahahaha......
   Ik denk dat ik de foto's van die steenuiltje maar eens ga alten zien want dan kan iedereen ook gelijk zien dat die achtergronden van dakpannen en goot vreselijk zijn! Ik vind het super om te lezen dat er bij jullie een paartje staartmeesjes aan het nestelen is!
   Doe voorzichtig hé.

   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 31. Wat een fantastisch foto's Helma.Je fleurt mijn dag zo op nu ik in verplichte quarantaine zit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Marykou.
   Ik lees dat je in verplichte Quarantaine zit. Dat is dan zeker pas kort. Ik hoop niet dat je ziek bent maar dat het een persoonlijke isolatie is.

   Verwijderen
 32. Je laat weer een prachtserie zien maar voor mij winnen de foto's van de Scholekster tussen de gele krokussen, geweldig!

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ank,
   nu met de Pasen is het wel toepasselijk zo de schollies tussen al die gele bloemetjes :-))))

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 33. Schitterend blog en foto's Helma, wat een ontmoetingen en wat een prachtige vogels en foto's
  ooit heb ik één keer een ijsvogel vast kunne leggen, wel later nog een paar keer als flits gezien :-) maar geen foto
  scholekster tussen de bloementjes is echt een super mooi plaatje, maar ook de ander foto's zijn erg mooi
  Groetjes, Bram

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Bram,
   in de polder zie je deze tijd echt heel veel vogels. Echt geweldig allemaal. Aangezien we er niet even op uit kunnen ga ik dus in mijn vrije tijd gauw even rondje polder doen :-) IJsvogels zie ik vaker maar niet op dit plekje dus dat was ook voor mij een verrassing :-)
   Wie weet kan je ook nog wel een keer een IJsvogel fotograferen :-)
   De schollies tussen de krokussen was ook echt heel leuk om te zien :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 34. Excellent shots with beautiful compositions and backgrounds.. Have a nice week... Take care :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Ana,
   thank you for your nice comment.
   I am careful.
   Also think carefully about yourself and stay safe.
   Regards.

   Verwijderen
 35. DAg Helma, wat een mooie serie weer. Mijn favoriet is de scholekster, met zijn zw/wit en die prachtige rode oogjes. Maar de andere zijn ook prachtig!

  Groet Renée

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Renée,
   deze tijd is er ook echt veel te zien en te beleven in de polder :-) Inmiddels alweer veel scholekster foto's kunnen maken maar die zie je nog wel :-)

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 36. oooh Helma zo mooi allemaal
  wat een topfoto van de gruttokop
  zo leuk de paashaas, ik zag hem ook maar veel te veraf om goed te zijn
  en zie de ijsvogel, prachtig, dat kan je nu goed gaan in de gaten houden
  super de scholekster in z'n krokusveld, wat een genot om zien
  en de uil ja die komt daar toch ook maar mooi even piepen
  prachtige serie
  Hou je goed Helma!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anneke,
   de hazen vind ik ook altijd zo leuk om te zien en zeker in deze tijd zie je er veel. probleem is dat ze bijna nu niet stilzitten maar alleen maar achter elkaar aanrennen hahahahaha. het ijsvogeltje hou ik ook echt goed in de gaten en ze is er nog steeds :-) De schollies tussen de krokussen was echt een kadootje :-)))))
   Ook voor jou sterkte en blijf veilig hoor.
   Groet, Helma

   Verwijderen
 37. Blij als hier weer een blogje tevoorschijn komt. Steeds mooie foto's van prachtige natuur en vogels die ikzelf nooit in het echt te zien krijg. Zeer mooie reeks! BeSafe!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer dat je deze vogels helaas niet zelf te zien krijgt Joke maar op deze manier kan je er toch even van mee genieten :-)
   Blijf ook veilig hoor.
   Groetjes

   Verwijderen
 38. Goh wat raar had gereageerd op je blog maar ik zie het niet.
  Jammer even kijken als deze wel wordt geplaatst Helma!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Gerda,
   je reactie staat er nog steeds hoor alleen moet je dan even wat naar boven scrollen ;-)
   Je hebt er nu 3 staan in dit blog hihi......
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 39. De scholekster tussen de krokussen vind ik erg mooi. Fijn weer de grutto's en ja op een paaltje dat moet nog even wachten maar de tijd gaat zo snel. Ik heb al in geen jaren een steenuil gezien, geweldig dat jij er een weet te zitten, ze zijn zo leuk.Verder heb je leuke soorten gespot. bij ons zag ik net op het dak een witte kwik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Willie,
   dat was ook echt heel leuk om te zien met die scholeksters tussen de gele krokussen. Ik heb een foto waar ze ook met hun tweeën op staan maar die foto is een beetje wazig helaas. Inmiddels al wel een grutto op een paal gezien en ook een tureluurtje.
   Die steenuiltjes zitten er al 5 jaar en jaarlijks hebben ze 2 of 3 kleintjes. Die witte kwikken zijn ook altijd heel leuk om te zien hé.
   Groetjes

   Verwijderen
 40. Ja, nu staat het er wel op. Nou in iedergeval een prachtige serie Helma! Ik moet ook maar eens die kant op om zulke mooie vogels te fotofliepsen. Ben hartstikke jaloers (Lol)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je eerste reactie stond er ook op hoor Gerda alleen moest je daarvoor even naar boven. kennelijk hebben jullie met een paar samen gelijk gereageerd want je reactie staat er echt! Nu dus inmiddels 3 reactie (maar dat vind ik niet erg hoor hihi......)
   En je komt deze kant maar op hoor.
   Groetjes

   Verwijderen
 41. Weer prachtige beelden Helma. De grutto's zijn prachtig. Ook het ijsvogeltje staat er mooi op. Ook de scholeksters vind ik prachtig. Al met al weer een hoop moois.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze tijd is er gelukkig ook heel veel mooist te zien Roos. En dat is maar goed ook want van dat enge corona-virus wordt je echt niet vrolijk! IJsvogeltje is op een nieuw plekje dus dat ga ik in de gaten houden :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 42. Hallo lief maatje,

  Meteen de eerste foto van de scholekster in het veld met krokusjes, wow zelfs al hadden we een studio dan zouden we nog niet zo'n fantastische setting kunnen maken.
  Briljant
  Vervolgens volgt er al snel een feestje voor het oog.
  Geen feestje waar hoempapa wordt gelald maar een oe-la-la, en oooooooh aaaaaah feestje.
  Die grutto's zoooooo mooi.
  De scholeksters, de ijsvogel (groen, groener, groenst en dat terwijl hij blauw is)
  Ik val van de ene verbazing in de andere.
  Nou ja eigenlijk is het al lang gen verbazing meer.
  Jij bent geen vreemde vogel maar wel een echte vogelaar van de bovenste plank.
  Enne die roodborst tapuit..............NOG GROENER.

  Ik ga even terug kleuren voordat Paul me buiten zet omdat hij denkt dat de hulk heeft ingebroken :-)

  LG, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo lief maatje aan de andere kant van dit scherm :-)

   hahahahaha..... ja dat stelletje Scholeksters in dat mooie gele krokusveld was echt een kadootje :-))))). Jaaaaa....... de grutto blijft de koningin onder de weideveogels en inmiddels heb ik ze al wel op de palen zien staan :-) Whahahahahaha.... ik zie ineens een groene ijsvogel voor me mwhaaaaaa..... heerlijk mens ben je ook :-)))))
   Ik hoop dat je inmiddels voldoende bent teruggekleurd hahaha...

   Liefs van mij,
   Helma

   Verwijderen
 43. Geweldige foto's. En dan de weelde van een Steenuil onder je dak... Fantastisch!

  Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben gek op uilen en uiltjes Gerrit maar de achtergronden van die uiltjes in de dakgoot zijn echt vreselijk. Ik zal ze eens een keer in een blog zetten. Als ze wat groter zijn klimmen ze op de schoorsteen en dat oogt wat beter maar meestal zitten ze in de dakgoot zucht........

   Verwijderen
 44. Hi Helma,
  Super images of the Black tailed Godwit, always feel that the seasons are moving with the sight of the first Godwit. Then the Oystercatcher in the Crocus, beautiful. The to have a Little Owl In your roof, spectacular, at least you won't have to go far for images. Looking forward to us all resuming a normal life without the fear on contacting this awful virus.
  You and your family keep safe,
  my best wishes
  John

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi John,
   in the meantime I have kissed several godwits on the poles and also redshanks. Yes, when the first meadow birds are there, I really feel that it is spring.
   The little owls under the roof tiles and in the gutter is nice but it gives horrible pictures with ugly backgrounds hahaha .....
   Yes, it would be nice if "normal" life could be resumed, but first this scary virus needs to be brought under control. It is really a very scary virus that has gripped the whole world.

   Also think carefully about your health and safety.
   Kind regards, Helma

   Verwijderen
 45. Hoi Helma,
  Een fraaie en gevarieerde serie. Mooie soorten en netjes vastgelegd. Niks op aan te merken. De scholekster tussen de krokussen steelt natuurlijk de show, niet in het minst vanwege de originaliet. Wanneer zie je nou zoiets? De grutto, de ringmussen en de staartmees zijn ook toppers. En ik zie dat je nu een privé ijsvogel hebt gescoord. Prachtig, natuurlijk, maar wel een beetje jammer van de plek... Toch zou ik er voor tekenen.
  Verder gewoon gaan fotograferen zolang het nog mag, maar niet te ver van huis, op relatief rustige plekjes en op rustige tijdstippen. Ik ga ook af en toe een uurtje een frisse neus halen, maar het valt nog niet mee om je medemensen te ontlopen.
  Hou je haaks en groetjes,
  Dick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Dick,
   dat stelletje scholeksters was ook echt wel de kers op de taart die dag :-)))) Ik zie ze wel vaak in het weiland en ook wel op een paal maar in een krrokusveld had ik ze ook nog niet eerder gezien hahahahaha....
   En ja, ik heb een privé ijsvogel erbij. Nu zitten er hier achter de dijk ook 2 maar deze nieuwe zit echt vlakbij de Grutto's en tureluurtjes dus dat is mazzel.
   Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt jammer met die plek dus ik denk dat je iets over die steenuil wilde zeggen alleen noem je die niet.
   Als ik hier de polder indraai zie ik echt genoeg aan weidevogels en aan andere kleine vogeltjes hoor dus ik vermaak me wel ;-)
   Jij ook lekker af en toe een frisse neus en dat moet ook door blijven gaan. En nee, het valt niet altijd mee om mensen te ontlopen maar sommige gaan zelfs niet eens aan de kant tsssssss.......
   Ook voor jou sterkte en hopelijk kunnen we elkaar nog treffen dit jaar.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 46. wat een schitterende serie heb je weer kunnen maken Helma, alsof ze er speciaal voor jou zitten en zo scherp.... alles uit de hand of met statief?? dat gesjouw werd ik toch zo zat hé :-)

  ik heb weer genoten heblma
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zitten hier ook zo mooi dichtbij Dien dus ik heb even niet te klagen. Ik hoop alleen wel dat ons uit naar de Peel nog door kan gaan komende zomer. En het meeste uit de hand. Een statief werkt niet echt en de heb ik soms alleen mee om te gebruiken als ik weer overeind moet komen whahahahahahah.....
   Fijn te lezen dat je weer genoten hebt.

   xxx

   Verwijderen
 47. Hallo Helma,
  Je laat weer hele mooie dingen zien hier.
  Schitterend heb je de Grutto, vooral de close up van deze Koning van de Weide, prachtig.
  En de Scholekster tussen de Krokussen, geweldig.
  En je hebt de IJsvogel, die wil ik hier bij mij in de buurt maar niet tegenkomen. En een Steenuiltje zien en fotograferen is toch super.
  Genoten van je blog.
  Groet Bert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Bert,
   fijn te lezen dat je weer genoten ehbt van deze vogelplaten. De Grutto;s zitten hier gelukkig vlakbij en inmiddels heb ik die ook alweer op de palen gezien.De scholekster in de krokussen was een kadootje hahaha..... erg leuk in dat geel :-)
   De ijsvogel heb ik hier ook bij mij achter de dijk (ca op 500 m) maar dit ijsvogeltje heeft een nestje vlakbij daar waar de grutto's en tureluurtjes zitten :-) Die steenuiltjes zijn ook echt zo leuk maar de plek waar ze zitten is werkelijk vreselijk voor de fotografie!
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 48. Hoi Helma,
  prachtig wat je ons nu weer laat zien, heerlijk dat je dat allemaal in de buurt hebt. De ijsvogel en de uilen zijn toch wel heel bijzonder. De scholekster wil ook eens in de bloemen gezet worden. prachtig moment. Mooie scherpe foto,s.
  Blijf gezond,
  Joost&Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Joos en Nicole,
   ik ben ook echt blij dat dit hier om de hoek zit en zeker nu we allemaal in de buurt van onze eigen woning moeten blijven. Ja, hahahaha..... de scholeksters (zat een apartje) wilde ook een keer in de bloemetjes gezet worden hahahahaha...
   ook voor jullie blijf gezond en alsjeblieft blijf veilig!
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 49. ha die Helma

  je was druk bij me :)
  ja die nestkasten en andere nesten zijn geweldig

  nee je hebt niks gemist hoor , omdat ik ook WP heb , dacht ik er over om er hier mee ste stoppen
  niet dus :)

  ja als je de kans krijgt om in en rond de Kampina te gaan wandelen , pakken die kans

  de regels worden goed nageleefd op een stel idioten na , welke ze van mij de zorg mogen weigeren , mochten ze die nodig hebben
  ja ik heb voor wat dagen een kamer in Renesse in mei , dat zal niet door gaan vermoed ik
  hopelijk Ameland in juni wel

  ja Floortje bracht me terug naar mijn kwajongens jaren hiho
  en lekker virtueel gewandeld , mooi dat hetzo kan hé

  nee ik fiets gewoon op eigen kracht , maar soms denk ik , zou lekker zijn
  maar dat spul is me te duur
  ja ik maakte ff rondje Eemlandpolder en trof wat mooie vogels
  zelf zit ik hier op het zand , dus zie ze niet alle dagen die weidevogels

  blijf gezond
  lieve groet , Karel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Karel,
   en inmiddels loopt de achterstand alweer aardig op. Ik maar denken dat ik minder kon gaan werken maar juist met deze corona is het vele malen extra werken!
   Ik wist niet eens dat je WP had!!??!! (of misschien ook wel) Staat dat ook ergens op je blog met een link. Moet ik volgende keer toch eens kijken!

   Ik hoop wel dat de we dit jaar nog kansen krijgen om even verderop te gaan wandelen maar eerst maar eens allemaal dit virus zien te overleven!
   Jij in mei een paar dagen Renesse en wij in Delden maar of het door kan gaan????
   dat virtueel wandelen is wel leuk en je ziet zo ook nog eens wat hihi......

   Ik zou niet meer terug willen naar een "gewone|" fiets. Geef mij de elektrische maar :-)))) Jij zit op het zand en ik op de klei ;-)

   Blijf jij ook gezond en veilig hé.
   Lieve groet, Helma

   Verwijderen
 50. Hoi Helma,
  De grutto platen springen er wel uit. Geen wonder, je kent daar geweldige plaatsen om ze te kunnen fotograferen. Uit je archief kies je dan logischerwijs aansprekende voorbeelden.
  Over het andere wild heb je ook niet te klagen. De scholeksters tussen de gele bloemetjes geeft een fraaie compositie met mooi contrasterende kleuren. Je hebt bovendien een leuke oplossing gevonden voor het uiltje in de dakgoot. Wat is-ie klein dat hij in een blad past :-D
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Kees,
   jij weet waar het is en daar zitten ook de schollies en de tuurtjes ;-) Inmiddels ook op de omringende weilanden grutto paartjes dus ja, ik vermaak me wel hier ;-) Alleen foto 2, 3 en 4 komen uit mijn archief maar de rest is van weleer.
   Jaaaa.... die schollies tussen de krikussen was echt zo leuk om te zien :-)))))
   Dat uiltje (er zaten er zelfs 3 op een rij!) zitten echt in de dakgoot en ik denk erover om die vreselijke foto's toch maar eens te laten zien want niet alles past in een blad whahahahahaha.....
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 51. Leuk hoor, ook foto's uit het archief geven voorjaarsgevoel. De Scholekster tussen de gele krokussen vond ik prachtig! Ook leuk dat het IJsvogeltje mogelijk broedt. De foto's van de Grutto zijn prachtig en het is ook een prachtige vogel, heel fijn dat we ze weer zien en horen.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marianne,
   alleen foto 2,3 3 4 komen uit het archief maar inmiddels heb ik al Grutto;s op de palen gezien :-) Ja, die 2 schollies in dat krokusveld was echt een kadootje 1e klas :-)))))

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 52. Scholeksters in een veldje krokussen...een hele gave combinatie. Dit is lente!!! en dat hebben we nodig in deze virustijd.
  Altijd weer een plezier om je foto's te bewonderen Helma; en oh ja... denk je om je gezondheid?
  Groetjes uit een 'stil' Stieltjeskanaal,
  Geert.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Geert,
   inderdaad, scholeksters in een geel krokusveld (paars had ook mooi geweest) is inderdaad een hele gave combinatie :-))) We moeten nu alles een beetje in eigen omgeving zoeken en dan is dit echt onwijs mooi om te kunnen delen :-)
   Dank je voor je wens en ditzelfde geldt uiteraard ook voor jou. Blijf veilig en blijf gezond!
   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 53. Geweldig mooi Helma echt stuk voor stuk ,die in het gele veld ook geweldig hoor ,
  Maar ik vind ze alle fantastisch echt complimenten hoor 1
  Doe voorzichtig hé ik wens jou en alle die je lief zijn gezonde Paasdagen toe 😘😘
  Hartelijke groetjes 😘😘
  Liefs Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janny,
   dank je wel voor je complimenten :-) Altijd leuk om te horen en zeker in deze nare tijd. Doe jij ook heel voorzichtig hé want onze gezondheid is nu het aller belangrijkste!
   Liefs van mij,
   Helma

   Verwijderen
 54. Ha Helma,
  fijne voorjaarsserie laat je hier zien. De scholekster tussen de gele krokussen is wel de vrolijkste.
  Jammer dat de steenuiltjes op zo'n onfotografeerbare plek nestelen, maar ja, je had ze natuurlijk ook geen contract als fotomodel aangeboden. Dan houden ze daar geen rekening mee. Evengoed is je foto in het blaadje wel erg leuk geworden.

  Hartelijke groet en doe voorzichtig, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Corrie,
   ik hoop op nog heel veel mooie voorjaarsplaatjes :-) Aangezien we nu in eigen buurt moeten blijven zullen dat ook veel grutto's en andere vogels worden hahahaha... De bloemen in de tuin moeten er dan ook gelijk maar aan geloven ;-)
   ja, heel jammer dat die steenuiltjes op zo'n incourante plek zitten grrrrr......
   Doe ook voorzichtig hé en blijf veilig.

   Hartelijke groejtes, Helma

   Verwijderen
 55. Hallo Helma,

  Wat heb jij echt schitterend mooie vogels foto's gemaakt. Echt super Helma! IJsvogel is mijn ding. Ik heb werkelijk nooit gezien. Je hebt wel mazzel om te fotograferen. Steenuil is ook schattig beestje om te zien. Zilverreiger zijn prachtig om te zien. Helaas is nog niet zoveel lepelaars bij ons achter. Heel jammer. Of moet nog komen. Ik kom heel weinig naar buiten. IK ben doodsbenauwd ervoor de corona. Blijf gezond voor jullie beide en de rest van je familie. Toch wil ik Fijne paasweekend wensen. Groetjes Jacqueline & Ferry.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Jacqueline en Ferry,
   deze vogels zijn allemaal bij mij om de hoek en ik woon dan ook vlak aan de polders hier. Het ijsvogeltje in deze blog is ook voor mij nieuw. op deze plek had ik niet eerder daar een ijsvogel gezien.
   Jammer dat er nog niet zoveel lepelaars bij jullie zijn,. Ik heb er ook al een paar gezien.
   Ik snap dat je weinig buiten komt en dat coronavirus vind ik zelf ook heel eng!! Ik hoop echt dat ze er een remedie tegen vinden al zal het nog heel lang duren eer alles weer "normaal" wordt als het allemaal tenminste weer normaal wordt!
   het Paasweekend is weer voorbij maar we zitten in een nieuw weekend. ook voor jullie nog een fijn weekend en blijf veilig en gezond!
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 56. Beste vriend Helma, prachtige foto's, laat ons denken dat al dit virus snel voorbij zal gaan en dat we weer van de natuur kunnen genieten. Ik hoop dat het goed met je gaat, wees voorzichtig!
  Duizend kussen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola querida Montse
   este virus realmente da mucho miedo y también espero con todo mi corazón que se encuentre un remedio contra él.
   ¡Debbé bien por tu salud y mantente a salvo!
   Muchos besos

   Verwijderen
 57. Hello Helma, I really enjoy your post and photos. Just a beautiful collection!

  Thank you so much for linking up and sharing your post. Take care, stay well! Enjoy your weekend, Happy Easter!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Eileen,
   thanks also for visiting and helping with the link at your critter party :-)
   Be careful and stay healthy and safe.
   Greetings, Helma

   Verwijderen
 58. Hello. Wonderful serie. Great photos.
  Have a happy Easter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Anu,
   the Easter days are already over and we are again in a new weekend. Enjoy your weekend but keep a safe distance and healthy.
   Greetings, Helma

   Verwijderen
 59. Wat een prachtige fotocollectie, Helma. De uil kijkt je nieuwsgierig aan hahaha, zo lijkt het tenminste.
  Een kus en zorg er goed voor dat er minder over is :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola querido Gumer
   el búho es sabio y me dice que me quede en casa ;-)
   También piense detenidamente sobre su salud y manténgase seguro.
   Un beso muy grande

   Verwijderen
 60. Die eerste foto van de scholekster tussen de krokussen vind ik om heel groot in te lijsten, zooo mooi. Jij hebt weer het ijsvogeltje met zulke prachtige kleuren. Het ringmusje en steenuiltje zijn weer leuke waarnemingen. We blijven genieten, hou vol Helma en Henk. Veel liefs van ons.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien doe ik dat ook nog wel Alie :-))) Het was werkelijk een schitterend gezicht. Vandaag (en ook afgelopen week al) gele en witte kwikstaarten op de tulpen :-) Het uiltje is ieder jaar weer erg grappig en nu heb ik ook een heel klein wit bolletje. Dit uiltje is lichter dan de andere.
   We blijven genieten zolang het kan.
   Ook voor jou en Nico heel veel sterkte en blijf veilig en gezond!
   ook vele liefs van ons voor jullie!

   Verwijderen
 61. Hai Helma,

  Twee prachtige platen van de scholekster zeg. Die zat echt even op een fantastische plek. Daar moet je even geluk mee hebben en het heeft je heerlijke platen opgeleverd. Een blog met veel mooie soorten. Soms heb je pech dat ze gewoon op de verkeerde plek gaan zitten, maar het blijven wel erg mooie soorten om te laten zien. Er zal toch wel een moment komen dat je die steenuil op een mooi paaltje ofzo kan fotograferen. Voor de rest zijn het gewoon stuk voor stuk mooie platen. Zeker ook die van de kievit en de witte kwik met de ongewone houding. Top.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey René,

   ik heb meer foto's van die scholeksters op en tussen de krokussen. Was een paartje en het was ook werkelijk superleuk om te zien :-)))) Inmiddels heb ik gele en witte kwikken op de tulpen en dat is ook altijd erg leuk om vast te kunnen leggen.
   Ik heb inmiddels het steenuiltje wel op de schommel maar al 4 jaar achter elkaar zitten ze in de dakgoot en als de kleintjes wat groter worden zitten ze altijd bovenop de schoorsteen hahahahaha.... Die foto's van op de schoorsteen zal ik eens plaatsen want die zijn wel aardig althans... beter dan in de dakgoot!
   Geen idee waarom die kwik zo ging zitten en uiteraard daar ook een map van vol geschoten.

   Blijf veilig. Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 62. Ha Helma, wat laat je ons weer mooie natuurbeelden zien, schitterend.
  Groet Kees.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Kees,
   gelukkig kunnen we nog wel van de natuur genieten :-)
   Denk goed om jezelf en je dierbaren.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 63. Wat een schitterende foto's Helma! Echt, helemaal super!!

  Groetjes,
  Annette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Annette,
   deze tijd is er ook echt heel veel moois te zien :-)

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 64. Uma daquelas publicações, para ficar a apreciar demoradamente!...
  Cada imagem é um puro fascínio! Fabuloso trabalho fotográfico, Helma! Muitos parabéns!
  Por aqui, andamos super inquietos, por causa do vírus! Não vejo a hora em que se possa sair de novo, sem preocupações de ter alguém perto, em qualquer lado!...
  Espero que uma vacina ou medicamento, sejam logo encontrados... mas ainda demorará um pouco, para produzirem vacinas em quantidade!
  Temos de viver um dia de cada vez, esperando pelo melhor... mas preparados para o pior, para que o vírus, não nos arme nenhuma cilada... temos que continuar apostando em todas as medidas de precaução, que nos são indicadas!...
  Beijinhos! Votos de continuação de uma boa semana, estimando que tenha passado uma Páscoa bem tranquila, e o melhor possível, dadas as circunstâncias!...
  Tudo de bom!
  Ana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Olá querida Ana,
   Estou feliz em ouvir de você novamente.
   Este terrível vírus já levou muitas vítimas. Espero também que uma vacina seja encontrada muito em breve, mas se eu tiver que acreditar nos cientistas, ela virá no próximo ano.
   Pense cuidadosamente em você, sua mãe e seus entes queridos e mantenha-se saudável e seguro.

   Um grande abraço,
   Helma

   Verwijderen
 65. Hallo Helma daar zaten weer echte pareltjes bij en je woont vast in een supermooie omgeving dat er zoveel vogeltjes op je pad zijn gekomen en zeker de ijsvogel is heel mooi. De 2e aalscholver foto zag ik niet. En soms pakt een foto ook heel mooi uit als je tegen licht fotografeert. allen verdienen zeker een compliment.

  Wel even een kleine notitie hierbij, als je reageert eens op de natuurwebsite-De mens en de natuur moet je wel even opletten welke naam er onder staat want ik doe deze site samen met een vriendin en een ieder schrijft hier apart een blog en de naam staat er altijd onder. De laatste keer noemde je mij maar was van Catherine en wij zijn aparte natuurliefhebbers en ja een ieder verdient dan wel een eigen reactie hoor. ;)) alvast bedankt en ook hier is ondanks alles het wel goed. Ik zag geen email om je te berichten dus doe ik het hier eventjes.Liefs, Tine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Tine,
   ik woon vlakbij veel polders en verkaveling dus ik kan zo de natuur in :-) Vandaag zag ik daar tepuiten, kneutjes, en gele en witte kwikstaartjes dus weer volop vogels.

   ik zag te laat dat de blog van Catherine was en had de reactie al verzonden. Ik weet dat het van jullie beide is maar ik zal zeer zeker beter opletten.
   Mijn mailadres staat bij mijn profiel en aan de rechterkant staat ook nog een contactformulier optie.

   Lieve groet, Helma

   Verwijderen
 66. Wat een prachtige fotoserie heb je weer gemaakt Helma! Het is elke keer een feest om nieuwe foto's bij jou te zien. Wat weet jij de schoonheid van de natuur toch mooi vast te leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jacobien,
   wat ontzettend leuk om jou ook weer even te zien :-)))))
   Lief dat je dat zegt over die nieuwe foto's. Voor jou zal eht even ophouden jammer genoeg. dat akelige virus gooit overal roet in het eten maar als we er maar gezond uitkomen!
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 67. Hello Helma. The joy of looking at all the birds, and photographing one of them among the crocuses is wonderful. This spring is sad, not what we expected. Unfortunately, you can't fully enjoy its charms. We have to be careful . Regards.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Erna,
   great to see you again. I hope everything went well with the healing.
   Unfortunately, we now have a dangerous virus that we are fighting against and I hope we will find something to defeat this virus.
   Nature just goes on and we can enjoy something close to home.
   Think carefully about yourself and stay safe.
   A hug,

   Verwijderen
 68. Hoi Helma, ik kan je foto's van je laatste blog niet meer zien, die zijn volledig zwart geworden. Bij je vorige blogs geen probleem, die kan ik nog zien. Ik denk dat er nog bloggers met hetzelfde probleem zijn. Het rare is, het heeft gewerkt, alle andere blogs geen probleem. Loes Willebrand heeft hetzelfde probleem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ludo,
   ik schrok me wezenloos toen ik je berichtje zag en ook daarna van mijn blog!!!! Ik hoorde van Maria dat er veel meer zijn die deze ellende hebben. Ik heb intussen alle foto's opnieuw geplaatst en hopelijk blijven ze nu ook staan.
   Ik zag bij de andere dat er nog geen verbetering was dus ik moet maar kijken wanneer ik mijn nieuw blog ga plaatsen. Dank je wel voor je berichtje!
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 69. Thank you Agnieszka,
  I am very behind in responding. But we still had a happy Easter.
  Be careful and stay safe.

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Hallo Helma,
  Mooie lenteserie, de grutto's staan er fraai op en de scholeksters tussen de krokussen is natuurlijk dubbelop lente! Gaaf hoor dat je een broedende steenuil kunt fotograferen en volgen, wij zijn hier al blij met een koolmees die aanstalten maakt om een nestkastje te veroveren. Maar ja , je kunt niet alles hebben.
  groet, Hanry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Hanry,
   de scholeksters in dat krokusveld was ook echt een kadootje :-))))
   De steenuiltjes kan ik inderdaad mooi volgen maar de achtergronden zijn werkelijk vreselijk om te zien! Over koolmees gesproken, die is hier ook weer druk bezig ;-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 71. Hola Helma;
  En primer lugar mi enhorabuena por el blogs, es extraordinario, toda una delicia poder disfrutar de su contenido, fotos muy buenas reflejo de lo que es nuestra naturaleza mas apreciada en estos tiempos difíciles y de confinamiento, es una lección que nos da de vez en cuando para mostrar su grandeza, espero y deseo que cambie un poco nuestra manera de admirarla, hablo en general aunque muchos la apreciamos.
  Me quedo por aquí para poder disfrutar de el.
  Saludos.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola José,
   Es genial que visites aquí también. Estoy impresionado con su trabajo y de hecho nos trae una gran alegría en este mal momento.
   Espero que te mantengas saludable y nos muestres muchas hermosas pinturas y otras bellas artes.
   Te voy a seguir.
   Saludos

   Verwijderen
 72. Hi Helma,
  Beautiful photos to relieve our hearts of so many worries because of Covid-19.
  I especially loved the 4th is fantastic.
  Take care and e well
  A big hug

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Maria,
   that miserable virus keeps the world in a tight grip. I hope and pray that we can overcome this virus.
   Also think carefully about your health and safety.
   A hug and a kiss,
   Helma

   Verwijderen
 73. Goedemorgen Helma,

  Wat een prachtige verzameling foto's heb je weer gemaakt en geplaatst. Dat steenuiltje vind ik echt geweldig.

  Was weer even genieten.

  Blijf gezond!

  Liefs, Marjon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeie avond Marjon,
   dat steenuiltje vind ik zelf ook heel leuk maar ze zitten werkelijk op een vreselijke plek wat dus dan een vreselijke achtergrond geeft.
   Ik zal er toch eens een heel blog aan weiden denk ik 🦉🦉

   Ook voor jou: Blijf veilig en gezond.

   Liefs, Helma

   Verwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een berichtje achter te laten op mijn blog, ik stel dat zeer op prijs.
Bedankt voor je bezoek en reactie.
Groetjes, Helma

Thanks for your visit and comment.
Merci pour votre visite et commentaires.
Gracias por tu visita y comentario.
Grazie per la vostra visita e commento.
Köszönöm a látogatást és megjegyzést.
Tak for dit besøg og kommentar.
Kiitos vierailusta ja kommentoitavaksi.
Tack för ditt besök och kommentar.
Obrigado por sua visita e comentário.
Dziękujemy za wizytę i komentarz.
Спасибо за ваш визит и комментарий.

Groetjes, Helma