vrijdag 8 februari 2019

Middelste bonte specht en sneeuw....

Afgelopen weekend zijn we van 1 tot 5 februari  weggeweest naar Overijssel. We hadden daar ook een hut gehuurd van Han Bouwmeester.  Het zou dat weekend aardig weer worden maar de dag dat we de hut hadden gehuurd ( zaterdag 2 februari)  was het regen, natte sneeuw en pas later op de middag toen het al begon te schemeren kwam er vaste sneeuw.  We moesten dan ook in hoge ISO fotograferen want de foto's niet altijd ten goede komt. Toch een mooie dag gehad :-)*** Het is echt aan te raden om de foto's in de vergroting te bekijken. Foto's zijn in de vergroting beter van kwaliteit, dus mooier, scherper en duidelijker. Even op de foto zelf 
klikken of op de bovenste foto, dan kun je doorklikken of scrollen***.


*** Photos are of a better quality, so better, sharper and clearer on the magnification. Just click on te photo itself or on the upper picture, you can by clicking or scrolling***.
In de foto's kun je ook zien dat het soms regende, soms sneeuwde (natte sneeuw dan)  en er was een helder moment van pakweg een 20 minuten. Het zijn dus diverse verschillende foto's qua weer.

De foto's moet je echt even in de vergroting bekijken dus gewoon op de foto klikken en scrollen. 


Koolmezen in de sneeuw

Grote bonte specht - Dendrocopos major


Onderstaande foto vond ik gewoon grappig omdat deze Grote bonte specht zo leuk aan het "acrobatieken" was op die tak hahahah.....


Grote bonte specht - Dendrocopos major

 Boomklever - Sitta europaea

Merel - Turdus merula


Ook de eekhoorn liet zich geregeld zien.  
Deze was nat en ook steeds heel snel.  Ik kon mijn lens niet zo snel indraaien en daarom kon ik de punten van zijn oren in  de tweede foto niet helemaal in beeld krijgen.


Eekhoorn - Sciurus vulgari

Eekhoorn - Sciurus vulgari

Iemadn had een tak met katjes in de wal gezet en daar kwam een koolmeesje op zitten. Aan de katjes kun je nog zien dat het net weer geregend had.


Koolmees - Parus major op nret uitkomende katjes

Koolmees - Parus major


En ja........ onderstaande foto's zijn voor mij echt heel waardevol. Er kwam zowaar een Middelste Bonte Specht aanvliegen en deze had ik bijna nog nooit gezien en ook nog nooit op de foto kunnen zetten.

Foto's zijn misschien net perfect maar voor mij zijn ze goed genoeg om te plaatsen :-)


Middelste Bonte specht - Leiopicus mediusop boom

Middelste Bonte specht - Leiopicus mediusop boom

Middelste Bonte specht - Leiopicus mediusop boom

Middelste Bonte specht - Leiopicus mediusop boom

Middelste Bonte specht - Leiopicus mediusop boom

Middelste Bonte specht - Leiopicus mediusop boom

Middelste Bonte specht - Leiopicus mediusop boom

Dan nog een leuk roodborstje.....


Roodborst en Pimpelmees in de natte sneeuw

Roodborstje -  Erithacus rubecula

Roodborstje -  Erithacus rubecula

Roodborstje -  Erithacus rubecula
=======================================================

Iedereen ook bedankt voor alle leuke reacties en opmerkingen op de foto's in het vorige blog van:

"Mandarijneend -  Aix galericulata........................."

113 opmerkingen:

 1. Vaak zie je de hoge iso waarden goed terug als je de foto uitvergroot naar 100% maar in dit formaat zie je dat niet terug. Ondanks de lastige omstandigheden zien deze foto's er prachtig uit Helma. Ook de 'sneeuwslierten' storen me helemaal niet. naast de specht vindt ik ook de uitvergroting van de Eekhoorn ontzettend mooi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Henk,
   dank je voor je reactie. Het klopt dat je de hoge iso in dit formaat niet echt storend is maar ik heb toch een hele rits foto's weg moeten doen omdat die niet mooier werden met bewerken. Ik ben blij met je opmerking dat de sneeuwslierten je niet storen :-) Met de eekhoorn ben ik zelf ook wel content. Ondanks dat zijn pluimen van zijn oren er niet helemaal opstaan vind ik dit de mooiste van het hele blog.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 2. Hello, Helma! beautiful birds, I love the woodpecker and the sweet Robin. The squirrel is a cutie too. Awesome series of photos. Happy Friday, enjoy your day and weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Eileen,
   thank you for your nice comment :-)
   I would also like to link this but I am already leaving for my work tomorrow morning before 5:30 am. Maybe you can put the link in it. If that is not possible I will do it next Saturday. Then I have a free weekend ;-)
   Also a very nice weekend for you.
   Greetings, Helma

   Verwijderen
 3. WOW WOW WOW, Helma !!! You still managed some great photos, even if the weather was not good, but the Middle Spotted Woodpecker is totally fabulous! I would love to see one, but I suspect I never will. Yes, you've made me jealous again.

  My very best wishes to you for the weekend and the following week - - - Richard

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaha .... thank you for your nice and super enthusiastic response Richard :-)))) Also for me the middle spotted woodpecker was a present. Great to finally see this and also to be able to photograph. The weather conditions were not good but I wanted to show these pictures.
   Enjoy your weekend (I have to work this weekend) and also a very nice new week.

   Greetings, Helma

   Verwijderen
 4. Hi Helma! Very lovely pictures of fine birds. Have a nice weekend

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Ane,
   Thank you for your comment.
   Also a very nice weekend for you.
   Regards.

   Verwijderen
 5. Those photos are excellent Helma, the Lesser Spotted Woodpeckers, I love them.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Bob,
   I also really like woodpeckers.
   This beautiful little middle spotted woodpecker was great to see and photograph.
   Greetings, Helma

   Verwijderen
 6. Ik vind het een prachtige serie geworden. Natuurlijk springen de foto's van de Middelste Bonte Specht er uit maar ik vind de tweede foto van de Eekhoorn helemaal geweldig en ook de combi van Roodborst en Pimpel is erg leuk om te zien.

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ank,
   de middelste bonte specht was voor mij echt het hoogtepunt daar maar je ehbt ook gelijk als je zegt dat de rweede foto mooi is. Ik vind die dan ook zelf de mooiste van deze serie foto's.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 7. Spechten spreken toch altijd tot de verbeelding, prachtig om zo te kunnen meegenieten van jullie dag in de hut. Ik stel me dat voor als een gezellige bedoening met iets warms en lekkers of ben ik nu veel te optimistisch

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ben ik helemaal met je eens Rob, spechten blijven tot de verbeelding spreken en naast de uilen ben ik dus ook gek op spechten :-)
   Zo'n hut heeft geen ramen dus het is er in de winter bar koud hahahaha.... we kleden ons heel warm aan en hebben een mand met proviand mee en uiteraard thermoskannen voor thee en koffie. Gezellig is het ook al kan je niet veel praten want de vogels die horen je omdat er geen ramen in de hut zitten en je ze toch een beetje van dichtbij wil fotograferen :-).
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 8. Wat een variabele serie
  Die van de boomklever vind ik erg mooi maar ook de specht en dan die foto met het roodborstje en de pimpelmees....geweldig
  Onder de dame in de taart zat een jaquie lawson kaart...moet je eerst toestemming voor geven.
  Groetjes en fijn weekend (werkend hihi)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu hoop voor jou dat je binnen kan blijven...harde wind
   Werk ze :)

   Verwijderen
  2. Hoi Nellie,
   ja leuk he :-)))))) De specht en dan met name de middelste bonte was voor mij echt een kadootje :-) De sneeuw geeft ook iets extra's aan de foto's maar toch ik er heel veel wegdoen omdat ze veel te veel ruis hadden.
   En ohw.... er zat een Jaquie lawson in de taart. Misschien nog eens proberen dan ;-)
   Het werkweekend is gelukkig weer om maar morgen moet ik ook nog zucht......
   Voor jou een hele mooie nieuwe week.
   Groetjes

   Verwijderen
  3. En nee, was veel buiten ivm met harde wind en het verkeer wat zo nodig toch met aanhangers moest gaan rijden pfffff........
   Morgen zit ik wel binnen ;-)

   Verwijderen
 9. A really fabulous series of images, Helma. I think you will have to come here to Canada and establish a North American branch of "Helma's School of Wildlife Photography." I will be responsible for ensuring that all the spaces are taken and providing coffee and cookies at the mid morning break. Of course I will receive half the profits! Your friend and partner, David xo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whahahahahaha .... really great David to draw this response from "North American branch of 'Helma's School of Wildlife Photography'." :-)))))
   And of course half the profit for you is hahahaha .... You make me happy again with this great nice reaction David 💖 😂

   Dear greetings from your girlfriend and partner in the Netherlands xx

   Verwijderen
 10. HoiHelma,
  Ik ben blij dat je niet te lang gewacht hebt met het plaatsen van deze foto's! Zo ontzettend leuk!!!
  De eekhoorn steelt echt de show, wat een beauty. De koolmees op de katjes, maar ook op die dikke tak met zijn stekelveertjes op de kop, geweldig! En dan je roodborstjes. Die laatste twee foto's zijn echt juweeltjes, maar samen met die pimpel ook een hele fraaie! , koolmees en boomklever en acrobaatje Grote bonte specht in de sneeuw, hoe sfeervol! Ook je foto van de merel, wat een schoonheid. Maar....je voelt hem al aankomen....die Middelste bonte specht, pfffffft, die is wel heel erg gaaf, dat je die zag!!!! en geweldig,, niet een, maar -tig mooie foto's heb je kunnen maken! Ik hoef alleen maar BROCCOLI te zeggen en je weet het al!!
  Fijn weekend,
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi maria,
   ja, ik dacht kom.... ik zal ze gelijk maar laten zien hahahahahaha... De eekhoorn is ook de enige foto die een beetje normaal licht had en een beetje droog weer (al kan je aan zijn oorpluimen wel zien dat het nat was)
   Heel vele foto's konden gelijk weg want die waren echt veel te "ruizig" maar deze die heir staan waaronder ook die jij noemt met de koolmeesjes op die tak en op de katjes zijn wel aardige plaatjes hihi.... Roodborstjes blijven echt zo leuk om te footgraferen. Die met het pimpeltje in de sneeuw was ook gewoon lief om te zien :-)
   En whahahahahaha..... zag ineens allemaal broccoli voorbij komen whaaaaaaaaaaaa....... ik lag uiteraard weer vlak van deze opmerking hahahaha...
   Ik heb werkweekend en met deze storm ook nog heel druk, maar... mijn vrije dagen heb ik dan dinsdag en woensdag ;-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 11. ha die Helma
  wat een prachtige serie , ondanks het minne weer , toch schitterend gelukt
  en kijk het levert een leuke baan op in Canada , ook veel mooie natuur daar :)
  alvast een fijn weekend groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Karel,
   dank je wel voor je enthousiaste reactie :-) Het weer was inderdaad niet om over naar huis te schrijven ieuw..... maar ik heb er wel een paar leuke foto's aan overgehouden :-) Die zondag was het wel schitterend weer maar ja, toen hadden we die hut niet hahahaha...
   En ja, ik krijg zowaar een baan in Canada van mijn vriend David :-))))))
   Ik heb werkweekend maar daar kom ik ook wel weer overheen ;-)
   Jij ook nog een hele fijne zondag.
   Groet, Helma

   Verwijderen
 12. Hello Helma. Beautiful birds, and especially admire the middle-spotted woodpecker, but I love the robin. The squirrel has a beautiful photo. The falling snow added charm to the photos. Greetings.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Erna,
   the middle spotted woodpecker is also a gift for me. The squirrel is always prudent to see and redbreasts are messengers from another world :-)
   The snow indeed gives something extra to the photos :-)
   Greetings, Helma

   Verwijderen
 13. Geweldig mooie serie Helma en de spechten zeker. De ene onder de tak vond de sneeuwbui vast ook niet leuk en het leek of deze schuilde. En ook de pimpelmees en het roodborstje zo samen was helemaal schattig om te zien. De eekhoorn mag ook zeker niet ontbreken bij een bezoek aan het bos. Koddig die natte oortjes. Weekend natuurgroetjes, Tine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Tine,
   ik hou ook van spechten en wilde al heel lang de groene en de zwarte maar deze middelste is ook zeker een kadootje :-) Eekhoorns zijn sowieso altijd schattig om te zien en deze kwam er ook nog eens heel mooi bij zitten hihi..... Ik had werkweekend maar ik hoop dat jij een mooi weekend had.
   Ik wens je nog een hele mooie week.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 14. Hallo Helma
  Ondanks de moeilijke weersomstandigheden heb je een reeks schitterende meesterwerkjes getoond.Kiezen kan ik echt niet, zou ze kunnen blijven bekijken. Top fotografie zoals we van U gewoon zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Marylou,
   het weer hebben we nu eenmaal niet voor het zeggen en achteraf vind ik het ook nog niet eens zo erg :-) En zeg maar gewoon je hoor ;-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 15. De eerste foto met die twee koolmeesjes vind ik prachtig met die sneeuwvlokken. Ook op de katjes is heel mooi. Geweldig dat eekhoorntje, te schattig. En dat je dat nog mee mocht maken die specht, superdesuper. Veel liefs, Alie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Alie,
   hadden we eindelijk eens sneeuw en dan zit ik te zeuren over het weer hihi.... maar eht is inderdaad wel erg leuk als er vogels in de sneeuw zijn :-) En ja, die middelste bonte specht!!!! Echt superleuk!!
   Veel liefs,
   Helma

   Verwijderen
 16. Hola Helma, como siempre tus fotos espectaculares, el pájaro Carpintero es muy inquieto y por tanto complicado de fotografiar, así que doble mérito, enhorabuena. Feliz fin de semana. Besos.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola lola
   Estaba muy feliz de haber podido fotografiar el gran pájaro carpintero manchado, pero también el pájaro carpintero manchado medio. Nunca había visto el pájaro carpintero manchado medio en la vida real :-)
   Tuve que trabajar el fin de semana pasado pero ahora estoy libre.
   Disfruta de una buena semana restante.
   Un fuerte abrazo.

   Verwijderen
 17. Hoi Helma,
  Prachtige foto´s, en ja die eekhoorn top scherp en schitterend in beeld. Leuk de pluimen op z´n oren nat maar toch nog goed in beeld gebracht. De vogels in hun eigen omgeving die zich niet laten storen door het natte weer.
  Groetjes
  Joost&Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Joost en Nicole,
   de eekhoorn kwam echt zo dichtbij dus het kan niet anders of deze is scherp hihi... Ik kon mijn lens niet verder indraaien en daarom zie je net niet de top van zijn pluimoren.De sneeuw geeft dan toch wel iets extra's hé :-)
   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 18. Prachtig fotowerk Helma, stuk voor stuk toppertjes op zich, knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Ludo,
   het weerbeeld maakte het wel moeilijk om te fotograferen en de hoge iso was ook niet altijd even geschikt (teveel ruis). Deze foto's konden de test doorstaan ;-)
   Groet, Helma

   Verwijderen
 19. Hoi Helma.

  Prachtige serie vogels laat je zien.
  Zo mooi allemaal.
  Zeer mooi de Spechten.
  Eekhoorntje super.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Patricia,
   vooral met de middelste bonte specht ben ik heel erg blij :-)
   En ja, de eekhoorn kwam zo ook mooi tot zijn recht.
   Fijn te lezen dat je genoten hebt van deze vogels in de sneeuw ;-)

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 20. Hi Helma,
  Wonderful variety of superb images taken in far from perfect conditions.
  Love the Middle Spotted Woodpecker that looks very similar to our Lesser Spotted, the Red Squirrel is a little beauty, they always have such a cheeky look.
  Unfortunate you had such a variety of weather whilst away but your images are perfection.
  All the best, John

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi John,
   I wanted to snow but with photography I prefer a little sun and clouds hahaha ... promt on this day with camera rain, wet snow and regular snow. It gives the pictures something extra :-)
   The middle spotted woodpecker resembles that of you. I'm going to look at google what it looks like from you. Despite the more dirty weather we still had a wonderful day :-)

   Kind regards and a very nice week,
   Helma

   Verwijderen
 21. Hooi Helma
  wat heb ik genoten van je foto's geweldig.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Herman,
   fijn om te lezen dat je van deze foto's hebt genoten.
   Bij jou is het ook altijd genieten.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 22. Hello, Helma, I linked up your post, thanks for sharing with my critter party. Have a happy day and weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Eileen,
   thank you for your help with the links.
   Next Saturday I am home and can also link another post.
   I had to work the weekend but now I am free.
   For you still a very nice week
   Greetings, Helma

   Verwijderen
 23. Stuk voor stuk "pareltjes" Helma. Mijn favorieten van deze serie zijn, foto 2 en 18. Opname 8 van het eekhoorntje....SMELT!
  Lieve groetjes, Ed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je lieve Ed :-)
   De foto's die je noemt zijn ook heel natuurlijk en zo zag het er ook uit :-)
   Ja, dat eekhoorntje.... ook mijn favo 💖
   Lieve groetjes, Helma

   Verwijderen
 24. Hoi Helma,
  Wat een puike serie is dit weer!! Fantastisch hoe je dit weer allemaal hebt gefotografeerd.
  Ondanks dat de weergoden je niet bepaald mee zaten, heb je toch hele mooie opnames kunnen maken. Gaaf die spechten, echt zo ontzettend mooi!! En toch heeft de regen in die opnames ook wel weer wat, toch?! En wat een fantastische beelden van dat eekhoorntje, dat is toch super als je dit zo kunt vast leggen.
  Nou Helma...ik als zonaanbidder, moet denk ik ook maar eens op pad als Piet Paulusma slecht weer voorspeld...hihi...!! Een super serie, dikke complimenten hoor!!

  Lieve groetjes,
  Marco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marco,

   zelfs jij als zonaanbidder moet maar eens de sneeuw in hahahahaha..... het weer zat niet echt mee maar ik had wel gehoopt op sneeuw. helaas kwam dat pas aan het einde van de middag toen het ook steeds "donkerder" werd. Toch een hele mooie dag gehad en het eekhoorntje is mijn mooiste foto van die dag. Toppunt was het zien van de middelste bonte specht want die kende ik alleen van andere hun foto's en van internet en tv. Nu mooi de vogels in hun natuurlijke omgeving kunnen fotograferen :-) En thnx voor je dikke complimenten xx

   Lieve groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 25. Hi helma,
  It is always a pleasure to watch your spectacular photos. All of them are wonderful but especially loved the photos of the squirrel, they are incredible.
  All the best for you and a very tight hug
  Have a good weekend
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Maria,
   the squirrel is really a very sweet animal to see :-) I was also very happy that this came to visit us :-) Also for you already a very nice weekend.
   A big hug for you,
   Helma

   Verwijderen
 26. Hoi Helma,
  Prachtig !!
  Wat een schitterende foto reeks Helma !
  Ja jammer voor je dat het het weer niet goed was maar de foto's zijn ondanks het weer heel erg mooi. Prachtige composities, focus en scherptediepte.

  Prettig weekend,
  Els

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Els,
   ik had inderdaad liever wat zon gehad of de hele dag lekker sneeuw maar ja, het weer hebben we nu eenmaal niet voor het zeggen.Heel veel foto's zijn dan ook in de prullenbak terecht gekomen :-) Ik vind eht fijn te lezen dat je van deze foto's hebt genoten :-)

   Jij ook heel fijn weekend.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 27. Hoi Helma,

  Ben benieuwd wat voor lens, telelens, je hebt gebruikt bij het maken van deze mooie foto's.
  Heb je buiten gefotografeerd of door het glas binnen ?

  groetjes,
  Els

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Els,
   deze foto's heb ik gemaakt met mijn Sony telelens G 70-400 F4-5.6 G SSM.
   Er was geen glas bij deze hut maar grote open luiken. De foto's zijn dus als het ware "buiten" genomen.

   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 28. Hallo Helma
  Ondanks het feit dat het misschien wat minder mooi weer was ben je er toch in geslaagd een prachtige serie te maken. .
  Groetjes Bets

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Bets,
   de sneeuw geeft toch wel iets extra's maar die natte sneeuw en regen was minder leuk.
   De foot's in dit blog zijn dan ook door een strenge selectie gekomen om te plaatsen ;-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 29. Hoi Helma,
  gave blog hoor met de middelste bonte specht als hoogtepunt... ( voor mij dan)
  Ik vind de sneeuw echt wat toevoegen. Mooi hoor!!!
  Groet. Geert
  www.stieltjeskanaal.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Geert,
   ja, die middelste bonte specht was ook voor mij het hoogetepunt van die dag. Je weet dat ze bestaan en ziet ze eigenlijk alleen op tv of internet en nu zit ie ineens voor je lens. Ik wist dat hij daar zat en daarom wilde ik ook daarheen. Niet verwacht deze te zien maar hij kwam daar echt een aantal keren buurten en dat was echt zo gaaf!!!! De sneeuw voegt ook echt iets toe maar de regen en natte sneeuw vond ik wat minder. Ik had liever of zon of de hele dag verse sneeuw gehad maar ja, fat hebben we nu eenmaal niet voor het zeggen ;-)
   Dank je voor je bezoekje en je reactie :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 30. Wat een barre weersomstandigheden zeg, winter ten top! Wel super voor de foto's hoor, geeft een extra dimensie. De eekhoorn zo schattig! De mezen en merel en GBS mogen er ook zijn, maar dan de middelste, wauw, wauw! Daar zal je ook blij mee zijn, wat een mooi spechtje. Mijn zoon woont in Twente en afgelopen zomer heb ik er een gehoord en gezien in zijn tuin, voor het eerst in mijn leven en nu dan nog eens op de foto...Maar jij hebt hem, leuk voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Willie,
   het was die dag inderdaad "echt winter" als had ik liever de hele dag dan lekker sneeuw gehad en net de halve dag regen en natte sneeuw maar ja, dat hebben we niet voor het zeggen. Wat er wel kwam aan sneeuw hebben we dan ook zo goed mogelijk benut.
   Jaaaaa...... die middelste bonte specht is echt een kadootje geweest. ik wist wel dat ie daar zat maar dan moet je hem ook nog maar te zien krijgen!! Geweldig dat je deze mooie specht bij je zoon in de tuin hebt gezien en gehoord. dat biedt je wel kansen om daar eens in de tuin te gaan zitten met je camera ;-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 31. Die middelste bonte specht wat een grappig beestje, nooit eerder gezien.
  Altijd weer mooie foto's.
  Gr Jan (Wilde een Tuin)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jan,
   de mibo is ook echt een hele mooie specht. Qua kleur net zijn grote broer de gbs maar toch zijn de kleuren van de mibo fijner en mooier :-)
   Dank je wel voor je reactie.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 32. Wat een schitterende foto's weer Helma .Tja iso waarden en dergelijke weet ik niets van maar wel dat je foto's haarscherp zijn .En eindelijk kan ik nu zeggen deze vogeltjes heb ik in het echt gezien haha .Pas nog zo'n klein roodborstje hier achter ,zo schattig .Helaas zijn er weer veel bomen [ groot en klein ] weggehaald hier dus ook weer minder vogels om te zien .Ik heb in elk geval weer erg genoten van jouw mooie foto's
  Lieve groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Elisabeth,
   de iso is dat je met hoge resolutie moet footgraferen en dan krijg je erg vel ruis in je foto's wat de foto's er niet mooier op maakt. En wat gaaf dat je al deze vogeltjes wel in het echt hebt gezien hihi.....
   Jammer dat er veel bomen zijn weggehaald :-( Er komen steeds minder plekken waar de vogels zich veilig voelen. Fijn dat je weer van deze foto's genoten hebt :-)
   Lieve groetjes, Helma

   Verwijderen
 33. Hallo Helma,
  Jullie hebben inderdaad een mooie dag gehad.
  Al die soorten staan er mooi op, maar de Middelste Bonte Specht ! Wauw !!
  Super lijkt me dat om die zo goed in beeld te krijgen.
  Zag deze soort op Lesbos maar dat valt in het niet bij hoe jullie hem zagen.
  Super foto's !
  Groet Bert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Bert,
   dat hadden we zeker alleen had ik of iets meer zon of meer vaste sneeuw gehad maar ja, het weer hebben we nu eenmaal niet voor het zeggen. het was wel genieten van alle vogels en eekhoorns die we die dag zagen :-)
   Die middelste bonte specht was ook echt voor mij een kadootje :-))))) Als jij hem op lesbos hebt gezien dan heb je hem mss ook kunnen fotograferen. Je zegt dan wel dat hij in ht niet valt zoals wij hem zagen maar jou fotografie kennende...... ;-)
   Groet, Helma

   Verwijderen
 34. Reactie van Marjolein via de mail
  =================================
  Ha Helma,

  Hoe gaat ie? Heerlijk dat jullie een paar dagen weg waren om te genieten.

  Je foto's zijn geweldig, de sneeuwvlokken geven de vogels iets extra's.
  Tuurlijk was het leuker als het mooier weer was, maar dat hebben we niet
  voor het kiezen. Je was er ff lekker uit, alle sores thuis gelaten en
  fliepsen maar.

  LG (ook voor Henk),

  je ouwe buuf Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey lieve buuf Marjolein :-)
   het was ook heerlijk om er even uit te zijn,. Even andere omgeving, lekker wandelen en lekker eten en veel veel zien :-)))) Heb je LG aan Henk doorgegeven ;-)

   Liefs van mij,
   je ouwe buuf Helma

   Verwijderen
 35. Super series of shots Helma. Top quality photography.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Marc,
   Nice to see you :-)
   Thank you for your compliment reaction about these photos :-)
   Greetings,

   Verwijderen
 36. Hoi Helma,
  Ondanks de slechte lichtomstandigheden en de hoge iso-waarden zien je foto's er in de vergroting toch prima uit, hoor. Zo'n dagje vogelhut is altijd leuk, zeker als er wat bijzondere soorten langs komen.Jullie hadden gelukkig ook een eekhoorn en natuurlijk de jaloersmakende middelste bonte specht. Die heb ik nog nooit gezien.
  Groetjes, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Dick,
   dank je wel dat je er ook even met een professioneel oog naar hebt gekeken Dick :-) Er zijn echt heel veel foto's in de prullenbak gegaan en deze die nu in het blog staan konden er mee door waarvan sommige nipt!
   Zo'n dagje hut is ook leuk al weet je nooit van tevoren wat voor weer je dan hebt zucht....... Nou ja, het was toch een onwijs leuke dag. Veel gezien en gewoon ook genoten :-) Die middelste bonte specht was echt een kadootje :-))))))) Ook jij gaat die een keer tegenkomen.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 37. Schitterend Helma, wat een geweldige mooie vogel en eekhoorn serie laat je weer zien
  Ondanks de wat minder omstandigheden en slechte licht, super mooie foto's met die vallende sneeuw
  Geeft een prachtig winters sfeertje aan deze super gave foto serie,
  Bijzonder dat de katjes al zo vroeg uit gekomen zijn begin februari,
  maar het maakt met die vogel wel weer een geweldig mooi plaatje.
  Groetjes, Bram

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Bram,
   de sneeuw gaf deze foto's ook echt wat extra's mee :-) Het was alleen zo jammer dat we eerst natte sneeuw en regen hadden en pas tegen het einde van de middag vaste sneeuw. Maar ik ben toch blij dat we daar zaten want ik had die eekhoorn en middelste bonte specht ook echt niet willen missen :-)
   De natuur is sowieso super in de war maar net wat je zegt. het geeft dan wel weer een heel mooi plaatje :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 38. Hoi Helma,
  Plaatjes onder de typisch Nederlandse winterse omstandigheden hebben ook wel wat. Natuurlijk hoop je tijdens een dag in een hut op droog helder weer maar je hebt het niet voor het kiezen. Het eekhoorntje, de koolmees op een "voorjaarstak" en natuurlijk de middelste bonte specht stelen de show. De roodborst in de sneeuw is een prachtige afsluiter.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Kees,
   daar ehb je ook wel weer gelijk in hoor alleen had wat meer zon toch wel lekker geweest hihi... Sneeuw, een blauwe lucht en wat zon maar ja, dat hebben we nu eenmaal niet voor het zeggen. Toch ben ik echt wel blij met deze plaatjes hoor:-)
   De eekhoorn vond ik echt heel leuk maar die middelste bonte specht stal echt de show!! Dat roodborstje in e sneeuw is ook heel leuk om te zien :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 39. ondanks de slechte licht omstandigheden toch prachtige foto's. Vooral het eekhoorntje, de spechten en tenslotte dat roodborstje op de besneeuwde takken. Toch wel heel leuk dat je die vogeltjes in een winters landschap kon fotograferen. Je boekt een hut ruim van te voren en dan is het afwachten. Ik had het geluk ooit in Espelo in 2017, ook in februari.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ghita,
   dit zijn ook een beetje de enige foot's die door de selectie heen konden. We hebben ook echt heel veel weg moeten gooien maar het was wel een superleuke dag :-) Dat eekhoorntje maakte veel goed maar ook het zien van de mibo was echt super! Klopt, je boekt een hut ruim van te voren dus is het afwachten wat voor weer je dan hebt. Jij had de sneeuw in Espelo in 2017. Altijd mooi die sneeuw een echt iets extra's voor de foto's.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 40. Kijk dat vind ik nu nog eens super lief van je.
  Je zoekt weersomstandigheden op waar een paar groene kaplaarzen goed van pas komen.
  En dat groen van die laarzen kleurt dan weer perfect bij mijn eigen kleurtje 😇

  Wat een prachtig en sfeervol blog.
  Je ziet de sneeuw vallen, soms als vlokjes en soms heb je er een meesterlijke bokeh van gecreëerd, werkelijk fantastisch.

  Je eekhoorntje zorgt voor vulling in mijn kwijl bakje.
  Maar ik ben werkelijk ondersteboven van het meesje op de katjes.
  Wat een super plaat is dat zeg.

  Ik heb deze foto ook aan onze twee katjes laten zien.
  Die zitten nu met hun pootjes over koppie onder de bank, bang dat er een vogel op landt 😜

  Wat een heerlijk sfeervol blog maatje.

  Liefs xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahahaha....... wat ben je toch een geweldig mens maatje hahahah.... dat van die groen kaplaarzen vind ik echt helemaal geweldig :-)))))))))))) Ik zie het ook zo voor me. Jij met je groene kleurtje *gniffel* en dan met die groen kaplaarsjes aan hahahaha....

   De sneeuw bleef later op de middag ook echt liggen. Daarvoor was er regen en natte sneeuw en dat zie je inderdaad in de foto's. Het was een dag met veel afwisseling qua weer en soms had dat toch wel weer iets extra's :-)

   Van die eekhoorn (de tweede foto) was ik zelf ook al aan het kwijlen greslagen whaaaaaa...... want dat was de enige foto die ik heel mooi vond hihi..... en jij bent dus in "katzwijm" geraakt van de katjes ;-) Ze stonden zowaar al in bloei!!!!

   En hahahaha... ik zie je katten zo met de pootjes over hun koppie onder de bank liggen hahahaha.... echt geweldig. ja had me moeten zien heir hahahaha....
   Heerlijk dit!

   Liefs van mij,
   xx

   Verwijderen
 41. Ondanks het slechte weer toch nog hele mooie fotos gemaakt. Ik vind het eekhoorntje prachtig. De spechten zijn ook mijn favorieten. Middelste bonte specht hier nog nooit gezien. Roodborstje op de sneeuw is ook prachtig. Fijn dat je een aantal dagen weggeweest bent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Caroline,
   het was ook echt lekker om even weg te zijn. De zondag (3 februari) was het zelfs heel lekker zonnig en windstil. het dagje fotograferen was dan niet met zo mooi weer maar toch hebben we genoten. Deze vogels zien en dan ook nog een mooi eekhoorntje is gewoon superleuk.
   Groetjes

   Verwijderen
 42. Extraordinarias fotos de estas aves bajo la lluvia y la nieve, me han encantado. A mi me gusta mucho fotografiar los días de lluvia, los resultados son sorprendentes. Enhorabuena Helma, un fuerte abrazo desde España.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola Germán
   Gracias por tu bonito comentario. No es fácil fotografiar bajo la lluvia o la nieve, pero estas fotos aún se veían hermosas. También te gusta fotografiar en la lluvia o la nieve. Me alegra leer que les gustaron estas fotos :-)

   Un fuerte abrazo,
   Helma

   Verwijderen
 43. Hoe mooi je foto's in de regen, het zien van vogels bij koud en slecht weer is een les in leven en natuur. De eekhoorn is schattig, ik heb nog nooit zo dichtbij gezien.
  Veel kusjes, Helma.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. ha die Helma
  wat ik las , of je nu doorklikte of niet
  is dat je van de ppsjes genoot
  kijk en dat is wt ik wil , een glimlach hier en daar
  met de hakken gaat het goed , de plannetjes van nieuwe wandelingen in de maak

  fijne avond groet , Karel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey karel,
   ik geniet inderdaad altijd van de pps'jes (als ik ze tenminste kan openen hahahaha... Heel fijn om te lezen dat het met de hakken goed gaat en je nieuwe plannetjes hebt liggen :-)
   Ook voor jou nog een hele fijne avond.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 45. I love the charm of the snowflakes and those beautiful birds. Wonderful shots.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Stunning bird photos, Helma. It's so nice to see them up close. Thanks for sharing and have a lovely new week.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Hallo Helma,
  Fraaie serie met de afwisselende omstandigheden van sneeuw en regen. Ik hou daar wel van, de sneeuwvlokken in beeld geven net dat beetje extra sfeer, net als de regen. Leuk zoals je de eekhoorn heel dichtbij hebt kunnen fotograferen, en ook de middelste bonte specht is natuurlijk super om vast te kunnen leggen. En dat is jou goed gelukt! Ook het roodborstje erg leuk met de sneeuw kunnen vast leggen, al met al heb je een mooie reportage neergezet van de de dag in de hut, en fijn dat je de kijker mee laat genieten.
  Groetjes, Hanry

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Hi Helma,
  Ondanks alle "tegenslag" is het toch een mooie serie foto's geworden.
  Wat super dat je de Middelse bonte specht hebt gezien en kunnen fotograferen! Deze specht heb ik nog nooit gezien. Natuurlijk wel de 'gewone' Bonte specht, die zien wij veel op de Veluwe en regelmatig bij ons in het park.
  De foto van de Koolmees op het takje met katjes vind ik erg mooi. Ook de foto's van het Roodborstje in de sneeuw vind ik super.

  Groetjes,
  Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Dag Helma, Wat een mooie serie van de specht, mijn favo vogel....maar het koolmeesje op de katjes is ook super ! Het roodborstje in de sneeuw is ook prachtig, hij steekt zo lekker af!

  Groet Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Bij jou krijg ik echt een winter gevoel bij ons is het nog niet zo geweest grappige foto's lieve groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Je hebt super mooie foto´s hoor Helma.
  Vind het knap werk om met donker weer zo te fotograferen.
  Prachtig om te zien en de koolmees op het takje met de uitgekomen katjes is heeeeeel mooi.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 52. wat minder weer, maar dat valt in deze reeks niet zo op Helma..

  de middelste bonte specht steelt hier wel de show..

  maar dat eekhoorntje staat er ook schitterend op


  en zo'n roodborstje is altijd "schattig"

  een genoegen om dit te zien

  fijne start van de week gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Dzięcioł cierpliwie Ci pozował..., piękne zdjęcia Helma!, pozdrawiam

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Een goede fotograaf laat zich niet afschrikken door wat regen of sneeuw, dat heb je in deze mooie serie weer dubbel en dik bewezen.
  De Middelste Bonte specht heb je echt heel mooi kunnen 'vangen', dikke chapeau hoor ! Het schattig eekhorentje is druk bezign heel mooi ! Dat roodborstje... zalig om te zien. Een zalige serie Helma ! Vele foto's kunnen zo aan de muur !

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Pura magia e encanto, em cada imagem, Helma!
  E apesar do tempo não ter ajudado, todas as imagens, estão maravilhosas!...
  Uma daquelas publicações, para ficar apreciando ao pormenor!... Fabuloso trabalho fotográfico, Helma!
  Beijinhos! Feliz semana!
  Ana

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Hallo Helma, wat een prachtige foto's laat je hier weer zien. De eekhoorn vind ik erg geslaagd en gefeliciteerd met de middelste bonte specht. Die moet ik nog tegenkomen!
  Groeten, Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Ha Helma,
  je had dan wel sombere omstandigheden, sombere foto's zijn het niet. Er zitten echt juweeltjes tussen. Sowieso top natuurlijk dat je de middelste bonte specht gezien hebt. Foto 14 tussen de vallende sneeuwvlokken is uniek; foto 15 is heel mooi.
  Je eekhoorntje staat er top op. De laatste 2 roodborstjes in de sneeuw: droomplaten. O ja, koolmees op katjes is ook heel leuk en de daaropvolgende zit weer in mooi licht. Ik denk echt dat je het beste eruitgehaald hebt; complimenten dus.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Hallo Helma
  eine Auswahl, und das im Winter bei schlechtem Wetter, erstklassig, das Eichhörnchen ist der Star und der Specht hat sich für dich genau in Position gesetztt ;-))
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Fantastic shots Helma, specially the woodpecker.. Love this bird.. Congrats..

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Hoi Helma,
  Mooie variatie van vogels, wel zeldzaam de Middelste Bonte Specht staat er mooi op die kom je niet zo vaak tegen. Leuk de Koolmees op die witte bolletjes, ook de Roodborst in de sneeuw.
  De Eekhoorn kwam op bezoek dan kan je dag niet meer stuk.
  Ben ook eens daar geweest en heb niet veel gezien dan de gewone vogels die ik bij ons tegen komt, heb weer genoten van je serie.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Hoi Helma,

  Wat een supermooie serie laat je hier zien zeg. Toen ik je inleiding las dacht ik donkere foto's met veel ruis te gaan zien, maar ze zijn echt geweldig. Ruis is nauwelijks te zien ondanks de hoge iso-waarde en ze zijn prima scherp. Natuurlijk zijn de andere ook mooi, maar je middelste bonte is subliem, ik zou ze zo wel willen maken en dat ook nog met sneeuwval hetgeen deze foto's een absoluut een kers op de taart geven, prachtig.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Reconfortantes imágenes, querida Helma. Me han transportado hasta tu bellísimo Norte. Un fuerte abrazo desde Asturias.

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Goedemorgen Helma,

  Ik ga klein proberen om te beginnen. Gaat steeds echt niet zo lekker. Toch probeer ik weer. Je foto's van deze vogels heb je mooie foto's van gemaakt. Geen weer toch kon je prachtig foto's maken Helma. Foto's zijn echt goed gelukt. Bonte specht hebben prachtig kleuren. Heel mooi!
  Fijn weekend. Lieve groetjes Jacqueline & Ferry.

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Ongelooflijk hoe duidelijk jij die lieverds op de plaat weet vast te leggen. Het is steeds weer een openbaring als ik hier op bezoek kom.

  BeantwoordenVerwijderen
 65. These are such beautiful photos! Thanks for sharing!

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Dag Helma, wauw wat een schitterende foto's. Op 1 dag allerlei soorten weer, het komt vaker voor, maar zo krijg je het wel heel goed mee. Ik vind het geweldig met de sneeuw erbij. En die koolmees met katjes heeft ook wat. Maar het absolute hoogtepunt is zeker de middelste bonte specht. Bont is ie zeker met al die mooie kleuren! Heel gaaf! En het eekhoorntje ook niet te vergeten, wat zijn dat toch heerlijke dieren. Bedankt weer voor het mee laten genieten en veel groeten van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Ik ben heel blij dat je ons laat meegenieten van deze schitterende foto's. Heb ze stuk voor stuk heel rustig bekeken en genoten van elke foto. Het is echt de moeite om ze in het groot te openen, ZO MOOI.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een berichtje achter te laten op mijn blog, ik stel dat zeer op prijs.
Bedankt voor je bezoek en reactie.
Groetjes, Helma

Thanks for your visit and comment.
Merci pour votre visite et commentaires.
Gracias por tu visita y comentario.
Grazie per la vostra visita e commento.
Köszönöm a látogatást és megjegyzést.
Tak for dit besøg og kommentar.
Kiitos vierailusta ja kommentoitavaksi.
Tack för ditt besök och kommentar.
Obrigado por sua visita e comentário.
Dziękujemy za wizytę i komentarz.
Спасибо за ваш визит и комментарий.

Groetjes, Helma