vrijdag 16 januari 2015

Fotohut van Glenn Vermeersch........1

We wilden graag eens naar een van de hutten van  Glenn Vermeersch.  Al op tijd hut 2 gereserveerd voor 11 december want die week hadden we vrij. Zoals zo vaak ben je wel van het weer afhankelijk maar toen de datum 11 december steeds dichterbij kwam werd het weer ook al beroerder. We hebben ons niet uit het veld laten slaan en zijn ondanks de vele regen toch gegaan. Foto's zijn daarom wat donker maar toch de moeite  waard.


In dit blog laat ik dan ook een selectie zien van de vogels die we daar troffen en er komen nog meer blogs die wat specifieker op een soort gericht zijn of weer een verzamelblog.


***Foto's  zijn  in de vergroting beter van kwaliteit, dus mooier, scherper en duidelijker. Even op de foto zelf klikken of op de bovenste foto, dan kun je doorklikken of scrollen***.


Om te laten zien in welke omstandigheden wij fotografeerden zal ik jullie in ieder geval deze onderstaande foto tonen.


Regen, regen en nog eens regen.......

Maar zoals ik al zei: We lieten ons niet uit het veld slaan.......


Bonte specht bonte specht (Dendrocopos major)

 Merel  vrouw (Turdus merula)

 Boomklever (Sitta europaea)  11dec2014

Fazant (Phasianus colchicus)

Groenling (Chloris chloris)

Groenling (Chloris chloris)

 Merel man (Turdus merlula)

Vlaamse gaai (Garrulus glandarius)

Bonte Specht  bonte specht (Dendrocopos major)

Boomkruiper  boomkruiper (Certhia brachydactyla)

 Roodborstje (Erithacus rubecula)

 Vink vrouw

We gaan er gewoon nog eens heen want de hutten zelf zijn echt een aanrader :-)=============================================================

Iedereen bedankt voor alle leuke reacties en ook de complimenten op de foto's in het blog hieronder van:

"Ransuil  (Asio otus)............................................."

175 opmerkingen:

 1. your photos are gorgeous! i'm very impressed and would never have guessed you were dealing with bad weather!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Theresa,
   It was not really easy to make these pictures in the bad weather.

   Verwijderen
 2. Despite the rainy weather you have a wonderful birds, and of course pictures. There's even my favorite, Robin. Yours sincerely.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Erna,
   the robin is a beautiful bird. Because of the rain it was a dark day but I was very happy with these pictures:-)
   Dear greeting; Helma

   Verwijderen
 3. Hoi Helma,
  Bikkels hoor om met die regen toch te gaan. Je ziet maar weer dat je er toch een topdag van hebt kunnen maken. Wat een mooie foto's weer. Het spechtje van ft.3 mooi hoor, de merel ook een mooie houding. De groenlingen ft. 7 en 8 allebei mooi, de gaai van ft.10 ook wel wat G+ tikken waard ;-) Maar de mooiste:
  Op de derde plaats het vinkje met dat snoezige opwaai-veertje,
  Op de 2e plaats de fazant
  en tadaaaaaa:
  Op de eerste plaats met stip: de roodborst! Wat een goeie is dat!
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We moesten er nog wel even goed over nadenken of we nou wel of niet zouden gaan maar we besloten toch te gaan. Het weer viel echt ontzettend tegen maar niet heengaan betekent ook echt helemaal niets aan foto's. Nu toch aardig wat foto's ook al zijn die wat donker uitgevallen. 's Middags om even na 14:30 uur even een waterig zonnetje gehad en daarna was het weer gebeurd. Toen was het ook echt klaar want het werd echt te donker om nog te fotograferen. We gaan er zeker te weten nog eens heen.
   Ik wist wel dat je dat roodborstje zou kunnen waarderen hihi.... Dit was ook de enige foto die ik nog geschikt vond om te plaatsen en dat wazige vond ik wel wat hebben :-) En ja, hahahahaha... die gaai heeft ook wel feeling voor de google+ klikken. Inmiddels zijn er op die ene gaai al zoveel binnengekomen dat ik echt even niet weet of ik er wel zo blij mee moet zijn!!!! Mooie selectie heb je uitgekozen :-)
   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 4. dat is werkelijk een droomhut Helma
  je foto's zijn sprookjesachtig mooi!!! helemaal top!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat klopt Anneke, althans wel om te fotograferen.
   het was er lekker warm binnen en je kon ook nog ontspannen zitten. Staan kon je er echter niet. de foto's met met de wazige beelden hebben inderdaad iets van een sprookjesachtige uitstraling :-)

   Verwijderen
 5. It's a great series of pictures, Helma. We can never control the weather so sometimes we just have to go ahead with our plans regardless. I am glad that you went and enjoyed the birds and now you know how lovely the cabins are and you will be able to return to enjoy them in good weather.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. It is true David, we can not control the weather and that's why we decided to go. It was 2 1/2 hours away but we are glad we went. It is there a beautiful setting and the cabin was very pleasant. When the photos too well my day better than expected could not really go wrong. We will definitely go back there.

   Verwijderen
 6. Your birds photos are superb with a special ambiance !! Thank you Helma for your positive comment on my film and your suggestion. I will try in the future film to add me but it is difficult because my first language is french (Québec) and I need a lot of practice to made the film in english but...I will try my best in the next films.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Dominicque,
   I did not know that your first language was French. You speak very good English and that comes in your film very well and smoothly over:-) I think you also in french can tell what you do and what you show only the English language is becoming more and more easily absorbed and heard. You make really beautiful nature documentaries, and I'm grateful for.
   Best regards,
   Helma

   Verwijderen
 7. Hoi Helma,
  zal wel flink koud en klam geweest zijn in de hut. Maarreh... aan de foto's is het rotweer niet af te zien. Prachtig heldere beelden. De fazant knalt er heerlijk kleurrijk uit. De groenling met een beetje spiegeling (8) is heel mooi. Maar het roodborstje... superplaat!
  hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat viel wel mee Corrie want er stond een elektrisch kacheltje :-) Het was dus eigenlijk wel behaaglijk in die hut. En toch was het echt rotweer hoor. De foto's heb ik wel bij sommige iets lichter moeten maken want anders zag je niet eens de mooie tekening in de veren. Toch gaf dit natte weer best wel sfeer want het roodborstje en ook de merel zaten daardoor een beetje in de grondmist. Leuk hé dat roodborstje zo :-).
   Hartelijke groet, Helma

   Verwijderen
 8. Helma toch....prachtig die regenfoto en je serie. Ik mag je wel zeggen,
  dat ik met veeeel mooier weer, veeeel slechtere foto's hebt gemaakt!!!
  Mijn favoriet is de Boomklever, die ken ik alleen in beweging......
  Ik wens je een goed weekend. Gr Jan W

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaha... ik moest toch wel even beetje lachen hoor jan toen je zei dat je met veel mooier weer met nog veel slechtere foto's thuiskwam hihi..... Ik maak ook echt niet altijd mooie foto's in slecht weer hoor. Het voordeel van een hut is dat de vogels je niet zien (althans meestal niet) en je toch mooie plaatjes kan maken. Je moet wel vaak de foto's wat lichter maken en in overbelichting fotograferen want anders zie je met die weer alleen silhouetten Ik heb werkweekend. Gister dagdienst en vandaag middag /avond. her weer is niet al te best dus zo erg vind ik dat dan niet ;-)
   Groetjes, Helma.

   Verwijderen
 9. De merel (man) en het roodborstje komen niet zo prettig uit de verf. Voorgrond (waas) vind ik niet zo mooi maar de andere foto's zijn helemaal des Helma's :) Bij regenweer horen donkere wolken en het onvermijdelijke gebrek aan licht waarbij je maar al te vaak tot de limiet van je instellingen moet gaan. Het is aan de foto's niet af te zien en de kwaliteit is dan ook ronduit verbluffend

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er bewust voor gekozen om deze foto's toch te plaatsen want ik vond ze wel wat hebben zo in de grondmist Henk. Het is inderdaad niet jou ding maar veel anderen vinden dit juist wel weer prachtig. Maar geod dat we allemaal een verschillende smaak hebben hihi.... Ik heb heel wat met mijn instellingen gespeeld die dag en bij iedere foto moest dat ook weer anders. Ik ben zelfs tot in de M stand gaan fotograferen waar ik anders vaak in de A stand sta te klikken. Overbelichting, hoge iso, heel veel weggooien en bijstellen. Maar er zijn inderdaad mooie plaatjes uitgekomen (Het was ook de eerste keer dat ik met mijn nieuwe camera aan de gang was).

   Verwijderen
 10. Che meraviglia le tue foto! nitide con una bella luce e colori vivaci come sono i protagonisti di questo reportage! Complimenti, ciao Cri

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ciao Cri,
   molto bello leggere che queste immagini si etichettato come una stella:-) Sono contento che ti sia piaciuto queste foto. Ancora grande giorno.
   Saluto, Helma

   Verwijderen
 11. ha die Helma
  wat een prachtige opnamen , ik denk dat wij bezoekers alle blij zijn dat jij je niet uit het veld liet slaan , en een dagje slaap ging inhalen , heb je wel verdiend hoor
  dat Roodborstje in de mist is mijn favo , en er was gelukkig geen verf in de buurt , daarom juist vind ik ze mooi
  zag dat je het druk bij me had :) kom er op terug , ik kruip onder de wol
  en wens jullie een fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Karel,
   we hebben echt even zitten dubben van wel of niet gaan maar aangezien we toch vrij waren en de gerichten waren dat het inde middag wat mooier zou zijn, heeft ons over de streep getrokken. Helaas werd het weer er niet mooier op en alleen in de middag een kwartiertje een waterig zonnetje gezien om gelijk daarna helemaal donker te worden. We gaan er sowieso nog eens heen hoor. Jij ook fijn weekend. Ik moet zo weer naar mijn werk.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 12. Helma,
  You are so fortunate to see all these birds and photograph them to your heart's delight.
  I can't emphasize how much joy your bring to all of us through your lens, which exclusively looks at the splendor of nature.
  If I don't say, Bravo, I won't feel right. So, Bravo Helma!!

  Peace :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. You're a sweetheart Chandra:-)
   I always enjoy myself a lot of these beautiful nature and its inhabitants and as my visitors there too so enjoy than I really am a very happy person:-) Thank you for your nice comment.

   Kind regards, Helma

   Verwijderen
 13. Dear Helma,

  Your photos are fantastic, just beautiful!!! Thank you so much for sharing your nature photos, you have an amazing talent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Linda,
   Do you enjoy these pictures and I love you beautiful clips and text pictures:-) Nice that we can share it this way:-)

   Verwijderen
 14. A wonderful series of shots.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nou helma, dat lijkt me toch een vette buit,
  geweldig wat jij zoals gezien hebt,
  heerlijk rustig in het bos:-)
  genieten van de stilte en dan thuiskomen met een kaartje vol met schatten,
  toppie,

  heb het goed dit weekend hé
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohw... maar dat is het ook inderdaad hoor Dien!
   Ik had ondanks het slechte weer de dag van mijn leven. Mooi warm zitten, een uitgebreide lunch en tas vol lekkers mee en mooi zitten in die hut die ook nog lekker warm was hihi..... Het kaartje vol schatten was ook meer dan we verwacht hadden :-) Ik had werkweekend maar morgen ben ik vrij ;-)

   xxx

   Verwijderen
 16. Hoi Helma, prachtig vogel bericht weer, mooie zijn de fazanten he, wel moeilijk te fotograferen, zijn altijd snel weg.
  Groetjes kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was ook echt leuk om al deze verschillende vogels te zien Kees :-)
   Van die fazant komt nog een speciaal blog want ik vond eht echt heel leuk dat hij daar ook kwam snoepen :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 17. Reacties
  1. Takk Dirk,
   det var også en masse forskjellig fugl mat, men også ta et bad:-)

   Verwijderen
 18. Ach, wat jammer, Helma. Het is ook aldoor zulk akelig weer. Ik vind dat je -zeker voor de weersomstandigheden- geweldige foto's hebt. Wat een variatie aan vogels zit daar. Kan me voorstellen dat je nog eens gaat. Het zal toch wel eens ophouden met regenen? Fijn weekend. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was te verwachten Joke maar desondanks hadden we toch een hele leuk dag. natuurlijk is een zonnetje erbij zoveel meer maar dat hebben we nou eenmaal niet zelf in de hand. We gaan daar zeker te weten nog eens heen want de locatie is echt top en de hut ook! Ik had werkweekend dus vandaar mijn late reacties overal.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 19. Helma, nou ondanks het slechte weer heb je weer een paar prachtige platen kunnen maken. De vogels hadden in elk geval geen last van de nattigheid zo te zien en werkten allemaal mooi mee om er zo voordelig mogelijk op te komen staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sommige vogels, bv de sijsjes gingen zelfs badderen, maar die foto's komen allemaal nog. Ik had op de groen specht gehoopt en op de eekhoorn maar die bleven kennelijk door het slecht weer wel weg. Maakt ook niet uit hoor, wan we hadden echt heel gezellig zo :-)

   Verwijderen
 20. Helma gelukkig maar dat we het weer nog niet kunnen regelen dan blijft er nog iets natuurlijke,maar je bent toch maar gegaan z.on hut is onbetaalbaar,moet je eens kijken waar je mee thuis komt ik geniet met je mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En zo is eht Bas want stel je voor dat we dat ook al zelf zouden kunnen regelen!!!
   Zo'n hut is ook echt onbetaalbaar als je ziet wat je aan schatten mee naar huis neemt. Bovendien was het ook ontzettend gezellig :-)

   Verwijderen
 21. Ondanks het bagger weer wat jullie hadden vind ik de foto toch best heel goed geworden Helma.
  Ik vind ze gewoon allemaal heel mooi.
  Het lijkt mij ook een prachtige hut om te zitten, ik zit tegelijk ook even op die site te kijken.
  Kan alleen zo snel niet ontdekken waar dit precies is.
  Als jullie er nog eens heen gaan, houd ik mij aanbevolen, zou graag weer eens in een hut zitten.
  Fijn weekend,
  groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik lees net dan het in België is, dat is even te ver voor op en neer te gaan.
   Wie weet lukt het een keer met een andere foto hut, dat ik een keer mee kan.
   Groetjes Irma

   Verwijderen
  2. Het was ook baggerweer Irma maar daar hebben we zelf geen invloed op. Toch konen we nog aardige foto's maken en het mooie was dat je vanuit 2 standpunten kon fotograferen. Door glas fotografeerde je wat hoger en op de bodem had je ook gaten waar je liggend kon fotograferen. Daar heb ik dan ook de fazant en groenling en roodborst etc gefotografeerd. Deze hut stat inderdaad in Belgié en is 1 van de 7 hutten die Glenn heeft. Je doet dit niet in een dag. Ik had werkweekend en vandaag vrij maar die stond vol met afspraken. Nu gelijk weer 3 dagen achter elkaar werken.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 22. Fantastic images, everyone. Thanks Helma.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Bob,
   I go back again for more birds there but also for the owl:-)

   Verwijderen
 23. Wat zal dat een bijzondere ervaring zijn geweest, het fotograferen vanuit zo'n echte fotohut. Ik heb de site van Glenn bekeken: schitterend.
  Geweldig dat je ons weer laat meegenieten van de mooie foto's. Door steeds jouw blog te bezoeken neemt mijn kennis toe, nu ook, de vogels die ik wel of niet ken kan ik in detail nog eens goed in mijn geheugencellen opslaan - ook handig met het vogels tellen. Ga ik morgen doen, mijn ruiten zijn nog te vies en mijn tuin te onrustig na het grote snoeien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was het ook Zem :-) En de hutten van Glenn zijn echt de moeite waard. Schoon, helder, warm en prachtige ligging. Leuk om te lezen dat je kennis hierdoor ook wordt vergroot en dat heb ik weer met jou blog over de tuin en zijn planten, struiken en bomen :-) Ik hoop dat je heel veel vogels hebt weten te tellen.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 24. ha die Helma
  ben ff bij jou reacties na een goede nachtrust , ja ik werk vroeg avonddiensten , maar binnen kort ook weer wat vrij :)
  jij noemt het nog zo het heet " huishouden " ik houd er noh niet van en noem het dus HuisHaten hihi , maar heb alles netjes hoor
  ja Lydia geeft het mooi weer in haar pps , we staan er niet alleen voor , en ik heb dat maar weer eens mogen ondervinden , was tot tranen geroerd hihi
  Ja ik was vrij tijdens dat hele slechte weer , snel om een boodschap en de deur weer op slot hihi
  ik werk 3 dagen 2 vrij 2 werken 13 vrij hihi
  ja dat plaatje over het fietsen en de regen , klopt wel hoor , maar als je nu net zo'n bui treft als daar in Someren hihi , heb je het slecht
  lieve groet , Karel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Karel,
   ik wist al dat jij je HH huishaten noemde en dat vind ik eigenlijk ook hahahahaha...... Het is helaas een noodzakelijk kwaad dus we dooien het toch maar, maar liever ga ik op een vrije dag naar buiten met de camera. Jij binnenkort weer ff vrij. Ik had alleen vandaag vrij en het grootste gedeelte was al ingevuld. Fysio, boodschappen, strijken en eten klaarmaken. Nu even op de blog en straks na het eten nog even. Ik lees dat je binnenkort lekker 13 dagen vrij bent, heerlijk gewoon!!!
   Lieve groet, Helma

   Verwijderen
 25. Onvoorstelbaar knap, dat je onder die weersomstandigheden zo'n serie prachtige foto's hebt weten te maken, en dan zoveel verschillende soorten. Bedankt dat je ons hiervan laat genieten Helma.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je enthousiaste reactie Edward.
   Het was bij iedere foto weer andere instellingen zetten en spelen met de iso en belichting en dit is er dan van overgebleven (met nog een aantal foto's die nog komen :-). Fijn dat je hiervan hebt genoten :-)

   Verwijderen
 26. Prachtige reportage Helma, dat je al die vogels daar hebt kunnen fotograferen, moet wel een heel mooi gebied zijn. Foto's zijn mooi scherp en met prachtige achtergrond ondanks het donkere weer.
  Groetjes
  Joost

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Joost, het was ook een hele leuke dat met toch nog veel vogels :-) Het gebied is daar ook echt fantastisch. Ligt aan een bosrand met water, bossen, struiken en ook wat open vlaktes. We gaan daar ook nog een keer heen met een zonnetje en dan kan je gelijk het verschil zien :-)
   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 27. Schitterend werk Helma, ondanks de minder weersomstandigheden heb je er een prachtige reeks van gemaakt, knap!!!
  Ps: Ik wist niet echt wat ik nu het liefste deed, ondertussen ben ik eruit, ik ga mij een beetje specialiseren in macrofotografie. Daarom heb ik een deel van mijn fotomateriaal verkocht en een Full Frame camera besteld waarvan ik hoop dat ie deze week wordt geleverd.
  Dat is eigenlijk de reden waarom het hier van mijn kant nogal kalm is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Ludo, zoals ik al bij meerdere aangaf ga ik daar ook eens met mooier en zonniger weer fotograferen en dan zal ik de foto's in een blog zetten samen met een aantal van deze. dan zal je het verschil direct zien :-)

   Heel leuk dat je je gaat specialiseren in de macrofotografie. Een tak van fotografie die ik zelf ook heel graag mag uitoefenen :-) Wel mooi een Full Frame camera en daar zal je ook een hoop plezier aan beleven. Het is wel ff wennen maar daarna ga je als een speer ;-) Ik heb in jou alle vertrouwen.

   Verwijderen
 28. Hoi Helma,
  Ondanks het slechtere weer, toch hel mooie opnames weten te maken. En gaaf dat je zoveel verschillende vogelsoorten hebt kunnen fotograferen. Die hebben zich net als jij niet uit het veld laten slaan. Prachtig die specht en die kleurrijke fazant. Zelfs een boomkruiper, geweldig moet dat zijn geweest.
  Het is altijd wel vervelend als het regent, vind ik zelf. Maar ik denk dat jij dat snel vergeten was toen je deze resultaten thuis zag. Geweldig!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marco,
   ik wilde zo graag de groen specht zien en een eekhoorn en dat was dan ook de reden dat we naar die hut wilden. Helaas gooide de regen aardig roet in het eten maar....... eerlijk is eerlijk, het was toch een rij gevulde dag met al deze mooie vogels :-) Die fazant was nog grappig ook. Zie je hem ineens aan komen rennen en gaat lekker zitten eten. Hij is die dag wel 3x langs geweest. Daar komt ook nog een aparte serie van.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 29. Erg mooie foto's, Helma. Jammer van het slechte weer, maar gelukkig is dat niet aan de foto's te zien. En hopelijk zaten jullie droog in de hut.
  Ik vind vooral de foto's van de fazant en de merel prachtig.
  Groetjes Senna

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op het weer kunnen we geen invloed uitoefenen maar we hadden echt een prachtige dag. Soms was het even wat minder nat en dat moesten we dan ook waarnemen en foto's maken. Van de fazant komt nog een apart blog :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 30. What a beautiful collection of birds, Helma! I love them all! Well done considering the weather... Have a happy weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I had to work this weekend and Eileen have just today (ie Monday) a day.
   I have this item or even as linked to you;-)

   Verwijderen
 31. Hoi Helma.

  Regen of geen regen je hebt weer supertjes gemaakt!
  Alles wat hier altijd op je blog komt zijn foto's van de super plank.
  Altijd weer toppie als ik je foto's kan zien en er van kan genieten.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Patricia,
   Ik had die dag liever wat meer zon gehad dan regen hoor hihi....maar we hebben ons evengoed heel goed vermaakt. Gelukkig kwamen er ook nog heel vele vogels waaronder ook nog sijsjes en andere vogels. Er komen nog meer blogs met vogels van die dag. Fijn dat je zo van mijn foto's geniet. Dank je wel voor je leuke reactie.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 32. Cada vez me sorprende más la calidad de tus fotos. Son buenas y tu forma de captarlas son de un gusto exquisito.
  Enhorabuena.
  Besos Helma.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gracias por su respuesta sincera Carmen. Estoy muy feliz de que mis fotos te gusta y que te haga bien su calidad.

   Un gran abrazo y un beso

   Verwijderen
 33. Mooie serie heb je aan je hutbezoek overgehouden zeg!

  Gr. John

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een hut en ook plek om zeker nog eens te bezoeken John.
   Prachtige locatie ondanks de regen.

   Groet, Helma

   Verwijderen
 34. lieve Helma
  Mooie en zeer leuke header liefde alle vogels.
  Verbazingwekkende macrobilleder. Je bent een getalenteerde fotograaf!
  Regen foto is een goed en creatief idee!

  Liefs van
  JetteMajken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hej kære JetteMajken,

   Jeg havde set leiver mindre regn, men solen var ude den dag. Synes du mig en god fotograf, men jeg finder dig en god fotograf. Jeg nyder altid dine specielle billeder af dig, og jeg kan stadig lære en masse.

   Med venlig hilsen, Helma

   Verwijderen
 35. Hello Helma, stopping back to say thank you for linking up and sharing your post.. Have a happy weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. That I like to share with you Eileen.
   I still have to respond to your blog but everything is different than usual lol ...
   You also have a great week:-)

   Verwijderen
 36. Rich collection! so talented photo-hunter!)))

  xoxo, Juliana | PJ’ Happies :) | PJ’ Ecoproject

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Indeed were many species of birds that passed this day:-)
   Thank you:-)

   Verwijderen
 37. Reacties
  1. Hello Mama Zen
   nice that you visit here and leave a response.
   Be and feel welcome:-)

   Verwijderen
 38. Ondanks het slechte weer is dit toch een topdag geworden met al die, prachtige foto's

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vond ik dus ook Marylou,
   maar liever hadden we meer zon gehad, maar ik ben ook echt heel blij met deze foto's!

   Verwijderen
 39. Wow, these are all stunning photos! Really excellent work!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Gunilla,
   it was quite dark outside so I had to play a lot with the settings of the camera;-)

   Verwijderen
 40. Niettegenstaande die vreselijke weersomstandigheden heb je fantastische foto's gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was ook best gezellig om met dit weer in zo'n hut te zijn Joke :-)
   daarbij dan ook nog deze mooie vogels, dus het was echt wel geslaagd.

   Verwijderen
 41. Nou Helma, ondanks het slechte weer heb je foto's waar ik jaloers van word.
  Niks mee met je foto's, dit is genieten hoor !!!!
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zitten inderdaad best mooie tussen Tinie al moest ik sommige foto's wel even wat oplichten. het was evengoed heel gezellig in de hut en dat we ondanks de regen toch nog zoveel vogels zagen was echt ontzettend leuk :_)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 42. Het zijn prachtige foto's en zo te zien was het op de momenten dat je deze foto's maakte droog want de vogels hebben droge veren. Ik vind de foto van de Merelvrouw bijzonder fraai, ze heeft zo'n parmantige houding!

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De fazant heeft druppels op zijn veren maar dat is moeilijk te zien. Daar komt nog een ander blog van waar je het wel goed kunt zien. Soms was het ook wel even droog of eigenlijk meer miezerig en dat zie je dan ook niet, maar neem van mij aan dat het echt heel grijs en nat weer was die dag. ja die Merelvrouw staat er heel statig op :-)

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 43. Przepiękne zdjęcia, gratuluję! Śliczne kolory i tło. Sójka cudowna.
  Pozdrawiam serdecznie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jay jest również bardzo się dość miły i jest specjalny blog:-)
   Bardzo miły wieczór.
   Serdeczne pozdrowienia.

   Verwijderen
 44. Hi Helma, These are beautiful birds and even in the rain, it's very nice, in fact the colors are often stronger in a darker environment. :) Many birds are similar in Canada and it always amaze me to see them.
  Have a wonderful weekend!
  Regards, Louise

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Louise,
   nice to read that these birds are a lot like your birds. The colors are dark with this grijeze wen weather indeed much darker and thereby come five colors appear. Despite the rain I thought it was still very nice to be there. I work weekends and therefore walk again terribly behind on the blogs of you.
   Kind regards, Helma

   Verwijderen
 45. Jullie zaten in ieder geval droog. Geinig die foto van de regen, de foto dan he, niet de regen, haha. Mooie diversiteit en toch prachtige foto's ondanks het weer. Zeker kwaliteitsapparatuur? Whahaha. Leuk dat het boomkruipertje dezelfde houding heeft als de grote bonte specht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Droog zaten we zeker Alie en er was ook nog een heerlijk kacheltje aanwezig. Neem daarbij ook nog de goed gevulde picknicktassen en de thermosflessen koffie en ander drinken en dan ben je echt een dag uit (ook al regent het hihi........) Door de kwaliteitsapparatuur konen er inderdaad nog vrij mooie en scherpe foto's worden gemaakt. Hoog tijd dat we weer eens naast elkaar staan ;-)

   Verwijderen
 46. sometimes the bad weather will bring more models to photographing than solar. Beautiful photographs.overview of species -rich :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you for your nice comment Monika.
   The bad weather does bring animals other than when it is very sunny:-)

   Verwijderen
 47. Very beautiful birds!!! Thanks for taking these pics for us to enjoy!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I'm glad you like these pictures of birds enjoying Ruby:-) Nature has beautiful animals:-)

   Verwijderen
 48. The bad weather did not getting these beautiful images. Have a good week.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The weather we were not affected Margaret but still beautiful birds of the lens :-)

   Verwijderen
 49. Goedemorgen Helma .
  De foto's zijn mooi evenzogoed , jammer dat je er niet relaxed van heb kunnen genieten . Niet dat ik erheen wil Helma , maar waar staan deze hutten ??
  Na 2 mooie dagenweer regen en wie weet wat nog meer , ik vind het mooi als het net gevallen is maar als je de weg op moet vind ik het niks . We wachten af .
  Werkse Helma , groetjes en liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeie avond Lia,
   we waren evengoed wel relaxed hoor want we zaten droog en warm in de hut :-) Natuurlijk had wat meer licht en een zonnetje veel mooier geweest maar dat hebben we helaas niet in de hand. In mijn blog staat een link onder de naam Glen Vermeersch. Als je daar op klikt kom je bij zijn 7 hutten. Maar ze staan ij België. Voor jou heel veel succes morgen. Ik denk aan je.
   Liefs, Helma

   Verwijderen
 50. Prachtige opnames Helma. Wat ik juist zo mooi vindt aan deze foto's is dat het niet altijd zonneschijn is. Heel natuurlijk.
  Heerlijke zondag gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat klopt Marijke, het is inderdaad niet altijd zonneschijn :-)
   De foto;s zijn evengoed vrij aardig gelukt maar een zonnetje erbij had ze net iets mooier gemaakt. We gaan gewoon nog eens heen ;-) Ik had werkzondag maar voor jou nog een hele fijne week.

   Verwijderen
 51. Hoi Helma heel mooi hoor en wat een soorten zeg dat is genieten daar
  Ik vind ze stuk voor stuk prachtig schattig ook het Roodborstje en die met dat nootje in zijn snavel super
  Hele fijne dag verder
  L.G Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janny,
   het is daar echt genieten want de locatie is echt heel erg mooi.
   Ik wilde daarheen omdat er ook eekhoorns komen en ook de groene specht en de sperwer maar die heb ik helaas niet gezien. Toch ben ik meer dan tevreden met deze foto's. Jij nog hele fijne avond.
   LG, Helma

   Verwijderen
 52. Hoi Helma,
  Ik kan mij voorstellen dat jullie geaarzeld hebben. Achteraf zal je toch wel tevreden zijn, want je hebt toch een reeks mooie opnamen kunnen maken. Uiteraard maakt een zonnetje de kleuren wel wat sprekender, maar dat heb je niet voor het kiezen, zeker in december. nog een keer boeken in een jaargetijde dat meer kans op mooi weer biedt. De fazant, gaai en groenling vormen mijn top drie.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Kees,
   dat hadden we inderdaad want je wilt als je zo'n eind weg gaat dan toch wel wat mooie weer hebben om te fotograferen. Zeer zeker was ik achteraf tevreden want e foto's zijn ook echt wel mooi geworden. We gaan daar ook echt nog weer een keer naar toe en ook zijn andere hutten mogen op een bezoek van onze kant rekenen :-) Leuk top 3 heb je uitgekozen :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 53. Hey Helma
  Ik vind het verbluffend wat je hebt gedaan met zo weinig licht!
  Een prachtserie met de fazant, de groenling en het vinkje voor mij als uitschieters!
  Ik heb de groenling en het vinkje al meerdere malen proberen te fotograferen, maar ze eindigen allemaal in de prullenbak. Ze zijn steeds wazig, op mijn lcd scherm zijn ze goed, maar wanneer ze op de computer verschijnen is het een ramp!
  Dank je wel, mijn complimenten heb je :-)
  Groetjes
  Dominic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Dominic,
   je mag gerust weten dat ik er zelf ook wel een beetje versteld van stond. Het footgraferen moest echt in overbelichting maar wat het uiteindelijke resultaat was viel 200% mee :-) Ook jij gaat echt ene keer een groenling of vink heel mooi op de foto zetten. Ik ken het fenomeen van mooi op je lcd scherm totdat je ze op de pc ziet!!! En thnx voor je complimenten :-)))))
   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 54. Hi Helma,
  marvelous photos of all these birds. Fantastic photos of the woodpecker and the nuthatch. Gorgeous !
  Have anice and cozy Sunday, Helma.
  Best regards, Synnöve

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi synnove,
   I had to work this weekend but next weekend I did pretty good. I hope then again some fun to shoot:-) The woodpecker is a funny bird to see and to put in the picture.
   Best reagrds Helma

   Verwijderen
 55. Ach het voordeel van zo'n hut is, dat je er droog zit ;-)
  Maar het is wel fijn als het weer een beetje mee wil werken.
  Je hebt alle bekende en minder bekende soorten wel voor de lens gekregen. Een fazant voor een vogelhut is wel uniek te noemen.
  groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind zo'n hut op z'n tijd echt wel een aanrader hoor Gonnie. Je krijgt dan de kans om een bepaalde soort op de foto te zetten die je anders niet ziet en ook een soort die je wel ziet nu eens wat mooier op de gevoelige plaat te krijgen :-) Wij schoten ook danig in de lach toen we voor de eerste keer die fazant onder luid getok zagen komen aanrennen. Hij is die dag meerdere keren geweest hahahaha.....
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 56. Ja jammer als je zulk slecht weer treft, maar desondanks heb je toch wel heel fraaie opamen weten te maken en wat een soortenrijkdom daar. Heel mooi de fazant, maar ook de bijvoorbeeld de boomkruiper heb je mooi te pakken, toch ook een soort die je nog niet makkelijk zo mooi kunt vastleggen. Knappe serie en ik ben benieuwd naar je overige blogs.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hebben we nu eenmaal niet zelf in de hand Coby maar als je dichtbij bent is het niet zo erg. Wij moesten er ook nog een aardig eind voor rijden maar we hadden het er toch voor over :-) Het was echt een hele leuke dag met ook nog onverwachtse mooie platen ;-) De overige blogs ga je ook nog zien.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 57. Mooie foto's van mooie vogels!

  Vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Rob,
   leuk je weer even te zien en je kan ook reageren.
   Dat kon je een tijd niet zei je maar nu dus weer wel :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 58. Hello Helma,
  Congratulations for the pictures and for the bird species!
  I have difficulties getting the jay to come at my feeder!
  A special applause for the tree creeper, this one is not easy to photograph!
  Well done my friend, keep well :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Noushka,
   I'm glad I could finally get Jay once on the photo. Barn Swallow is also in my own garden on the blue spruce. Barn Swallow is also difficult to photograph, but now I could photograph him nicely.
   Greetings my friend.

   Verwijderen
 59. Knappe prestatie Helma bij dit donkere baggerweer. Mooie scherpte op de vogels en prachtige zachte achtergronden.

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is weer eens wat anders dan footgraferen bij zonlicht Loes hihi......
   Maar ik had toch liever wat meer licht gehad die dag :-)

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 60. Altijd leuk zo af en toe eens tussendoor, zo'n vogelhut Helma. Nadeel inderdaad dat je van tevoren moet reserveren zodat je het slecht kunt treffen met het weer. Maar toch een leuke serie waarvan ik hier de boomkruiper de mooiste vind.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar Ad, zo'n hut is echt af en toe heel erg leuk om te doen. met name omdat je dan soorten ziet die je anders nooit zo gauw zou zien en ook de soorten die je wel dagelijks tegenkomt nu wat mooier op de foto kan zetten :-) Ik was ook heel blij met die boomkruiper (ik zie hem nu steeds in mijn eigen tuin tegen de stam van mijn blauwspar) maar de Vlaamse gaai was ook geweldig om te zien.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 61. Todas las fotografías son preciosas, excelente trabajo mi amiga Helma. Saludos desde España.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gracias Germán,
   las aves en el invierno que se aproximan más fácil:-)
   Un abrazo

   Verwijderen
 62. Desondanks het grijze regenweer heb je een indrukwekkende natuurserie van vogels kunnen maken. De bonte specht en zeker de Vlaamse Gaai genieten mijn voorkeur. Petje af hoor, je moet het maar doen ! Met rotweer en zeker geen top lens toch foto's maken van een meer dan behoorlijk niveau. Klasse hoor ! Btw, Ik heb al veel 'pro's' mèt topglas èn uitmuntend licht, slechtere foto's zien maken dan jij hier toont. Ik geniet telkens weer van je natuurfotografie. Groetjes van Dirk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Dirk,
   ik had liever inderdaad wat meer licht gehad maar uiteindelijk is de "buit" van deze regenachtige dag toch echt niet tegengevallen. De Vlaamse gaai heeft ook mijn voorkeur en daar komt nog een speciaal blog van met een stuk of 8 foto's. Wat versta jij onder een toplens!!?? Ik vind dat ik toch niet echt ene verkeerde lens heb voor een amateur hihi..... maar dat hoor ik dan wel weer van je. En vlak jezelf ook niet uit met die prachtige macro's die je maakt.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 63. Hello Helma!:) Your pictures are without exception extreemly good. I loved seeing all these beautiful images.
  Warm Regards.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The weather conditions were wet and gray and dark but nevertheless beautiful pictures can make:-) Thanks also find these beautiful photos.
   Warm Regards.

   Verwijderen
 64. Tes photos sont toujours extraordinaires ....j'adore !
  Bises- Cath

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci Cath, mais vos photos sont toujours plus que ce qu'il vaut ... soit tout simplement magnifique.
   Gros bisou

   Verwijderen
 65. Reactie van Geert

  Hoi Helma,

  wat weer een leuk blog heb geplaatst. Boek je een hut, is het
  baggerweer... :(
  Ondanks dat rotweer zijn de foto's goed gelukt. Het boomkruipertje is m'n
  favoriet!
  Als je de site van Glenn bezoekt, vindt je inderdaad allerlei mooie hutten.

  Groet uit het licht besneeuwde Stieltjeskanaal,
  Geert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Geert,

   dank je wel voor je reactie :-) We baalden ook echt wel hoor dat het weerbeeld steeds slechter werd naarmate de datum dichterbij kwam. Toch ben ik heel blij dat we gegaan zijn want we hadden echt een superleuke dag :-) Glenn heeft ook echt prachtige hutten en we gaan zeker zijn andere hutten ook bezoeken.

   Groetjes uit een ijzig Enkhuizen ;-)
   Helma

   Verwijderen
 66. Inderdaad een mooie stek voor soorten die je anders niet makkelijk voor de lens krijgt. Ondanks het weer heb je er iets moois van weten te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker weten Gerrit, een prachtige stek en heel wat vogels zelfs met dit regenweer!
   Hier gaan we echt nog weer naar terug maar ook zijn andere hutten zijn geweldig als ik dat zie :-)

   Verwijderen
 67. Welke grote foto's Helma. Zo scherp met die zachte vervaging mooie plaatjes. Zij zijn de vogels, op het juiste moment van de actie.
  De kleuren zijn mooi en foutloos techniek. Verder wordt opgemerkt dat met een goede doelen.
  Veel kusjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola Gummer,
   gracias por su respuesta cálida y estoy muy feliz de leer que usted encuentre estas imágenes en color con hermosos fondos blandos. También hice realidad mi mejor:-)
   Estimado saludo y abrazo

   Verwijderen
 68. Very beautiful photos of all the different birds!!:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Despite the rain it was still a successful birding Susanne:-)

   Verwijderen
 69. Hai Helma,

  Erg mooi dat roodborstje en die merel in de "mist". Dat zorgt ervoor dat het meer is dan een registrerende foto. Met dat laatste is natuurlijk niets mis, maar iedereen wil toch wel foto's maken die je niet zo snel bij iemand anders ziet. Ook de boomkruiper is een hele fraaie. Toch een erg lastig vogeltje Ik weet niet of je veel van de linkerkant hebt afgesneden, maar als je daar nog een extra stuk stam hebt, is het misschien wel mooier om de foto te spiegelen en dan een stuk (van wat nu de rechterkant is) af te snijden. Ook zou ik die witte puntjes (waarschijnlijk stukjes vet) even wegpoetsen. Dan wordt die roodborst nog mooier (en de specht).

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey René,

   dat roodborstje vind ik echt zelf ook heel erg mooi. Het heeft iets mystieks ;-) De merel had ik ook nog ent in de mist. En ja, je hebt gelijk wat dat wegpoetsen betreft maar daar heb ik even geen aandacht aan geschonken. Ik heb bij de boomkruiper inderdaad een heel stuk stam weggehaald en wat je daar over zegt is eigenlijk wel waar. Misschien dat ik in een volgend blog dit zo ga doen en deze foto er ook bij zet. Thnx voor je tips.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 70. Hoi fantastisch mooie foto's.
  Mooi scherp een genoegen om er naar te kijken.
  Groet eilandstaete

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Eilandstaete :-)
   Ik heb deze foto's om met veel genoegen gemaakt :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 71. Reacties
  1. Hi Peter,
   Jay is also really nice. There will be a separate series with about 8 photos of Jay.

   Greetings, Helma

   Verwijderen
 72. Once again you have published an amazing set! The jay especially, is magnificent. How do you do it? And so consistently! Forever a fan of yours, Helma. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. What a fun and enthusiastic response Gail:-)
   Jay is also very beautiful inside and recently I put these with a number of pictures in a blog. You also make very zkeer beautiful pictures and I'm also jealous because you have great photos of the hummingbird.

   Verwijderen
 73. Nou, ondanks het beroerde licht en het slechte weer heb je hele mooie foto's. vooral specht en boomkruiper zijn super. Mooie foto hut is het he, wij gaan eind februari weer een keer.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker een geweldige hut Ghita. Ik zag dat je al een aantal van deze foto's bij Glenn had gezien op zijn Facebook. Gaaf dat je er in februari weer heen gaat. Wij zaten ook al om daar weer heen te gaan maar dan wilde ik naar de steenuilen. Volgens Glenn kunnen we dan beter wat later in die hut komen. Waar jij heen gaat is ook echt een aanrader. ben heel benieuwd waar je mee terug komt.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 74. Helma, ik ben aangenaam verrast hoe mooi je foto's zijn geworden bij het slechte weer. Prachtige serie en helemaal geen donkere foto's. Ik ga straks even kijken waar de Glenn Vermeersch is, mij helemaal onbekend.
  Lieve groeten, Dietmut

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was ik zelf ook Dietmut! Ik had niet verwacht dat de foto's toch nog zo mooi zouden uitvallen :-) De hutten van Glenn zijn in België net over grens bij Brabant in de Kalmthoutse heide.
   Lieve groetjes, Helma

   Verwijderen
 75. Ondanks het weer heb je super foto's gemaakt in een woord geweldig lieve groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hadden we zelf ook niet verwacht Danëlle, maar het is reuze meegevallen toen ik de foto's ging overzetten. Sommige moesten echter wel wat lichter gemaakt worden hoor.
   Lieve groet, Helma

   Verwijderen
 76. Helma, I discovered your site by the blog of Irma. The blog is fantastic. The photos are excellent. I become a your follower.
  A big hug
  Iñaki
  http://nosoloaves.blogspot.com.es/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Inaki:-)
   Nice that you have visited here and that you have left a comment here. Also thanks for your praise for my blog:-) In the meantime you stand in my blog list.
   Greetings, Helma

   Verwijderen
 77. Hoi Helma.. Great series of pictures.. Beautiful birds, poses and backgrounds.. Perfectly photographed.. Well-done my friend.. Cheers..
  Ana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola Ana,
   Me alegro de encontrar estas fotos lo suficientemente buenos para ser hermosa:-) También hice realidad mi mejor.
   Saludos, Helma

   Verwijderen
 78. Helma....always you have such beautiful bird photos to share with us. Toady, it's no exception....wonderful!!

  Sorry that I'm slow getting around to paying you a visit since you shared your link at I'd Rather B Birdin'....we've had some family health crisis as I posted on my personal blog [ Here ] and today I'm hoping you'd allow me this belated thank you for participating at the Bird D'Pot!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. That gives nothing Anni, sometimes you have those times when you can not get along, and that therefore gives nothing. Glad you're here now, and I have been along these birds like linked with you:-) I also see a link to your blog site so ordinary that I'm going to visit here.

   Greetings, Helma

   Verwijderen
 79. Dat is weerom genieten, Helma, als je hier binnen stapt.
  Of beter in de hut. Iets wat ik nog nooit heb gedaan.

  Maar wij hadden ook geluk, al kon ik geen foto's maken.
  Een paar Vlaamse gaaien, een bonte specht, en een boomklever
  brachten ons een bezoek, naast onze vaste bezoekers,
  de mezen en vinken en ook bosduiven en tortels.

  Maar we hadden/hebben dan ook vele voederplaatsen dit jaar.

  dag Helma en bedankt,
  ria39

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was het voor ons ook Ria :-) Prachtige natuur en volop vogels ondanks de regen. Wat leuk dat je ook zoveel van deze mooie vogels in je tuin zag! Echt super eb alleen al het zien van deze vogels brengt ook geluksmomenten ;-)

   Lieve groet, Helma

   Verwijderen
 80. Wat een prachtige vogels, elk met hun eigen schoonheid, zó mooi om naar te kijken! Prachtige kleuren, de achtergrond is telkens zo mooi waardoor de vogels nog mooier tot hun recht komen! Schitterende foto's Helma!!
  Fijne avond,
  groetjes, Vanessa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Vanessa,
   ik hield je al in de gaten want ik dacht dat er wat met je was (ziek oid). Je was zolang offline dat ik er echt een naar gevoel van kreeg. Fijn je weer te zien :-) Ik ben blij dat je van deze foto's hier hebt genoten. Jij ook nog hele fijne avond.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 81. Prachtige vogeltjes, Helma. Ik vind de kleuren van de fazant en specht zo mooi, maar ja, dat zijn ze allemaal.

  Thank you for your kind words on my blog - we are trying to cope, although difficult.

  Fijne vrijdag Helma.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Rick,
   de vogels zijn ook prachtig van kleur en de donkere omstandigheden die dage maken deze foto's extra bijzonder. De fazant was en is ook mooi en daar komt nog een speciaal blog van.

   Het is ook heel verdrietig om je beste vriend te verliezen Rick en ik weet hoe dat voelt.
   Hele veel sterkte.

   Helma

   Verwijderen
 82. Hallo Helma
  Ondanks de regen heb je toch mooi foto's gemaakt , en staan er alle scherp op , leuk die roodborst met die wazige ondergrond , Boomkruipers die moeilijk te fotografen zijn omdat ze zo bewegelijk zijn staat er scherp op .
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Loes,
   toen ik die foto van de roodborst maakte lag ik ook plat op mijn buik. Het roodborstje zat denk ik op een tak of stammetje maar dat kon ik op dat moment niet zien. met de foto van de boomkruiper ben ik ook heel content :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 83. mogge Helma
  ja we gingen ff met de vissersboot op pad , maar niemand wilde mee :)
  ik zou zo'n mormel nooit mee nemen naar het strand hihi
  ik ben ff uitgwerkt , 5 februari weer
  zie je wel , ik lees het al , jij wilde ook niet mee , maar ik ben blij met je glimlach
  duizenden ppsjes heb ik wel denk ik , soms zelfs moeilijk om te kiezen , dat zo'n serie over landen in de wereld op alfabet is wel weer leuk en verders wat het gevoel van de dag zeg maar , en zeer zeker een geintje voor de lach van de dag
  zie dat je weer lekker hebt gelachen en je weekend goed is , ben je ook vrij dan ?
  wens je voor nu een fijne dag
  lieve groet , Karel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Karel,
   het is leuk om met een vissersboot mee te gaan maar euhhhhh... deze boot was even teveel van eht goede whahahahahaha...... Heerlijk toch dat je even uitgewerkt bent! Geniet van de vrije dagen en ga lekker wandelen in die enorme achtertuin van je :-) Die wereldreizen zijn echt leuk want zo je in ieder geval de mooist plekjes van de wereld ook al is het virtueel. Ja, ik heb vreselijk gelachen en daar was ik ook hard aan toe. Ik ben inderdaad vrij dit weekend maar zit vol met verjaardagen. Vier stuks maar liefs :-( Jij ook hele fijne dagen.
   Lieve groet, Helma

   Verwijderen
 84. How comes you know by names all those birds? There are so many and so cute! I like the jay and the woodpecker. I don't think I have seen so many birds in nature.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. There are so many birds in the nature and the world that I have not all birds know Adriana. Well I always learn a lot about the many birds:-)

   Verwijderen
 85. Pure beauty, winged friends are precious, beautiful captures Helma. Wanda :)
  ps. I love the second photo from the bottom but others are beautiful as well.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Witam Wanda,
   Czy masz na myśli obraz robin jest naprawdę zabawne i ładne zdjęcia:-) Myślę, że to bardzo ładny:-)
   Z poważaniem, Helma

   Verwijderen
 86. Hoi Helma, ik heb ook gepland voor Hut2 maar dan volgend jaar mei ben al in zeer veel hutten geweest maar nog nooit van Glen. Nou over je foto`s uit de hut ik vind ze geweldig vooral de egale achtergrond is super en ze zijn mooi scherp kortom super mooie platen ondanks de regen ik hoop ze ook zo te maken. www.flipzellmann.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Flip,
   wat ontzettend leuk dat je hier een reactie achterlaat. De hut is ook heel mooi en de foto's zijn ondanks de regen toch hele mooi geworden. Wij zaten er in december in en jij gaat in mei. Meer kans op mooi weer en heel veel soorten voor deze hut. Laat het me ook even weten als je daar geweest bent en wat je gezien hebt. Jij gaat ook van die mooie foto's maken.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een berichtje achter te laten op mijn blog, ik stel dat zeer op prijs.
Bedankt voor je bezoek en reactie.
Groetjes, Helma

Thanks for your visit and comment.
Merci pour votre visite et commentaires.
Gracias por tu visita y comentario.
Grazie per la vostra visita e commento.
Köszönöm a látogatást és megjegyzést.
Tak for dit besøg og kommentar.
Kiitos vierailusta ja kommentoitavaksi.
Tack för ditt besök och kommentar.
Obrigado por sua visita e comentário.
Dziękujemy za wizytę i komentarz.
Спасибо за ваш визит и комментарий.

Groetjes, Helma