zondag 13 oktober 2013

Steenuiltjes.........

Een van mijn wensen was om ooit eens zelf een uil in de vrije natuur te spotten. Groot was mijn verassing toen ik hier in de polder nog geen 3 km bij mijn woning zowaar een Steenuiltje zag en later zelfs twee!

En voordat iedereen gaat zeggen dat de foto's misschien iets mooier, scherper of helderder hadden gekund zal ik jullie voor zijn hihi.....  Ik weet inderdaad dat dat had gekund maar........ik ben er een paar keer naar terug geweest maar kon er niet dichterbij komen. Ik moest dus echt croppen maar ik ben zo blij dat ik eindelijk uiltjes heb gezien dat ik deze dus ook ga plaatsen :-)


***Foto's zijn in de vergroting  beter van kwaliteit, dus mooier, scherper en duidelijker. Even op de foto zelf klikken of op de bovenste foto, dan kun je doorklikken of scrollen.***


Steenuil

Steenuiltjes

Steenuiltjes

De Steenuiltjes zaten in een schuur op een stuk weiland.......

De steenuil is de kleinste uil die je in ons land kunt vindenl. Hij heeft een grote bolle kop waardoor het lijkt dat hij wat groter is, dit is echter niet waar want hij blijft nog steeds erg klein! Met zijn lengte van 21 – 23 cm en een vleugelspanwijdte van 54 – 58 cm is hij niet zo groot.


Op onderstaande foto's kan je zie hoe klein hij eigenlijk is. Een van de uiltjes ging nl in een dakgoot van de schuur zitten.....

Steenuiltje op dak

Steenuiltje op dak

Steenuiltje in dakgoot. Hier is goed te zien hoe klein de steenuil eigenlijk is.

Steenuilen hebben een gevlekt verenkleed. De bovenkant is bruin met witte spikkels en de onderkant is wat witachtig en dicht bruingestreept. Opvallend detail van zijn kop zijn de fel gele ogen. De poten zijn lang en wit bevederd. 

Steenuil op de uitkijk

Steenuil heeft me in de gaten

Steenuil "knapt een uiltje" hihi.........

De Steenuil heeft een snelle, lage, golvende vlucht waarbij de brede, afgeronde vleugels goed zichtbaar zijn. Steenuilen zijn soms ook overdag actief.
Dan kunt u ze open en bloot, zonnend of op de uitkijk zittend, waarnemen. 


Steenuiltjes

Steenuiltjes

Steenuiltje

Steenuil
 Het biotoop bestaat uit kleinschalig boerenlandschap met houtwallen en vooral knotwilgen of oude hoogstamfruitbomen waar hij zijn eieren kan leggen. Ook zijn ruige hoekjes met hoog gras en wilde bloemen en planten van belang waar hij zijn voedsel bij elkaar kan scharrelen.
Houtwallen zijn ook van belang omdat die vaak een enorme hoeveelheid kleine dieren huisvesten die als voedsel kunnen dienen. Zelf kan de uil er ook in slapen en eventueel ook broeden.


Steenuil

Steenuil

Steenuil

 ===================================================================
Iedereen weer bedankt voor alle leuke reacties, opmerkingen en complimenten op het blog hieronder van : 
"Kleine paddestoeltjes............"

172 opmerkingen:

 1. Przecudne. Słodkie maluchy!
  Fantastycznie wypatrzone przez Ciebie. Zazdroszczę takiego modela i podziwiam Helmo Twoją cierpliwość !
  Gratuluję takiej sesji fotograficznej !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dziękujemy bardzo zaszczycony tym hymnie o zdjęciach małej sowy Iwona :-) czuję pochwał tyle. Miałem naprawdę dużo cierpliwości, ale byłem gotów do przekazania. Chciałem to tak źle fotgraferen sowy.
   Z poważaniem, Helma

   Verwijderen
 2. Helma een ding mensen die wat aan te merken hebben op je foto's zijn alleen maar stik jaloers. Want wie krijgt de kans om te zien wat jij gezien hebt, dat zijn er maar een paar geloof me. Uit mijn hart, supermooie foto's!!!!!
  Ondanks het slechte weer een fijne zondag gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi.... dank je wel Marijke voor je lieve reactie :-) Ik heb echt wel eens mooiere Steenuilen voorbij zien komen hoor, maar ik was echt superblij dat ik deze nu zelf zag. Er staat wel 3 km maar het is feitelijk nog niet eens 2 km bij me vandaan. En echt..... bij toeval zag ik hem in een ooghoek. Achteruit gereden om te kijken of ik dat wel goed had gezien, lens gericht en jawel.....Steenuiltjes!!!! Echt, mijn dag kon niet meer stuk :-)
   Hier was het ook super slecht weer maar ik had toch middag/avonddienst afgelopen weekend. Jij nog hele fijne week.

   Verwijderen
 3. Hoi Helma,
  Wat een gave beestjes!!
  Schitterend dat ze zich zo hebben laten zien en dat je ze hebt kunnen fotograferen. Geweldig met die grote ogen.
  Prima gedaan Helma!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marco,
   het zijn zeker gave beestjes en ze zijn zo leuk om te zien :-)
   Het was echt puur toeval en daarna ging ik er ook steeds weer even heen om te kijken of ze zicht lieten zien. Ik zag ze niet alle keren maar wel regelmatig. Daarom ook zoveel verschil in de kleuren van de foto's. Het jammere was alleen dat ik er niet dichterbij kon komen, maar ik ben hier ook echt onwijs blij mee :-)

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 4. jeetje Helma wat GAAF!!!
  heb zelf nog nooit een steenuiltje gezien, dus ik weet niet hoe klein ze zijn.
  ontzettend leuk om te zien dat ze dus in een dakgoot passen haha!
  prachtige foto's ondanks de afstand!!!
  groetjes, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was zeker heel gaaf Nathalie :-)))))))))) Ik kende ze ook alleen van foto's, tv en internet maar nu zag ik er ineens eentje zitten. Hij viel echt in mijn ooghoek en ik twijfelde of ik dat wel goed had gezien. Auto in de achteruit en de telelens gericht en ja hoor....... het was er echt eentje! Ik zat te jubelen in e auto en helemaal toen er ook nog een tweede verscheen!!!! Alleen heel jammer dat ik er neit dichterbij kon komen maar dit is al een heel groot cadeau!
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 5. Cute owls, I love them! Great shots! Have a happy day!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Eileen, be welcome here :-)
   Thank you for your comment and for you a great day.

   Verwijderen
 6. Hoi Helma

  WAT GEWELDIG om deze zo in de vrije natuur te spotten en zo vast te leggen,
  wie zeurt er dan nog over de kwaliteit van de foto's..... deze mogen er trouwens best zijn hoor....ik vind ze FANTASTISCH.....mijn complimenten.

  Lieve groetjes, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Joop,

   dat was inderdaad geweldig om te zien! Nooit geweten dat ze zo dichtbij mijn huis zaten hihi..... Ik ben er een paar maal terug geweest naar die plek, maar kon met geen mogelijkheid dichterbij komen. Wel heel gaaf om ze te zien hoor. Dank je wel voor je complimenten :-)

   Lieve groetjes, Helma

   Verwijderen
 7. Сразу вспомнила Гарри Поттера! Какие чудесные фотографии! Очень-очень понравились! Супер!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi ....... Забавно, что вы должны были думать Ahha равных :-) Гарри Поттер, который имеет действительно то, что с совами :-) Я даже не думал об этом.
   Приятно, что эти фотографии вам нравится :-)

   Verwijderen
 8. Soms willen we onze foto's te scherp laten zien. Iets wat eigenlijk onnatuurlijk is.
  Het gevoel van het moment is vaak belangrijker en bepaald meer de waarde dan een strak lijntje...
  'n Schitterende serie dus, Helma, helemaal top!
  Gr Jan W

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar hoor en soms geeft dat ook echt wel een mooier effect, maar er zijn van die foto's dat je ze toch net iets mooier, helderder of scherper had gewild en al helemaal een mooiere achtergrond, maar ja...... Ik was (en ben) echt superblij met deze foto's hoor :-)))
   Dank je wel voor je complimenteuze reactie Jan.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 9. Hoi Helma, wat een geweldige vondst voor je en zo dicht bij huis! Wat zijn ze leuk, ze zitten lekker in het kozijn van het zonnetje te genieten. Ik vind je foto's super, hoezo scherper, of helderder? Niet zo bescheiden hoor meis!
  Een (werkzame) zondag, (ik las elders dat je moet werken). Grtjs uit zeiknat Enkhuizen..;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad marjolein, en dat was voor mij ook een hele grote verassing :-)
   Het is een of andere schuur waar de ramen uit zijn en ineens zag ik er eentje zitten (vorm). Ben achteruit gereden om te kijken of ik dat wel goed had gezien en jaaaaaa....... ik had het wel degelijk goed gezien. Toen posten hé hihi......
   Ik was inderdaad aan het werk (had werkweekend) en het was gewoon "takkenweer" Morgen nog een hele dag en donderdag en dan even lang weekend vrij (vrij, zat en zon.)
   Groetejs van je stadsgenootje ;-)

   Verwijderen
 10. Prachtig...en mij maakt het bij dit soort foto's echt niet uit of ze perfect zijn, ik vind het al lang best dat ik deze diertjes nu eens van 'kortbij'kan bekijken...want, bij onze overbuurman in de schuur zitten ze ook, en ik heb ze nog nooit gezien...ik hoor ze altijd wel...'s avonds, als ze overvliegen, er zitten hier best wel wat uiltjes, maar ik zal wel niet goed genoeg opletten ;)
  Het 'zien' van al die bijzondere diertjes is me meer waard dan perfecte foto's ...maar jij kijkt met 'hobbyfotografenogen' natuurlijk, dan wordt het anders...:) :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk deze enthousiaste reactie Marian :-) Ik was ook echt super en superblij hoor en heb daar werkelijk uren en uren doorgebracht om ze te zien. Ze zaten er helaas niet altijd maar ik weet de tijdstippen nog niet wanneer ze nou in dat raam gaan zitten. Misschien als ze honger hebben of om zich aan het zonnetje te warmen. Ik zag ze ook nooit terwijl ik wist dat er toch uilen moesten zitten gezien de vele schuren in de polder hier.
   Gaaf dat ze waarschijnlijk ook bij je buren zitten. Ze zijn heel klein dus het is goed opletten. Daarom heb ik ook die foto geplaatst waarvan er eentje in de dakgoot zit.
   Ik hoor graag van je als je er eentje gespot hebt bij de buren :-)

   Verwijderen
 11. Je hebt mooie foto's van de steenuiltjes gemaakt!
  Groetjes, RW & SK

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er dan ook best wel trots op :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 12. Hallo Helma
  Wat een geluk om dit zo dichtbij huis tegen te komen. Je hebt er een prachtige serie van gemaakt.
  Groeten Bets

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Bets,
   inderdaad een heel geluk. nooit geweten dat ze daar zaten maar dit vergeet ik nu nooit never meer hihi....
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 13. Mooie waarneming ... en mooi vastgelegd ook, daar krijg je niet alle dagen de kans voor !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hele mooie waarneming Tine al zeg ik het zelf *lol*.
   Toen ik eenmaal wist dat ze daar zaten ben ik wel enkele keren daar naar toe terug geweest om te kijken of ze eventueel wat dichterbij te fotograferen waren. Dat kreeg ik niet voor elkaar maar hiermee ben ik echt superblij :-)

   Verwijderen
 14. Prachtig dat je deze hebt kunnen spotten, knap in beeld gebracht, mooi werk Helma!!

  grtjs, Ludo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was daar ook superblij mee Ludo :-)
   Dank je voor je reactie.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 15. Heel mooi en dat voor de eerste keer !

  Gr Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Michel,
   inderdaad de eerste keer dat ik ze zag en ik was toch blij!!!!

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 16. Hoi Helma.
  Je foto's zijn weer super, zoals altijd.
  Prachtig dat je het hebt gezien en dus mooie foto's ervan kon maken.
  Fijn dat je ons mee laat genieten.
  Het zijn mooie uiltjes en mooie foto's.
  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Patricia,
   dank je voor je lieve reactie. Ik was dan ook echt super en superblij toen ik deze uiltjes zag!
   Hopelijk blijven ze daar nog even dan kan ik een plan maken om ze wat dichterbij ook te kunnen fotograferen :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 17. Heel bijzonder dat je de uiltjes zo hebt kunnen fotograferen.
  Wie opmerkingen zou maken over de scherpte, is een kniesoor. Dit soort foto's vraagt om een snelle actie van de fotograaf en dan kun je niet altijd scherp stellen. Is niet belangrijk ook. Veel belangrijker is dat je de steenuiltjes hebt gezien en hebt kunnen fotograferen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad heel bijzonder Hanny, tenminste voor mij wel. Ik vind uilen werkelijk prachtige dieren en wilde ze zo graag eens in de vrije natuur zien en op de foto zetten. En whahahaha... heerlijk dat je dat zegt over "kniesoor" hahahaha..... Het belangrijkste is in deze inderdaad dat ik de steenuil heb gezien en zelfs twee :-)

   Verwijderen
 18. Hoi Helma,
  Wat een prachtige serie heb je gemaakt, hier geniet ik van.
  Nu maar snel een keer deze kant op komen :)

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jou kant komen we ook zeker op Cees, en de bedoeling was die zondag. Je had het zelf ook druk dus daarom maar uitgesteld. Tot hoe lang zitten ze daar eigenlijk nog op de plek van jou???? Anders kunnen we misschien binnenkort nog even afspreken :-)

   Gr. Helma

   Verwijderen
 19. Het is toch super wanneer je dit mag tegen komen en genieten van het moment. En een blog is er niet alleen voor top kwaliteit foto's, het is jou fotoalbum...en je moet lekker zelf plaatsen wat je leuk, mooi, of waar je lol in hebt gehad..

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik genoot zeker te weten van dit moment Yvonne en ook de keren daarna dat ik er was :-)
   Ik ben blij dat je dat zegt dat een blog niet alleen voor top kwaliteitsfoto's zijn maar ook om te genieten van de "beleefde" momenten.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 20. Prachtige foto's Helma, niet zo bescheiden hoor, de foto's ziet er prachtig uit.
  Je hebt gewoon mazzel dat je dit kon vast leggen, ik heb ze nog nooit gezien, laat staan vast kunnen leggen.
  Ik zou hier echt superblij mee zijn, en ik denk dat jij dit ook bent.
  Ik vind het nogmaals een prachtige serie!!!
  Groetjes Irma, die baalt van het slechte weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben heel bescheiden Irma dat weet je whaaaaaaaaaaahahahahahaha........ grapje hoor, maar ik had ze zelf wel wat mooier gewild. In ieder geval een paar andere standpunten maar dat gign helaas niet. ook gehoopt dat ze even op een hek of boomknot gingen zitten maar helaas...... En ja, ik was heel blij dat ik deze steenuiltjes ontdekte :-)
   Kan me helemaal voorstellen dat je even flink baalde van het slechte weer.
   Grotjes, Helma

   Verwijderen
 21. Hoi Helma ,

  Nu ik denk dat jij optimaal trots mag zijn op deze mooie uiltjes blog !!!
  Menigeen zou in zijn handjes knijpen als ze zo'n Uiltje al mogen zien laat staan vast leggen.
  Zo leuk hoe ze om het hoekje kijken en een zit te geeuwen echt leuk zeg !!
  Lieve groetjes ,
  Annie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Annie,

   trots ben ik zeer zeker want ik wilde al zo graag uiltjes zien! Het was alleen jammer dat ik er niet dichterbij kon komen en dat ik ze maar vanuit een standpunt kon vastleggen. En ik ben echt superblij hoor met deze uiltjes :-)))) Die geeuwende is inderdaad heel leuk. heerlijk zo'n momentopname.
   Lieve groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 22. wat is dit mooi en dan zomaar twee tegelijk een normaal mens komt er heel soms eentje tegen nee hoor twee te gelijk en dan van die heerlijke droppies.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik was al heel happy toen ik er eentje zag Bas maar ineens kwam er nog eentje in eht raamkozijn zitten. Toen was ik natuurlijk helemaal in mijn nopjes :-)))))

   Verwijderen
 23. helma, these are ADORABLE photos! i know you were thrilled to see them and capture them! your photos are great!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I was extremely happy TexWisGirl, because I never see any owls so I was really in the 7th heaven at the sight of this little stone owls :-)

   Verwijderen
 24. BOFKONTJUHHHHHHHHHHHHHHHHH:-)
  geweldig helma, je weet niet half wat voor geluksvogel je bent,
  ik wil al zo lang een uiltje zien, en toen ik er een zag lag het dood naast de weg....

  deze foto's van jou....
  zijn supermooi, ik zou wensen dat ik naast je stond:-)

  geluksvogel,
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahahahaha................ inderdaad Dien, een hele grote BOFKONT!!!!!!!
   Je had me moeten zien toen ik de eerste zag wauw!!! Echt gaaf en helemaal toen er nog eentje in het raamkozijn kwam zitten :-)))))))))

   Je had met alle liefde naast me mogen staan.
   xxx

   Verwijderen
 25. Przepiękne zdjęcia, brawo! Fantastyczna cała seria, wspaniałe ujęcia.
  Pozdrawiam serdecznie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naprawdę fajne odkryć talbra. Te małe sowy Mój cały tydzień nie może pójść źle :-)
   Z poważaniem

   Verwijderen
 26. Beautiful baby owls Helma. You are lucky to have seen them, you have good eyes! It must be an abandonned house... They really are gorgeous birds; their eyes are so nice and clear!
  A great post! Thank you for sharing.
  Regards, Louise

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you dear Louise,
   I certainly had luck and my luck was not on when I saw the little owls actually were. So cool to see these! No one lives there but I could not get any closer. Therefore they can shoot. From a position
   dear greetings

   Verwijderen
 27. Ficaram muito boas e nítidas as fotos Helma, vi uns parecidos numa praia aqui na minha cidade,
  As fotos não ficaram boas como as suas .
  Eles são muito interessantes e tem fama de inteligentes.
  um abraço e parabéns pelo blog excelente.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Obrigado por seu comentário Lis :-)
   Você mora em uma cidade muito agradável. E as minhas fotos não são sempre bonitas, mas nós mostramos o que nós gostamos de compartilhar;-)
   abraço

   Verwijderen
 28. ô Helma, wat een geluksvogel ben jij!!! de uiltjes zijn prachtig en zoooo schattig! ik vind de foto's best wel een goede scherpte hebben hoor. proficiat met deze prachtige reeks!
  groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was ik inderdaad Hilde, want ik had nog nooit van mijn leven zomaar ineens en onverwachts een steenuil gezien! Later bleken er dus 2 te zitten en toen kon ik mijn geluk helemaal niet meer op :-)))))))
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 29. Dag Helma,

  Weer zo'n geweldige serie, gewoon om jaloers van de worden. Die Steenuiltjes zijn een delicatesse hier in de drukke randstad. Waar heb je ze vandaan gehaald, mogen we een keer mee, als ze er weer zitten?

  Groetjes vanuit Den Haag,
  André en Muriel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Anfré en Muriel,

   ik ben ook vaak (gezond) jaloers op jullie foto's als jullie weer van die mooie vogels hebben gezien hihi...... En tuurlijk mogen jullie een keer mee :-) Ik rij er nog steeds vaak langs maar heb ze de afgelopen week helaas nog niet gezien!

   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 30. Wow, ik ben 'jaloers' op deze prachtige foto's hoor! En op het feit dat je ze gezien hebt, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Wat een geweldig gevoel moet dat zijn geweest toen je ze spotte. Een serie om van te genieten, helemaal super!

  groetjes van Ank

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet hoe dat voelt Ank hihi...... ik heb dat nl ook wel eens *lol*. Dat ik ze zag was al een feest op zich en toen ik ze ook nog kon fotograferen (wel helaas van verre afstand) kon mijn week helemaal niet meer stuk :-)))) Nog steeds ben ik er superblij mee.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 31. Nou Helma ik heb geen enkel commentaar hoor ,alleen dat ik je foto's super vind .Wat een geluk dat je ze op de foto kon zetten .Ik heb ze nog nooit gezien maar ze zijn echt prachtig.Fijne week
  Lieve groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk Elisabeth en ik ben blij dat je ze super vindt :-)))) Je weer niet half hoe blij ik was toen ik dit voor mijn ogen zag verschijnen. Zo gaaf!! De week is bijna alweer om (heb het even te druk met van alles en nog wat en mijn werk) maar jij alvast heel fijn weekend.
   Lieve groetjes, Helma

   Verwijderen
 32. My favourite Owl species Helma and you have taken some great shots.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. How nice that this is your favorite owl species is Roy.
   It is also a very cute owl :-)

   Verwijderen
 33. Onscherp? Ik heb ze niet gezien. Wat een snoepies, die uiltjes. Die zou ik zelf ook wel graag gezien hebben, hoor Helma.1, 5, 15 en 17 zijn super! Zonder de rest tekort te doen Prachtig blog. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaha...... heel lief dat je dat zegt Joke :-) En het zijn inderdaad snoeppies. Zo leuk om deze te zien en ook nog eens zo dichtbij mijn woning! Die op het dak is ook de enige keer dat ik hem op het dak zag zitten, en met zijn snavel op is inderdaad een heel leuk gezicht. Dat zijn van die gelukshotjes hihi......
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 34. Wat een leuke serie, zo mooi in dat kozijn en dakgoot. En prachtig om deze beestjes zo dicht bij je huis waar te nemen. Prima opnames Helma !

  groetjes, Truus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wist ook niet wat ik zag toen ik naar dat raam keek Truus. Vandaar dat ik toch maar even in zijn achteruit ben gegaan en toen zag ik dat ik het wel degelijk goed had gezien :-) Nu probeer ik er steeds even langs te gaan om ze te spotten:-)

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 35. Och Helma, wat een geweldig leuke foto's. Ik kan me voorstellen dat je ontzettend blij bent dat je de steenuiltjes zo mooi hebt kunnen zien en fotograferen.
  Ik vind ze prachtig en echt scherp genoeg.
  Gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Elly, ik weet dat de foto's mooier kunnen maar als ik nog meer ging croppen werden ze echt niet meer om aan te zien. Ik was ook echt superblij met deze ontdekking en ook dat ik er nog een paar plaatjes van kon maken :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 36. ik heb ze in ieder geval nog nooit aanschouwt Helma. Ik moet je nageven dat je nogal eens wat bijzonders tegenkomt op je weg.

  Jij vindt deze foto's onscherp ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Henk, ik voel me zeer vereerd met je reactie :-)
   Deze kleine steenuiltjes is voor mij inderdaad hel bijzonder om te zien en dat ook nog eens zo dichtbij!
   En euhhh... ja, ik vind deze foto's niu niet bepaald scherp. Jij wel dan???

   Verwijderen
 37. Miałaś okazję zrobić zdjecia sowom i zrobiłaś to świetnie, gratuluję i pozdrawiam.
  You had a chance to make pictures sowom and did it well, congratulations and greetings.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Po raz pierwszy spotkałem się Erna, i te małe sowy byłem naprawdę bardzo zadowolony z tego odkrycia :-)
   Z poważaniem,

   Verwijderen
 38. Je hebt je niets te verwijten, Helma. Ik vind de foto's schitterend, gezien de omstandigheden.
  Ik heb het al eerder geschreven, "jij bent een geluksvogel".
  Een heel leuk paar, ze zien er echt tevreden uit...

  dank om ons te laten meegenieten, Helma
  ria39

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Ria, het is inderdaad wel zo dat de foto's nog vrij "aardig" geworden zijn, maar ik moest er heel wat aan sleutelen om ze een beetje "plaatsbaar" te maken hihi..... Met de ontdekking van deze uiltjes ben ik inderdaad een enorme geluksvogel :-)))))

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 39. Ohhhh!!!.. So cute.. Adorable litte owl. Super pictures of this beautiful birds. Congrats my friend..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gracias Ana,
   Me sentí muy feliz cuando me enteré de estos pequeños búhos :-) Las condiciones de fotografiar no eran muy agradables, pero yo estaba muy contento de haber visto que yo todavía quería mostrarles :-)
   Un beso

   Verwijderen
 40. Reactie van Geert

  http://fotografie.stieltjeskanaal.com/

  Hoi Helma,

  ik heb weer genoten van je 'steenuilenblog'. Heel herkenbaar. Zonder dat
  je het weet, zitten de uiltjes soms dichtbij... Ook ik kwam daar een
  tijdje geleden achter.
  Gave foto's heb je ervan kunnen maken. Zulke plekjes moet je koesteren.

  Groet uit het (bijna) altijd zonnige Stieltjeskanaal,
  Geert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Geert,

   ik heb je reactie maar gekopieerd en hierin geplakt. je stat wel in de rechterkant van mijn bloglist in "Leuke en mooie blogs om even naar toe te gaan. Echt de moeite waard!"

   Ik heb ook echt nooit geweten dat daar uiltjes zaten! Nooit verwacht ook trouwens maar ineens zag ik er eentje. Toen het er ook nog 2 bleken te zijn was ik helemaal door het dolle hihi...... Bij jou gaan we dus ook uiltjes zien :-)

   Groetjes, uit een altijd waaiend West-Friesland
   Helma

   Verwijderen
 41. ha die Helma
  er is geen mens die kan zeuren over iets wat aan deze foto's mis zou zijn
  want dat is er niet , zo simpel is dat , jaloers dat zullen ze zin :)

  ik heb een vraagje , met welk programma maak jij je banner ?
  sluit zo af kwam nat en koud thuis warme douche en onder de wol
  slaap wel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Karel,
   wat lief dat je dat zegt hihi..... het is ook geweldig als je ineens uiltjes ontdekt en dan nog van die kleintjes ook. ik had dat ook echt nooit verwacht!

   Die banner wordt bewerkt met Paint Shop Pro. En sorry dat ik zo laat reageer want ik had het werkelijk druk op het werk (veel te veel overuren moeten maken) en ook met fysio en andere verplichte zaken. Komend weekend heb ik in ieder geval vrij :-)
   Ik hoop dat je lekker geslapen hebt in ieder geval

   Verwijderen
 42. wieder ganz famtastische fotos Helma, wuensch dir einen guten start in die woche ! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ved kjas nå kommer jeg dit bare for å svare til Dirk og uken er nesten over. Var en grei og faktisk en travel uke, men denne helgen har jeg ganske god :-)

   Verwijderen
 43. Hacer fotografias a los seres que habitan en nustras casas,nos llena ,de satisfación por conocer a éstos inquilineos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola Juan,
   bueno que estés aquí de visita y bienvenido :-)
   Me alegro de que foto'svan estos pequeños búhos pueden apreciar. Vengo a visitarte muy pronto.

   Verwijderen
 44. Hai Helma,

  Oei, wat is dat toch lekker he, als je dit soort vogels tegenkomt. Het mooie van een blog is dan ook nog eens, dat je niet alleen maar technisch perfecte foto's hoeft te plaatsen. Nu je weet waar je ze kunt vinden, zullen de mooie topplaten wel gaan komen. Maar menigeen is hier al stinkend jaloers op. Ondanks de grote afstand toch zeer goede foto's en misschien heb je wel iets teveel gecropt. Gewoon heel erg knap gedaan en de verwachting voor superplaten in 2014 is wel gewekt hoor.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey René,

   zeker weten dat dit lekker is en nu nog een manier verzinnen om deze steenuiltjes mooier in beeld te krijgen :-) Sommige foto's zijn ook misschien wel iets teveel gecropt maar ja, je probeert van alles en goed kreeg ik ze niet echt hihi.... Ik mag inderdaad hopen dat ze daar blijven zitten in ieder geval :-)

   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 45. Hoi Helma,
  Wat geweldig om die uiltjes te zien, zoals je weet ook mijn wens. Natuurlijk willen we allemaal prachtige achtergronden en opnamen die gemaakt worden van korte afstand, maar zo simpel is het vaak niet. Ik had graag in jouw schoenen gestaan. En, ik vind de foto's ondanks het croppen het kijken zeker waard.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Kees,
   ik wist ook echt niet wat ik zag toen ik daar reed. Ik neem die weg zo vaak en nooit geen uil gezien. Nu viel ie ineens in mijn ooghoek! Ik had iets van: Hé, zag ik dat wel goed!? Even in zijn achteruit en ja hoor... ik had het wel degelijk goed gezien.Je wilt niet weten hoe ik toen in die auto zat whahahahaha...... Ik ben blij dat je ze ondanks de wat mindere kwaliteit toch de moeite waard vind :-)
   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 46. Hey Helma
  Ik vind dit super om naar te kijken, het moet niet altijd perfect op een takje zijn :-)
  Ik ben het helemaal eens met klaproos, jij bent echt een geluksvogel!!!
  Groetjes
  Dominic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Dominic,
   Soms willen we maar al te graag de perfecte foto schieten, maar in de natuur gaan ze inderdaad ook niet altijd even mooi zitten hihi.... En ja, ik ben inderdaad een geluksvogel :-)))
   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 47. Hoi Helma,

  Hihihihi en voor jij en al die andere gaan zeggen dat het beter had gekund als...................
  Weet je wat het is.....?
  Als mijn oom cup maat 2x D had gehad dan was het niet mijn oom maar mijn tante ;-)

  Meid ik zou gewoon bere trots zijn op deze foto's.
  A) het is toch echt geweldig om dit alleen al mee te mogen maken.
  B) Het is een voorrrecht om het ook nog eens vast te kunnen leggen.
  C) er is helemaal niets mis met je opnames.
  Gewoon trots op zijn en lekker van het moment genieten en telkens als je deze foto's bekijk weer genieten.....
  Ik zeg DOEN :-)

  LG en dikke complimenten,
  Karina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whaaaaaaaaaaaaaaahahahahahaha.... als mijn oom cup maat 2 x D had gehad, dan was het neit mijn oom maar mijn tante! Weet je, je hebt helemaal gelijk!!!! Geweldige reactie hahahaha..... En tuurlijk ben ik beretrots al was het alleen al om het feit dat ik deze mooie ultjes gewoon overdag zag zitten. En euhhh.... die schoenen trek ik dit jaar niet meer aan hahahahaha...

   Thnx voor je dikke complimenten ;-)
   LG, Helma

   Verwijderen
 48. Hoe gaaf is dit ik heb er ooit een in de tuin gehad maar het was al donker en niet te fotograferen jammer genoeg lieve groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is helemaal gaaf Daniëlle, gewoon een steenuiltje in je eigen tuin!!!
   Geweldig dat je die in ieder geval gezien hebt.
   Lieve groetjes, Helma

   Verwijderen
 49. Unclear or blurry ... regardless, it is a wonderful meeting and I'm happy for you !
  BRAVO :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. How sweet of you Nathalie :-))))
   I was (and am) very pleased with this meeting of small owls. It was really wonderful to see them.
   Yours

   Verwijderen
 50. Bonita serie a estos Mochuelos.Un abrazo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. También fue muy bueno para descubrir Isidro. Estos pequeños búhos
   A continuación, trataremos de respetar :-) algunas buenas fotos
   abrazo

   Verwijderen
 51. Wow, geweldige foto's, ik zou ze ook wel een keer willen zien! Bedankt voor je reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik lhad ze ook al heel lang op mijn wenslijstje staan Jacobien,
   dus je kan me mijn blijdschap voorstellen toen ik ze ineens onverwacht zag zitten!

   Verwijderen
 52. Mooi,mooi,mooi Helma.

  Klasse.
  Groeten van eilandstaete.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Eilandsaete,
   Ik ben er ook zelf heel erg mee in mijn sas :-)

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 53. Какая мистическая птица! Вспомнила ночные сюжеты из фильма "Гарри Поттер". После этого фильма мой сын долго просил купить ему сову, хотя у нас живет попугай.
  Helma, фото просто великолепны!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ваши коллеги Ahha также говорили о Гарри Поттере, и что большинство людей знает, и филин :-) Вы так хотел сына сова, но очень разумно, что вы не дали ему Галина :-)
   Я рад, что вы найдете красивые фотографии.

   Verwijderen
 54. Een prachtige serie laat je hier zien Helma, ik weet dat je niet super te vreden bent over de kwaliteit, ik zou hier superblij mee zijn.
  Je hebt toch heel mooie momenten vast kunnen leggen en nu het zo dichtbij is krijg je vast nog wel eens een kans om nog mooiere foto's te maken en ik zou maar gewoon trots zijn op deze mooie reeks.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Coby, ik ben er ook echt superblij mee maar ik had ze graag in wat andere standpunten willen vastleggen. En natuurlijk wat scherper maar ik kon er echt niet dichterbij komen. Nu had een vaste lens van 500 wat kunnen betekenen :-) Ik ben er net nog langsgereden maar helaas... ik zag ze net. Ik hou ze wel vanaf dat moment in de gaten hoor :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 55. dit is weer genieten Helma!
  foto 'steenuiltje op dak' is m'n favoriete foto

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was het voor mij ook Anneke,
   echt geweldig om deze kleine uiltjes ineens te zien zitten :-)

   Verwijderen
 56. Una serie de fotografías magníficas de estas aves tan enigmáticas como bellas.
  Te felicito, Helma!
  Un beso.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola querida Montse,
   estos pájaros siempre están rodeados de un poco de misterio lol ...... pero me pareció que era genial para descubrirlos :-)
   Un beso

   Verwijderen
 57. Beautiful Little Owl, and you shot them, genius Helma.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Bob,
   it was great to discover them and take pictures of to make. For they were actually pretty far but I've been here super happy :-)

   Verwijderen
 58. Oh bofkont zo dichtbij
  Je heeft er een supermooie serie van gemaakt Helma
  Complimenten hoor hoop ze ook eens te kunnen fotograferen
  L.G
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad een bofkont Janny,
   en als ik had geweten dat ze zo dicht bij mijn huis zaten, dan had ik mijn tenten wel eerder opgeslagen daar hihi..... Dank je wel voor je complimenten :-)
   LG, Helma

   Verwijderen
 59. Hoi Helma,

  Heel mooi gedaan Helma vooral foto nr. 8 is prachtig. Deze vogeltjes zijn standvogels, dus als je eenmaal zo'n plekje weet kun je er lang plezier van hebben. Zuinig op zijn zou ik zeggen. Ik heb jaren geleden ook eens zo'n plekje gehad, maar helaas zijn ze na korte tijd verjaagd. Heb er vanuit mijn schuiltentje toch wel leuke van kunnen maken. Komen binnenkort in een blog.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ad,

   bij foto 8 kijkt hij ook mooi helder uit zijn ogen, zat muisstil en de wind was ook nog eens minimaal. Ik kon daar dan ook een leuke foto van maken :-). Ik ben er vanmorgen nog langs gereden maar helaas.... ik zie ze al ruim een week niet meer! Hopelijk zitten ze er nog wel want dit wil i niet meer missen! Een echt schuiltentje moet ik nog aanschaffen maar ik moet ook op dat land zelf kunnen komen om vanuit een ander standpunt te fotograferen. Gaaf dat je ze ook hebt en jou kwaliteiten kennende dan zullen dat prachtplaten zijn :-)

   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 60. Wonderful photos of those lovely owls!! Love their big eyes :))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Big eyes, they certainly Susanne,
   and those eyes fall upon this rather tiny owls on it!

   Verwijderen
 61. Nu ben ik jaloers op je, en aan al die reacties te merken ben ik niet de enige, gaaaaaaffffffff!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahahahaha... en zo zijn we allemaal wel een keer jaloers op andermans foto's Natuurkijk-rijk :-) En het was ook echt ontzettend gaafffffff!!!!!!!!!!!

   Verwijderen
 62. While we try to see the destination in her eyes
  Owl, see your fascinating photographs to the max!
  Hug and great week

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tossan Olá, desculpe pela minha resposta tardia, mas eu estava muito ocupado na semana passada com o meu trabalho. Agora vem o fim de semana que vem. Estou feliz que as fotos da pequena coruja acho fascinante :-)
   Abraçar e beijar

   Verwijderen
 63. Hoi Helma,
  Prachtig die uiltjes en hartstikke leuk dat je ze hebt gespot en op de foto gekregen. Het is mij nog niet gelukt.
  Ik vind ze allemaal mooi maar die waarop hij/zij gaapt vind ik eigenlijk wel de leukste.

  groet,

  peter van de beek

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Peter,
   van een vogelaar als jij zou je denekn dat je alle vogels nu wel een beetje voor je lens hebt gehad, maar dat is dus niet zo. Ik was (en ben) ook ontzettend blij dat ik deze uiltjes ontdekte en ook nog redelijk op de foto heb gekregen.

   Groetje,
   Helma

   Verwijderen
 64. Wow ma anche le civette sul davanzale delle finestre avete?!! Stupendi rapaci dal viso simpatico e buffo! Bellissime anche le tue foto! Complimenti, ciao : ) Cri

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ciao Crisitina,
   quello che una risposta bella entusiasta da voi su questi piccoli gufi :-) E 'stato uno spettacolo bello da vedere prima un gufo seduto sul davanzale della finestra e improvvisamente ci è venuto un secondo a! Ero davvero in giubilo :-)
   Cordiali saluti, Helma

   Verwijderen
 65. Excelentes fotos. Una gran ventana. Saludos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Si hubiera sabido que los búhos vivían allí, detrás de esa ventana, yo he estado allí muchas veces con mi cámara en la búsqueda paró Pablo :-) Ahora era bastante inesperado que los vi.
   Saludos

   Verwijderen
 66. Wat zijn die uiltjes mooi. Een hele bijzondere serie, Helma. Ik heb ze nog nooit gezien. Uilen zijn over het algemeen moeilijk te spotten. Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had ze ook nog nooit in het echt gezien Zem, dus je begrijpt dat ik ook werkelijk een enorm gat in de lucht sprong toen ik deze kleintjes ontdekten daar :-)
   Echt super om mee te maken!

   Verwijderen
 67. Hoi Helma,

  Wat leuk dat je ze gevonden hebt! Ik wist dat dat een wens van je was. En natuurlijk maak je dan een serie, zelfs al zijn de omstandigheden niet ideaal, het is gewoon hartstikke leuk! De gaap vind ik super. Nu je deze plek weet (en als je ze eenmaal zelf hebt gevonden) ga je er zeker meer zien, ook op andere plekjes.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marianne,

   ja, en de velduil staat er ook nog steeds op hoor. Begin december gaan we die kant weer op want ik vond het daar echt heel mooi. Normaal gingen we altijd naar Zeeuws-Vlaanderen maar waar we vorig jaar aten (dankzij jou) was het er ook echt aangenaam verpozen :-)
   Die gaap is inderdaad prachtig en ik klikte op het juiste moment hihi.....

   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 68. Wonderful pics of these cuties Helma !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The quality of the photos could do better Lasse, but I was happy that I discovered this beautiful little owls :-)

   Verwijderen
 69. Hallo Helma,
  Wat een verrassing, je ging zeker uit je dak! Wat een snoeppies van uiltjes, En gecropt of niet, ik vind het hartstikke mooie foto's. TOP!
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Maria,
   en of ik uit mijn dak ging!!!! Ik was al blij met die ene en toen kwam er zowaar nog eentje bijzitten!! Echt geweldig om mee te maken. Heerlijk dat je ze ondanks de hoge cropfactor toch mooi vindt :-)
   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 70. Kan me voorstellen dat je hier blij mee bent, het zijn ook heel fotogenieke vogeltjes!
  Misschien eens met een schuiltentje er gaan zitten zodat je ze dichterbij kunt halen.

  Groeten Ralph

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was echt kicken Ralph en al helemaal als je al zolang die wens op je lijstje hebt staan :-)
   Een schuiltentje is een maar ik moet dat land ook nog op. We gaan in ider geval wat proberen :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 71. Hoi Helma,
  wat een schattige uiltjes heb je gefotografeerd zo lief.
  en heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel mooi.
  groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schattig zijn ze inderdaad Marja, en al helemaal als je ze zelf ziet zitten/vliegen.
   Echt superblij dat ik deze heb gevonden :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 72. Wat een prachtige uiltjes, en al zijn ze misschien niet helemaal perfect vastgelegd, het blijft een prachtige momentopname!
  groetjes Mickey

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een ding dat zeker is Mikey want deze uiltjes stonden al heel lang bovenaan mijn wensen lijstje :-) Daarna kijk je naar de kwaliteit en ja... die had beter gekund maar deze die hier staan kan niemand me meer afnemen ;-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 73. Wat een schatjes Helma !!
  # Jij had het over het bos , het bos heeft 2 ingangen en waarschijnlijk ben jij bij Rijs het bos in gegaan , daar staan altijd heel veel paddenstoelen , maar wij waren aan de zeekant en dan zoeken we speciaal de steenkist en de betoverd mooie plek met de 7 beuken , en daar zijn we enkel deze tegen gekomen . Zondag is er een natuurmarkt aan de andere kant
  en als het droog is gaan we daarheen en dan hoop ik meer paddenstoelen te zien . Je ziet het t.z.t. wel .
  Alvast een fijn weekend en liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn ook schatjes Lia :-))))
   * Ik wist niet eens dat dat bos 2 ingangen had!!! Wij zochten op internet en kwamen hier uit en jam het stond vol met paddenstoelen. Alleen geen vliegenzwammen gezien maar daar was het ook nog even te vroeg voor. Ik ben benieuwd of je er komende zondag meer ziet Lia en dan laat je dat natuurlijk wel ff weten hé :-)
   Jij ook heel fijn weekend, liefs, Helma

   Verwijderen
 74. wat Gaaf zeg, Steenuiltjes zijn ook erg leuk, wat een mazzel dat je ze lekker in de buurt hebt kunnen vastleggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad heel gaaf Nancy :-)
   Ik heb nooit geweten dat ze daar zaten maar nu ik dat wel weet hou ik dat natuurlijk met grote ogen in de gaten hihi.....

   Verwijderen
 75. wow!!!!!!.., jakie niezwykle urocze..., niezwykłe zdjęcia..., pozdrawiam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Są one również bardzo ładny Barbara i byłem w moim zachwycony kiedy odkryłem ten mały markom :-)
   pozdrowienia

   Verwijderen
 76. What an inspiring blog. I love owls. And your photos are simply gorgeous.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you for your visit and that you have given a response.
   Be welcome here :-)

   Verwijderen
 77. Dit is iets waar ik al jáááren op wacht prachtig en de kwaliteit daar zal ik niet over wakker liggen het hebben van de foto vind ik hier veel belangrijker.
  Natuurlijk ga je terug om ....... ik wacht op het resultaat!

  Fijn weekend en veel succes.

  Frans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je weet niet hoe lang ik hier al op aan het wachten was Frans hahahah... maar je kan je dus mijn blijdschap wel voorstellen toen ik ineens oog in oog stond met deze kleine en mooie uiltjes :-). Je hebt gelijk wat je zegt over "het hebben van de foto's is belangrijker dan de kwaliteit". En natuurlijk ga ik terug!!!!

   Jij ook heel fijn weekend.
   Groet, Helma

   Verwijderen
 78. Ha die Helma
  Ff met de mobiel vanaf het werk ja ik werk vanavond nog en dan een week vrij
  Nee over de ellende hebben we het niet ,we willen lachen en genieten ,nu als ik je krabbels leed heb je dat gedaan bij de ppsje
  Wens je nog een fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Karel,
   druk aan eht werk dus :-) En nee, laten we het maar niet over ellende hebben want dan kan ik ook een emmer leeggieten hihi..... Wat lekker dat je een week vrij hebt en je gaat het nog treffen ook want het wordt heel mooi en zelfs warm weer :-)
   Jij nog even werkse :-)

   Verwijderen
 79. Hello Helma!
  Oooooohhh, sooo cute!!!
  Probably my favorite bird!
  Lovely photos, you are very lucky ta have seen these owls!
  You probably might see them breed next season, well worth watching closely! ;-)
  I love your rain drops, beautiful photos, congratulations!
  Cheers, enjoy your WE!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Noushka,
   I certainly had a lot of luck when I found these little owls. I have long wanted an owl in the wild and see when I saw near my house these two little owls. Wonderful to see and I hope there are better pictures of to make.
   I finally have two days off and there I also enjoy.
   You also very nice weekend and we'll talk :-)

   Verwijderen
 80. You were lucky you came across these little owls. Here did you get a great series that I liked very much!

  Ottar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Indeed I was really lucky Ottar. Never knew there were so near my home that little stone owls lived :-)

   Greetings, Helma

   Verwijderen
 81. you are so lucky to use such subjects for your photos, Helma! I already told you how much I admire your skills and patience!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I feel honored with these compliments Adriana :-)
   I am always happy when people enjoy my pictures.
   I enjoy you photos of all the places of the world and all the beautiful details, and you enjoy my pictures again :-)

   Verwijderen
 82. Hoi Helma, wat een verrukkelijke serie! lijkt me echt super als je die schattige uiltjes zo uitgebreid kunt fotograferen, een je kwaliteit is echt niet verkeerd hoor, had ze graag zo gemaakt! Alleen bij nr 2 en 6 lijkt het me dat je delen extra onscherp hebt gemaakt? dat vind ik wat onnatuurlijk over komen.
  Maar verder: petje af!
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Loes, het was ook echt super dat ik die uiltjes ineens ontdekte. Nooit geweten dat ze zo dichbij mijn woning zouden zitten :-) Het klopt met die onscherpe delen in die foto's. De muur in foto 2 was zo afgrijslijk dat ik het zo wilde proberen. Die is wel erg hokkerig geworden maar die andere vind ik wel mooi met die waas :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 83. Hallo Helma. Het heeft enkele prachtige foto's van roofvogels (uilen) en een leuke blog. Een groet uit Asturië, Spanje.

  Hola Helma. Tiene unas magníficas fotografías de aves rapaces (mochuelos) y un bonito blog. Un saludo desde Asturias, España.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola Joaquin,
   Qué bueno que usted ha visitado mi blog y que también han dejado 2 comentarios. Me alegro de que haya disfrutado de Hent. Estos pequeños búhos
   Saludos Helma

   Verwijderen
 84. ik ben gek op uilen.Ik vind het ene hartstikke leuke serie geworden.Jammer dat je niet dichterbij kon,maar beter dat dan verstoren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit was ook voor mij een regelrechte verassing Raym.
   Nooit geweten dat ze zo dichtbij mijn woning zaten. Nu nog een manier vinden om er dichterbij te kunnen komen (landeigenaar zoeken en daar mijn tent opzetten hihi....:-)

   Verwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een berichtje achter te laten op mijn blog, ik stel dat zeer op prijs.
Bedankt voor je bezoek en reactie.
Groetjes, Helma

Thanks for your visit and comment.
Merci pour votre visite et commentaires.
Gracias por tu visita y comentario.
Grazie per la vostra visita e commento.
Köszönöm a látogatást és megjegyzést.
Tak for dit besøg og kommentar.
Kiitos vierailusta ja kommentoitavaksi.
Tack för ditt besök och kommentar.
Obrigado por sua visita e comentário.
Dziękujemy za wizytę i komentarz.
Спасибо за ваш визит и комментарий.

Groetjes, Helma