donderdag 17 januari 2013

Net Wel....., Net Niet.............1

Zo...... eerst maar eens een nieuw label aangemaakt voor "Net Wel, Net Niet." We hebben allemaal wel eens foto's dat je denkt.... "tja.... net niet mooi genoeg om te plaatsen",  of:  "het zou net kunnen!" En dan bedoel ik een foto van een vogel die je zelf voor de eerste keer tegenkomt in de vrije natuur maar die dan net niet scherp genoeg is om te plaatsen maar zelf ben je er onwijs blij mee. Of er zit net weer een takje voor z'n snavel of er valt een schaduw overheen. Of zoals de hele invasie Pestvogels hier en je ziet er zelf maar 1 die ook nog eens hoog in de boom gaat zitten. Nou ja, ik heb besloten een aantal van deze foto's toch te plaatsen want ik heb ze nl ook nog van watervogels.

 ***Foto's zijn in de vergroting  beter van kwaliteit, dus mooier, scherper en duidelijker. Even op de foto zelf klikken of op de bovenste foto, dan kun je doorklikken of scrollen.***

Onderstaande foto vond ik gewoon grappig omdat de Ekster zo'n grote koek in z'n snavel had.

Ekster met enorme koek

Hieronder mijn allereerste Goudvink. wat was ik blij dat ik die tegenkwam. Ik had er een hele serie van geschoten maar die staan allemaal nog onbewerkt in een map. Toch even eentje laten zien.

Goudvink (behoorlijk gecropt)

Een Kool mees hoog boven in een boom tegen een werkelijk strakblauwe lucht.

Koolmees

Hebben we hier eindelijk hele invasies Pestvogels en dan kan ik er maar eentje vinden. Bovendien ging ie om mij te pesten ook nog eens hoog boven in een boom zitten.

Pestvogel

Pestvogel

Pestvogel
Of roodborstjes die het ook Net Wel, Net Niet kunnen.....

Roodborstje (achter takje)

Roodborstje (met schaduwstreep)

Roodborstje, tjaaaaa........

Eindelijk ook eens een Vlaamse Gaai gezien en dat nog wel vanuit mijn raam. Moest dus ook door het dubbele glas vastgelegd worden.

Vlaamse Gaai (door dubbel glas gefotografeerd)
Of neem dit Staartmeesje. Ook weer niet helemaal mooi kunnen vastleggen.

Staartmeesje

Staartmeesje met schors in de snavel
Een Vink die parmantig rondstapte op het trottoir.... Net een dappere Dodo..

Vink aan de wandel.....

En als laatste nog een Witte kwikstaart met vlieg in snavel. Deze zag ik toen we voor de brug naar Lelystad moeste stoppen ineens aan de rechterkant zitten. Kon net gauw 2 plaatjes schieten.

Witte Kwikstaart met vlieg in snavel

Witte Kwikstaart.

Dit waren dus een aantal van niet de allermooiste plaatjes maar wel plaatjes die voor mij op de een of andere manier bijzonder waren.
=====================================================================
Iedereen ook weer heel erg bedankt voor alle opmerkingen en complimenten op het blog hieronder van
"Torenvalk".

108 opmerkingen:

 1. Bonitas y variadas capturas Helma.Saludos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke serie.Tja wel of niet? Ik heb geen geduld dus ik heb erg vaak foto's die ''niet'' zouden kunnen maar ik zet ze er soms gewoon op.Bij jou is dat anders omdat fotograferen echt je hobby is en dan ben je natuurlijk erg kritisch.En die pestvogel deed zijn naam eer aan dus.Wel of Niet ik heb weer genoten in elk geval van je foto's.
  Lieve groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Elisabeth :-)
   ik heb bij jou nog geen foto's gezien die niet zouden kunnen hoor! Ik heb nog meer foto's die net niet kunnen maar die ik zelf ook gewoon leuk vind. Die komen binnenkort op de blog. Daaronder een serie van een roodborstje wat zit te slapen op een tak in het zonnetje. Niet echt kwaliteitsfoto's maar wel leuke foto's (vind ik dan hihi.....)
   Lieve groetjes, Helma

   Verwijderen
 3. Świetnie wygląda sroka z kawałkiem chyba bułki w dziobie. Ptaki są śliczne i jest mój ulubiony rudzik, dziękuję. Pozdrawiam.
  Magpie looks great with a piece of bread in its beak think. Birds are beautiful and it is my favorite Robin, thank you. Yours.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik kan er niets aan doen maar een takje wat in de weg zou zitten of een vogel die niet net gaat zitten zo als wij dat zouden willen deze foto,s zijn toch veel natuurlijker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt hoor Bas en daarom zet ik ze ook neer. Ik heb nog mappen vol met dit soort foto's. Vanmiddag even naar de heemtuin geweest en daar zag ik een specht hoog in een boom. Ik kon hem mooi pakken maar je raad het al.... prompt voor z'n oog een takje en de rest is wel scherp. Die ga ik binnenkort ook gewoon plaatsen hoor.

   Verwijderen
 5. 'T is een mooie reeks geworden en natuurlijk wil je met deze oogst pronken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou Helma, deze foto's kunnen wat mij betreft net WEL! Vooral die meneer Ekster die met het stukje brood ervandoor ging, is gaaf!

  Groet,
  Willy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Willy,
   daarom heb ik hem ook geplaatst want ik vond die koek echt geweldig om te zien hahahaha.....

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 7. Hoi Helma, goed dat je deze foto`s plaatst.
  Dieren doen nu eenmaal niet wat wij graag zouden willen dus een takje of schaduwtje meer of minder maakt toch niet uit.
  Zo zit een vogel soms ook net iets te ver voor een mooi scherpe foto, so-what!
  Deze serie bewijst dat dergelijke foto`s het bekijken meer dan waard zijn.
  Die Ekster met koek...Witte Kwikstaart met vliegje...leuk toch.
  Op deze manier blijft het leuk om steeds te proberen een dier/vogel er nog mooier op te krijgen.

  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Greet,
   dieren doen nu eenmaal wat hun natuur ze ingeeft. Toch soms wel een beetje jammer. Neem bv afgelopen middag: ik even naar de heemtuin. Zit daar een specht en eindelijk kan ik die dan op de plaat krijgen maar...... er zit een takje voor zijn oog. Ga ik sluipenderwijs beetje opzij maar hij vliegt meteen weg. Kwartier gewacht en jaaaa... daar kwam hij weer maar nu liep hij met een snelheid van heb ik jou daar over een tak naar boven en ik kon hem niet meer "begaffelen".. :-( Toch ben ik blij dat ik hem heb want ik laat hem binnenkort ook nog zien ook hihi....

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 8. Naar mijn idee laat je ons foto's zien die zeker wel kunnen. Menigeen, waaronder ik, zou in zijn handen knijpen om zulke foto's te kunnen maken. Een prachtige serie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Brilliant photography, especially the Jay, superb.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Helma ik vind dat dit best kan hoor.
  Vogels in de vrije natuur gaan nu eenmaal niet ergens zitten waar jij wil.
  Ik vind de vink en het kwikstaartje er heel goed op staan.
  Het is wel jammer inderdaad dat de pestvogels wat aan de hoge kant zitten, maar goed je hebt ze al vast kunnen leggen, dat moet ik nog doen.
  Fijne dag nog, groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hello Helma! how are you??? .. Very cool pictures .. How beautiful the Waxwing .. Congratulations ..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Ana,
   Thank you for your interested how I'm doing. It is quite reasonable :-)
   Kind regards, Helma

   Verwijderen
 12. Alcune foto non si vedono, si vede tutto grigio ma le altre sono molto belle e tenere! complimenti, ciao Cri : )

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Impresionante Helma!!! Todo lo que te diga es poco. Un abrazo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hello Helma, I know you are not satisfied with these photos but I think they are lovely. Photographing birds can be so frustrating! I have many, many photos which I think are spoilt by twigs and shadows or where the bird is too far away from my short lens but I try to remember that I should be happy to have just seen the bird and not to worry if the photo is not perfect. I think my favourite here is the Jay, I have never managed a photo of one!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello ShySongbird,
   it's not that I'm not satisfied emt these pictures though because I am just that. They have a special meaning for me anyway :-) Sure it's fun if you keep nice and sharp pictures but I have not and you and us with many others. I was sad to see these photos in a folder so I sat there and they only show :-)

   Also you will ever get a picture of Jay making :-)

   Verwijderen
 15. Toch weer prima plaatjes Helma
  vooral de parmantig wandelende vink vind ik erg goed,
  deze vogeltjes hebben zulke fraaie kleuren.

  Groetjes, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel herkenbaar Helma, je bent vast de enige niet.
  Goed dat je ze plaatst, kan mij voorstellen dat je ze graag laat zien.
  Er is eigenlijk ook niks mee, een takje ervoor.
  Dat is puur natuur toch.
  Ik vind ze mooi en ben jaloers op je pestvogel, ook al had je hem zelf liever nog mooier gehad ;-)))
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nou Helma, dit zijn allemaal foto's met een dikke WEL hoor! Soms lukt het gewoon niet zoals je het zou willen, maar dan kan de opname toch best de moeite waard zijn, door wat je er mee wilt laten zien.Een goed voorbeeld is hiervan de Ekster met koek. De opname van de Vlaamse Gaai, vind ik super.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Helma,

  Goed dat je deze foto's toch plaatst. Het gaat er toch om dat jij er een leuke beleving en herinnering aan hebt (gehad), en ze zijn helemaal niet slecht oid. Natuurlijk kunnen sommige foto's mooier, beter, weet ik veel wat maar het is gewoon zoals je schrijft. De eerste keer, grappig etc. Ik moest ook meteen lachen om die foto van de ekster, hij raakt me en dat is belangrijk. Zelf barst mijn archief van de net niet foto's, takkenfoto's etc. Soms gooi ik ze weg, soms plaats ik ze en soms niet.
  Ik vond het een leuke serie, vooral omdat je erbij schrijft waarom je de foto toch hebt bewaard en geplaatst dat geeft echt een meerwaarde aan de blog.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marianne,

   klopt inderdaad. Ik had (en heb) er een leuke herinnering aan:-). Dit zijn ook nog foto's van toen ik continu op "auto" fotografeerde. Ik heb er nog meer van en die ga ik binnenkort ook plaatsen. Van de kleine zilverreiger in zeeland, van afgelopen december zijn de foto's ook niet echt scherp maar voor mij is het bijzonder dat ik deze kleine reiger een keer heb gezien :-) En jij met je takkenfoto's whahahahahaha......

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 19. Hoi Helma,
  Ik geeft toe dat de fotos birdpix niet zullen halen, maar daar ligt de lat hoog. Het gaat om de vraag of jij het een leuke foto vind. Soms is een foto volgens de normen mischien niet goed genoeg, maar geeft hij jezelf wel veel voldoening. Zo'n kwikstaart met een vlieg of die Gaaiemet die beukenoot en die ekster met dat "halve " brood zijn toch hartstikke leuk. Trouwens wiens normen zijn het. Wij hebben allemaal stapels fotos die hartsikke leuk zijn en goed te presenteren op een blog maar volgens de normen niet goed genoeg. Nou en, denk ik dan.
  Ze zijn leuk en gewoon blijven publiceren.

  groetjes,

  peter van de beek

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hi hi..wat ben jij streng voor jezelf....
  Ik heb heel veel van zulke vogeltjes...zeg maar gerust ..altijd zulke vogeltjes...
  Maar ik ben er toch blij mee...met die net of net niet foto,s::

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whahahahahahaha.... leuke reactie Marian, maar ik ben niet zo streng voor mezelf hoor *lol*. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik wel steeds kritischer wordt *grinnik*.
   vandaag een roodborstje gefotografeerd en als ik die vergelijk met een jaar terug ja dan..........;-)

   Verwijderen
 21. Ach, foto's hebben soms ook gevoelswaarde. Die vink vind ik best bijzonder, je ziet goed hoe mooi hij eigenlijk is.
  Hopelijk krijg je bij de pestvogel nog eens een herkansing, hoewel ik de eerste best mooi vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Sommige vogels zijn gewoon ontzettend moeilijk te fotograferen en het licht werkt ook niet altijd mee.
  Toch zijn veel van deze foto's de moeite waard,zoals de kwikstaart, vink, gaai, het roodborstje en ook de goudvink mag er zijn.
  Leuke serie Tinie.
  Gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Sorry, ik vergis me, ik bedoel natuurlijk Helma.
  Ik had net bij Tinie iets gezet, maar weet natuurlijk dat jij Helma bent.
  Dus: Mooie serie Helma.
  Gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahahaha.... geeft niks hoor Elly,
   we noemen allemaal weleens iemand anders dan zijn of haar eigenlijke naam :-)
   Is mij ook al eens overkomen dus.....

   Verwijderen
 24. Cudowne zdjęcia i fantastyczne momenty! U mnie nie ma w tym roku ani gili ani jemiołuszek, Twoje zdjęcia są przepiękne.
  Pozdrawiam serdecznie.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi Helma,
  Ik heb dat zo vaak, maar ik ben dan blij dat ik ze zo heb. En ik heb meestal te weinig geduld.Ik zou heel blij zijn met deze serie.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hi Helma ! Wonderful pictures, sharp and clear! What lens do you use ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hello Lasse,

   this series of pictures is not as sharp and clear as though these are photos that really just could not be placed. I use these lenses include:

   Lenzen
   Sony zoomlens 3.5-6.3/ 18-200
   Sony telelens G 70-400 F4-5.6 G SSM
   Sigma telelens 150-500/5-6.2 APO DG HSM
   Sigma APO tele converter 2x ex DG
   Sigma 105 F2.8 DG Macrolens

   Verwijderen
 27. Hallo Helma
  Wat een prachtige serie vogels..
  Groeten Bets

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik snap jou dilemma helemaal hoor. Ik heb soms onwijs mooie opnames van de kleinkinderen die niet aan mijn criteria voldoen :( Ik publiceer ze dan meestal niet maar bewaar ze wel. bij fogelfotografie ben je afhankelijk van wat het onderwerp doet en waar het zit, en of de omstandigheden optimaal zijn op de plaats waar ie zit. Licht is ook belangrijk. Maar als je dan net een vogel in je lens vangt die zeldzaam is kan je dag niet meer stuk toch ?
  Het gaat vooral om het plezier in je hobby.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En je hebt ook een onwijs mooie kleindochter Henk :-) Ik ehb ook nog hele mappen met (niet geplaatste foto's) Zijn ook foto's van toen ik nog alleen in "auto" fotografeerde. ik heb dan het idee dat die eigenlijk niet meer kunnen maar soms wil ik toch daarvan iets laten zien.
   In dit blog staat bv een eerste Goudvink (daarna ook niet meer gezien) en die is dus best belangrijk voor me. ook de Vlaamse gaai was de eerste en die moest helaas door de dubbele beglazing. En soms zit er inderdaad een takje, schaduw of strootje in de weg. Maar ik heb er wel plezier in hoor ;-)

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 29. ohhhhhhhhhhhhh helma,
  wat mooi wat mooi,

  * diepe buiging maak*

  ik vind de plaatjes allemaal even mooi,
  maar van de ekster....
  die is het tralderspeciaalst:-) wat een gave prent met die kleuren

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga maar eens een tijdje weer op kousevoeten door het leven Dien hahahahahaha..... want ik zie je werkelijk een buiging maken en ook de woordkeuze "tralderspesiaalst" vind ik echt super. De kleuren van de staart van de ekster zijn inderdaad echt heel mooi xxxx

   Verwijderen
 30. Nice pictures of birds, like the best picture of Eurasian Jay.
  Well done!

  Ottar

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Very cool blog. Interesting posts. ;)
  Nice atmosphere guests with you here on the blog. ;]
  Yours. Have a nice day. !

  Follow me on facebook fanpage
  I'm very concerned about this, please. :)
  https://www.facebook.com/pages/In-another-light/413836138693856

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Patrycja,
   but I can not follow you on facebook because I have not.
   Very fine evening.

   Verwijderen
 32. Helma, photographs are beautiful, all of them and it's so beautiful to see birds in the trees or foraging.
  A kiss.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Montse and I'm glad to see you again :-)
   A kiss back xxx

   Verwijderen
 33. Nou, ik ben eigenlijk blij dat je die laat zien, Helma. De mijne zijn nog veel slechter. Altijd te ver weg of een tak ervoor. Of net wegvliegen als ik afdruk (zie ik nog net de onderkant van z'n staart op de foto). En die Pestvogels.... die heb ik niet eens gezien. Al met al, helemaal geen slechte serie. Jij hebt die vogels tenminste ook allemaal nog gezien. Dat is toch ook al meer dan ik kan zeggen. Leuk om deze serie te plaatsen. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Net wel of net niet? Ik ben blij dat je ze net wel op de foto en meteen op je blog hebt gezet. Ze zijn écht ontzettend mooi; die pestvogel, wat een mooi vogeltje! Ik heb hem hier bij ons nog nooit gezien.
  Hopelijk plaats je meer foto's onder het label "net wel..... net niet....", ik geniet er zeker van!
  Groetjes, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Sandra,
   die pestvogel is eigenlijk best nog wel een vogeltje van formaat hoor. Ik had hem ook nog nooit gezien, maar ineens waren er overal in ons land pestvogels. Ook bij mij op een aantal plaatsen in de buurt.
   En ja.... er komen nog een aantal blogjes onder het label "Net Wel..Net Niet" Daarom heb ik deze ook e 1 gegeven.Ik gooi ze er zo af en toe maar tussen door :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 35. hoi Helma
  zeker wel plaatsen mooie opnamens kom maar met deze opnamens dat is genieten.
  gr leen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er komen er dan ook nog meerder blogs van Leen :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 36. Hoi Helma,

  Het is een uitgebreide collectie geworden, toen ik de thumbnail zag dacht ik even dat je met Franse Noushka op stap geweest was, nagenoeg een zelfde vink. Ja, met de pestvogels moet je geluk hebben dat ze naar beneden willen komen. Ik vind je Vlaamse gaai de mooiste.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hoi Helma ,
  Ik denk dat jij heel gelukkig mag zijn met zulke mooie foto's van zoveel verschillende vogels SUPER !!
  groeten , Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 38. mogge Helma
  ja dat kennen we allemaal , maar ik zou willen dat ik zulke mooie plaatjes kon schieten als hier boven
  dus is het een goede zaak dat wij mee kunnen genieten in de map net wel net niet
  wens je een fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Karel, en jij maakt toch ook mooie plaatjes!
   Er komen hier in iedere geval nog wel een aantal blogs met "net Wel, Net Niet".
   Hele fijne avond nog.

   Verwijderen
 39. I think the photos are great of the beautiful birds!! It must not allways be perfect :) Wish you a great weekend :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Susanne, and indeed ... it may not always be perfect pictures :-)
   Unfortunately, I have got my work weekends.

   Verwijderen
 40. Splendide foto, tutte !!! Quella che mi ha incantato è la numero 8 il pettirosso dietro il rametto,(roodborstje acther takje) sembra scrutarti in attesa di una tua mossa !!! Bellissima!!! Mooie !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ciao Alfgar,
   dove si poteva a volte mala tutta uguale ad avere redbreast che dietro quel ramoscello. Aspettò fino a che in realtà è andato via ..... lol
   Saluti, Helma

   Verwijderen
 41. Heel, heel, heel mooie serie Helma met de pestvogels als meest opvallende in wonderbare schoonheid gevangen.,...

  BeantwoordenVerwijderen
 42. De vink en de vlaamse gaai vind ik fantastisch.
  Het is precies zoals je zegt-soms heb je een foto waarvan je zegt plaatsen,of niet plaatsen.
  In mijn ogen hoeft een foto niet altijd aan alle kanten even scherp te zijn
  Dat vind ik juist de charme van het fotograferen.
  Een foto beoordelen is een subjectief gegeven.
  Maar ja,de ene houdt van de moeder-een ander van de dochter.
  En er zijn ook van die gasten die houden van allbei,ha,ha,

  Groet eilandstaete én het is weer gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Ik vind dit een heel leuke serie Helma, er zitten heel mooie foto's bij en inderdaad prachtige foto's waar net iets niet helemaal meewerkte.
  Maar wat mij betreft is natuurbeleving ook heel belangrijk en dan kan
  een misschien net-niet-foto toch heel waardevol zijn.
  En je pestvogelfoto's nou daar zou ik al heel blij mee zijn, heb ze tot
  nu toe nog steeds niet gezien, laat staan kunnen vastleggen.
  Ik heb je blog met plezier bekeken.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Coby,
   gisteren bleek dat er op jog geen kilometer afstand zo'n 70 Pestvogels waren neergestreken en ik wist het niet!!!! Balen! Echt! ook een ijseend werd door iemand vastgelegd en ik was werken. Dat vind ik nog erger hihi...... Ik heb nog een blog wat voor dit label in aanmerking komt, en je hebt gelijk vwb dat het toch heel waardevol kan zijn.
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 44. Helma, I'm so happy you've shown us these shots, they shoe so much of the bird's character! Well done, I especially like the Magpie with the large cookie and the Finch walking on the sidewalk :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Rosemary,
   Magpie who was also very funny with his great cake hahahaha ... and check which is very perky at the steps :-)

   Verwijderen
 45. Wat een leuke en mooie foto's weer zus , er zitten echt beauty's tussen .
  Alweer een stootkuur , gaat niet goed met je dan zeg .
  Dus wens ik je maar beterschap , ik kom er nu een beetje vanaf , al hoest ik nog wel .
  Fijn weekend meis , jammer dat er geen sneeuw ligt bij jullie .
  Liefs zus Jet xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel zus, en ja....... weer een stootkuur en niet zo'n lichte ook. Zit nu al onder de jeuk maar ik moest eraan van de KNO. Heb helaas ook nog eens werkweekend.
   Ik hoop op nog wel een heel wat sneeuw hoor. Meestal zo rond mijn verjaardag (03-02) dan ligt er wel wat. Jij ook heel fijn weekend.
   Liefs, zussie Helma xxx

   Verwijderen
 46. Voor jou net wel net niet....ik zou al heel blij zijn met de slechtste opname ...haha. Vogels lukt bij mij nl. echt niet.
  De pestvogel vind ik erg mooi, bijzonder vogeltje. Roodborstjes staan er ook mooi op en de Vlaamse gaai is ook erg grappig. (de enige vogel die ik ooit redelijk op de plaat heb gekregen).
  Wat mij betreft een leuke serie Helma.

  Wens je een fijn weekend, groetjes
  Truus

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Hi Helma"! Great serie of our common birds at the feeding place I think! Wax wings I havent seen here unfortunately. Think they are great.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Wat ben ik blij om te lezen dat ik niet de enige ben die die vogels af en toe de nek kon omdraaien :)) Ik vind er toch wel heel mooie tussen zitten en die pestvogel is gaaf, daar hoog in die boom. Fijn weekend Helma!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whahahahahaha.... geweldige reactie weer Monique en helemaal dat je niet de enige bent die die vogels wel af en toe hun nek om kan draaien *lol*.
   Ik heb werkweekend maar geniet jij ook van je weekend.

   Verwijderen
 49. Helma dank je wel voor je reactie ,
  Ik woon in het Dorpje Rozenburg Zuidholland .
  En ik zit het meeste aan het grevelingenmeer voor foto's ( Zeeland )
  Het is maar een kleinstukje voor mij om naar toe te gaan .
  De Zaagbekjes en dodaars heb ik genomen in Hellevoetsluis waar nog een stukje water zonder ijs was bij een gemaal !!!
  groeten , Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 50. sroka łakomczucha..:))))))piękne zdjęcia

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Ik vind ze evengoed mooi hoor! Zou het niet beter kunnen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Ik vind deze serie toch meer net wel dan net niet.
  Die ene pestvogel, de eerste foto is toch een hele mooie, blauwe lucht erbij.
  en zo zijn er wel meer foto's die ik toch wel erg mooi vind.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Guau Helma!!!!! que variedad de especies capturadas,el Ampelis el camachuelo el arrendajo el mito,que envidia"sana" me das ja,ja,enhorabuena y un abrazo amiga

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Hoi Helma,
  Wat is dit eigenlijk leuk, zo'n net-niet-blog, het is zo herkenbaar, het overgrote deel van mijn foto's zijn het niet, of net-niet, en die net-niets, daar zit je dan maar naar te kijken, in de hoop dat de takjes en schaduwen verdwijnen, of dat ze ineens scherper worden, naar dat gebeurt natuurlijk niet. Ik gooi ze steeds vaker in de prullenbak, net nog, ik had mijn eerste gaai en de eerste dodaars, ze stonden al in het blog dat ik aan het maken ben, maar ik heb ze net toch weggegooid...
  Je pestvogel had ik trouwens graag zo willen hebben hoor!
  groetjes en fijn weekend
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Loes,
   ik zat daar al een tijdje over te denken want ik gooi ook best wel foto's weg. Sommige echter hou ik weer omdat het dan net mijn eerste vogel van dat soort is of omdat het een grappige foto is. En hahahahahah.... je opmerking over "in de hoop dat de takjes en schaduwen verdwijnen, of dat ze ineens scherper worden" is zo herkenbaar en je zegt het ook nog zo leuk hahahaha.... En thnx voor je reactie over de pestvogel :-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 55. Stunning wildlife photos! Spectacular and impressive! Congratulations!
  Best regards!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Ioan,

   this series of pictures is a series that really could be better but I wanted to show them anyway.
   Many greetings, Helma

   Verwijderen
 56. Lovely bird photos Helma. You have lots of beautiful birds around you - Dave

  BeantwoordenVerwijderen
 57. als ik zulke mooie foto's maakte Helma zou ik maar heel trots zijn op mijzelf.
  Prachtige foto's hoor. Een heerlijke zondag gewenst.
  Liefs Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 58. ha die Helma
  ja ik heb 1 weekend vrij in drie weken , en dit is er dus zo een
  lekker aan het HuisHaten geweest , hoef er niet echt uit , dus blijf fijn in m'n huisje
  ben blij met je glimlach
  geniet de dag
  enne werkse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha die Karel,

   net weer terug van de middag/avonddienst en wat voor een pffffff......
   Was nog koud ook hihi..... Lekker dat je binnen kon blijven en dat kan ik morgen ;-)
   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 59. Hoi Helma.
  Ik vind het stuk voor stuk toppertjes hoor.
  Helemaal die van de pestvogel.
  Fijne zondag verder
  Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 60. OH WoW!!!
  awesomely gorgeous pictures!!!
  i LOVE the waxwing, jay and magpie especially!!

  have a good week!

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Jeg kom bare lige forbi.
  Tak for de dejlige fuglebilleder.
  Der var en fornøjelse at kigge på.
  Ha´ en god dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Hai Helma,

  Hoe langer je fotografeert, hoe meer "net niet"foto's je krijgt.
  Meestal zijn dit foto's waar beginnende fotografen heel blij mee zijn, maar jouw wensen worden gewoon anders. Hierboven staan toch zeker hele fraaie foto's.
  Takjes horen er nou eenmaal bij, maar schaduwen daar kan je iets aan doen.
  Gewoon eerder opstaan of later op de dag fotograferen. hahahaha.
  Midden op een zonnige dag krijg je nou eenmaal schaduwen.
  Je foto's van de pestvogel zijn toch erg mooi hoor, voor de eerste keer.
  Eeen volgende keer zul je ze zeker beter voor de lens krijgen.
  De eksterfoto zou met iets meer scherpte een prachtplaat zijn.
  Maar ja, het lukt gewoon niet altijd.
  Je maakt in ieder geval zeer fraaie foto's. Ik kijk altijd met plezier naar je blog en vooral de macrofoto's zijn uitstekend.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey René,

   ik geloof je onmiddellijk. Als ik zie hoe ik een 1 1/2 jaar terug fotografeerde en nu (kan nog steeds beter hoor) maar dan merk ik dat ik al kritischer wordt. En ja... die schaduwen whahahahah... tis maar net wanneer je kunt hé *lol*.
   Van die Pestvogel baalde ik echt want er waren hele invasie en ik kon er echt maar eentje vinden. Vloog gelijk door naar de hoogste tak in die boom grrrrr....... Die ekster heeft ook heel lang in de map gestaan want scherp is hij inderdaad niet maar ik vond die grote koek in zijn snavel gewoon heel leuk :-)
   Ik ben blij dat je altijd met plezier naar mijn bescheiden fotootjes kijkt. Die van jou waren deze keer weer bijzonder fenomenaal!

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 63. Great angle of the shot on the Magpie Helma and you have found some Waxwings as well.{:))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Roy, I just saw you Waxwings and what great pictures you have it made​​! I was happy with this one but I hope ever to see more :-)

   Verwijderen
 64. Bellissimi Helma ! qui da noi fa molto freddo e sta nevicando..ma vedo dalle tue fotografie che il clima è migliore..ciao cara Amica !
  Paola.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ciao cara Paola,
   qui in Olanda diventa ora nevicato molto e c'è ghiaccio sulle acque. Quando si è al gelo così gravi l'ho letto. Attenzione eh.
   Cordiali saluti, Helma

   Verwijderen
 65. Very colorful and beautiful photos of very cute birds that we don't have here in Canada.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Dominique,
   with you again very different beautiful and colorful birds we do not have here in the Netherlands again. So we can enjoy the birds from each country :-)

   Verwijderen
 66. Hoi Helma,
  Wat een leuke serie!!
  Grappig om al die verschillende vogels voorbij te zien komen. Zelfs een pestvogel te pakken, te gek!!
  Die witte kwikstaart is erg mooi en ook dat wandelende vinkje is erg grappig om te zien.
  Prima gedaan Helma, altijd leuk om jouw foto's weer te zien!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marco,
   je reactie doet me altijd weer goed :-)
   Het zijn uiteraard geen wereldplaten
   maar ik heb hier wel iets mee.
   Dat vinkje was ook echt heel parmantig aan het stappen.
   Had me totaal niet in de gaten.

   Groetjes, Helma

   Verwijderen
 67. Toch fijn hoor om ze hier langs te zien vliegen!
  Ik doe het je zeker niet na, dus mijn complimenten.
  Groetjes Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Helma Hallo, en bedankt voor deze prachtige galerij van portretten van verschillende vogels mooier dan de andere. Dit zijn zeer mooie foto's die we bewonderen met plezier. Vriendschappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Wat een fantastische serie zo, leuk idee om ze er toch op te zetten. Ik vind ze absoluut de moeite waard! :-D

  Ik zag hierboven al een log met een van mijn favorietjes: de roodborst. Dus daar ga ik direct naar toe. Heb de alert-mail nog niet ontvangen.

  Liefs, Marjon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Marjon :-)

   ik vond het ook zonde om ze in een map te laten staan en na wikken en wegen toch een aantal geplaatst :-)
   Het roodborstje hierboven was echt een toevalstreffer. ik heb nog meer roodborstjes maar die moet ik nog uitzoeken. Ik heb zelf de alert er ook nog niet van ontvangen hoor.

   Liefs, Helma

   Verwijderen
 70. ha die Helma
  nu hier in Hilversum en vooral op het werk SPL is het zeker nog geen zomer hoor , maar ik kijk er naar uit
  wens je voor nu een fijne nacht

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Karel,

   hier ook helaas nog lang geen zomer, nee... het is zelfs steenkoud brrrrrr... De nacht kon beter maar we gaan in de herhaling hihi....

   Verwijderen
 71. Die eerste foto is wel een specialleken ;-)
  Maar je hebt altijd zoveel foto's in je verzameling... zoveel dat we op de duur niet meer weten wat we gezien hebben ... selecties maken is moeilijk hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Dirk,

   je bedoelt die ekster met z'n enorme koek zeker hihi.....
   Soms heb ik iets minder foto's in de verzameling maar in deze staan er inderdaad weer wat meer. Wad gewoon een selectie van Net Wel, Net Niet en euhhh... daar komen denk ik wel meer blogs van ;-)
   Selecties maken is inderdaad heel moeilijk arghhhh......

   Verwijderen

Leuk dat je de tijd hebt genomen om een berichtje achter te laten op mijn blog, ik stel dat zeer op prijs.
Bedankt voor je bezoek en reactie.
Groetjes, Helma

Thanks for your visit and comment.
Merci pour votre visite et commentaires.
Gracias por tu visita y comentario.
Grazie per la vostra visita e commento.
Köszönöm a látogatást és megjegyzést.
Tak for dit besøg og kommentar.
Kiitos vierailusta ja kommentoitavaksi.
Tack för ditt besök och kommentar.
Obrigado por sua visita e comentário.
Dziękujemy za wizytę i komentarz.
Спасибо за ваш визит и комментарий.

Groetjes, Helma